Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
5 december 2019

Vijf tips voor het laten maken van een webapplicatie

Bij veel werkzaamheden moeten er de nodige gegevens genoteerd worden. Vroeger ging dat vaak op losse papieren. Met de invoering van computers kwamen daar onder andere Excel-documenten voor in de plaats waar zaken digitaal vastgelegd konden worden.
Lees verder »   Reageer »
3 december 2019

Phishing is populairste aanvalstactiek, niet alleen in december

Sinterklaas, Black Friday en Kerst lijken hoogtijdagen te zijn voor cybercrime, maar, hoewel er een toename is, rapporteert F5 Labs een tegengeluid dit jaar. Waar voorheen een piek in het aantal phishingaanvallen werd gezien tijdens de feestmaanden, is er de afgelopen tijd een veel grilliger beeld te zien. Phishing is inmiddels de populairste aanvalstactiek geworden en wordt het hele jaar door volop toegepast.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2019

Nieuwe risico’s voor clouds en supply chains in 2020

Trend Micro presenteert zijn rapport met voorspellingen voor 2020 genaamd ‘The New Norm: Trend Micro Security Predictions for 2020’. Hierin staat dat organisaties meer risico’s kunnen verwachten uit hun cloud en supply chains. De groeiende populariteit van cloud en DevOps-omgevingen zorgen niet alleen voor meer flexibiliteit, maar ook voor blootstelling aan risico’s bij zowel enterprises als fabrikanten.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2019

Black Friday: meer online shoppers slachtoffer van cyberaanvallen

Met de groeiende populariteit van Black Friday stijgt ook de kans dat online shoppers slachtoffer worden van cyberaanvallen, aldus een nieuw rapport van Kaspersky. Het aantal aanvallen op e-commerce sites rechtstreeks gericht op winkelende consumenten is ten opzichte van vorig jaar met vijftien procent gestegen.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2019

Nederlandse consument loopt voorop met kennis van blockchain

Nederlanders zijn zich het meest bewust van het begrip blockchain en wat het kan betekenen voor de transformatie van verschillende bedrijfstakken. 84 procent van ons land heeft wel eens van blockchain gehoord en achttien procent wist een goed voorbeeld te noemen van hoe het kan worden toegepast.
Lees verder »   Reageer »
18 november 2019

Phishing retailwebsites misbruiken geldige certificaten

Venafi maakt de resultaten bekend van onderzoek naar misleidende domeinnamen van bekende retailers voor het stelen van persoonsgegevens en betaalinformatie. De securityspecialist heeft ruim 100.000 lookalike websites ontdekt, die zijn opgezet om twintig grote retailers in de Verenigde Staten en Europa na te bootsen voor het misleiden van online shoppers.
Lees verder »   Reageer »
14 november 2019

Twintig procent meer MKB-slachtoffers cybercrime

Cybercriminelen hebben het steeds vaker gemunt op MKB-ers. Ruim de helft (55 procent) van alle MKB-organisaties is het afgelopen jaar een of meermaals slachtoffer geworden van cybercrime. Grote multinationals lopen nog altijd het meeste risico; 74 procent van de bedrijven met meer dan 1.000 werknemers kreeg te maken met digitale aanvallen.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2019

Helft MKB’ers heeft geen tijd om te digitaliseren

Maar liefst 80 procent van de Nederlandse MKB’ers slaagt er onvoldoende in om hun bedrijfsprocessen te digitaliseren. Onder meer gebrek aan tijd en financiële middelen zorgen ervoor dat MKB’ers veel digitaliseringskansen laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh.
Lees verder »   2 reacties »
24 oktober 2019

Bedrijven beschermen klanten niet tegen nepmail

Nederlandse bedrijven beschermen hun klanten onvoldoende tegen phishingaanvallen, zo blijkt uit onderzoek van Flowmailer. Slechts twee procent van de onderzochte bedrijven heeft haar domein beschermd tegen misbruik. 98 procent van de Nederlandse bedrijven beschermt haar klanten dus niet tegen misleiding door cybercriminelen.
Lees verder »   Reageer »
22 oktober 2019

Kiest u als ondernemer voor shared hosting of VPS?

Uw online onderneming draait op volle toeren en het aantal websitebezoekers stijgt maandelijks. Bovendien bent u gaan bloggen en verschijnen er steeds meer producten op de website. Hierdoor worden er steeds meer afbeeldingen opgeslagen en groeit het aantal pagina’s op de website exponentieel. Plotseling  beginnen websitebezoekers te klagen over lange laadtijden en verschijnen er regelmatig foutmeldingen.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2019

Financiële schade door ransomware meer dan 200 procent gestegen

Datto Inc publiceert de bevindingen van zijn vierde jaarlijkse Global State of the Channel Ransomware Report. Het onderzoek is uitgevoerd onder meer dan 1.400 MSP’s die de IT-systemen beheren voor het midden- en kleinbedrijf (mkb). Uit het rapport kwam naar voren dat ransomware nog steeds de meest voorkomende cyberdreiging is voor het mkb. 
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2019

Slechts 23 procent gemeentewebsites voldoet aan richtlijnen toegankelijkheid

Minder dan een kwart van de gemeentewebsites is digitaal toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten. Van alle 355 gemeentewebsites voldoet slechts 23 procent van de homepagina's aan de vastgestelde toegankelijkheidsrichtlijnen.
Lees verder »   Reageer »
16 september 2019

Kennis cybersecurity-terminologie bij beslissers onvoldoende

De kennis van cybersecurity-terminologie van beslissers in Nederlandse organisaties laat te wensen over. Ruim één op de drie is bijvoorbeeld niet bekend met de term ‘Two Factor Authentication’. Hoewel cybersecurity bij 63 procent van de Nederlandse organisaties hoog op de agenda staat, beschikken ze over onvoldoende kennis om zich ertegen te verweren.
Lees verder »   Reageer »
9 september 2019

Slechts helft van bedrijven denkt cyberaanval te kunnen stoppen

Aanvallers hebben bij de helft van bedrijven vrij spel om een netwerk binnen te komen, elke keer als ze het proberen. Dat geven de organisaties zelf aan in het nieuwste Threat Landscape Report, een jaarlijks security-onderzoek van CyberArk.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken