Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
17 september 2019

De PSD2-deadline is voorbij: waar moet u op letten?

Er ging kort geleden een kleine zucht van verlichting door retailland in Europa. Onlangs verkondigde the European Banking Authority (EBA) namelijk dat de PSD2 deadline van 14 september ‘op uitzonderlijke basis’ mag worden verlengd door nationale toezichthouders. Daar wordt in meerdere landen gretig gebruik van gemaakt.
Lees verder »   Reageer »
16 september 2019

Er is een groep ‘vergeten zzp’ers’

In de media en in de politiek wordt de zzp’er veel besproken. Het gaat altijd over de zorgen die men heeft over de zzp’er. Die bouwt geen pensioen op, heeft geen AOV. En dat zou niet alleen een gevaar zijn voor de zzp’er zelf maar ook voor de samenleving.
Lees verder »   Reageer »
10 september 2019

Kerstpakketten voor het personeel: wat zijn de fiscale regels?

De zomervakantie is haast overal afgelopen. Voor veel ondernemers het moment om te kijken hoe ze nog een mooie eindsprint kunnen maken tot het einde van het jaar. Maar er zijn meer dingen waar al over nagedacht moet worden, zoals de kerstpakketten.
Lees verder »   Reageer »
5 september 2019

De fysieke en fiscale voordelen van de fiets van de zaak

Met mooi weer hebben zzp’ers veel vragen over de fiets van de zaak. Peter Brink van zzp-boekhouder zet de voordelen van deze fiets op een rij in dit artikel van zijn hand.
Lees verder »   Reageer »
2 september 2019

Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete.
Lees verder »   Reageer »
28 augustus 2019

70 procent ondernemers wil niet met particuliere investeerders in zee

Maar liefst zeven op de tien Nederlandse ondernemers doen liever geen zaken met particuliere investeerders (informal investors). Dit blijkt uit onderzoek dat kredietverstrekker Caple liet uitvoeren onder 1.441 ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
23 augustus 2019

Grijs kenteken auto: belastingvoordelen van een bestelbus

Zzp’ers en ondernemers die eraan denken om een bestelbus te kopen of te leasen kunnen kiezen tussen een geel- en grijs kenteken. Een grijs kenteken biedt hierbij een aantal fiscale voordelen. In dit artikel kijkt Knab zakelijk naar deze voordelen.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2019

Twintiger veel vaker dan oudere bereid data te delen in ruil voor hypotheekkorting

Data over woongedrag weggeven in ruil voor korting op uw hypotheek, daar heeft de jonge generatie huurders wel oren naar. Drie op de vijf twintigers (59 procent) is daartoe bereid, tegen gemiddeld een kwart (25 procent) over alle leeftijden.
Lees verder »   Reageer »
31 juli 2019

Toename benodigd werkkapitaal vreet gezondheid bedrijven aan

Wereldwijd hadden bedrijven vorig jaar 820 miljard dollar extra nodig aan werkkapitaal om aan hun dagelijkse financiële verplichtingen te voldoen. Dat is twaalf procent meer dan in 2017. Door deze verslechtering is de situatie vergelijkbaar met 2012, het jaar dat de Europese economie voor het laatst in een recessie belandde.
Lees verder »   Reageer »
30 juli 2019

Meer MKB’ers zeggen nee tegen banken

Factris heeft de cijfers over het eerste halfjaar van 2019 gepubliceerd en daaruit blijkt de groei in alternatieve financieringsoplossingen. Dit impliceert een significante verandering in hoe ondernemers in het midden- en kleinbedrijf (mkb) hun bedrijf financieren.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2019

'Verlaging collectiviteitskorting niet nadelig maar kansrijk'

De collectiviteitskorting wordt vanaf 2020 verlaagd van tien naar vijf procent. Een kans voor werkgevers, want er valt weer iets te kiezen. Namelijk extra dekkingen. Dit is vooral interessant voor organisaties van 25 tot maximaal 2.000 medewerkers.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2019

Nieuw aangiftesysteem douane vraagt om aanpassingen douanesoftware en logistieke processen

Vanaf begin volgend jaar kunnen alle aangevers hun douaneaangiftes indienen via het nieuwe Douaneaangiften Management Systeem (DMS). Dit systeem vervangt niet alleen het huidige AGS, maar ook de huidige praktijk voor periodieke aangiftes (GPA/SPA), plaatsing in douane-entrepots en onder actieve veredeling/tijdelijke invoer.
Lees verder »   Reageer »
24 juli 2019

Advies voor startende horecaondernemers: zorg voor een goede administratie, ook in drukke zomerperiode

Het is zomervakantie. Dat betekent drukke tijden voor veel horecaondernemers. Voor een deel van hen is dit het eerste zomerseizoen. Ook voor startende ondernemers is het belangrijk om de administratie goed bij te houden, ondanks alle zomerdrukte.
Lees verder »   Reageer »
16 juli 2019

Investeerders gaan meer investeren in diversiteit

25 vooruitstrevende Nederlandse durfkapitaal investeerders (VC’s) en TechLeap.NL (het vervolg op StartupDelta) gaan onder de noemer #FundRight het gezamenlijke initiatief aan dat moet leiden tot een diverser startup-ecosysteem.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 57
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken