Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
14 januari 2011

Belastingdienst pakt vakantievierende jachteigenaren

De Belastingdienst heeft voor twintig miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan eigenaren van luxejachten. De schepen werden tijdens een internationaal onderzoek opgespoord in havens aan de Middellandse zee waarna bleek dat er in Nederland te weinig btw over was betaald..
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2011

Detailhandel draait topmaand in november

De Nederlandse detailhandel heeft een goede novembermaand achter de rug: de totale omzet steeg in november 2010 met 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit is meteen de hoogste omzetgroei in twee jaar tijd.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2011

Gemeentelijke lasten voor ondernemers toch omhoog

Bereid u maar vast voor op een duurder jaar, helemaal als u in de horeca actief bent: ondernemers in het MKB wacht een stijging van de gemeentelijke lasten van gemiddeld 3,5 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS onder 222 van de in totaal 418 gemeenten.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2011

Klachten over Bedrijvengidsonline.nl stromen binnen

Via de site www.ikbenmisleid.nl van MKB-Nederland hebben zich sinds dinsdagavond al bijna 170 ondernemers gemeld met klachten over bedrijvengidsonline.nl. Bijna 70 van hen hebben de offerte ondertekend en ruim 35 hebben ook al betaald.
Lees verder »   1 reactie »
7 januari 2011

FNV ZBo: geen boete op appeltje voor de dorst

FNV Zelfstandigen Bouw vraagt om hogere 'fiscale vrijstelling' voor het spaartegoed van zzp'ers. "Nu krijgt een zzp'er al snel een boete over zijn appeltje voor de dorst," zegt voorzitter Charles Verhoef, die het probleem komende week bespreekt met het Ministerie van Financiën.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2011

Ondernemer ziet pensioen als serieuze inkomensvoorziening

86 procent van de ondernemers ziet hun werkgeverspensioen wel degelijk als inkomen. Dit in tegenstelling tot het algemene beeld dat ze hun pensioen in eigen beheer hooguit als fiscale aftrekpost beschouwen.
Lees verder »   Reageer »
6 januari 2011

Meer ondernemers in nood sinds oktober

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is al vanaf oktober 2010 een verslechtering van de economische situatie voor kleine ondernemers zichtbaar. Deze maand introduceert het Instituut de zogenaamde 'IMK-Index', maatgevend voor het aantal ondernemers dat in nood verkeert.
Lees verder »   2 reacties »
6 januari 2011

Sligro zet meer om in 2010

Sligro Food Group heeft de omzet afgelopen jaar licht zien groeien. De totale omzet groeide in 2010 met 1,2 procent tot 2,286 miljard euro. De supermarkten brachten 738 miljoen euro op, de groothandels 1,548 miljard euro.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2011

Misleid door Bedrijvengidsonline? Meld het bij MKB Nederland

MKB Nederland gaat een rechtszaak beginnen tegen Bedrijvengidsonline.nl indien het bedrijf zijn misleidende activiteiten niet staakt voor 8 januari aanstaande. Bedrijvengidsonline is een acquisitiepartij die op agressieve wijze klanten werft en vage facturen verstuurt.
Lees verder »   Reageer »
30 december 2010

Jan des Bouvrie niet vervolgd

De ontwerpstudio van Jan des Bouvrie accepteert een schikking van 25.000 euro. Daarmee is een rechtszaak tegen Des Bouvrie wegens valsheid in geschrifte van de baan.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2010

Bedrijven zijn weer kredietwaardig

Het lijkt erop dat het Nederlandse bedrijfsleven de crisis voorbij is. Het Financeele Dagblad meldt dat kredietbeoordelaars in 2010 positiever gestemd waren over diverse ondernemingen.
Lees verder »   Reageer »
29 december 2010

Drie miljoen uur administratieve lasten in de kerstvakantie

 De kerstvakantie is een moment waarop veel berijders van een auto van de zaak hun kilometeradministratie bijwerken. Deze kilometeradministratie is verplicht als u een zogenaamde 500 kilometer verklaring ingevuld hebt.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Ondernemer wendt zich tot partner voor eerlijk advies

Meer dan de helft van de ondernemers wendt zich voor zakelijk advies eerder tot zijn partner dan tot de bank of accountant. Waarom? Omdat van de partner een eerlijker en directer antwoord wordt verwacht.
Lees verder »   1 reactie »
23 december 2010

Bevallingsuitkering zzp'ster moet eerder kunnen ingaan

FNV Zelfstandigen Bouw vraagt Minister Kamp van SZW om een aanpassing van de WAZO. Deze Wet Arbeid en Zorg garandeert ook zelfstandige onderneemsters een bevallingsuitkering ter hoogte van het minimumloon, maar pas nadat de zwangerschap 24 weken of langer heeft geduurd.
Lees verder »   Reageer »
59  60  61   ... 62
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken