Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
15 april 2011

Bedrijfsleven Ún politiek tegen BTW-verhoging

De geplande verhoging van de BTW op voedingsmiddelen van 6 naar 19 procent roept niet alleen verzet op bij zowel heel bedrijvig Nederland, maar ook in de Kamer. Dat schrijft De Pers.
Lees verder »   Reageer »
14 april 2011

Gelijkwaardige samenwerking met Belastingsdienst nog lang geen feit

Er bestaan nog steeds de nodige misvattingen en kennishiaten over het in 2005 door de Belastingdienst geïntroduceerde Horizontaal Toezicht. Hoewel deelnemers aan de convenanten Horizontaal Toezicht over het algemeen positief zijn, is deze ‘gelijkwaardige en transparante samenwerking’ met de Belastingdienst nog maar deels geland bij middelgrote bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2011

Nieuwe wet beschermt tegen controledrift Belastingdienst

De Eerste Kamer heeft gisteren ingestemd met een initiatiefwet van VVD en PvdA om burgers en ondernemers beter te beschermen tegen de soms buitenproportionele controles die de Belastingdienst uit kan voeren en ook uitvoert.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2011

Lokale ondernemer nog steeds in nood

Volgens het IMK, Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf, is de economische situatie voor kleine ondernemers ook in het eerste kwartaal van 2011 onverminderd slecht. Dit pessimistische bericht baseert het IMK op de zogeheten 'IMK-Index' die het begin dit jaar introduceerde.
Lees verder »   Reageer »
6 april 2011

Voorfinanciering door incassobureaus is een fabel

De recente berichtgeving over vermeende voorfinanciering van onbetaalde rekeningen door gerechtsdeurwaarders berust op een misvatting. Het is kantoren slechts toegestaan (een deel van) de kosten van de gerechtelijke procedure voor te schieten voor de opdrachtgever. 
Lees verder »   1 reactie »
28 maart 2011

Zelfstandigen met personeel verdienen het meest

Zelfstandigen met personeel (kortweg: zmp’ers) hebben gemiddeld het hoogste inkomen van de werkzame beroepsbevolking. Zij worden gevolgd door werknemers met een vast dienstverband, en die worden gevolgd door de zzp'er. Werknemers met een flexibel dienstverband verdienen het minst.
Lees verder »   Reageer »
28 maart 2011

Steeds meer ondernemers in de bijstand

Het bedrag dat gemeenten in 2010 uitgaven aan bijstand voor ondernemers steeg naar 153,7 miljoen euro. Dat is ruim een kwart meer dan in 2009 en driekwart meer dan in 2007.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2011

Europese vennootschapsbelasting gaat op de schop

Afgelopen week presenteerde de Europese Commissie het voorstel voor de Europese richtlijn voor vennootschapsbelasting: de Common Consolidated Corporate Tax Base (CCCTB). Dit zou moeten leiden tot een vereenvoudiging van de belastingregels, een vermindering van administratieve lasten en het opruimen van belastingobstakels voor ondernemingen die grensoverschrijdend opereren.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2011

Kleinere ondernemer kan minder hebben - en legt zich daarbij neer

MKB ondernemers en ZZP-ers zijn het afgelopen jaar ingeteerd op hun incasseringsvermogen en kunnen financiële tegenvallers minder makkelijk opvangen. Oorzaken? Het moeilijke economisch klimaat en de daarbij behorende vraaguitval en –uitstel, toenemende concurrentie en het slechte betalingsgedrag, maar ook de overvloed aan regelgeving.
Lees verder »   Reageer »
15 maart 2011

Nederlandse ondernemer betaalt steeds beter

Het betaalgedrag van Nederlandse bedrijven is wederom verbeterd. In het vierde kwartaal van 2010 werd 55 procent van de facturen in Nederland op tijd betaald. Dit blijkt uit onderzoek van Dun & Bradstreet naar het betaalgedrag van het bedrijfsleven in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2011

Gratis ondernemerstips via iPhone-app

Wilt u wekelijks gratis de laatste tips op het gebied van accountancy, belastingadvies en consultancy ontvangen? Dat kan. Als u een iPhone of iPad heeft tenminste. Surf hiermee naar de site van BDO en download daar gratis de speciale iPhone- en iPad-app.
Lees verder »   1 reactie »
14 maart 2011

Ondernemer krijgt boete voor handel met voorkennis

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft een ondernemer een boete opgelegd van 114.000 euro, wegens handel met voorkennis in aandelen Super de Boer. Dat meldt NOS.nl.
Lees verder »   Reageer »
3 maart 2011

Meer geld voor innovaties binnen MKB

Goed nieuws voor de innovatieve ondernemer. Er komt in totaal zeventien miljoen euro extra beschikbaar (bovenop de negen miljoen die al vrij was gemaakt) om MKB-ondernemers te stimuleren om meer te gaan samenwerken aan product- en procesinnovaties.
Lees verder »   1 reactie »
2 maart 2011

Rittenadministrate bestelauto's wellicht van de baan

Er komt wellicht een einde aan de verplichte rittenadministratie voor mensen die hun bestelauto van de zaak ook privé gebruiken. Dat kondigde Staatssecretaris Frans Weekers van Financiën aan na Kamervragen van Helma Neppérus (VVD).
Lees verder »   Reageer »
55  56  57  58   ... 61
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken