Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
29 juni 2020

Mkb vertrouwt te veel op IT-leverancier voor cybersecurity

Vier op de vijf mkb’ers vertrouwt voor zijn cybersecurity grotendeels op zijn IT-leverancier, zo blijkt uit onderzoek door SIDN. Dit staat in schril contrast met de 58 procent van IT-leveranciers die aangeeft dat hun mkb-klanten onvoldoende beschermd zijn. Een zorgelijke situatie, aangezien het aantal mkb-slachtoffers van cybercriminaliteit de afgelopen twaalf maanden steeg naar 22 procent.
Lees verder »   Reageer »
24 juni 2020

Coronacrisis gaat grotendeels aan cybersecuritymarkt voorbij

De ontwikkelingen rond het coronavirus gooien sommige sectoren volledig in de rode cijfers, terwijl andere nog nooit zulke goede omzetten hebben gerapporteerd. De cybersecurity-markt in Nederland lijkt daar precies tussen te vallen: de sector merkt op dit moment beperkte gevolgen van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland onder haar leden.
Lees verder »   Reageer »
9 juni 2020

Best bezochte Europese websites maken basale fouten op checkout-pagina

Stripe heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de checkout-pagina’s van de 400 populairste websites in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Zweden. Hieruit bleek dat de checkout-pagina’s van ’s werelds best bezochte websites substantiële fouten bevatten.  In Nederland is de afgelopen jaren sprake geweest van een continue jaarlijkse groei van de internetverkopen. Voor elk bedrijf met een webwinkel is het daarom van cruciaal belang om het aantal fouten tijdens het betaalproces te minimaliseren.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2020

Vier op de tien mkb-bedrijven: ‘IT-systemen te ingewikkeld geworden'

Veel bedrijven in het mkb hebben grote moeite om hun IT-infrastructuur te begrijpen en - als gevolg - optimaal te gebruiken en door te ontwikkelen. Uit een representatief onderzoek van AMIS Conclusion blijkt dat 41 procent van de verantwoordelijken voor de IT de huidige IT-oplossingen en technologie te ingewikkeld vindt. De helft van de ondervraagden geeft bovendien aan dat hun huidige IT-landschap niet de optimale ondersteuning biedt.
Lees verder »   Reageer »
5 juni 2020

Nederland is het zeventiende meest kwetsbare land voor cybercriminaliteit

Mensen die in Nederland wonen lopen een groot risico slachtoffer te worden van cybercriminaliteit, blijkt uit de nieuwe Cyber Risk Index van NordVPN. Nederland heeft een economie met een hoge inkomens, geavanceerde technologische infrastructuur, verstedelijking en digitalisering. Deze zelfde factoren verhogen echter de aanwezigheid van cybercriminaliteit.
Lees verder »   Reageer »
14 mei 2020

Nederlander vindt dat medewerkers zelf verantwoordelijk voor beveiliging smartphone

Meer dan de helft (54,7 procent) van de Nederlanders denkt dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun smartphone. Desondanks zijn de meeste telefoons voor zakelijk gebruik (78.3 procent) niet beveiligd, terwijl privé toestellen vaker zijn beveiligd (42,8 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA. Het onderzoek is opgezet door Multiscope en verricht onder meer dan 1.500 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2020

Veilig online videobellen vanuit huis? Tien tips om de risico’s te verkleinen

Door de verlenging van de coronamaatregelen tot 20 mei, werken de meeste Nederlanders nog minstens een maand thuis en vinden hun sociale activiteiten meestal online plaats. Dat betekent dat we waarschijnlijk nog langer intensief gebruiken maken van tools om te videobellen, streamen en chatten. Met één druk op de knop sta u in verbinding met collega’s, vrienden of familieleden en deel u (soms) gevoelige informatie.
Lees verder »   1 reactie »
22 april 2020

AI in gesprekstoepassingen voor ondernemers

Kunstmatige intelligentie (AI) roept bij veel mensen nog altijd een somber toekomstbeeld op waarin robots het voor het zeggen hebben. Door AI in één adem te noemen met gesprekstoepassingen klinkt de term toegankelijker en is het minder eng. Veel mensen zijn al bekend en comfortabel met zogenaamde voice-toepassingen als Google Home en Alexa. De technologie is tegenwoordig een integraal onderdeel van huizen, vervoersmiddelen en kantoorpanden. AI in gesprekstoepassingen is binnenkort niet meer weg te denken uit verschillende diensten die bedrijven bieden.
Lees verder »   Reageer »
10 april 2020

Dit zijn de winnaars van de Nederlandse coronahackathon Hack the Crisis

De winnaars van de Nederlandse editie van de Hack the Crisis hackathon zijn bekend. Met deze 48-uur durende online innovatiemarathon - de afgelopen drie weken in bijna 70 landen over de hele wereld georganiseerd - proberen deelnemers met concrete oplossingen te komen voor de coronacrisis. Afgelopen weekend vond de hackathon in Nederland plaats. Tijdens een livestream pitchten de finalisten hun idee en maakte de jury de vier winnende teams in de categorieën rond zorg, mkb-steun, afstandsonderwijs en logistiek bekend.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2020

Zo profiteert het bedrijfsleven van Augmented Reality

Augmented Reality (AR) staat bij de meeste mensen bekend als consumententechnologie; bijvoorbeeld om gamen of films kijken een extra dimensie te geven. Maar het verdient ook al snel een plek aan de vergadertafel in het zakenleven. De technologie kan namelijk een efficiëntere bedrijfsvoering stimuleren. Dat voorspelt veel goeds, maar bij opkomende technologieën gaan bedrijven vaak eerst op zoek naar bewijzen voor hun succes op de consumentenmarkt.
Lees verder »   Reageer »
2 april 2020

Digitale experts bundelen krachten om MKB-ondernemers, scholen en verpleeghuizen te helpen

In tijden van ‘social distancing’ zijn we als maatschappij meer en meer afhankelijk van digitale hulpmiddelen om te blijven functioneren. Tegelijkertijd zijn kleine ondernemers, scholen en verpleeghuizen vaak digitaal nog niet klaar om aan de nieuwe eisen die social distancing aan ons stelt, te voldoen.  Om die kloof te overbruggen, helpen de beste digitale bureaus van Nederland met de Digital Help Squad belangeloos ondernemers en organisaties in nood met online digitale spreekuren.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2020

Mimecast waarschuwt voor phishing uit naam van WHO

Er worden nu op grote schaal phishingmails verstuurd uit naam van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De e-mails bevatten een link naar veiligheidsmaatregelen die de verspreiding van het coronavirus tegengaan. Deze link leidt naar een nagemaakte WHO-website waar het doelwit gegevens moet invullen.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2020

Verbindingen thuiswerksoftware stijgen explosief

De vraag naar thuiswerksoftware is sinds de uitbraak van Covid-19 verviervoudigd. De uitdaging is echter niet alleen technisch, maar ook sociaal, constateert Voiceworks. Voiceworks keek de afgelopen vier weken naar de aanvragen en tot stand gekomen verbindingen van  haar online vergaderoplossing. Het aantal aanvragen voor de thuiswerksoftware verviervoudigde. Het aantal tot stand gekomen verbindingen steeg sinds de thuiswerkmaatregelen met meer dan 500 procent.
Lees verder »   1 reactie »
19 maart 2020

Organisaties die slachtoffer zijn van een ransomware aanval hebben geen goede back-up

Ontrack kondigt de resultaten van zijn ransomware enquête aan. Uit de enquête, die is gehouden onder 541 organisaties, blijkt dat maar liefst 39 procent van de organisaties die getroffen zijn door een ransomware aanval geen toegang hebben tot een werkende back-up. 37 procent van de getroffen organisaties kon hierdoor maar een deel van hun data terughalen. 
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 43
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Maak de kantine in je bedrijfspand compleet met deze tips
Bij een kantine is het belangrijk dat de juiste comfort aanwezig is. Men moet goed aan tafel kunnen zitten om te genieten van een heerlijke lunch.
BOEKENNIEUWS
Vergaderen. We doen het overdag op ’t werk, we doen het ’s avonds op de vereniging en met een beetje geluk is er ook nog eentje in het weekeinde. En beetje bij beetje worden we moedeloos. Want vergaderen is helemaal niet leuk.
Lees verderMeer boeken