Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
11 november 2020

‘Internet of Things’ cruciaal, maar implementatie blijkt vaak een uitdaging

In een wereld waarin ondernemingen zich aanpassen aan een compleet nieuwe toekomst, bieden Internet of Things (IoT)-initiatieven enorme kansen. Met behulp van IoT blijven organisaties weerbaar in een snel veranderend bedrijfsleven. Een recente studie van Cognizant en Forrester onderzoekt waarom veel IoT-projecten vaak niet de budgetten en steun krijgen om voorbij testfases komen. Hoe staan bedrijven ervoor als het gaat om implementatie van deze nieuwe initiatieven?
Lees verder »   Reageer »
30 oktober 2020

Explosief meer malware op bedrijfsnetwerken na terugkomst op de werkvloer

Tijdens de intelligente lockdown daalde het aantal malwaremeldingen op bedrijfsnetwerken behoorlijk, waarna het bij terugkeer op de werkvloer explosief steeg. Tesorion zag in maart van dit jaar het aantal malware detecties op de vier miljoen apparaten van haar klanten dalen naar zo’n 600 per maand. In mei volgde een explosieve stijging en ging het aantal malware-incidenten gedetecteerd door Tesorion Immunity al over de 4.000 grens. In juni liep het zelfs tegen de 5.000 incidenten aan, wat maar liefst acht keer meer detecties waren dan in maart.
Lees verder »   Reageer »
27 oktober 2020

Nederlands bedrijfsleven investeert meer in cybersecurity

Een derde van de IT-beslissers geeft aan dat de investeringen in cybersecurity zijn toegenomen tijdens de coronacrisis, blijkt uit onderzoek van Motiv ICT Security onder 327 Nederlandse IT-beslissers. De investering in cybersecurity nam gemiddeld toe met tien  procent. Voor de wereldwijde pandemie reserveerde zeventien  procent van de organisaties meer dan rien procent van het IT-budget voor cybersecurity. Inmiddels is dit gestegen naar bijna een kwart (24 procent).
Lees verder »   Reageer »
27 oktober 2020

Gebruik sociale netwerken, messenger en externe clouddiensten op de werkvloer vormen cyberrisico

Kaspersky deed recent onderzoek naar de webdiensten die werknemers van kleine en middelgrote bedrijven tijdens het werk het vaakst gebruiken. Van YouTube en Facebook, tot Google-services en WhatsApp. Het gebruik hiervan op de werkvloer, kan een cyber-risico vormen voor het bedrijf. Hoewel organisaties het gebruik met verschillende prioriteiten en machtigingen kunnen reguleren, is het belangrijk om bedreigingen te herkennen en te begrijpen hoe deze bedrijfseindpunten kunnen infiltreren, zoals via phishing in cloudservices.
Lees verder »   Reageer »
23 oktober 2020

Aantal toegankelijke gemeentewebsites in een jaar meer dan verdubbeld

Bijna de helft van de gemeentewebsites is digitaal toegankelijk. Dat blijkt uit onderzoek van Stuurlui naar de digitale toegankelijkheid van Nederlandse gemeenten. Van alle 356 gemeentewebsites voldoet 49 procent van de homepagina's aan de vastgestelde toegankelijkheidsrichtlijnen. Dat is een stijging van 26 procent ten opzichte van 2019. Zeeland, Drenthe en Gelderland scoren het best, Groningen is het minst toegankelijk.
Lees verder »   2 reacties »
22 oktober 2020

Drie cruciale aandachtspunten bij websiteontwikkeling

Als u een (nieuwe) website of webpagina’s maakt of laat maken, zult u merken dat er veel bij komt kijken. Tussen het concept en livegang van een website bevinden zich verschillende fases. Denk hierbij aan onderzoek, wireframing, ontwerp, ontwikkeling, testen en optimalisatie. In de praktijk gaat er nog altijd veel mis tijdens deze fases. Daarom delen developers van IT Agency Competa IT in dit artikel drie aandachtspunten bij het (laten) bouwen van een (nieuwe) website.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2020

Securitybewustzijn in Nederlands bedrijfsleven ondermaats

Nederlandse werknemers nemen de dreiging van cybercriminaliteit niet serieus genoeg. Werkgevers kunnen dit securitybewustzijn stimuleren via trainingen, maar Nederland heeft internationaal gezien een forse achterstand op dit gebied. "Er moet echt iets veranderen in de prioriteiten van ondernemers en managers die verantwoordelijk zijn voor cybersecurity," zegt Nick Deen van Mimecast. Mimecast reageert daarmee op het rapport Veilig Online 2020: medewerkers bedrijfsleven.
Lees verder »   Reageer »
16 oktober 2020

MKB-bedrijven dreigen personeel kwijt te raken door frustraties over technologie

Midden- en klein bedrijven (MKB) lopen het risico om werknemers kwijt te raken als gevolg van frustraties over beschikbare technologie voor thuiswerken. Bijna één op de vijf kantoormedewerkers uit de MKB sector denkt erover om over te stappen naar een organisatie met betere thuiswerkvoorzieningen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Ricoh, gehouden onder meer dan 500 kantoormedewerkers.
Lees verder »   Reageer »
14 oktober 2020

Data en analysemodellen hebben een houdbaarheidsdatum

Elke organisatie is erbij gebaat snel op uitdagingen te anticiperen of problemen preventief aan te pakken. Daarvoor is het cruciaal dat zij de actualiteit, precisie en relevantie van bedrijfsdata en analysemodellen monitoren. Beperkt houdbare data en modellen maken het namelijk veel moeilijker om passend op verschillende situaties te reageren en aan de veranderende vraag naar diensten en producten te voldoen. Kloppen de prijzen en de beschikbaarheid van uw grondstoffen nog wel?
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2020

Slechts een kwart van de organisaties houdt betalingsgegevens kaarthouders veilig

Organisaties wereldwijd blijven de kaarthoudergegevens van hun klanten in gevaar brengen. Volgens het Verizon Business 2020 Payment Security Report (2020 PSR) is dit te wijten aan een gebrekkige security-strategie en uitvoering hiervan op de lange termijn. Doordat veel bedrijven moeite hebben om gekwalificeerde CISO's of security-managers te behouden, is het ontbreken van een langetermijnvisie op het gebied van security zeer schadelijk voor de consequente naleving van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS).
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2020

Bijna een op de vijf organisaties kwetsbaarder voor hacks dan voor crisis

Bijna één op de vijf (achttien procent) organisaties geeft aan dat ze op dit moment kwetsbaarder zijn voor illegale hacks dan voor de coronacrisis. Dit blijkt uit onderzoek van Orange Cyberdefense onder 264 IT-verantwoordelijken. Bijna dertig procent (29 procent) geeft aan dat zij de afgelopen vier jaar te maken hebben gehad met een datalek in hun organisatie. Van hen heeft slechts 42 procent melding gemaakt bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Het melden van een datalek bij de autoriteit is in Nederland bij wet verplicht.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2020

Werken vanuit huis: vijf tools voor uw team

Veel bedrijven hebben hun bedrijfsvoering het afgelopen halfjaar drastisch moeten wijzigen. Om de verspreiding van het coronavirus onder controle te houden, heeft de Nederlandse overheid diverse maatregelen ingevoerd, die soms verregaande consequenties hebben voor het dagelijkse reilen en zeilen van bedrijven. Een van die maatregelen is bijvoorbeeld dat er zoveel mogelijk thuis gewerkt moet worden. Dit werd sinds half maart al geadviseerd , maar is sinds eind september weer een aangescherpt advies.
Lees verder »   1 reactie »
1 oktober 2020

Drie voordelen van een zakelijke VPN

Als ondernemer is een goede internetverbinding van groot belang. Een tijdje geen mails kunnen ontvangen of documenten online raadplegen, legt al gauw de zaken plat. Waar niet iedere ondernemer zich bewust van is, is dat ook veilig internetten erg belangrijk is. Een virusscanner is de eerste stap richting veiliger internetten, maar ook een zakelijke VPN is tegenwoordig eigenlijk een must. Briskmagazine vroeg Thomas de Waard van VPNGids.nl naar de voordelen van een zo’n zakelijke  VPN?
Lees verder »   Reageer »
17 september 2020

Nederlandse MKB aan de Europese top qua digitalisering

Nederland doet het goed qua digitalisering in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. Dit heeft een studie van Sortlist met behulp van 500 MKB-bedrijven in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat Nederlandse MKB-bedrijven bijna aan top staan: 75 procent heeft een eigen website.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 43
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken