Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
13 januari 2020

Zzp’ers die meer of minder inkomsten in 2020 voorzien: pas nu de voorlopige aanslag aan!

379.000 zzp’ers ontvangen in januari de voorlopige aanslag 2020 van de Belastingdienst. De Belastingdienst adviseert zzp’ers te controleren of het bedrag dat gebaseerd is op de gegevens over 2019 nog steeds klopt. Vooral wanneer zzp’ers voorzien komend jaar aanzienlijk meer of minder te gaan verdienen of wanneer zij meer of minder aftrekposten hebben. Zo voorkomen zij dat zij bij de definitieve aanslag inkomstenbelasting en bijdrage Zorgverzekeringswet ineens veel moeten bijbetalen.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2020

Hoogte deurwaarderskosten per 2020 bekend

De griffierechten en deurwaarderskosten wijzigen jaarlijks. Zo ook weer per 1 januari 2020. Inmiddels is de hoogte van de deurwaarderskosten voor 2020 bekend en is ook duidelijk dat de eerder aangekondigde verlaging van het griffierecht voor lagere vorderingen is vertraagd. Hoewel er eerder rekening mee werd gehouden dat de verlaging mogelijk al per 1 januari 2020 zou worden doorgevoerd, is deze datum helaas niet gehaald. Sterker nog: de griffierechten worden het nieuwe jaar verhoogd met de gebruikelijke indexatie.
Lees verder »   Reageer »
30 december 2019

Loonaangifte 2020 bij Belastingdienst alleen nog via eHerkenning of DigiD

Werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst, kunnen dit vanaf 1 februari 2020 uitsluitend doen via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z). Ondernemers met een eenmanszaak kunnen daar inloggen met DigiD, de overige werkgevers moeten hiervoor gebruikmaken van eHerkenning. De werkgevers voor wie dit geldt, zijn hierover al per brief geïnformeerd.
Lees verder »   Reageer »
24 december 2019

Accountantskosten in de zorg lopen op tot 100 miljoen

De accountantskosten in de zorgsector laten in 2018 over de hele linie een lichte stijging zien (+1,5 procent) ten opzichte van 2017 en komen uit op ruim € 96 miljoen. Gemiddeld komt dat neer op € 121.000 per instelling. Wat opvalt is dat de kostenstijging fors verschilt per deelsector. Voor ziekenhuizen is de stijging beperkt tot +0,2 procent, terwijl verpleeg- en verzorgingshuizen de kosten zien dalen (-0,8 procent). Maar GGZ-organisaties (+2,8 procent) en instellingen in de gehandicaptenzorg (+7,7 procent) zijn juist veel meer kwijt.
Lees verder »   1 reactie »
20 december 2019

Dé gemiste kans van de zzp’er; wel geld opzij voor pensioen maar fiscaal voordeel laten liggen

Wel geld apart zetten als zzp’er voor uw pensioen, maar dat doen op een gewone spaar- of beleggingsrekening. In box 3 dus. Dat is wat volgens onderzoek het geval is bij de helft van de zzp’ers die een potje voor later opbouwen. Het grootste deel van deze groep is niet bekend met het feit dat als ze in box 1 zouden sparen of beleggen ze daarmee jaarlijks duizenden euro’s belastingvoordeel zouden ontvangen.
Lees verder »   1 reactie »
13 december 2019

Drie op de tien onverzekerde zzp’ers laat afsluiten AOV afhangen van zzp-wet

Bijna negen op de tien Nederlandse zelfstandigen, 87 procent, heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten. Het gros van de ondervraagden die geen aov heeft afgesloten (55 procent) vindt het te duur en drie op de tien (30 procent) geeft aan het niet nodig te vinden. Dat blijkt uit onderzoek* van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos.
Lees verder »   Reageer »
10 december 2019

Startersvoorlichter Belastingdienst en Freelancer van het jaar delen tips voor een goede administratie

Als ondernemer komt er een hoop op u af, waaronder het regelen van uw belastingzaken. Een goede administratie is essentieel. U legt hiermee niet alleen vast wat er in de onderneming gebeurt, u voldoet ook aan wettelijke verplichtingen en u hebt op ieder moment zicht op hoe het met uw onderneming gaat. Daarnaast helpt het u bij het doen van de belastingaangiften. Wat is een goede administratie? Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter van de Belastingdienst, en ‘Freelancer van het jaar 2018’ Britt van Smeerdijk delen hun tips en ervaringen.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2019

Nederland profiteert maximaal van lage rente

Van alle sterke economieën in Europa profiteert Nederland het meest van de lage rente. Het algemene idee is dat vooral de Zuid-Europese landen (met het hun grote schuldenbergen) spekkoper zijn. Maar na Spanje staat Nederland op de tweede plaats.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2019

Zeven gouden tips voor het verstevigen van de cashflowpositie

Tien procent van de openstaande facturen wordt te laat betaald. Het is een van de redenen waarom een flink deel van de bedrijven meerdere maanden per jaar een negatieve cashflow noteert. Dit blijkt uit de Exact mkb monitor die de staat van het mkb weergeeft aan de hand van 340.000 administraties.
Lees verder »   Reageer »
4 december 2019

Het nut van cryptocurrency voor internationale transacties

Koopt u goederen in het buitenland die u in Nederland verkoopt? Of is uw onderneming internationaal actief en verkoopt u juist goederen aan klanten in andere landen? Waarschijnlijk maakt u bij betalingen buiten de Euro-zone aan leveranciers of van klanten nu nog gebruik van ‘reguliere’ internationale transacties.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2019

Helft zzp’ers gebruikt een boekhoudprogramma

Een kleine meerderheid van de ondervraagde zzp’ers (51 procent), maakt gebruik van een boekhoudprogramma. Onder de respondenten die een boekhoudprogramma gebruiken zijn de gebruikers van een onlineprogramma met 45 procent in de meerderheid.
Lees verder »   1 reactie »
22 november 2019

Zo komt u in aanmerking voor startersaftrek

Bent u net aan de slag gegaan als ondernemer? Dan maakt u misschien de eerste jaren nog iets minder winst. Om u daar een beetje bij te helpen, is er de startersaftrek bedacht. Een fijn belastingvoordeel waarbij veel geld bespaard kan worden.
Lees verder »   Reageer »
18 november 2019

Waar op te letten bij alternatieve bedrijfsfinanciering?

Om de cashflow op peil te houden zetten steeds meer ondernemers in op alternatieve financieringsvormen. Een derde van de Nederlandse MKB’ers worstelt met de cashflow. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden zet 25 procent van deze bedrijven al een vorm van externe financiering in.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2019

Zzp’er krijgt voor 85 procent binnen 30 dagen betaald

Maar liefst 85 procent van de ondervraagde zzp’ers krijgt binnen 30 dagen betaald. Toch zijn er ook situaties waarbij de betaling tot meer dan 60 dagen op zich laat wachten. Voor veruit de meeste zzp’ers is te laat betaald worden echter geen reden om het zzp-schap vaarwel te zeggen.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 63
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken