Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
6 december 2018

Een op de dertien ondernemers krijgt naheffingsaanslag

Afgelopen kwartaal misten ca. 140.000 ondernemingen de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Daarom ontvangen zij een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct.
Lees verder »   1 reactie »
14 november 2018

Wanneer schakelt u als ondernemer een deurwaarder in?

Als ondernemer levert u producten of diensten aan uw klanten. Vervolgens zijn zij verplicht u hiervoor te betalen. Helaas krijgt iedere ondernemer vroeger of later wel eens te maken met onbetaalde facturen of wanbetalers.
Lees verder »   1 reactie »
9 november 2018

Startfinancieringen in Europese techbedrijven verviervoudigd in drie jaar

Tijdens de Web Summit in Lissabon hebben Tech.eu, Stripe en Techstars de eerste van een serie van drie rapporten gepresenteerd: ‘Seed The Future: A Deep Dive into Early Stage Technology in Europe’. Deze rapporten verschaffen inzicht in de stand van zaken rond technologie-investeringen in Europa.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2018

Nieuwe financieringswijzer IMK helpt ondernemers bij financieringsaanvragen

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) lanceert het eerste onafhankelijke advies- en vergelijkingsplatform voor financieringsaanvragen van het MKB. De financieringswijzer biedt ondernemers binnen het MKB inzicht in alle mogelijke financieringsvormen en helpt hen op basis van een beperkt aantal vragen de best passende financieringsvorm te vinden.
Lees verder »   1 reactie »
29 oktober 2018

Drie tips voor het op tijd doen van de btw-aangifte

Een kwart van de startende ondernemers krijgt boetes door het te laat indienen en/of betalen van de btw-aangifte. Ook houdt bijna een kwart van de starters de zakelijke opstartkosten niet goed bij om de betaalde btw terug te kunnen vragen, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2018

Ondernemers kunnen financieel voordeel halen uit investeringsregelingen en beleggingen

Vandaag de dag kunnen ondernemers nog steeds heel wat financiële voordelen halen uit hun investeringen en beleggingen. Belangrijk is echter wel dat ze rekening houden met de diverse bestaande investeringsregelingen.
Lees verder »   1 reactie »
18 oktober 2018

Waar gaat het heen met blockchain?

Geen enkele markt fluctueerde de laatste jaren meer dan die van de cryptocurrencies. Het afgelopen jaar begon sterk met de hoogste waardering in januari, maar al snel stortte de markt in, met in april het dieptepunt.
Lees verder »   3 reacties »
15 oktober 2018

Startende ondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet een op de drie startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook hebben vier van de tien ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben.
Lees verder »   2 reacties »
9 oktober 2018

Ondernemer-in-zwaar-weer tussen wal en schip

De Overheid beloofde in 2012 dat burgers en ondernemers binnen vijf jaar digitaal zaken konden doen met de Overheid. Voor ondernemers, die bijstand nodig hebben, is dit bij slechts één op de drie gemeenten gerealiseerd. Voor burgers is dat bij 94 procent van de gemeenten beschikbaar.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2018

BTW-verleggingsregeling niet van toepassing op aanbieders van hosting en colocatie

Hosting- en colocatiediensten vallen niet onder de BTW-verleggingsregeling voor telecommunicatie. Dat blijkt uit navraag door ISPConnect bij de Belastingdienst. De regeling, die op 1 september 2017 van kracht werd, is bedoeld om BTW fraude te bestrijden.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2018

Crowdfunding groeit met 48 procent in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2018 is de crowdfundingmarkt in Nederland met 48 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De markt voor crowdfunding-leningen en  aandelen kwam afgelopen drie maanden uit op 45,3 miljoen euro verdeeld over 634 projecten.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2018

Tien equity crowdfunding tips voor investeerders

De komst van equity crowdfunding, oftewel crowdfunding op basis van aandelen, opent deuren voor investeerders. Zij hebben nu wereldwijd toegang tot kansrijke scale-ups en MKB-bedrijven uit alle branches. En dit vanachter hun laptop.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2018

Oudere zzp'er heeft fors meer spaargeld

De zzp'er heeft gemiddeld € 33.892,- op de bank staan. In lijn met de verwachting hebben oudere zzp'ers behoorlijk wat meer spaargeld dan de jongere zzp'er. 8,8 procent van de zzp'ers van 45-55 jaar heeft meer dan een ton op de bank, tegenover 21,7 procent van de zzp'ers tussen de 65-75 jaar.
Lees verder »   Reageer »
24 september 2018

Vermogen opbouwen als zzp’er, wat zijn de opties?

Voor de ondernemer is een zakelijke buffer een fijn bezit. Met sparen of beleggen kunt u uw plannen realiseren. En mogelijk levert het ook nog belastingvoordeel op. Dit schrijft Evi van Lanschot. 
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 57
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken