Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
14 november 2019

Twintig procent meer MKB-slachtoffers cybercrime

Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers. Ruim de helft (55 procent) van alle MKB-organisaties is het afgelopen jaar een of meermaals slachtoffer geworden van cybercrime. Grote multinationals lopen nog altijd het meeste risico; 74 procent van de bedrijven met meer dan 1.000 werknemers kreeg te maken met digitale aanvallen.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2019

Helft MKB’ers heeft geen tijd om te digitaliseren

Maar liefst 80 procent van de Nederlandse MKB’ers slaagt er onvoldoende in om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren. Onder meer gebrek aan tijd en financiële middelen zorgen ervoor dat MKB’ers veel digitaliseringskansen laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh.
Lees verder »   2 reacties »
24 oktober 2019

Bedrijven beschermen klanten niet tegen nepmail

Nederlandse bedrijven beschermen hun klanten onvoldoende tegen phishingaanvallen, zo blijkt uit onderzoek van Flowmailer. Slechts twee procent van de onderzochte bedrijven heeft haar domein beschermd tegen misbruik. 98 procent van de Nederlandse bedrijven beschermt haar klanten dus niet tegen misleiding door cybercriminelen.
Lees verder »   Reageer »
22 oktober 2019

Kiest u als ondernemer voor shared hosting of VPS?

Uw online onderneming draait op volle toeren en het aantal websitebezoekers stijgt maandelijks. Bovendien bent u gaan bloggen en verschijnen er steeds meer producten op de website. Hierdoor worden er steeds meer afbeeldingen opgeslagen en groeit het aantal pagina’s op de website exponentieel. Plotseling  beginnen websitebezoekers te klagen over lange laadtijden en verschijnen er regelmatig foutmeldingen.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2019

Financiële schade door ransomware meer dan 200 procent gestegen

Datto Inc publiceert de bevindingen van zijn vierde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 1.400 MSP’s die de IT-systemen beheren voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Uit het rapport kwam naar voren dat ransomware nog steeds de meest voorkomende cyberdreiging is voor het mkb. 
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2019

Slechts 23 procent gemeentewebsites voldoet aan richtlijnen toegankelijkheid

Minder dan een kwart van de gemeentewebsites is digitaal toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten. Van alle 355 gemeentewebsites voldoet slechts 23 procent van de homepagina's aan de vastgestelde toegankelijkheidsrichtlijnen.
Lees verder »   Reageer »
16 september 2019

Kennis cybersecurity-terminologie bij beslissers onvoldoende

De kennis van cybersecurity-terminologie van beslissers in Nederlandse organisaties laat te wensen over. Ruim één op de drie is bijvoorbeeld niet bekend met de term ‘Two Factor Authentication’. Hoewel cybersecurity bij 63 procent van de Nederlandse organisaties hoog op de agenda staat, beschikken ze over onvoldoende kennis om zich ertegen te verweren.
Lees verder »   Reageer »
9 september 2019

Slechts helft van bedrijven denkt cyberaanval te kunnen stoppen

Aanvallers hebben bij de helft van bedrijven vrij spel om een netwerk binnen te komen, elke keer als ze het proberen. Dat geven de organisaties zelf aan in het nieuwste Threat Landscape Report, een jaarlijks security-onderzoek van CyberArk.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2019

3D-printers vereisen goede verzekeringen

3D-printing heeft een aantal voordelen te bieden die verder gaan dan prototyping. Echter zijn er ook diverse risico’s aan verbonden. Dat blijkt onder andere uit een recent onderzoek van Vanbreda Risk & Benefits. Volgens S. Van Hout van Cards 3D printing solutions hoeft dat echter geen probleem te zijn.
Lees verder »   Reageer »
29 augustus 2019

De zakelijke telefoon in 2019

De zakelijke telefoon is onmisbaar geworden in deze 24-uurseconomie. Even snel uw e-mail checken, de afmetingen van een kantoorpand doorgeven of een pitch doen terwijl u alleen uw smartphone mee hebt. In 2019 kan het allemaal en zelfs in vrijwel elke prijsklasse.
Lees verder »   Reageer »
16 augustus 2019

Aantal cyberaanvallen bereikt het hoogste punt ooit

Fortinet maakt de beschikbaarheid bekend van het Global Threat Landscape Report voor het tweede kwartaal van 2019.  Volgens de Threat Landscape Index bereikte het aanvalsverkeer in het tweede kwartaal van 2019 een recordhoogte.
Lees verder »   Reageer »
15 augustus 2019

Grote gemeentelijke verschillen bij financiële steun voor school-laptop

Op gemeentelijk niveau bestaan er grote verschillen in de aard en hoogte van laptop-regelingen, waarmee gezinnen met een laag inkomen en schoolgaande kinderen, tegemoet worden gekomen. Dit verschil loopt op tot honderden euro’s.
Lees verder »   Reageer »
14 augustus 2019

Organisaties richten security-strategieën steeds meer op IoT en cloud

Wipro Limited heeft zijn State of Cybersecurity Report van 2019 gepubliceerd. Hieruit blijkt onder meer dat Vijftien procent van de organisaties een security-budget heeft dat meer dan tien procent is van hun totale IT-budget 65 procent van de organisaties de compliancy aan regelgeving vastlegt 25 procent van de organisaties security-assessments uitvoert in elke softwareontwikkelfase  39 procent van de organisaties een speciale ‘cyber-verzekering’ afsluit  Eén op de vijf CISO's rechtstreeks rapporteert aan de CEO
Lees verder »   Reageer »
12 augustus 2019

Nederlandse infrastructuur meest geschikt voor interconnectie

Nederland behoort tot de absolute toplocaties in Europa als het gaat om interconnectie. Het overgrote merendeel (87 procent) van de IT-beslissers is van mening dat Nederland de beste locatie is om data uit te wisselen via een directe verbinding met andere organisaties, vanwege de hoge concentratie van datacenters in ons land.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken