Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
6 juni 2019

Helft Europeanen overweegt over te stappen naar een online bank

Meer dan de helft (54 procent) van de Europeanen overweegt om in de toekomst hun huidige traditionele bank te verruilen voor een online bank zonder bankkantoor. Dit blijkt uit onderzoek van Mastercard in elf Europese landen, waaronder Nederland.
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2019

Aandachtspunten bij vermogensbeheer voor ondernemers

De meeste ondernemers zijn geen mensen die ‘voldoende’ goed genoeg vinden. Een typerende eigenschap voor veel ondernemers is dat ze alles proberen te maximaliseren, en altijd het onderste uit de kan willen halen. Dat moet ook wel, want als ondernemer bent u zelf helemaal verantwoordelijk voor uw eigen inkomsten.
Lees verder »   1 reactie »
27 mei 2019

Nederlandse corporates investeren in startups, nog niet in scale-ups

Hoewel het aantal Corporate Venture Capital-fondsen investeringen in Nederland de afgelopen 5 jaar is verdubbeld, ligt het aandeel scale-up-investeringen van corporates in ons land lager dan in de rest van Europa, de VS en Azië.
Lees verder »   Reageer »
24 mei 2019

Groeiende vraag naar kredietverzekeringen in Azië-Pacific door toename faillissementen

Terwijl de wereldwijde groei van het bruto binnenlands product naar verwachting van 3,2 procent in 2018 zal dalen naar 2,7 procent dit jaar, stijgt het aantal faillissementen wereldwijd met 2,0 procent. Voor bedrijven die in de regio Azië-Pacific op krediet zakendoen, betekent dit dat zij het risico op wanbetaling van tevoren goed moeten inschatten.
Lees verder »   Reageer »
17 mei 2019

Aanzienlijk deel inkomenssteun EU naar Nederlandse boeren met twee keer modaal of meer

Hoe effectief is inkomenssteun van de Europese Unie voor Nederlandse boeren? De Algemene Rekenkamer onderzocht hoe € 426 miljoen EU-steun aan boeren verdeeld wordt in een jaar. Ruim een vijfde van de steun gaat naar boeren die daarmee nog steeds een inkomen onder het wettelijk minimumloon hebben.
Lees verder »   Reageer »
8 mei 2019

Een derde MKB’ers denkt dat FinTech binnen vijf jaar plek banken inneemt

Ondanks het relatief korte bestaan van FinTech in Nederland, verwacht maar liefst 31 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers dat FinTech-ondernemingen binnen vijf jaar de positie van banken hebben overgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van October onder 1.059 Nederlandse ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
7 mei 2019

Ondernemer in nood vraagt pas hulp als water aan lippen staat

Voor ondernemers in nood geldt schaamte en het stigma rond falen dubbel, omdat problemen bespreekbaar maken direct gevolgen heeft voor samenwerken en zakendoen. Daarnaast zit het in de aard van ondernemers om te verwachten dat het morgen beter zal gaan. Als ze eerder aan de bel trekken bij problemen en het beter bekend is waar ze daarmee terecht kunnen, kan grotere schade worden voorkomen.
Lees verder »   2 reacties »
2 mei 2019

De voordelen van automatische rittenregistratie

Automatische rittenregistratie; voor ondernemers die tijd en kosten willen besparen, is het een must. De grootste voordelen? Administratieve verlichting, hogere effectiviteit én realtime zicht op uw wagenpark. Geen tijd te verliezen, als het aan FleetGO ligt.
Lees verder »   1 reactie »
24 april 2019

De voordelen van zakelijk beleggen

Als ondernemer regelt u uw zakelijke financiën via uw zakelijke rekening. Maar ook voor de opbouw van vermogen kunt u uw zakelijke rekening benutten. Mogelijk tegen een aantrekkelijk belastingtarief. Evi van Lanschot zet de belangrijkste voor- én nadelen van zakelijk vermogen opbouwen voor u op een rij.
Lees verder »   Reageer »
18 april 2019

Een derde ondernemers vindt dat financiers te veel inspraak hebben na kredietverstrekking

Maar liefst 32 procent van de Nederlandse ondernemers vindt dat investeerders te veel inspraak hebben in de bedrijfsvoering van bedrijven na het verstrekken van krediet. Dit blijkt uit onderzoek dat Caple liet uitvoeren onder 1.061 Nederlandse ondernemers. Meer dan de helft denkt dat financiële instellingen niet helemaal objectief zijn bij het toekennen van kredieten.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2019

Vier belastingtips voor ondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet u als ondernemer zelf invullen.
Lees verder »   Reageer »
11 april 2019

Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland

Uit een recordaantal van 80  deelnemers heeft de jury de tien kantoren geselecteerd die kans maken op de Exact Cloud Award 2019.
Lees verder »   1 reactie »
10 april 2019

ZZP’er laat honderden euro’s liggen door vooraf ingevulde aangifte

De vooraf ingevulde aangifte (VIA) lijkt een zegen voor zelfstandig ondernemers, maar anders dan voor mensen in loondienst, hebben zij veel meer gunstige belastingregelingen die meegenomen mogen worden.
Lees verder »   4 reacties »
8 april 2019

Ondernemers laten geld liggen door btw op mobiliteitskosten niet terug te vragen

Ondernemers laten onnodig geld liggen bij de btw-aftrek van mobiliteitskosten. Vooral op de kosten van het openbaar vervoer (ov) en parkeren kunnen ze geld besparen door vaker btw terug te vragen. Dat blijkt uit onderzoek van Sherloq in opdracht van XXImo.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 58
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken