Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
28 januari 2011

Laag btw-tarief levert bouw 800 miljoen euro meer omzet op

Op aandringen van Bouwend Nederland heeft minister Jan Kees de Jager op 1 oktober 2010 maatregelen genomen om de woningmarkt te stimuleren. Zo is het btw-tarief op arbeid voor verbouwing en renovatie tijdelijk verlaagd. Nu de regeling ruim drie maanden 'onderweg' is, blijkt de regeling is een groot succes!
Lees verder »   Reageer »
28 januari 2011

Jaar begint met minder faillissementen

In de eerste maand van het nieuwe jaar zijn er twintig procent minder faillissementen uitgesproken dan in de maand januari van vorig jaar. Vergeleken met de afgelopen drie jaar is dat een zeer sterke daling en is de Nederlandse economie voor deze maand terug op het niveau van het jaar 2008.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2011

Bedrijven en particulieren Moerdijk lijden vier miljoen euro schade

De schade die bedrijven en mensen hebben geleden door de brand bij Chemie-Pack in Moerdijk wordt geschat op 4,1 miljoen euro. Dat is exclusief de schade bij Chemie-Pack zelf en de kosten van de opruimwerkzaamheden. Dat meldt RTL Nieuws.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2011

Salaris bestuursleden verplicht in jaarverslag

De salarissen van bestuursleden van mkb-bedrijven moeten vanaf nu verplicht vermeld worden in het jaarverslag. Deze nieuwe regel is opgelegd door de NBA (beroepsorganisatie voor accountants).
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2011

Boekhouder werkt nog steeds offline

Meer dan 90 procent van de boekhouders verwerkt nog steeds handmatig financiële gegevens van ondernemers. Slechts een kleine tien procent werkt op geautomatiseerde wijze. Een opmerkelijk gegeven in deze tijd van snelgroeiende digitalisering.
Lees verder »   1 reactie »
18 januari 2011

Ondernemer heeft weinig keuze als hij krediet wil

Wie als ondernemer een krediet wil heeft vrijwel geen keuze en komt bijna altijd bij een van de Grote Drie terecht. Grote kans dat de NMa haar pijlen – na het gebrek aan concurrentie op de hypotheekmarkt – hierop richt.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

Nieuwe verzekeringsvorm voorkomt torenhoge kosten

Een nieuwe aanvullende verzekeringsvorm dekt schade als gevolg van werkgerelateerde ongevallen. De nieuwe werknemersschadeverzekering (WSV) werd - in antwoord op uitspraken van de Hoge Raad - ontwikkeld door Nassau verzekeringen .
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

En loket, lagere werkgeverslasten

Werkgevers kunnen een aanzienlijke vermindering van de administratieve lastendruk tegemoet zien als de uitwisseling van gegevens voor collectieve verzekeringscontracten efficiënter wordt georganiseerd.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2011

De Jager wil lokale lastenstijging MKB indammen

Minister van Financiën Jan Kees de Jager wil met gemeenten afspraken maken over de stijging van de lokale lasten voor het midden- en kleinbedrijf. Uit een rondgang van de NOS bleek woensdag dat de gemeentelijke belastingen voor bedrijven met gemiddeld 3,5 procent tot 4,8 procent toenemen.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2011

Belastingdienst pakt vakantievierende jachteigenaren

De Belastingdienst heeft voor twintig miljoen euro aan naheffingen opgelegd aan eigenaren van luxejachten. De schepen werden tijdens een internationaal onderzoek opgespoord in havens aan de Middellandse zee waarna bleek dat er in Nederland te weinig btw over was betaald..
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2011

Detailhandel draait topmaand in november

De Nederlandse detailhandel heeft een goede novembermaand achter de rug: de totale omzet steeg in november 2010 met 4,3 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit is meteen de hoogste omzetgroei in twee jaar tijd.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2011

Gemeentelijke lasten voor ondernemers toch omhoog

Bereid u maar vast voor op een duurder jaar, helemaal als u in de horeca actief bent: ondernemers in het MKB wacht een stijging van de gemeentelijke lasten van gemiddeld 3,5 procent. Dat blijkt uit onderzoek van de NOS onder 222 van de in totaal 418 gemeenten.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2011

Klachten over Bedrijvengidsonline.nl stromen binnen

Via de site www.ikbenmisleid.nl van MKB-Nederland hebben zich sinds dinsdagavond al bijna 170 ondernemers gemeld met klachten over bedrijvengidsonline.nl. Bijna 70 van hen hebben de offerte ondertekend en ruim 35 hebben ook al betaald.
Lees verder »   1 reactie »
7 januari 2011

FNV ZBo: geen boete op appeltje voor de dorst

FNV Zelfstandigen Bouw vraagt om hogere 'fiscale vrijstelling' voor het spaartegoed van zzp'ers. "Nu krijgt een zzp'er al snel een boete over zijn appeltje voor de dorst," zegt voorzitter Charles Verhoef, die het probleem komende week bespreekt met het Ministerie van Financiën.
Lees verder »   Reageer »
57  58  59  60   ... 61
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken