Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
11 september 2018

Bijtellingspercentage zakelijke fiets naar zeven procent

"Het fietsgebruik in Nederland krijgt een flinke stimulans." Dat stellen belangenorganisaties RAI Vereniging, BOVAG, ANWB, Fietsersbond, VNA en Natuur en Milieu tevreden vast nadat RTL Nieuws bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar zeven procent.
Lees verder »   Reageer »
10 september 2018

Rente bij roodstand bijna tien procent

De rentetarieven die banken hanteren voor klanten die rood staan, bedragen gemiddeld 9,96 procent. Dit blijkt uit een analyse van Geldshop.nl. De intermediair onderzocht de kosten van rood staan onder acht grote Nederlandse banken.
Lees verder »   Reageer »
3 september 2018

1.000 euro investeren in crowdfunding kost gemiddeld twintig euro

Uit onderzoek van Crowdfundmarkt blijkt dat een investeerder in crowdfunding gemiddeld twintig euro afdraagt aan een crowdfundingplatform. Vier van de negentien onderzochte aanbieders van crowdfundingprojecten brengt geen kosten direct bij de investeerder in rekening.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2018

Vertrouwen in bank-app gestegen

Het aantal zzp'ers dat een bank-app gebruikt, blijft groeien. Bijna 86 procent maakt hier momenteel gebruik van. De redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te regelen, zijn behoorlijk veranderd.
Lees verder »   Reageer »
6 augustus 2018

Drie verschillen tussen investeerders in crowdfunding en crypto’s

Vorige week publiceerde de AFM een onderzoek naar investeerders in crypto’s (Bitcoin, Ethereum, etc.). Wie zijn deze investeerders? En zijn ze te vergelijken met investeerders in crowdfunding? Crowdfundmarkt zette de drie grootste verschillen op een rij.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2018

Zzp’er heeft minder geld over voor premie

Meer zzp'ers denken erover om een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) af te sluiten. Vergeleken met 2017 overweegt 7,2 procent meer om zich te verzekeren tegen dit risico. Zzp'ers (zowel met als zonder AOV) zijn gemiddeld bereid om €144,32 te betalen voor een verzekering tegen arbeidsongeschiktheid.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2018

Meer ondernemers toegang tot verantwoorde hypotheek

NHG introduceert de Inkomensverklaring Ondernemer, waardoor het voor álle ondernemers die langer dan twaalf maanden actief zijn mogelijk wordt om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) af te sluiten. Voorheen moesten ondernemers ten minste drie jaar actief zijn.  
Lees verder »   2 reacties »
31 juli 2018

Nederlanders weten niet waartegen ze verzekerd zijn

Meer dan vier op de tien Nederlanders zegt niet te weten tegen welke risico’s ze verzekerd zijn. Dit blijkt uit een onderzoek naar verzekeringen in opdracht van Omniplan, uitgevoerd door Panelwizard onder 1.035 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
30 juli 2018

Evaluatie werkkostenregeling: te complex, maar weinig wijzigingen verwacht

Ook in 2018 blijft de Werkkostenregeling gelden. Intussen bestaat het al meer dan zeven jaar en is het al enkele jaren verplicht voor alle werkgevers. De voorbije jaren is dan ook al een en ander aangepast. De regeling is vooral bedoeld om het voor de werkgevers zo gemakkelijk mogelijk te maken bij het doen van hun aangifte.
Lees verder »   Reageer »
24 juli 2018

Betaalgedrag bedrijven verslechterd sinds aangescherpte wet

Sinds het invoeren van strengere wetgeving een jaar geleden is het betaalgedrag in het bedrijfsleven over het algemeen verslechterd. Mkb’ers moeten gemiddeld juist langer op betaling wachten dan een jaar geleden.
Lees verder »   Reageer »
5 juli 2018

Zzp'er zit minder vastgeroest bij bank

Knab is dit jaar de populairste bank onder zzp'ers om zakelijk te bankieren. Ruim een kwart (28 procent) van de zzp'ers regelt zijn zakelijke financiën bij de jonge bank. De afgelopen vier jaar heeft de bank flink aan populariteit gewonnen en behoorlijk wat zzp'ers weggesnoept van bijvoorbeeld de Rabobank, ING en ABN Amro.
Lees verder »   1 reactie »
5 juli 2018

Nieuwe financieringsrichtlijnen voor circulaire economie gelanceerd

ABN AMRO, ING en Rabobank lanceren gezamenlijke financieringsrichtlijnen voor de circulaire economie. Dit doen zij vanuit de ambitie om een ​​gemeenschappelijk raamwerk voor financiering van de circulaire economie te creëren.
Lees verder »   Reageer »
5 juli 2018

Een op de zeven autoschadeclaims niet afkomstig van hoofdbestuurder

14,9 procent van alle autoschadeclaims is niet afkomstig van de hoofdbestuurder. Dit blijkt uit onderzoek van Lancyr Verzekeringen, waarbij 11.016 autoschadeclaims bij Lancyr uit de afgelopen drie jaar werden geanalyseerd.
Lees verder »   Reageer »
3 juli 2018

Kleine ondernemers nóg beter beschermd tegen lange betalingstermijnen

Vanaf nu worden kleine ondernemers nóg beter beschermd tegen onredelijk lange betalingstermijnen van grote bedrijven. Betalingstermijnen van meer dan 60 dagen in bestaande contracten zijn vanaf die datum namelijk ongeldig.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 56
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken