Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
ICT/Telecom
17 september 2020

Nederlandse MKB aan de Europese top qua digitalisering

Nederland doet het goed qua digitalisering in vergelijking met Frankrijk, Duitsland, Spanje en België. Dit heeft een studie van Sortlist met behulp van 500 MKB-bedrijven in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat Nederlandse MKB-bedrijven bijna aan top staan: 75 procent heeft een eigen website.
Lees verder »   1 reactie »
11 september 2020

Wees extra alert op verdachte telefoontjes

Consumenten en bedrijven moeten extra op hun hoede zijn voor telefonische oplichting met behulp van spoofing. Deze oproep doet Mimecast op basis van recente incidenten en eigen onderzoek. "Als het telefoonnummer klopt, zegt dat niks over de identiteit van de beller," waarschuwt Carl Wearn, het hoofd van de online-misdaadafdeling van Mimecast.
Lees verder »   Reageer »
9 september 2020

De meest voorkomende Instagram-scams en hoe deze te vermijden

Beveiligingsexperts waarschuwen Instagramgebruikers voor het toenemende aantal scams op het sociale mediaplatform. Vanwege de nadruk te leggen op levendige beelden, kwaliteitscontent en de steeds groeiende populariteit van het platform, heeft Instagram het voor cybercriminelen gemakkelijk gemaakt om zich voor te doen als echte, goedbedoelende mensen.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2020

Cybersecurity in 2020: vier misverstanden op een rij

Cybercriminaliteit is in een rap tempo gestegen door de coronacrisis. Want ook hackers en andere kwaadwillenden zitten als gevolg van de coronacrisis om omzet verlegen. Bedrijven doen er goed aan te accepteren dat ze een doelwit zijn voor cybercriminelen. Ontwikkelingen in cybercrime zijn constant in beweging. De beveiliging van nu is over een paar weken niet goed genoeg meer. Bedrijven moeten proactief met hun beveiliging bezig zijn en er niet achteraf achter komen dat de deur openstond. Dan is het te laat. Want ‘if it ain’t fixed? They’ll break it’.
Lees verder »   Reageer »
24 augustus 2020

Mimecast waarschuwt voor spoofing van securitywebsites

Mimecast heeft spoofing van een website van Check Point Software Technologies ontdekt. Deze nepsite kwam aan het licht tijdens een reguliere scan op merkmisbruik. Na een melding hierover bij Check Point is de nagemaakte website offline gehaald. ‘Spoofing’ is een techniek waarbij cybercriminelen een e-mailadres, website of IP-adres nabootsen voor impersonatieaanvallen. Hierbij imiteren ze een vertrouwde partij, zoals een bekend bedrijf of een hooggeplaatste collega, om slachtoffers te misleiden.
Lees verder »   Reageer »
17 augustus 2020

Gerichte inzet AI nodig om ROI gezond te houden

In een poging om efficiëntie te verhogen en kosten te verlagen zijn ondernemingen steeds meer bereid te investeren in AI, machine learning en andere nieuwe technologieën. Probleem is echter dat de investeringen zich tot nu toe niet terug lijken te betalen in verhoogde winstmarges en harde euro’s.
Lees verder »   Reageer »
13 augustus 2020

Nieuwe ontwikkelingen binnen phishing

Phishing is een van de oudste en meest flexibele vorm van cyberaanvallen. Nieuwe tijden brengen nieuwe ontwikkelingen met zich mee, zo ook voor wat betreft phishing. Uit analyse van Kaspersky blijkt dat dergelijke aanvallen steeds gerichter worden, met name op kleinere bedrijven, maar ook dat de uitbraak van COVID-19 heeft geleid tot nieuwe pishingtactieken, zoals andere ‘excuses’ om informatie te verkrijgen. Deze en andere bevindingen zijn gedocumenteerd in Kaspersky's nieuwe spam- en phishingrapport in Q2 2020.
Lees verder »   Reageer »
10 augustus 2020

Fors meer DDoS aanvallen vanwege COVID-19

Link11  kondigt zijn halfjaarlijkse DDoS rapport aan. Uit het rapport blijkt dat er vanwege COVID-19 een forse toename is geweest in het aantal DDoS aanvallen. In april, mei en juni 2020 lag het aantal geregistreerd aanvallen volgens het Link11 Security Operations Center (LSOC) gemiddeld 97 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In mei bereikte de hoeveelheid aanvallen zelf een piek van 108 procent.
Lees verder »   Reageer »
29 juni 2020

Mkb vertrouwt te veel op IT-leverancier voor cybersecurity

Vier op de vijf mkb’ers vertrouwt voor zijn cybersecurity grotendeels op zijn IT-leverancier, zo blijkt uit onderzoek door SIDN. Dit staat in schril contrast met de 58 procent van IT-leveranciers die aangeeft dat hun mkb-klanten onvoldoende beschermd zijn. Een zorgelijke situatie, aangezien het aantal mkb-slachtoffers van cybercriminaliteit de afgelopen twaalf maanden steeg naar 22 procent.
Lees verder »   Reageer »
24 juni 2020

Coronacrisis gaat grotendeels aan cybersecuritymarkt voorbij

De ontwikkelingen rond het coronavirus gooien sommige sectoren volledig in de rode cijfers, terwijl andere nog nooit zulke goede omzetten hebben gerapporteerd. De cybersecurity-markt in Nederland lijkt daar precies tussen te vallen: de sector merkt op dit moment beperkte gevolgen van de crisis. Dit blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Cyberveilig Nederland onder haar leden.
Lees verder »   Reageer »
9 juni 2020

Best bezochte Europese websites maken basale fouten op checkout-pagina

Stripe heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de checkout-pagina’s van de 400 populairste websites in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, Italië, Spanje en Zweden. Hieruit bleek dat de checkout-pagina’s van ’s werelds best bezochte websites substantiële fouten bevatten.  In Nederland is de afgelopen jaren sprake geweest van een continue jaarlijkse groei van de internetverkopen. Voor elk bedrijf met een webwinkel is het daarom van cruciaal belang om het aantal fouten tijdens het betaalproces te minimaliseren.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2020

Vier op de tien mkb-bedrijven: ‘IT-systemen te ingewikkeld geworden'

Veel bedrijven in het mkb hebben grote moeite om hun IT-infrastructuur te begrijpen en - als gevolg - optimaal te gebruiken en door te ontwikkelen. Uit een representatief onderzoek van AMIS Conclusion blijkt dat 41 procent van de verantwoordelijken voor de IT de huidige IT-oplossingen en technologie te ingewikkeld vindt. De helft van de ondervraagden geeft bovendien aan dat hun huidige IT-landschap niet de optimale ondersteuning biedt.
Lees verder »   Reageer »
5 juni 2020

Nederland is het zeventiende meest kwetsbare land voor cybercriminaliteit

Mensen die in Nederland wonen lopen een groot risico slachtoffer te worden van cybercriminaliteit, blijkt uit de nieuwe Cyber Risk Index van NordVPN. Nederland heeft een economie met een hoge inkomens, geavanceerde technologische infrastructuur, verstedelijking en digitalisering. Deze zelfde factoren verhogen echter de aanwezigheid van cybercriminaliteit.
Lees verder »   Reageer »
14 mei 2020

Nederlander vindt dat medewerkers zelf verantwoordelijk voor beveiliging smartphone

Meer dan de helft (54,7 procent) van de Nederlanders denkt dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor de beveiliging van hun smartphone. Desondanks zijn de meeste telefoons voor zakelijk gebruik (78.3 procent) niet beveiligd, terwijl privé toestellen vaker zijn beveiligd (42,8 procent). Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA. Het onderzoek is opgezet door Multiscope en verricht onder meer dan 1.500 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken