Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
2 april 2019

70 procent groei aantal crowdfundingprojecten

In het eerste kwartaal van 2019 is het aantal crowdfundingprojecten in Nederland gegroeid met 70 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. Volgens Crowdfundmarkt.nl is 74,1 miljoen euro gefund via crowdfundingleningen (+25 procent) en gaat het in totaal om 865 projecten (+70 procent).
Lees verder »   1 reactie »
26 maart 2019

NBA bezorgd over daling aantal accountantsorganisaties met oob-vergunning

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft met bezorgdheid kennis genomen van de mededeling van accountantsorganisatie Accon-avm dat zij uiterlijk per 30 juni 2019 haar oob-vergunning zal omzetten naar een niet-oob-vergunning.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2019

Tweederde zzp'ers zegt exact te weten hoe hij er financieel voor staat

Zzp'ers zijn over het algemeen goed op de hoogte van hun financiële situatie. Maar liefst 67 procent geeft aan exact te weten hoe 2018 op financieel gebied verlopen is. Nog eens 28,5 procent zegt een redelijk idee te hebben hoe hij financieel gepresteerd heeft.
Lees verder »   Reageer »
11 maart 2019

Wat kan fintech betekenen voor vrouwelijke ondernemers?

In de afgelopen jaren is het percentage vrouwelijke ondernemers in Nederland toegenomen. Onderzoek van het CBS toont aan dat in 2018 ongeveer 35 procent van de ondernemers vrouwelijk is. Maar wat is hun ervaring in het aantrekken van bedrijfsfinanciering?
Lees verder »   Reageer »
1 maart 2019

Ondernemers doen goed voorbereid en vol vertrouwen aangifte inkomstenbelasting

Vanaf vandaag kunnen ongeveer 1,3 miljoen ondernemers, waaronder zeer veel ZZP’ers, hun aangifte inkomstenbelasting over 2018 doen. Ongeveer een derde van hen dient de aangifte zelf in. Het merendeel (92,2 procent) doet dit met het vertrouwen dat zij de aangifte correct hebben ingevuld.
Lees verder »   Reageer »
1 maart 2019

Kwart MKB’ers heeft moeite met kapitaal aantrekken

Maar liefst 28 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers ondervindt moeite bij het aantrekken van kapitaal voor zijn of haar bedrijf. Dit blijkt uit een onderzoek in opdracht van October onder 1.059 Nederlandse ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
25 januari 2019

Beleggen in 2019: welke kansen liggen er?

Hoewel de cijfers nog niet allemaal precies bekend zijn, weet u waarschijnlijk wel hoe uw onderneming het heeft gedaan vorig jaar. Hebt u 2018 winstgevend afgesloten en ziet u ook in 2019 weer grote kansen op groei van de winst van uw onderneming?
Lees verder »   1 reactie »
23 januari 2019

Stijging vaste lasten zorgt voor kwart meer overstappen

Ruim een kwart meer consumenten is in 2018 overgestapt of heeft een nieuw contract afgesloten voor hun zorg- en schadeverzekeringen, energie, internet en tv bij Pricewise. Deze stijging is voor een groot deel het gevolg van de forse toename in de vaste lasten voor 2019.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2019

Bent u ZZP’er en gaat u meer of minder verdienen? Wijzig uw voorlopige aanslag

Bij zo’n 360.000 ZZP’ers valt in deze periode de voorlopige aanslag inkomstenbelasting op de deurmat. 89,8 procent van hen zal in 2019 op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting moeten betalen. Bent u ZZP’er en verwacht u aanzienlijk meer of minder te gaan verdienen in 2019?
Lees verder »   Reageer »
9 januari 2019

Grote regionale verschillen crowdfunding Nederland

De markt van financieringen via crowdfunding groeide in 2018 tot 243 miljoen euro (+35 procent). Investeerders staken geld in 2.414 Nederlandse projecten (+65 procent). De verschillen per regio zijn echter groot. Crowdfundmarkt.nl zette de kenmerken per provincie op een rij.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2019

Uw pensioengat dichten als ZZP’er

In Nederland is sinds de Tweede Wereldoorlog de verzorgingsstaat continu uitgebreid. Gezondheidszorg, uitkeringen en onderwijs zijn steeds meer de verantwoordelijkheid van de overheid geworden. Dit geldt ook voor het pensioen.
Lees verder »   1 reactie »
3 januari 2019

Crowdfunding Top 100: de meest succesvolle crowdfundingprojecten van 2018

De Breed & Partners heeft de Nederlandse Crowdfunding Top 100 gepubliceerd. In deze lijst staan de meest succesvolle crowdfundingprojecten van het afgelopen jaar. Op nummer één staat Bruinisse Vastgoed, dat via ZIB Crowdfunding € 13,8 miljoen heeft opgehaald.
Lees verder »   2 reacties »
31 december 2018

Bent u al klaar voor de btw-verhoging?

De meeste ondernemers (79 procent) zijn op de hoogte van de btw-verhoging die geldt vanaf 1 januari 2019. Toch is er voor meer dan de helft (53 procent) nog werk aan de winkel, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst van eind november.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2018

BV Nederland kan tien miljard besparen met e-factureren

Het Nederlandse bedrijfsleven kan ruim tien miljard euro per jaar besparen door volledig over te stappen op e-factureren. Dat blijkt uit cijfers die door Exact zijn geanalyseerd.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 58
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken