Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
21 oktober 2010

Ondernemer staat positief tegenover verplichte betalingstermijnen

Uit een peiling van Atradius blijkt dat 46 procent van de 3.971 ondervraagde ondernemers ervan overtuigd is dat verplichte betalingstermijnen in de hele Europese Unie hun onderneming een duwtje in de rug kunnen geven.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2010

Kleine bedrijven minder kans op financiering

68 procent van de grote bedrijven die naar financiering zoekt, krijgt deze ook geheel. Voor MKB-bedrijven ligt dat percentage flink lager. Van hen krijgt 33 procent de gevraagde financiering.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2010

Middelgroot bedrijf in de problemen door herfinancieringgolf

Niet alleen grote beursgenoteerde bedrijven, maar juist de kleinere ondernemingen zonder geformaliseerde treasuryfunctie moeten zich zorgen maken over de herfinancieringgolf die op komst is.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2010

Workshop 'Transparante duurzaamheidsverslagen'

BECO geeft op dinsdag 2 november een workshop over het maken van een Maatschappelijke Jaarverslag (MJV). De publicatie van een transparant duurzaamheidsjaarverslag wordt voor bedrijven steeds belangrijker.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2010

U krijgt meer te besteden in 2011

In de nasleep van de recessie zien ondernemers hun koopkracht licht toenemen in 2011. Gesteund door het gematigde economische herstel stijgt de koopkracht van zelfstandige ondernemers met 0,75 procent terwijl de koopkracht van directeuren-grootaandeelhouders (dga's) met 0,25 procent toeneemt.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2010

Werkgever wil meer controle over collectieve pensioenregeling

Driekwart van de werkgevers van organisaties tot 100 medewerkers voelt zich in het kader van goed werkgeverschap verplicht om de medewerkers een pensioenregeling aan te bieden. Tegelijkertijd is er bij deze groep veel behoefte aan zekerheid met betrekking tot de totale pensioenpremielast.
Lees verder »   Reageer »
30 september 2010

Eén miljard vanuit Europa voor Nederlandse bedrijven

Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen hebben tijdens de eerste drie jaar van het Zevende Kaderprogramma (KP7) van de Europese Commissie een miljard euro ontvangen voor innovatie en onderzoek.
Lees verder »   Reageer »
29 september 2010

Toename acquisitiefraude en spooknota’s vraagt om alerte ondernemer

Steeds meer ondernemers worden de dupe van partijen die hen ongewenste dure contracten aansmeren. Acquisitiefraude kost ondernemers jaarlijks zo’n 400 tot 500 miljoen euro, zo rekende het Steunpunt Acquisitiefraude uit.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2010

Boeterenteregeling is geen garantie voor betere betaalmoraal

Een maximale betaaltermijn van dertig dagen is in de praktijk niet af te dwingen, zolang bedrijven de contractuele vrijheid hebben onderling andere afspraken te maken. Bovendien kan dergelijke wetgeving juist leiden tot een slechtere betaalmoraal in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2010

Kabinet vergeet zzp'ers in belastingplan

FNV Zelfstandigen Bouw wil verhoging van de zelfstandigenaftrek. Anders dreigen zzp'ers erop achteruit te gaan. Nu helpt het demissionaire kabinet alleen de grote ondernemer, want die krijgt een douceurtje in de vorm van verlaging van de vennootschapsbelasting. 
Lees verder »   Reageer »
27 september 2010

Belasting voor mkb omlaag

Kleine en middelgrote bedrijven gaan minder winstbelasting betalen. Het tarief in de vennootschapsbelasting over de eerste 200.000 euro winst die een bedrijf boekt, wordt structureel verlaagd naar twintig procent.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2010

Premieanalyse bespaart u premiekosten

Bedrijven dragen soms ongemerkt teveel sociale premies af aan het UWV. ADP ontwikkelde daarom een service om deze premies voor werkgevers terug te vorderen. Het succes van deze premieanalyse is aanleiding voor een nieuw project: de gedifferentieerde premiecontrole. 
Lees verder »   1 reactie »
20 september 2010

Bouwondernemers verwachten impuls door BTW-verlaging

Per 1 oktober  wordt de BTW op renovatie- en herstelwerkzaamheden gedurende negen maanden verlaagd van negentien procent naar zes procent. Deze tijdelijke verlaging van de BTW zal een impuls zijn voor de bouwsector, zo verwacht 60 procent van de ondernemers in de bouw.
Lees verder »   Reageer »
15 september 2010

Kredietverzekeraars pakken de draad weer op

Kredietverzekeraars breiden sinds een aantal maanden de dekking van transacties in binnen- en buitenland weer uit. "Feitelijk zijn we ongeveer een jaar geleden begonnen met het herstellen van de dekking en met het verhogen van onze capaciteit voor nieuwe aanvragen," aldus Bert Bruning, algemeen directeur van Atradius Nederland.
Lees verder »   Reageer »
56   ... 57
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken