Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
8 mei 2019

Een derde MKB’ers denkt dat FinTech binnen vijf jaar plek banken inneemt

Ondanks het relatief korte bestaan van FinTech in Nederland, verwacht maar liefst 31 procent van de Nederlandse MKB-ondernemers dat FinTech-ondernemingen binnen vijf jaar de positie van banken hebben overgenomen. Dit blijkt uit onderzoek van October onder 1.059 Nederlandse ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
7 mei 2019

Ondernemer in nood vraagt pas hulp als water aan lippen staat

Voor ondernemers in nood geldt schaamte en het stigma rond falen dubbel, omdat problemen bespreekbaar maken direct gevolgen heeft voor samenwerken en zakendoen. Daarnaast zit het in de aard van ondernemers om te verwachten dat het morgen beter zal gaan. Als ze eerder aan de bel trekken bij problemen en het beter bekend is waar ze daarmee terecht kunnen, kan grotere schade worden voorkomen.
Lees verder »   2 reacties »
2 mei 2019

De voordelen van automatische rittenregistratie

Automatische rittenregistratie; voor ondernemers die tijd en kosten willen besparen, is het een must. De grootste voordelen? Administratieve verlichting, hogere effectiviteit én realtime zicht op uw wagenpark. Geen tijd te verliezen, als het aan FleetGO ligt.
Lees verder »   1 reactie »
24 april 2019

De voordelen van zakelijk beleggen

Als ondernemer regelt u uw zakelijke financiën via uw zakelijke rekening. Maar ook voor de opbouw van vermogen kunt u uw zakelijke rekening benutten. Mogelijk tegen een aantrekkelijk belastingtarief. Evi van Lanschot zet de belangrijkste voor- én nadelen van zakelijk vermogen opbouwen voor u op een rij.
Lees verder »   Reageer »
18 april 2019

Een derde ondernemers vindt dat financiers te veel inspraak hebben na kredietverstrekking

Maar liefst 32 procent van de Nederlandse ondernemers vindt dat investeerders te veel inspraak hebben in de bedrijfsvoering van bedrijven na het verstrekken van krediet. Dit blijkt uit onderzoek dat Caple liet uitvoeren onder 1.061 Nederlandse ondernemers. Meer dan de helft denkt dat financiële instellingen niet helemaal objectief zijn bij het toekennen van kredieten.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2019

Vier belastingtips voor ondernemers

Veel startende ondernemers en ZZP’ers doen hun belastingaangifte zelf. Om dit zo makkelijk mogelijk te maken, heeft de Belastingdienst al privégegevens voor hen ingevuld. Het zakelijke deel van de aangifte moet u als ondernemer zelf invullen.
Lees verder »   Reageer »
11 april 2019

Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland

Uit een recordaantal van 80  deelnemers heeft de jury de tien kantoren geselecteerd die kans maken op de Exact Cloud Award 2019.
Lees verder »   1 reactie »
10 april 2019

ZZP’er laat honderden euro’s liggen door vooraf ingevulde aangifte

De vooraf ingevulde aangifte (VIA) lijkt een zegen voor zelfstandig ondernemers, maar anders dan voor mensen in loondienst, hebben zij veel meer gunstige belastingregelingen die meegenomen mogen worden.
Lees verder »   4 reacties »
8 april 2019

Ondernemers laten geld liggen door btw op mobiliteitskosten niet terug te vragen

Ondernemers laten onnodig geld liggen bij de btw-aftrek van mobiliteitskosten. Vooral op de kosten van het openbaar vervoer (ov) en parkeren kunnen ze geld besparen door vaker btw terug te vragen. Dat blijkt uit onderzoek van Sherloq in opdracht van XXImo.
Lees verder »   1 reactie »
2 april 2019

70 procent groei aantal crowdfundingprojecten

In het eerste kwartaal van 2019 is het aantal crowdfundingprojecten in Nederland gegroeid met 70 procent ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. Volgens Crowdfundmarkt.nl is 74,1 miljoen euro gefund via crowdfundingleningen (+25 procent) en gaat het in totaal om 865 projecten (+70 procent).
Lees verder »   1 reactie »
26 maart 2019

NBA bezorgd over daling aantal accountantsorganisaties met oob-vergunning

De Koninklijke Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountants (NBA) heeft met bezorgdheid kennis genomen van de mededeling van accountantsorganisatie Accon-avm dat zij uiterlijk per 30 juni 2019 haar oob-vergunning zal omzetten naar een niet-oob-vergunning.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2019

Tweederde zzp'ers zegt exact te weten hoe hij er financieel voor staat

Zzp'ers zijn over het algemeen goed op de hoogte van hun financiële situatie. Maar liefst 67 procent geeft aan exact te weten hoe 2018 op financieel gebied verlopen is. Nog eens 28,5 procent zegt een redelijk idee te hebben hoe hij financieel gepresteerd heeft.
Lees verder »   Reageer »
11 maart 2019

Wat kan fintech betekenen voor vrouwelijke ondernemers?

In de afgelopen jaren is het percentage vrouwelijke ondernemers in Nederland toegenomen. Onderzoek van het CBS toont aan dat in 2018 ongeveer 35 procent van de ondernemers vrouwelijk is. Maar wat is hun ervaring in het aantrekken van bedrijfsfinanciering?
Lees verder »   Reageer »
1 maart 2019

Ondernemers doen goed voorbereid en vol vertrouwen aangifte inkomstenbelasting

Vanaf vandaag kunnen ongeveer 1,3 miljoen ondernemers, waaronder zeer veel ZZP’ers, hun aangifte inkomstenbelasting over 2018 doen. Ongeveer een derde van hen dient de aangifte zelf in. Het merendeel (92,2 procent) doet dit met het vertrouwen dat zij de aangifte correct hebben ingevuld.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 57
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken