Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Financieel
10 januari 2019

Bent u ZZP’er en gaat u meer of minder verdienen? Wijzig uw voorlopige aanslag

Bij zo’n 360.000 ZZP’ers valt in deze periode de voorlopige aanslag inkomstenbelasting op de deurmat. 89,8 procent van hen zal in 2019 op basis van de voorlopige aanslag maandelijks belasting moeten betalen. Bent u ZZP’er en verwacht u aanzienlijk meer of minder te gaan verdienen in 2019?
Lees verder »   Reageer »
9 januari 2019

Grote regionale verschillen crowdfunding Nederland

De markt van financieringen via crowdfunding groeide in 2018 tot 243 miljoen euro (+35 procent). Investeerders staken geld in 2.414 Nederlandse projecten (+65 procent). De verschillen per regio zijn echter groot. Crowdfundmarkt.nl zette de kenmerken per provincie op een rij.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2019

Uw pensioengat dichten als ZZP’er

In Nederland is sinds de Tweede Wereldoorlog de verzorgingsstaat continu uitgebreid. Gezondheidszorg, uitkeringen en onderwijs zijn steeds meer de verantwoordelijkheid van de overheid geworden. Dit geldt ook voor het pensioen.
Lees verder »   1 reactie »
3 januari 2019

Crowdfunding Top 100: de meest succesvolle crowdfundingprojecten van 2018

De Breed & Partners heeft de Nederlandse Crowdfunding Top 100 gepubliceerd. In deze lijst staan de meest succesvolle crowdfundingprojecten van het afgelopen jaar. Op nummer één staat Bruinisse Vastgoed, dat via ZIB Crowdfunding € 13,8 miljoen heeft opgehaald.
Lees verder »   2 reacties »
31 december 2018

Bent u al klaar voor de btw-verhoging?

De meeste ondernemers (79 procent) zijn op de hoogte van de btw-verhoging die geldt vanaf 1 januari 2019. Toch is er voor meer dan de helft (53 procent) nog werk aan de winkel, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst van eind november.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2018

BV Nederland kan tien miljard besparen met e-factureren

Het Nederlandse bedrijfsleven kan ruim tien miljard euro per jaar besparen door volledig over te stappen op e-factureren. Dat blijkt uit cijfers die door Exact zijn geanalyseerd.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2018

Er ligt 1,2 miljard belastingvoordeel voor zzp’ers klaar

BrightPensioen is gestart met een campagne waarvan het vindt dat het eigenlijk een campagne had moeten zijn van de overheid. Doel is om zzp’ers die nog niets doen aan hun pensioen een stevig zetje te geven om daar in deze laatste maand van 2018 mee te beginnen.
Lees verder »   4 reacties »
12 december 2018

Helft zzp’ers heeft vertrouwen in het krijgen van een hypotheek

Ruim de helft van de zzp’ers in Nederland vertrouwt er op dat ze een hypotheek kunnen krijgen voor het kopen van een nieuwe woning. Daarbij geven veel zzp’ers aan dat ze een grote behoefte hebben aan maatwerk op het gebied van een hypotheek.
Lees verder »   Reageer »
10 december 2018

Zakelijk geld lenen: vier zaken om rekening mee te houden

Iedere ondernemer zal het wel eens gebeuren: een business opportunity die hij of zij niet kan laten lopen. Een nieuwe dienst of product verkopen, een ander bedrijfspand of een overname waardoor de onderneming flink groeit bijvoorbeeld.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2018

Een op de dertien ondernemers krijgt naheffingsaanslag

Afgelopen kwartaal misten ca. 140.000 ondernemingen de deadline van 1 november om hun btw-aangifte en/of -betaling te doen. Daarom ontvangen zij een dezer dagen een naheffingsaanslag, vaak met boete. In ruim 80 procent van de gevallen was de betaling niet op tijd of correct.
Lees verder »   1 reactie »
14 november 2018

Wanneer schakelt u als ondernemer een deurwaarder in?

Als ondernemer levert u producten of diensten aan uw klanten. Vervolgens zijn zij verplicht u hiervoor te betalen. Helaas krijgt iedere ondernemer vroeger of later wel eens te maken met onbetaalde facturen of wanbetalers.
Lees verder »   1 reactie »
9 november 2018

Startfinancieringen in Europese techbedrijven verviervoudigd in drie jaar

Tijdens de Web Summit in Lissabon hebben Tech.eu, Stripe en Techstars de eerste van een serie van drie rapporten gepresenteerd: ‘Seed The Future: A Deep Dive into Early Stage Technology in Europe’. Deze rapporten verschaffen inzicht in de stand van zaken rond technologie-investeringen in Europa.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2018

Nieuwe financieringswijzer IMK helpt ondernemers bij financieringsaanvragen

Het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) lanceert het eerste onafhankelijke advies- en vergelijkingsplatform voor financieringsaanvragen van het MKB. De financieringswijzer biedt ondernemers binnen het MKB inzicht in alle mogelijke financieringsvormen en helpt hen op basis van een beperkt aantal vragen de best passende financieringsvorm te vinden.
Lees verder »   1 reactie »
29 oktober 2018

Drie tips voor het op tijd doen van de btw-aangifte

Een kwart van de startende ondernemers krijgt boetes door het te laat indienen en/of betalen van de btw-aangifte. Ook houdt bijna een kwart van de starters de zakelijke opstartkosten niet goed bij om de betaalde btw terug te kunnen vragen, zo blijkt uit onderzoek van de Belastingdienst.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 53
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Met een pakkende naam creëer je onvergetelijke bedrijven en merken. Maar hoe bedenk je zo'n naam?

In dit boek deelt namenexpert Floris Hülsmann al zijn geheimen voor het vinden van goede bedrijfsnamen en merknamen. Hij ontwikkelde een succesvolle methode om originele en pakkende namen te bedenken die wél opvallen tussen de honderdduizenden namen die elk jaar worden bedacht. Een naam die zich in het hoofd van je klanten nestelt om nooit meer los te laten. De naam die jouw bedrijf en je producten en diensten extra aantrekkelijk én dus onvergetelijk maakt.
Lees verderMeer boeken