Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
30 augustus 2019

3D-printers vereisen goede verzekeringen

3D-printing heeft een aantal voordelen te bieden die verder gaan dan prototyping. Echter zijn er ook diverse risico’s aan verbonden. Dat blijkt onder andere uit een recent onderzoek van Vanbreda Risk & Benefits. Volgens S. Van Hout van Cards 3D printing solutions hoeft dat echter geen probleem te zijn.
Lees verder »   Reageer »
29 augustus 2019

De zakelijke telefoon in 2019

De zakelijke telefoon is onmisbaar geworden in deze 24-uurseconomie. Even snel uw e-mail checken, de afmetingen van een kantoorpand doorgeven of een pitch doen terwijl u alleen uw smartphone mee hebt. In 2019 kan het allemaal en zelfs in vrijwel elke prijsklasse.
Lees verder »   Reageer »
16 augustus 2019

Aantal cyberaanvallen bereikt het hoogste punt ooit

Fortinet maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.  Volgens de Threat Landscape Index bereikte het aanvalsverkeer in het tweede kwartaal van 2019 een recordhoogte.
Lees verder »   Reageer »
15 augustus 2019

Grote gemeentelijke verschillen bij financiële steun voor school-laptop

Op gemeentelijk niveau bestaan er grote verschillen in de aard en hoogte van laptop-regelingen, waarmee gezinnen met een laag inkomen en schoolgaande kinderen, tegemoet worden gekomen. Dit verschil loopt op tot honderden euro’s.
Lees verder »   Reageer »
14 augustus 2019

Organisaties richten security-strategieën steeds meer op IoT en cloud

Wipro Limited heeft zijn State of Cybersecurity Report van 2019 gepubliceerd. Hieruit blijkt onder meer dat Vijftien procent van de organisaties een security-budget heeft dat meer dan tien procent is van hun totale IT-budget 65 procent van de organisaties de compliancy aan regelgeving vastlegt 25 procent van de organisaties security-assessments uitvoert in elke softwareontwikkelfase  39 procent van de organisaties een speciale ‘cyber-verzekering’ afsluit  Eén op de vijf CISO's rechtstreeks rapporteert aan de CEO
Lees verder »   Reageer »
12 augustus 2019

Nederlandse infrastructuur meest geschikt voor interconnectie

Nederland behoort tot de absolute toplocaties in Europa als het gaat om interconnectie. Het overgrote merendeel (87 procent) van de IT-beslissers is van mening dat Nederland de beste locatie is om data uit te wisselen via een directe verbinding met andere organisaties, vanwege de hoge concentratie van datacenters in ons land.
Lees verder »   Reageer »
12 augustus 2019

Vijf gratis anti-virus apps voor uw Android

Per ongeluk een virus binnenhalen op een telefoon, het is waarschijnlijk iedereen al eens overkomen. Gelukkig zijn er verschillende apps op de markt die uw Android telefoon tegen de risico's van schadelijke malware kunnen beschermen.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2019

Dreiging voor Android apparaten neemt nog steeds toe

G DATA SecurityLab, het onderzoeksteam van G DATA, kondigt zijn halfjaarlijkse mobile malware analyse aan. Uit de analyse blijkt dat er een lichte daling is van het aantal nieuwe kwaadaardige apps, maar dat de dreiging voor met name Android apparaten nog steeds toeneemt.
Lees verder »   Reageer »
7 augustus 2019

Belang virtuele datarooms neemt steeds sneller toe

Vandaag de dag is het online onveiliger dan op straat. Dit geldt ook voor bedrijven, want volgens een onderzoek van het Amerikaans ministerie van Justitie is maar liefst 66 procent van de bedrijven het slachtoffer van cybercriminelen. En dus wordt het voor bedrijven steeds belangrijker om informatie veilig te delen.
Lees verder »   Reageer »
7 augustus 2019

Waarom beveiliging de basis moet zijn voor printen op kantoor

Nu de dreiging van onbevoegde toegang tot gegevens toeneemt, is beveiliging een van de belangrijkste aspecten van de snel veranderende, moderne kantooromgeving. In de nieuwste 'Global Print Security Landscape 2019'-analyse benadrukt Quocirca daarom het belang hiervan met betrekking tot de kantooromgeving en de verstrekkende gevolgen die het voor organisaties kan hebben.
Lees verder »   Reageer »
26 juli 2019

Hackers hebben het meeste succes met LinkedIn-alert

Het woord ‘LinkedIn’ in de onderwerpregel van berichten is een gouden greep voor hackers op het internet. Dat blijkt uit analyse van KnowBe4. 56 procent van alle social media alerts van KnowBe4 in het tweede kwartaal van 2019 waren succesvol omdat ze betrekking hadden op Linkedin.
Lees verder »   1 reactie »
23 juli 2019

Kaspersky waarschuwt voor valse FaceApps

Kaspersky heeft ontdekt dat er valse versies van de populaire FaceApp in omloop zijn. Volgens onderzoek van het cybersecuritybedrijf zijn afgelopen dagen zo´n 500 gebruikers slachtoffer geworden van het gebruik van valse FaceApps die worden gebruikt om smartphones te infecteren met zogeheten MobiDash adware.
Lees verder »   Reageer »
3 juli 2019

Nederland loopt achter op het gebied van internetveiligheid

Op het gebied van internetveiligheid kan Nederland nog grote stappen maken. Zo lopen Nederlanders een verhoogd risico op cyberaanvallen en kwaadaardige software op hun mobiele apparaten.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2019

Geen roamingkosten in EU zorgt voor betere IT security tijdens vakantie

Uit onderzoek van G DATA blijkt dat vakantiegangers steeds minder gebruik maken van WLAN netwerken. In plaats daarvan vertrouwen reizigers steeds vaker op hun eigen mobiele data. Dit bewijst dat de EU roamingverordening een aanzienlijke invloed heeft op de IT security van vakantiegangers.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken