Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
16 oktober 2018

Slechte klantenservice kost miljarden

De kosten van slechte klantenservice bedragen jaarlijks drie miljard in Nederland. Dit is de uitkomst van een onderzoek dat is uitgevoerd door Lopes Slot. Uit het onderzoek blijkt onder meer dat de financiële sector en telecommunicatie bedrijven jaarlijks veel omzet verliezen door slechte klantenservice.
Lees verder »   Reageer »
16 oktober 2018

Het belang van het optimaliseren van uw website

In Nederland worden er dagelijks gemiddeld 50 miljoen zoekopdrachten gedaan via Google. Uit onderzoek blijkt dat 70 procent van de zoekers niet verder kijkt dan de eerste vier zoekresultaten, waardoor het van groot belang is dat uw website een zo hoog mogelijke positie heeft in Google. Maar hoe kunt u dit bereiken?
Lees verder »   3 reacties »
15 oktober 2018

Vijf tips voor het inzetten van folders

Bij reclame is sinds de opkomst van computers en internet de nadruk veel meer komen te liggen op digitaal. Moet een folder dan als ‘ouderwets’ worden beschouwd? Nee hoor. Er zijn immers nog steeds veel doelgroepen die digitaal minder gemakkelijk benaderd kunnen worden, zoals ouderen.
Lees verder »   1 reactie »
12 oktober 2018

Helft groothandelaren voelt zich bedreigd door directe verkoop leveranciers

Meer dan de helft van de groothandelaren wereldwijd heeft te maken met leveranciers die direct aan de eindgebruiker verkopen. Hierdoor verandert het traditionele verkoopmodel en neemt de concurrentie tussen traditionele partners toe.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2018

Vier tips om een sterke merknaam te bedenken

Hebt u als ondernemer echt een vernieuwend product bedacht? Of wilt u consumenten of bedrijven een innovatieve dienst gaan aanbieden? Voor de marketing richting uw (potentiële) klanten is het belangrijk om dan een sterke merknaam te hebben.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2018

Bedrijven lopen achter met toepassing Artificial Intelligence in klantenservice

Bedrijven in heel Europa zetten artificial intelligence ofwel kunstmatige intelligentie in om hun klantenservice te veranderen. Reden hiervoor is dat AI-gestuurde ervaringen door steeds meer consumenten wordt geaccepteerd, zo blijkt uit onderzoek van ServiceNow en Devoteam.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2018

Meer dan driekwart van de retailers loopt omzet mis bij internetstoring

Ruim driekwart van de retailers (77 procent) kampt weleens met internetstoringen in de winkel. Dit blijkt uit onderzoek van Omnia Connect. In de meeste gevallen is deze storing opgelost binnen een uur (45 procent) of twee tot drie uur (33 procent).
Lees verder »   Reageer »
21 september 2018

Hoe het interieur van uw winkel bijdraagt aan een hogere omzet

Na de crises is er gelukkig alweer een aantal jaar een groei in zowel omzet als volume in de detailhandel waargenomen. Hebt u zelf een winkel, maar hebt u nog niet erg kunnen profiteren van groei in om- of afzet? Mogelijk is dit te wijten aan het winkelinterieur.
Lees verder »   1 reactie »
17 september 2018

Schuld- en spijtgevoelens steken de kop op tijdens betalen in webshop

Online shoppen is voor consumenten een emotionele rollercoaster, waarbij positieve en negatieve emoties elkaar in korte tijd afwisselen. In de checkout ervaren consumenten veel negatieve emoties: 45 procent zegt frustratie, ongeduld of verveling te voelen tijdens het invullen van gegevens.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2018

Consument bezoekt steeds minder vaak fysieke winkel

Het aantal consumenten dat zegt een fysieke winkel te bezoeken blijft dalen, zo blijkt uit onderzoek van Q&A in opdracht van ABN AMRO onder 1.881 consumenten. 32 procent van de consumenten geeft aan (veel) minder fysieke winkels te bezoeken, in 2015 was dit nog 21 procent.
Lees verder »   1 reactie »
13 september 2018

Online prestaties bedrijven Zwolle en Deventer ondermaats

E-commercemanagers.com heeft onderzoek gedaan onder 761 bedrijven in de omgeving van Deventer en Zwolle. De online prestaties van de websites van deze bedrijven is bekeken. Slechts één op de twintig onderzochte bedrijven heeft zijn online marketing écht goed voor elkaar. Ook op andere onderzochte criteria scoorde de bedrijven matig.
Lees verder »   Reageer »
12 september 2018

Ondernemers maken te weinig gebruik van kansen platform-economie

Veel ondernemers in Nederland zien kansen in de platform-economie. Toch maakt maar één op de drie hier ook echt gebruik van. Bedrijven blijken nog onvoldoende bekend met de online mogelijkheden en de voordelen die platformen kunnen bieden.
Lees verder »   1 reactie »
10 september 2018

Een op de tien Nederlanders draagt visitekaartje mee

9,8 procent van alle Nederlanders bewaart één of meer visitekaartjes in zijn of haar portemonnee. Dit blijkt uit onderzoek verricht door Van Os tassen en koffers. Zij ondervroegen 792 klanten in hun winkels over de inhoud van hun portemonnee.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2018

Supermarkten boeken hoogste omzetgroei sinds 2009

De omzet van de detailhandel was in het tweede kwartaal van dit jaar 4,1 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. De supermarktomzet steeg met 4,7 procent. Dat is de hoogste omzetgroei voor deze branche sinds 2009, het begin van de financieel-economische crisis.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 39
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken