Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
27 november 2018

Eén op de vijf mkb’ers past aanbod aan om te blijven voortbestaan

Het digitale tijdperk heeft een enorme impact op het mkb. Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh, blijkt dat mkb’ers ingrijpende aanpassingen doen aan het marktaanbod om aan de eisen van de hedendaagse consument te kunnen voldoen.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2018

Tips om uw beursdeelname optimaal voor te bereiden

Een beursdeelname is voor ondernemers een perfecte manier om nieuwe klanten te trekken. Allereerst omdat u direct uw doelgroep te pakken hebt, aangezien beurspubliek vaak interesse heeft in een bepaald onderwerp.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2018

Vier tips om het juiste relatiegeschenk te kiezen

De pepernoten en speculaaspoppen liggen alweer een tijdje in de winkels. Dat betekent dat de feestmaand december er weer aankomt. Niet alleen een feest voor kinderen die met Sinterklaas cadeaus krijgen, maar ook de tijd om medewerkers voor hun inzet het afgelopen jaar extra te belonen met een kerstcadeau.
Lees verder »   1 reactie »
23 november 2018

Black Friday en Cyber Monday stimuleren online verkopen nog verder

Een nieuw internationaal onderzoek naar de koopintenties tijdens Black Friday en Cyber Monday toont aan dat 71 procent van de Nederlanders, die van plan is te profiteren van de deals, alleen online op zoek gaat.
Lees verder »   Reageer »
21 november 2018

Vijf online marketing tips voor de feestdagen

Voor veel ondernemers is Q4 ieder jaar weer het topkwartaal. Haalt u als ondernemer ook een groot deel van uw jaaromzet binnen de laatste maanden van het jaar? Dan is het verstandig om ieder jaar weer goed na te denken over het maximaliseren van de door u aangeboden producten of diensten.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2018

70 procent zzp’ers maakt eigen website

Veruit de meeste zzp’ers maken hun eigen website. Dat blijkt uit navraag onder 21.000 leden van de Facebookgroep ‘ Zzp’er durf te vragen ’. Martijn Pennekamp, groepsbeheerder en oprichter van ikwordzzper.nl, vroeg de leden naar hun website.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2018

Online verkopers maken nauwelijks gebruik van beschikbare data om bedrijfsresultaten te verbeteren

Online verkopers gebruiken de data die ze via hun e-commerce oplossing verzamelen maar mondjesmaat om de bedrijfsresultaten te verbeteren, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van Sana Commerce.
Lees verder »   Reageer »
12 november 2018

Black Friday en Cyber Monday in 2018 voor het eerst groter dan Kerst

Volgens SendCloud wordt de week van Cyber Monday (26 november) de drukste week voor het verzenden van pakketten in 2018. Het aantal webshoporders zal maar liefst verdriedubbelen ten opzichte van een reguliere week.
Lees verder »   Reageer »
7 november 2018

‘Schoonste Winkelgebied van Nederland 2018’ bekend

Vorige maand vond de bekendmaking van de Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden plaats, een jaarlijks initiatief van NederlandSchoon. De gemeente Maastricht werd door NederlandSchoon bekroond tot de winnaar in de categorie ‘Grote Gemeente’. De gemeente Súdwest-Frylân werd tot winnaar uitgeroepen in de categorie ‘Middelgrote Gemeente’.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2018

Online retailers slaan de plank mis bij productaanbevelingen

Drie van de vier online shoppers zien lang niet altijd productaanbevelingen die hen werkelijk interesseren, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek van SAP. De resultaten zijn afkomstig van de Consumer Propensity Survey die ingevuld is door ruim 20.000 respondenten van over de hele wereld, waarvan 1.000 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
29 oktober 2018

Drie tips om een ontwerp te beschermen

Ondernemer zijn is niet iets dat u doet, maar wat u bent. En u bent dan ook trots op wat u ontwikkeld of opgebouwd hebt. Dit zou u dan ook het liefst zo goed mogelijk beschermen tegen ge- of misbruik van anderen.
Lees verder »   Reageer »
25 oktober 2018

Tips om op te vallen met uw beursstand

Wanneer de bomen hun blad beginnen te verliezen, start traditioneel het beursseizoen. Hoewel marketing steeds meer online plaatsvindt, is dit toch nog steeds een goede manier om uw onderneming te promoten. U komt in direct contact met mensen waardoor u uw producten of diensten uitgebreider kunt toelichten.
Lees verder »   Reageer »
23 oktober 2018

WhatsApp verrassend favoriet bij klantcontactmedewerkers

De top drie van meest gebruikte communicatiemiddelen voor klantcontact in Nederland bestaat uit de klassieke media: e-mail, vaste telefonie en mobiele telefonie. Er staat een nieuw middel klaar om deze top drie binnen te dringen: WhatsApp.
Lees verder »   Reageer »
16 oktober 2018

Slechte klantenservice kost miljarden

De kosten van slechte klantenservice bedragen jaarlijks drie miljard in Nederland. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door Lopes Slot. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de financiële sector en telecommunicatie bedrijven jaarlijks veel omzet verliezen door slechte klantenservice.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 39
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken