Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
1 oktober 2018

Directe data-uitwisseling straks tien keer zo groot als internetverkeer

Directe data-uitwisseling tussen bedrijven is binnen drie jaar tien keer zo groot als het internet. Dit blijkt uit de Global Interconnection Index 2.0 (GXI 2.0) van Equinix. Als gevolg van de wereldwijd versnellende digitale transformatie gebruiken consumenten en organisaties meer data dan ooit tevoren en neemt de behoefte aan interconnectiemogelijkheden toe.
Lees verder »   Reageer »
1 oktober 2018

Achterblijven implementatie IPv6 schaadt Nederlands innovatieklimaat

De langzame implementatie van IPv6 in Nederland is schadelijk voor het innovatieklimaat. Dat is de conclusie van onderzoek in opdracht van SIDN. IPv6 is de opvolger van IPv4 als basis van de adressering van het internet.
Lees verder »   1 reactie »
28 september 2018

Planningssoftware: flow, flexibiliteit, voorraad- en kostenreductie

De hedendaagse dynamische economie vraagt extreme flexibiliteit van productiebedrijven. Bedrijven merken in de dagelijkse praktijk dat veel productiebedrijven hiermee moeite hebben. Klassieke MRP besturingssystemen zijn meestal niet ingericht om om te kunnen gaan met een grote variatie in eindproducten in combinatie met constant veranderende levertijden.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2018

Betere bescherming tegen internetcriminaliteit centraal tijdens Week van de Veiligheid

Eén op de vijf mkb’ers is al eens getroffen door internetcriminaliteit, blijkt uit onderzoek van het lectoraat Cybersecurity in het mkb van Haagse Hogeschool en MKB-Nederland. Omdat de kans toeneemt dat mkb’ers geraakt worden door internetcriminaliteit, staat dit jaar tijdens de Week van de Veiligheid bescherming tegen internetcriminaliteit centraal.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2018

Zakelijk smartphone-inkoper wil regelmatige beveiligingsupdates

Mobiliteit is een belangrijke bouwsteen in de meeste strategieën voor bedrijfstransformatie. Mobiele toegang tot bedrijfsapplicaties en clouddiensten kan de productiviteit van medewerkers verhogen. Smartphones zijn daarom een onmisbaar werkinstrument geworden voor professionals.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2018

Organisaties werken aan een ethisch gebruik artificial intelligence

Een nieuwe studie laat zien dat zakelijk leiders stappen ondernemen om artificial intelligence (AI) binnen hun organisaties op een verantwoordelijke manier te gebruiken. De meeste organisaties die zijn begonnen met AI – op dit moment 72 procent – bieden hun technologiespecialisten ethiektrainingen aan (70 procent) en hebben ethische commissies ingesteld (63 procent) om het gebruik van AI te evalueren. 
Lees verder »   Reageer »
21 september 2018

Big data onvoldoende op radar van Nederlands mkb

Meer dan zes op de tien Nederlandse mkb'ers vinden big data niet relevant voor het functioneren van het eigen bedrijf. Bij het kleinbedrijf - bedrijven met tien tot twintig werknemers - is dit maar liefst 75 procent en voor bedrijven met twintig tot 250 werknemers geldt dat grofweg de helft big data niet relevant vindt
Lees verder »   Reageer »
18 september 2018

Smart oplossingen steeds vaker toegepast in bedrijfsleven

Het automatisch inschakelen van het alarm als u de winkel sluit. Vanuit huis alvast de verwarming aanzetten van kantoor. Steeds meer bedrijven omarmen de mogelijkheden die dit soort smart oplossingen ze bieden. Die trend signaleert René van Meulenbroek, eigenaar van AMADO Domotica.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2018

Cybercriminelen verleggen focus naar diefstal inloggegevens

WatchGuard Technologies heeft de nieuwste editie van het Internet Security Report vrijgegeven. Dit onderzoeksrapport van het WatchGuard Threat Lab beschrijft het huidige dreigingslandschap voor het mkb en organisaties met meerdere vestigingen.
Lees verder »   Reageer »
12 september 2018

Sterke toename in cryptojacking, gaming malware en tech support scams

G DATA SecurityLab, het onderzoeksteam van G DATA, kondigt zijn half jaarlijkse malware analyse aan. Het afgelopen half jaar heeft G DATA SecurityLab in totaal 2.396.830 nieuwe malwaresamples geïdentificeerd. Dit zijn ongeveer 13.000 nieuwe malware samples per dag en negen samples per minuut.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2018

MKB-bedrijven worstelen met cloudomgeving

Steeds meer bedrijven doen een beroep op clouddiensten. Voor meer flexibiliteit en gemak, maar ook kostenbesparing want de inzet van cloudsoftware is veelal goedkoper dan de aanschaf van dure softwarelicenties.
Lees verder »   Reageer »
30 augustus 2018

Werkgever stapt liefst direct uit WhatsApp groep met medewerkers

Met een vierde plek in het rijtje van meest gebruikte communicatiemiddelen op de werkvloer wint WhatsApp, na email, mobiele en vaste telefoon, terrein. Vooral millennials gebruiken de populaire app om contact te onderhouden met collega’s en zakelijke contacten.
Lees verder »   1 reactie »
29 augustus 2018

Inbreken bij interne bedrijfsnetwerken kinderlijk eenvoudig

In 86 procent van de geanalyseerde bedrijven zijn onderzoekers van Kaspersky Lab erin geslaagd de hoogste privileges in het interne netwerk te krijgen. Bijna driekwart (73 procent) van de geslaagde penetratietesten op bedrijfsnetwerken werden veroorzaakt door kwetsbare webapplicaties.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2018

Tips voor lokale SEO

Door de ontwikkelingen op gebied van transport en mobiliteit lijkt de wereld steeds kleiner geworden te zijn. Mensen kopen niet meer alles in het dorp of de stad waar ze wonen, maar bestellen ‘gewoon’ producten bij een leverancier aan de andere kant van de wereld.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 36
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken