Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
21 februari 2019

De toekomst voor retail: investeringen in technologie en talent cruciaal

Retailers met fysieke winkels hebben het elk jaar moeilijker om te overleven. De verwachtingen van consumenten worden almaar hoger en het aantal onlineaankopen stijgt. Bedrijven die zich te langzaam aanpassen aan de digitale wereld, krijgen het heel zwaar.
Lees verder »   Reageer »
18 februari 2019

Omzet detailhandel ruim drie procent hoger in 2018

In 2018 heeft de detailhandel 3,3 procent meer omgezet dan in het jaar 2017, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 2,8 procent hoger. De omzet van zowel de winkels in voedingsmiddelen als de winkels in non-food groeide. Online is bijna achttien procent meer omgezet.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2019

Ondernemer vindt Valentijn niet geschikt als commerciële inhaker

Het merendeel van de Nederlandse ondernemers vindt inhaken op Valentijnsdag te commercieel (91 procent). Slechts een klein percentage ondernemers ziet deze dag als een goede aanleiding voor een commerciële inhaker vanuit het bedrijf (negen procent).
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2019

Retail groeit, maar moet alle zeilen bijzetten

In 2019 groeit de detailhandel twee procent, waarmee voor het zesde achtereenvolgende jaar sprake is van groei. Toch moeten winkeliers volgens ABN AMRO alle zeilen bijzetten om goed te presteren. Zo daalde het aantal faillissementen vorig jaar niet meer en zal dit in 2019 met nul tot vijf procent stijgen.
Lees verder »   Reageer »
11 februari 2019

Duitsland biedt ondernemer kansen

Wordt Nederland te klein voor u als ondernemer? Denkt u wel eens na over een eventuele uitbreiding of bent u zich zelfs al aan het oriënteren op buitenlandse markten? Veel ondernemers zouden niet ver hoeven te zoeken. Een land waar veel kansen liggen voor de producten of diensten van Nederlandse ondernemers is namelijk Duitsland.
Lees verder »   Reageer »
5 februari 2019

Handelsmerken worden steeds vaker geschonden

Acht van de tien bedrijven werd in 2018 geconfronteerd met een inbreuk op een handelsmerk, gestegen van 74 procent in 2017. Dit blijkt uit onderzoek van CompuMark. 40 procent van de respondenten gaf aan dat ze een tot tien inbreuken hadden meegemaakt, terwijl 22 procent met elf tot twintig gevallen was geconfronteerd.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2019

Laatste kilometer bezorgproces cruciaal

De laatste kilometer van goederentransport van het depot naar de eindklant is cruciaal. Indien hier iets misgaat, is dit meestal direct voelbaar voor de winkelier; het heeft vaak klachten en negatieve online evaluaties tot gevolg. In het ergste geval besluit de klant de volgende keer ergens anders te bestellen.
Lees verder »   Reageer »
31 januari 2019

Advertentie-euro’s blijven massaal naar Facebook stromen

Het aantal Facebook accounts daalt met 640.000, zo bleek afgelopen week uit marktonderzoek van Newcom Research & Consultancy. Media namen het bericht massaal over. Maar is Facebook inderdaad op zijn retour? Of mist de media een belangrijke trend?
Lees verder »   Reageer »
29 januari 2019

Vier op de tien Nederlanders laten humeur verpesten door slechte shopervaring

Een slechte online shopervaring verpest bij 40 procent van de Nederlanders het humeur. Een negatieve webwinkelervaring is niet alleen slecht voor de gemoedsstemming van de consument, maar ook van de online retailer. Meer dan een derde rondt de aankoop namelijk niet af bij een stressvolle online shopervaring.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2019

Sneller en makkelijker online shoppen dankzij AI en deep learning

Retailers gebruiken kunstmatige intelligentie (AI) om informatie te vergaren, om in realtime te zien wat klanten bekijken en inzicht te krijgen in hun eerdere aankooppatronen. Op deze manier zijn ze in staat om nauwkeurige en gepersonaliseerde aanbevelingen te doen.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2019

Nederlander verkiest fysieke winkel met goede sfeer boven webshop

Ondanks de vele gemakken van het online shoppen, doet ruim driekwart van de Nederlanders toch het liefst aankopen in een fysieke winkel. Een aangename sfeer in de winkel, door een juiste combinatie van muziek, het gebruik van beeld en geur, is voor 76 procent van de Nederlandse consumenten een doorslaggevende factor.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2019

Omzet ecommerce blijft gestaag groeien

In 2018 steeg de omzet in ecommerce opnieuw ten opzichte van het jaar ervoor. Dit is terug te zien in het aandeel van ecommerce in ons binnenlands bruto product (BBP). Naar verwachting beslaat deze 3,4 procent van het BBP en is de totale online verkoop daarmee goed voor 24.95 miljard euro.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2019

Inzicht in Customer Lifetime Value

Bedrijven die afhankelijk zijn van terugkerende inkomsten (en dat zijn er nogal wat) maken nogal eens dezelfde fout in hun financiële planning. Namelijk: niet elk goed idee is ook zakelijk een goed idee. Sommige ideeën zouden hobby's moeten blijven en niet worden omgezet in bedrijven, tenzij de oprichter geld genoeg heeft.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2019

Dit zijn de belangrijkste online marketingtrends van 2019

Nu het jaar net beghonnen is, treedt dé hamvraag steeds vaker naar voren: hoe zal 2019 eruit komen te zien voor de online marketeer? Het is een vraag die ook Gerardo Maio, online marketeer bij Tomahawk Digital Marketing, inspireert.
Lees verder »   Reageer »
7  8  9  10   ... 43
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken