Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
22 januari 2019

Mkb legt verantwoordelijkheid Cyber Security bij ICT-dienstverlener

Het is niet eenvoudig voor ICT-beheerders om ondernemers in het mkb bewust te maken van cyberrisico’s, blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer. Zes op de tien ICT-beheerders vindt dat zijn mkb-klanten te weinig maatregelen treffen ter bescherming.
Lees verder »   Reageer »
16 januari 2019

Retailers hebben geen idee wat hun internetdiensten kosten

Uit onderzoek van Omnia Connect, de internetprovider voor de zakelijke markt, blijkt dat ruim een derde van de retailers (38 procent) geen idee heeft wat de kosten van hun internet-, telefonie- en back-updiensten zijn. Onder retailers met twee tot tien medewerkers ligt dit percentage nog veel hoger, namelijk 51 procent.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2019

Bedrijven lopen wereldwijd tegen eisen van applicatiebeveiliging aan

Veel bedrijven hebben nog steeds moeite grip te krijgen op hun groeiende applicatie-omgevingen en deze te optimaliseren en te beveiligen. Het 2018 Application Protect Report van F5 Labs toont dat 38 procent van de bedrijven wereldwijd geen vertrouwen heeft in hun eigen zicht op de gebruikte applicaties.
Lees verder »   Reageer »
8 januari 2019

De stille AV-revolutie klinkt in 2019 een stuk luider

De sterke groei in het gebruik van audiovisuele middelen is al een paar jaar gaande, maar nu gen Z staat te trappelen om zich bij de millenials op de werkvloer te voegen, wordt de 'stille’ AV-revolutie alleen maar luider in 2019.
Lees verder »   Reageer »
31 december 2018

Aantal cyberverzekeringen ruimschoots verdubbeld in 2018

Nederlandse organisaties sloten in 2018 massaal een cyberverzekering af. Aon zag het aantal cyberverzekeringen in een jaar tijd meer dan verdubbelen. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het potentieel financieel verlies als gevolg van een cyberaanval. Waar grote aanvallen in 2017 een wake-upcall waren, werd dit jaar pas echt de gevolgschade zicht- en tastbaar.
Lees verder »   Reageer »
24 december 2018

Retailers voeren cyberveiligheid op tijdens feestdagen

Infoblox presenteert de resultaten van een onderzoek waaruit blijkt dat retailers uit de hele wereld tijdens het feestdagenseizoen meer investeren in cyberveiligheid dan tijdens elke andere periode in het jaar. Aanleiding daarvoor is met name de toename van social engineering aanvallen tijdens de feestdagen.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2018

Stap in de boksring: tips tegen cybercrime

Kleine bedrijven zijn vaker het slachtoffer van cybercrime dan grote bedrijven. Uit onderzoek blijkt namelijk dat zij minder vaak actie nemen om zich hiertegen te verweren. Natuurlijk is een cyberaanval nooit helemaal te voorkomen, maar zorg er wel voor dat uw bedrijf zo goed mogelijk beveiligd en voorbereid is.
Lees verder »   Reageer »
10 december 2018

Digitale inbraken zijn onvermijdelijk

Bestuurders verantwoordelijk voor IT-security bij grote organisaties luiden de noodklok. 86 procent van de zogeheten CISO’s geeft aan dat cyberinbraken onvermijdelijk zijn. Cybercriminelen met financiële belangen zijn hun grootste zorg.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2018

Slechts vijf procent van de ondernemingen heeft moderne gegevensuitwisseling

Wipro Limited en Snowflake Computing publiceren het onderzoeksrapport ‘An Inflection Point for the Data-Driven Enterprise’. Het onderzoek werd uitgevoerd door Harvard Business Review Analytic Services. De studie laat belangrijke hiaten zien tussen wat bedrijven willen implementeren, en wat ze daadwerkelijk met moderne gegevensuitwisseling en geavanceerde analyse hebben bereikt.
Lees verder »   Reageer »
4 december 2018

Nieuwe regeling: continuïteit apps gegarandeerd bij faillissement softwarebedrijf

ACC ICT introduceert, in samenwerking met TimeTell, als eerste ICT-dienstverlener in Nederland een continuïteitsregeling waarbij online dienstverleners, DevOps teams en softwareontwikkelaars hun eindklanten na een faillissement kunnen blijven bedienen.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2018

Mkb zorgeloos terwijl cybercriminelen toeslaan

De ICT-beheerder maakt zich meer zorgen over de digitale veiligheid van zijn mkb-klanten dan de ondernemer zelf, blijkt uit onderzoek van Centraal Beheer. Ondanks het bewustzijn van de cyberrisico’s voor zijn bedrijf, denkt de mkb-ondernemer goed beschermd te zijn en maakt zich daarom nauwelijks zorgen.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2018

DDoS-aanvallen: hoe stoppen we deze hardnekkige plaag?

Het Nederlandse bedrijfsleven en de overheid worden al jaren om de haverklap getroffen door DDoS-aanvallen. Eind mei was het weer raak, dit keer bij Rabobank en ABN AMRO. Ondanks forse investeringen in security is deze dreiging groter dan ooit. Hoe komt dat toch?
Lees verder »   Reageer »
23 november 2018

DDoS-bescherming behoedt bedrijven voor substantiële schade

Zonder effectieve verdediging hadden DDoS-aanvallen het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid vorig jaar mogelijk meer dan een miljard euro aan gederfde inkomsten gekost.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2018

Hoeveelheid Android malware met 40 procent toegenomen

G DATA kondigt aan dat de hoeveelheid Android malware het derde kwartaal van 2018 met 40 procent is toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De onderzoekers van G DATA SecurityLab registreerden maar liefst 3.2 miljoen nieuwe malware samples, dit staat gelijk aan 11.700 nieuwe malware samples per dag.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 38
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken