Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
23 mei 2019

Thuiswinkelaars rekenen op flexibele bezorging

Fysieke winkels zijn in 2030 allerminst verdwenen, maar zijn wel 'smart', persoonlijk en volledig gericht op beleving. Wie liever thuiswinkelt, kan rekenen op een razendsnelle bezorging op een zelfgekozen tijdstip. Dat verwacht althans het overgrote deel van de consumenten, zo blijkt uit het onderzoek 'City of 2030'.
Lees verder »   Reageer »
16 mei 2019

Flinke kloof tussen de perceptie van bedrijven en klanten ten aanzien van klantenservice

Volgens Het onderzoek ‘The good, the bad, and the ugly: 2019 wereldwijd inzicht in klantenservice’  van Pegasystems Inc. overschatten bedrijven de kwaliteit van hun klantenservice en staan zij niet goed in contact met hun klanten.
Lees verder »   3 reacties »
3 mei 2019

Fysieke winkel onderscheidt zich met goed getraind personeel

De fysieke winkels staan onder druk. We kopen steeds vaker online en als we al de winkelstraat inlopen, is het vaak om geadviseerd te worden (58 procent), of om een product of dienst uit te proberen (75 procent). Het komt maar al te vaak voor dat een dergelijk product alsnog online wordt aangeschaft.
Lees verder »   2 reacties »
1 mei 2019

Uw eigen zakelijke website opzetten? Vijf tips

Gaat u producten of diensten aanbieden aan particulieren of bedrijven? Waar vroeger nog geadverteerd werd in kranten en mond-tot-mond-reclame een belangrijke vorm van marketing was, kan een ondernemer tegenwoordig niet meer zonder zakelijke website.
Lees verder »   Reageer »
1 mei 2019

Stijgende klantverwachtingen bieden grootste zakelijke groeikansen

De meerderheid van de Nederlandse zakelijke markt (60 procent) ziet steeds hogere klantverwachtingen als belangrijke kans voor groei in een onzekere markt, zo blijkt uit een nieuw onderzoek in opdracht van Ricoh. De leidinggevenden zien deze ontwikkeling niet als hindernis, maar juist als kans om een concurrentievoordeel te creëren voor de eigen organisatie.
Lees verder »   Reageer »
29 april 2019

Net gestort salaris leidt bij vrouwen sneller tot spontane aankoop dan bij mannen

Vrouwen doen sneller een spontane aankoop wanneer het salaris net gestort is dan mannen. 27 procent van de vrouwen geeft dit aan, tegenover 22 procent bij de mannen. Dit is een van de uitkomsten van de Emotional Shopping Index van Klarna.
Lees verder »   1 reactie »
15 april 2019

Twintig commercials genomineerd voor Reclamemuziek Awards 2018

Appelsientje, Koning Toto en YoungCapital behoren tot de genomineerden voor de Reclamemuziek Awards 2018. In totaal zijn er voor deze prestigieuze reclame- en muziekprijs meer dan 150 commercials ingestuurd.
Lees verder »   Reageer »
12 april 2019

Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken

Het zijn vooral jonge bedrijven die sinds 2015 als retailmerk furore maken. In de lijst met 100 sterkste retailmerken van Nederland, stijgen Coolblue (opgericht in 1999), BENU Apotheek (introductie naam in 2012) en Rituals (sinds 2000) het snelst.
Lees verder »   Reageer »
11 april 2019

Korting trekt shoppers over de streep

De belangrijkste reden voor Nederlanders om online te shoppen is omdat het gemakkelijk vanuit huis kan. Voor bijna de helft van de shoppers (49 procent) is dit dé reden om online te winkelen.
Lees verder »   Reageer »
5 april 2019

Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit

Zetes heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 451 beslissers bij retailers in Europa. Daaruit blijkt dat de wensen van klanten leiden tot oplopende complexiteit, verspilling en kosten in de supply chains.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2019

E-commerce: hoe trekt u nieuwe klanten aan?

Om zich van andere e-commercewebsites te onderscheiden moet een online verkoper een precieze e-marketingstrategie ontwikkelen. Maar welke hulpmiddelen heeft e-commerce tot zijn beschikking?
Lees verder »   2 reacties »
28 maart 2019

Het belang van de combinatie van off- en online marketing

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om te ondernemen. In Nederland komen er ieder jaar weer veel nieuwe bedrijven bij. Dit is natuurlijk een erg mooi gegeven. Het heeft echter ook een nadeel voor de reeds actieve ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2019

De inzet van Internet of Things in de huidige on-demand economie

Retail buzzwoorden, zoals ‘personalization’ en ‘omnichannel’, zijn niet langer concepten en strategieën waar bedrijven naar streven, tegenwoordig zijn steeds meer retailers actief bezig om via nieuwe technologieën hun bedrijf te transformeren zodat deze relevant blijven in de hedendaagse on-demand economie.
Lees verder »   Reageer »
19 maart 2019

Merken willen meer grip op klantgegevens om klantervaringen persoonlijker te maken

Uit een nieuw onderzoek van Adobe en Econsultancy, waarbij zo’n 13.000 professionals werden ondervraagd, blijkt dat Europese merken in 2019, zowel binnen de marketing- als IT-afdeling, prioriteit geven aan het effectiever benutten van data en het vergroten van de transparantie.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 43
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken