Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
18 oktober 2018

Ondernemers kunnen financieel voordeel halen uit investeringsregelingen en beleggingen

Vandaag de dag kunnen ondernemers nog steeds heel wat financiële voordelen halen uit hun investeringen en beleggingen. Belangrijk is echter wel dat ze rekening houden met de diverse bestaande investeringsregelingen.
Lees verder »   1 reactie »
18 oktober 2018

Waar gaat het heen met blockchain?

Geen enkele markt fluctueerde de laatste jaren meer dan die van de cryptocurrencies. Het afgelopen jaar begon sterk met de hoogste waardering in januari, maar al snel stortte de markt in, met in april het dieptepunt.
Lees verder »   3 reacties »
15 oktober 2018

Startende ondernemers onbekend met aftrekposten

Veel startende ondernemers zijn niet op de hoogte van de aftrekposten waarvan zij gebruik kunnen maken. Zo weet een op de drie startende ondernemers niet welke autokosten zij zakelijk kunnen aftrekken. Ook hebben vier van de tien ondernemers niet gecheckt op welke aftrekposten zij recht hebben.
Lees verder »   2 reacties »
9 oktober 2018

Ondernemer-in-zwaar-weer tussen wal en schip

De Overheid beloofde in 2012 dat burgers en ondernemers binnen vijf jaar digitaal zaken konden doen met de Overheid. Voor ondernemers, die bijstand nodig hebben, is dit bij slechts één op de drie gemeenten gerealiseerd. Voor burgers is dat bij 94 procent van de gemeenten beschikbaar.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2018

BTW-verleggingsregeling niet van toepassing op aanbieders van hosting en colocatie

Hosting- en colocatiediensten vallen niet onder de BTW-verleggingsregeling voor telecommunicatie. Dat blijkt uit navraag door ISPConnect bij de Belastingdienst. De regeling, die op 1 september 2017 van kracht werd, is bedoeld om BTW fraude te bestrijden.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2018

Crowdfunding groeit met 48 procent in derde kwartaal

In het derde kwartaal van 2018 is de crowdfundingmarkt in Nederland met 48 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De markt voor crowdfunding-leningen en  aandelen kwam afgelopen drie maanden uit op 45,3 miljoen euro verdeeld over 634 projecten.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2018

Tien equity crowdfunding tips voor investeerders

De komst van equity crowdfunding, oftewel crowdfunding op basis van aandelen, opent deuren voor investeerders. Zij hebben nu wereldwijd toegang tot kansrijke scale-ups en MKB-bedrijven uit alle branches. En dit vanachter hun laptop.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2018

Oudere zzp'er heeft fors meer spaargeld

De zzp'er heeft gemiddeld € 33.892,- op de bank staan. In lijn met de verwachting hebben oudere zzp'ers behoorlijk wat meer spaargeld dan de jongere zzp'er. 8,8 procent van de zzp'ers van 45-55 jaar heeft meer dan een ton op de bank, tegenover 21,7 procent van de zzp'ers tussen de 65-75 jaar.
Lees verder »   Reageer »
24 september 2018

Vermogen opbouwen als zzp’er, wat zijn de opties?

Voor de ondernemer is een zakelijke buffer een fijn bezit. Met sparen of beleggen kunt u uw plannen realiseren. En mogelijk levert het ook nog belastingvoordeel op. Dit schrijft Evi van Lanschot. 
Lees verder »   Reageer »
17 september 2018

Boekhouding wordt steeds vaker uitbesteed

Steeds meer ondernemers kiezen ervoor om hun administratieve werkzaamheden uit te besteden. Vaak gaat het niet om een dure accountant of boekhouder maar wel om een online omgeving waar men ook zelf het nodige kan doen en de boekhouder eerder als controleur en raadsman fungeert.
Lees verder »   Reageer »
11 september 2018

Bijtellingspercentage zakelijke fiets naar zeven procent

"Het fietsgebruik in Nederland krijgt een flinke stimulans." Dat stellen belangenorganisaties RAI Vereniging, BOVAG, ANWB, Fietsersbond, VNA en Natuur en Milieu tevreden vast nadat RTL Nieuws bekend maakte dat het Kabinet de bijtellingsregels voor het privégebruik van een zakelijke fiets, vereenvoudigt naar zeven procent.
Lees verder »   Reageer »
10 september 2018

Rente bij roodstand bijna tien procent

De rentetarieven die banken hanteren voor klanten die rood staan, bedragen gemiddeld 9,96 procent. Dit blijkt uit een analyse van Geldshop.nl. De intermediair onderzocht de kosten van rood staan onder acht grote Nederlandse banken.
Lees verder »   Reageer »
3 september 2018

1.000 euro investeren in crowdfunding kost gemiddeld twintig euro

Uit onderzoek van Crowdfundmarkt blijkt dat een investeerder in crowdfunding gemiddeld twintig euro afdraagt aan een crowdfundingplatform. Vier van de negentien onderzochte aanbieders van crowdfundingprojecten brengt geen kosten direct bij de investeerder in rekening.
Lees verder »   Reageer »
9 augustus 2018

Vertrouwen in bank-app gestegen

Het aantal zzp'ers dat een bank-app gebruikt, blijft groeien. Bijna 86 procent maakt hier momenteel gebruik van. De redenen om geen gebruik te maken van een app om de financiën te regelen, zijn behoorlijk veranderd.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 52
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De wereld verandert. Maar wat gaat de toekomst brengen en hoe bepaalt dat je business? Wat verwachten klanten van je, nu ze 24/7 online zijn? Hoe kun je profiteren van duurzame vernieuwing? Hoe gebruik je de kracht van online platformen om je klanten te bereiken? En hoe kun je je bedrijf laten groeien zonder mensen aan te nemen? Dát zijn vragen waar ondernemers juist nu het antwoord op zoeken.
Lees verderMeer boeken