Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
31 januari 2020

Voor het eerst de voorlopige aanslag ontvangen? Lees de vier tips

Zzp’ers die voor zichzelf begonnen zijn en in 2019 voor het eerst hun aangifte inkomstenbelasting gedaan hebben, ontvangen in januari 2020 voor het eerst de voorlopige aanslag. Met de voorlopige aanslag betalen zzp’ers de inkomstenbelasting en bijdrage zorgverzekeringswet verspreid over het jaar. Zo houden zij meer grip op hun financiën. Op belastingdienst.nl staat meer informatie over de voorlopige aanslag.
Lees verder »   Reageer »
20 januari 2020

Bank-app geniet groot vertrouwen van zzp’er

Bijna 92 procent van de ondervraagde zzp’ers gebruikt een bank-app. Van de ondervraagden die geen bank-app gebruiken zegt een op de zes  respondenten dat ze een bank-app niet vertrouwen. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer in samenwerking met Knab onder 995 zzp’ers.
Lees verder »   Reageer »
15 januari 2020

De eerste btw-aangifte van 2020: hier moet u op letten

Voor het einde van deze maand moeten de meeste ondernemers hun btw-aangifte weer opsturen naar de Belastingdienst. De eerste aangifte van 2020 - over het laatste kwartaal van 2019 - vraagt net even wat extra aandacht dan normaal. Door u goed in te lezen, voorkomt u stevige boetes. Knab gaat  in dit artikel nader in op de belangrijkste aandachtspunten.
Lees verder »   Reageer »
15 januari 2020

Ruim 130.000 ondernemers kiezen voor de nieuwe kleineondernemersregeling

Vanaf 1 januari 2020 is de nieuwe kleineondernemersregeling (KOR) van kracht. Ruim 130.000 ondernemers hebben zich voor deze nieuwe regeling aangemeld. Ondernemers, organisaties en verenigingen met een jaaromzet tot € 20.000 die nog geen keuze maakten, kunnen zich nog steeds aanmelden.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2020

Zzp’ers die meer of minder inkomsten in 2020 voorzien: pas nu de voorlopige aanslag aan!

379.000 zzp’ers ontvangen in januari de voorlopige aanslag 2020 van de Belastingdienst. De Belastingdienst adviseert zzp’ers te controleren of het bedrag dat gebaseerd is op de gegevens over 2019 nog steeds klopt. Vooral wanneer zzp’ers voorzien komend jaar aanzienlijk meer of minder te gaan verdienen of wanneer zij meer of minder aftrekposten hebben. Zo voorkomen zij dat zij bij de definitieve aanslag inkomstenbelasting en bijdrage Zorgverzekeringswet ineens veel moeten bijbetalen.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2020

Hoogte deurwaarderskosten per 2020 bekend

De griffierechten en deurwaarderskosten wijzigen jaarlijks. Zo ook weer per 1 januari 2020. Inmiddels is de hoogte van de deurwaarderskosten voor 2020 bekend en is ook duidelijk dat de eerder aangekondigde verlaging van het griffierecht voor lagere vorderingen is vertraagd. Hoewel er eerder rekening mee werd gehouden dat de verlaging mogelijk al per 1 januari 2020 zou worden doorgevoerd, is deze datum helaas niet gehaald. Sterker nog: de griffierechten worden het nieuwe jaar verhoogd met de gebruikelijke indexatie.
Lees verder »   Reageer »
30 december 2019

Loonaangifte 2020 bij Belastingdienst alleen nog via eHerkenning of DigiD

Werkgevers die zelf hun loonaangifte over 2020 doen via de website van de Belastingdienst, kunnen dit vanaf 1 februari 2020 uitsluitend doen via het nieuwe portaal Mijn Belastingdienst Zakelijk (MBD-Z). Ondernemers met een eenmanszaak kunnen daar inloggen met DigiD, de overige werkgevers moeten hiervoor gebruikmaken van eHerkenning. De werkgevers voor wie dit geldt, zijn hierover al per brief geïnformeerd.
Lees verder »   Reageer »
24 december 2019

Accountantskosten in de zorg lopen op tot 100 miljoen

De accountantskosten in de zorgsector laten in 2018 over de hele linie een lichte stijging zien (+1,5 procent) ten opzichte van 2017 en komen uit op ruim € 96 miljoen. Gemiddeld komt dat neer op € 121.000 per instelling. Wat opvalt is dat de kostenstijging fors verschilt per deelsector. Voor ziekenhuizen is de stijging beperkt tot +0,2 procent, terwijl verpleeg- en verzorgingshuizen de kosten zien dalen (-0,8 procent). Maar GGZ-organisaties (+2,8 procent) en instellingen in de gehandicaptenzorg (+7,7 procent) zijn juist veel meer kwijt.
Lees verder »   1 reactie »
20 december 2019

Dé gemiste kans van de zzp’er; wel geld opzij voor pensioen maar fiscaal voordeel laten liggen

Wel geld apart zetten als zzp’er voor uw pensioen, maar dat doen op een gewone spaar- of beleggingsrekening. In box 3 dus. Dat is wat volgens onderzoek het geval is bij de helft van de zzp’ers die een potje voor later opbouwen. Het grootste deel van deze groep is niet bekend met het feit dat als ze in box 1 zouden sparen of beleggen ze daarmee jaarlijks duizenden euro’s belastingvoordeel zouden ontvangen.
Lees verder »   1 reactie »
13 december 2019

Drie op de tien onverzekerde zzp’ers laat afsluiten AOV afhangen van zzp-wet

Bijna negen op de tien Nederlandse zelfstandigen, 87 procent, heeft geen arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) afgesloten. Het gros van de ondervraagden die geen aov heeft afgesloten (55 procent) vindt het te duur en drie op de tien (30 procent) geeft aan het niet nodig te vinden. Dat blijkt uit onderzoek* van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos.
Lees verder »   Reageer »
10 december 2019

Startersvoorlichter Belastingdienst en Freelancer van het jaar delen tips voor een goede administratie

Als ondernemer komt er een hoop op u af, waaronder het regelen van uw belastingzaken. Een goede administratie is essentieel. U legt hiermee niet alleen vast wat er in de onderneming gebeurt, u voldoet ook aan wettelijke verplichtingen en u hebt op ieder moment zicht op hoe het met uw onderneming gaat. Daarnaast helpt het u bij het doen van de belastingaangiften. Wat is een goede administratie? Ferry Hoogerheijde, startersvoorlichter van de Belastingdienst, en ‘Freelancer van het jaar 2018’ Britt van Smeerdijk delen hun tips en ervaringen.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2019

Nederland profiteert maximaal van lage rente

Van alle sterke economieën in Europa profiteert Nederland het meest van de lage rente. Het algemene idee is dat vooral de Zuid-Europese landen (met het hun grote schuldenbergen) spekkoper zijn. Maar na Spanje staat Nederland op de tweede plaats.
Lees verder »   Reageer »
5 december 2019

Zeven gouden tips voor het verstevigen van de cashflowpositie

Tien procent van de openstaande facturen wordt te laat betaald. Het is een van de redenen waarom een flink deel van de bedrijven meerdere maanden per jaar een negatieve cashflow noteert. Dit blijkt uit de Exact mkb monitor die de staat van het mkb weergeeft aan de hand van 340.000 administraties.
Lees verder »   Reageer »
4 december 2019

Het nut van cryptocurrency voor internationale transacties

Koopt u goederen in het buitenland die u in Nederland verkoopt? Of is uw onderneming internationaal actief en verkoopt u juist goederen aan klanten in andere landen? Waarschijnlijk maakt u bij betalingen buiten de Euro-zone aan leveranciers of van klanten nu nog gebruik van ‘reguliere’ internationale transacties.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 61
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken