Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
9 december 2010

Belastingdienst loert op faillissementsfraudeurs

De Belastingdienst heeft samen met politie, justitie, de fiscale opsporingsdienst en de Kamer van Koophandel een speciaal team in het leven geroepen dat speurt naar faillissementsfraude.
Lees verder »   Reageer »
8 december 2010

Vastgoed Kooistra levert 40 miljoen op

Het vastgoed van horecamagnaat Sjoerd Kooistra, die eind juni zelfmoord pleegde, is verkocht. Kooistra’s horecapanden en een deel van zijn privébezit zijn overgenomen door twee vastgoedondernemers uit Groningen.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2010

U krijgt pas krediet als de bank u mag

Vrijwel iedereen krijgt in zijn leven te maken met kredietverlening, ook ondernemers. Binnen banken wordt al jaren gediscussieerd over de vraag op welke manier kredietaanvragen worden beoordeeld.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2010

Late betalingen blijven problemen geven

Het aantal wanbetalers neemt nog steeds en bovendien snel toe. Het totaal aantal openstaande rekeningen steeg vorig kwartaal met een kwart tot 5,7 miljard euro. Vorig jaar in dezelfde periode was dat 4,5 miljard.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2010

Kleine zelfstandige tankt goedkoper

De ZZP'er en DGA tankt bewuster in vergelijking tot bedrijven die meerdere tankpassen in gebruik hebben. Dit blijkt uit onderzoek naar het tankgedrag onder de kaarthouders van MKB Brandstof.
Lees verder »   Reageer »
25 november 2010

Nettoloon omhoog? Werkgeverslasten ook!

Alle Nederlandse werknemers zien hun nettoloon stijgen in 2011. Werkgevers worden daarentegen geconfronteerd met hogere lasten door stijgende kosten voor de zorgpremie, de sectorpremie en naar verwachting de pensioenpremie.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2010

Ondernemer is 134 uur kwijt aan belasting

Op dit moment neemt Nederland in Europa de tiende plaats in als het gaat om het aantal belastingen, de negende plaats als het gaat om het aantal uren dat besteed wordt aan de naleving van fiscale regels en de veertiende plaats als het gaat om de Total Tax Rate.
Lees verder »   1 reactie »
22 november 2010

Ondernemer heeft te weinig in kas

Nog niet de helft van de ondernemers in het MKB geeft aan voldoende geld in kas te hebben om drie maanden kostendekkend te zijn. En dat is behoorlijk riskant. Een kleine tegenslag kan in dat geval grote en zelfs fatale gevolgen hebben.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2010

Evenementenbranche lijdt onder btw-verhoging

De btw-verhoging op podiumkunsten die er aan zit te komen, heeft zeer nadelige gevolgen voor de inkomsten van de commerciële evenementensector en daarmee dus ook voor de overheid.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2010

Meer fusies en overnames in financiŽle sector

Fusies en overnames in de financiële dienstverlening laten een opleving zien, nu herstructureringen bij banken plaatsvinden en private equity - voor het eerst sinds het begin van de economische crisis - haar weg naar de sector heeft gevonden.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2010

'Effect loonsverhoging op pensioenkosten onderschat'

Het Nederlandse pensioencontract is dringend aan vernieuwing toe: vereenvoudiging van de regelingen, een goed financieel kader, efficiënte uitvoering. Alleen dan kunnen in de toekomst onplezierige verrassingen worden vermeden.
Lees verder »   Reageer »
10 november 2010

MKB investeert 1,75 miljard euro in de samenleving

Meer dan de helft van de kleine en middelgrote bedrijven in Nederland steunt één of meer maatschappelijke organisaties. Het gaat daarbij meestal om kleine bijdragen (tot 5.000 euro) aan lokale initiatieven. Bij elkaar opgeteld staat het MKB garant voor een bijdrage van 1,75 miljard euro aan de Nederlandse samenleving.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2010

Vraag naar informele investeringen creŽert eigen aanbod

De vraag naar informele investeringen creëert tot op zekere hoogte zijn eigen aanbod. Dat blijkt uit het research report ‘What determines the volume of informal venture finance investment and does it vary by gender?’ van EIM.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2010

Ondernemer staat positief tegenover verplichte betalingstermijnen

Uit een peiling van Atradius blijkt dat 46 procent van de 3.971 ondervraagde ondernemers ervan overtuigd is dat verplichte betalingstermijnen in de hele Europese Unie hun onderneming een duwtje in de rug kunnen geven.
Lees verder »   Reageer »
62  63   ... 64
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken