Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
12 september 2018

Ondernemers maken te weinig gebruik van kansen platform-economie

Veel ondernemers in Nederland zien kansen in de platform-economie. Toch maakt maar één op de drie hier ook echt gebruik van. Bedrijven blijken nog onvoldoende bekend met de online mogelijkheden en de voordelen die platformen kunnen bieden.
Lees verder »   1 reactie »
10 september 2018

Een op de tien Nederlanders draagt visitekaartje mee

9,8 procent van alle Nederlanders bewaart één of meer visitekaartjes in zijn of haar portemonnee. Dit blijkt uit onderzoek verricht door Van Os tassen en koffers. Zij ondervroegen 792 klanten in hun winkels over de inhoud van hun portemonnee.
Lees verder »   1 reactie »
7 september 2018

Supermarkten boeken hoogste omzetgroei sinds 2009

De omzet van de detailhandel was in het tweede kwartaal van dit jaar 4,1 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De supermarktomzet steeg met 4,7 procent. Dat is de hoogste omzetgroei voor deze branche sinds 2009, het begin van de financieel-economische crisis.
Lees verder »   Reageer »
6 september 2018

Geld verdienen met bloggen: drie tips

In het verleden hadden mensen die hun eigen ervaringen of kennis met anderen wilden delen twee opties: een boek schrijven of een artikel in een tijdschrift gepubliceerd proberen te krijgen. Met de komst van het internet is het veel gemakkelijker geworden iets te publiceren en een grote groep mensen te bereiken met een verhaal.
Lees verder »   2 reacties »
3 september 2018

First mile en last mile doorslaggevend voor foutloze leveringen en klantbeleving

Zetes heeft een onderzoeksrapport gepubliceerd over de kritieke fasen van logistieke ketens: de 'first mile' en 'last mile'. Daaruit blijkt dat de efficiëntie waarmee retailers het begin en einde van hun supply chain logistiek beheren, bepaalt of ze kunnen overleven.
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2018

Belangrijkste verbeterpunt voor webshops is retourbeleid

Nederlanders willen een online aankoop gratis kunnen retourneren bij een webshop. Daarnaast zien ze graag een makkelijke locatie om de items terug te brengen. Of nog beter: een retourpakket dat kosteloos thuis wordt opgehaald.
Lees verder »   Reageer »
24 augustus 2018

Vijf misverstanden over de merknaam onderuit gehaald

Hebt u een geweldig product dat u op de markt wilt gaan brengen? Of biedt u een vernieuwende dienst voor (potentiële) klanten? Dan is het belangrijk om goed na te denken over de merknaam van het product of de dienst. De gekozen naam is een factor die het succes sterk bepaalt namelijk.
Lees verder »   Reageer »
17 augustus 2018

Hoe online tot een succes te maken in uw bedrijf

Nederland staat bekend als een innovatief en digital minded land. Toch zijn opvallend veel bedrijven nog niet sterk bezig met hun digitale voetafdruk. De uitgangspositie van Nederland is uitstekend, aldus Digital Delta, een samenwerkingsinitiatief van Nederland ICT.
Lees verder »   6 reacties »
16 augustus 2018

Klantervaringen steeds belangrijker voor succesvolle supply chain-strategie

Bedrijven die hun supply chain willen optimaliseren en klaarmaken voor de toekomst, moeten meer aandacht besteden aan het verbeteren van de klantervaring.
Lees verder »   1 reactie »
13 augustus 2018

Een bedrijfsnaam bedenken kan nog best lastig zijn

Het is een van de eerste stappen bij het opzetten van een onderneming: het verzinnen van een pakkende bedrijfsnaam. Het logo komt later wel. Een bedrijfsnaam bedenken kan echter nog best lastig zijn.
Lees verder »   4 reacties »
8 augustus 2018

Hieraan herkent u een goede SEO-tekstschrijver

Geen enkele ondernemer kan eigenlijk meer zonder een website. Deze trekt tegenwoordig immers vaak de meeste nieuwe klanten. Maar hoe zorgt u er nu voor dat potentiële klanten uw website bezoeken? Door hoog in de zoekresultaten van zoekmachines te komen, met Google voorop.
Lees verder »   1 reactie »
3 augustus 2018

Intellectueel eigendom: vijf opmerkelijke misverstanden

De laatste jaren is er veel activiteit om het intellectueel eigendom. Met name schrijvers en bedrijven met bepaalde plannen en ideeën zijn hier veel mee bezig. Ook in de muziekwereld is er veel over te doen. Maar hoe zit het nu eigenlijk met het intellectueel eigendom?
Lees verder »   Reageer »
1 augustus 2018

Vijftien procent meer uitgegeven bij Europese webwinkels

Nederlandse consumenten hebben in het eerste kwartaal van 2018 ongeveer 400 miljoen euro (exclusief btw) uitgegeven aan producten bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dit is vijftien procent meer dan in het eerste kwartaal van 2017.
Lees verder »   Reageer »
30 juli 2018

Hoe voorkomt u problemen rondom eigendomsrechten van beeldmateriaal?

Naast woorden, zinnen en slogans geschreven onderdelen zijn visualisaties zoals logo’s en designs onderdeel van een uniek merk. Het belang van visuele middelen mag niet worden onderschat. Het logo is bij bekende merken vaak het eerste waar we aan denken. Denk maar eens aan Nike of Adidas.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 41
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken