Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
3 juli 2018

Kleine ondernemers nóg beter beschermd tegen lange betalingstermijnen

Vanaf nu worden kleine ondernemers nóg beter beschermd tegen onredelijk lange betalingstermijnen van grote bedrijven. Betalingstermijnen van meer dan 60 dagen in bestaande contracten zijn vanaf die datum namelijk ongeldig.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2018

Hoe kan ik als ondernemer investeren in innovatie?

Ondernemers die willen innoveren kunnen tegen diverse drempels oplopen. Beer Zandt, Head of Business Development bij Spotcap, ziet steeds vaker dat ondernemers willen investeren in innovatie van hun bedrijf of product, maar niet altijd eenvoudig toegang hebben tot financiering of over voldoende flexibiliteit beschikken.
Lees verder »   Reageer »
25 juni 2018

Tips bij het kiezen van een boekhoudpakket

Het kiezen van een geschikt boekhoudpakket is er de afgelopen jaren niet eenvoudiger op geworden. Er zijn steeds meer mogelijkheden bij gekomen, waardoor ondernemers niet meer goed weten wat ze moeten kiezen.
Lees verder »   1 reactie »
22 juni 2018

Stoeptax voor afvalcontainer bij verbouwing verschilt enorm per gemeente

De verschillen tussen de tarieven die Nederlandse gemeenten hanteren om een gehuurde container op de openbare weg te mogen plaatsen - in de volksmond ook wel ‘stoeptax’ genoemd - zijn erg groot.
Lees verder »   Reageer »
19 juni 2018

Veel vooroordelen over Europees pensioenfonds bij Nederlandse werkgevers

Het beeld dat grote werkgevers en pensioenfondsbestuurders in Nederland hebben van een Europees pensioenfonds is veelal gestoeld op onjuiste vooroordelen. Daardoor nemen zij een Europees pensioenfonds vaak niet mee in de zoektocht naar een toekomstbestendige pensioenregeling.
Lees verder »   Reageer »
5 juni 2018

Zzp'er bankiert vaker via app dan web

Ruim driekwart van de zzp'ers (78 procent) maakt gebruik van een app om bankzaken te regelen. Of een zzp'er wel of geen bank-app gebruikt, is sterk afhankelijk van de leeftijd: hoe jonger de zzp'er, hoe vaker hij een app gebruikt om te bankieren.
Lees verder »   1 reactie »
1 juni 2018

Achttien procent van de zzp’ers maakt zich (ernstig) zorgen over financiële situatie

Tweederde van de zzp’ers heeft een fluctuerend inkomen. Deze groep zelfstandigen heeft vaker te maken met een lagere winst en is sterker gericht op de korte termijn. Dit blijkt uit onderzoek van Wijzer in geldzaken samen met het Nibud onder ruim 1.200 zzp’ers in Nederland.
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2018

Exact is het snelste boekhoudpakket

Exact Online is het meest automatische boekhoudprogramma onder verschillende Nederlandse aanbieders. Dat blijkt uit onderzoek van Appwatching onder 25 boekhoudprogramma’s voor ZZP’ers MKB’ers.
Lees verder »   2 reacties »
31 mei 2018

Nederlander wil vaker lenen voor verbouwing

Nederlanders vroegen in het eerste kwartaal van dit jaar twaalf procent vaker consumptief krediet aan voor een verbouwing, dan dezelfde periode in 2017. Het gewenste leenbedrag daalde naar 14.976 euro.
Lees verder »   1 reactie »
29 mei 2018

Helft Nederlanders vindt pensioen ‘iets voor later’

46 procent van de Nederlanders is niet bezig met zijn pensioen. Dit blijkt uit onderzoek van Panelwizard in opdracht van Omniplan onder 1.035 werkende Nederlanders naar pensioenen.
Lees verder »   2 reacties »
28 mei 2018

Netto rendementen crowdfundingplatformen nog niet te vergelijken

Hoewel crowdfundingplatformen steeds transparanter worden over het resultaat van hun lening-portefeuille is het op dit moment nog niet mogelijk de netto rendementen onderling met elkaar te vergelijken.
Lees verder »   Reageer »
25 mei 2018

Administratieve en bedrijfskundige tips voor start- en scale-ups

Startende bedrijven zijn zich vaak onbewust van de onnodige kosten die ze maken en de onnodige risico’s die ze nemen. Daarom deelt Annelie Snijder, oprichter van online administratiekantoor SFAA, vijf tips voor (snel) groeiende bedrijven.
Lees verder »   1 reactie »
9 mei 2018

Nota’s wereldwijd steeds langzamer betaald

‘Alle’ economische signalen staan op groen, maar het wereldwijde betaalgedrag verslechtert alleen maar. De afgelopen vijf jaar duurde het gemiddeld 64 dagen voordat uitstaande nota’s werden betaald. In 2017 is die termijn opgelopen tot 66 dagen. In 2018 komt daar nog een dag bij.
Lees verder »   2 reacties »
8 mei 2018

Zzp'er maakt graag weloverwogen keuze bij pensioenopbouw

Vrouwelijke zzp'ers maken zich vaker zorgen of zij straks wel genoeg pensioen hebben opgebouwd dan mannelijke ondernemers. Bij het opbouwen van pensioen zijn zzp'ers graag van alle beschikbare informatie op de hoogte.
Lees verder »   1 reactie »
5  6  7  8   ... 55
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken