Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
11 november 2019

Pakketdrukte nog nooit zo groot als tijdens komende feestmaanden

Singles Day, Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis; tijdens alle feestdagen gaat het aantal webshoporders die van 2018 overtreffen. De drukste verzenddag wordt de maandag voor kerst. Dan worden de last minute kerstorders van het weekend verzonden.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2019

Meeste Nederlanders delen persoonlijke gegevens met retailers

Meer dan de helft (54,5 procent) van de Nederlanders denkt dat hun persoonlijke data niet veilig is bij retailers. Desondanks deelt 73.8 procent persoonlijke data met (online) retailers voor een betere service en/of acties. Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2019

Recordomzet Europese webwinkels in Nederland

In het tweede kwartaal van 2019 gaven Nederlandse consumenten bijna een half miljard euro uit bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is meer dan ooit tevoren. De uitgaven bij Europese webwinkels waren bijna negentien procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2018.  
Lees verder »   Reageer »
29 oktober 2019

Top vier duurzaamheidsafknappers tijdens het online shoppen

Minder vlees eten, bewust met plastic omgaan en vaker met het openbaar vervoer reizen. In Nederland zijn er genoeg consumenten en bedrijven die zich hard maken voor het milieu en zo hun CO2-afdruk proberen te verkleinen. Omdat consumenten meer over het milieu nadenken kijken ze steeds kritischer naar hoe en waar bedrijven producten ontwikkelen en hoe producten worden verpakt.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2019

Detailhandel zet drie procent meer om in augustus

De detailhandel heeft in augustus drie procent meer omgezet dan in augustus 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,8 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 13,9 procent meer omgezet.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2019

Albert Heijn is Nederlands kampioen in online video

Albert Heijn is het meest actieve merk van Nederland op het gebied van online video. Dat blijkt uit de Branding Broadcasting Barometer, een onderzoek dat is uitgevoerd door Quadia. Ziggo en Heineken eindigen op de tweede en derde plek.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2019

Relatiegeschenkentrends voor het najaar

U wilt uw klanten eens met een extraatje belonen voor hun trouw? Of u wilt uw naamsbekendheid vergroten door potentiële klanten een presentje te geven? Relatiegeschenken zijn een uitstekende manier om uw onderneming onder de aandacht te brengen of te houden bij potentiële of bestaande klanten.
Lees verder »   Reageer »
1 oktober 2019

Zo voegt de verpakking waarde toe aan een product

Hebt u een webshop waar u producten verkoopt aan zakelijke of particuliere klanten? Veel ondernemers met een webshop besteden veel aandacht aan de producten die ze verkopen, maar minder aan de verpakking.
Lees verder »   Reageer »
23 september 2019

Nederlander niet bereid te betalen voor duurzame levering pakketjes

Slechts negentien procent van de Nederlanders is bereid om extra te betalen voor een duurzame* levering van een online bestelling. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Trusted Shops onder ruim 1.000 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2019

Waarom offline promotie verre van ouderwets is

We ontkomen er niet aan dat de wereld digitaliseert. Hierbij gaat het niet alleen om de online aanwezigheid van personen,  maar ook van bedrijven. Offline promotie wordt daardoor steeds meer onderschat en verschuift meer naar de achtergrond.
Lees verder »   Reageer »
12 september 2019

In drie stappen naar een betere retourverwerking

De druk op de verdienmodellen van webshopeigenaren neemt toe nu de consument vaker producten retourneert en een gratis afhandeling verwacht. Retailers staan hierin niet alleen; het retourbeleid is voor veel handels- en productiebedrijven eveneens een hoofdpijndossier nu de serviceverwachtingen ook in de zakelijke markt stijgen.
Lees verder »   1 reactie »
11 september 2019

Vijf tips bij het opzetten van uw eigen webshop

De online bestedingen door Nederlandse consumenten zijn al jaren sterk groeiende. Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van online shopping, het gemak van artikelen bestellen waar en wanneer ze willen en deze thuis laten bezorgen.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2019

Vier consumentenrechten die veel online retailers niet kennen

Kleren, boodschappen, meubels, opblaasbadjes en noem maar op: Nederlanders winkelen wat af. Maar waar hebben consumenten eigenlijk recht op als ze iets kopen? De rechten voor fysieke winkels zijn vaak helder, maar welke rechten hebben consumenten tijdens het online shoppen?
Lees verder »   1 reactie »
19 augustus 2019

Betaalde voetbalclubs laten vrouwelijke fans links liggen

De explosieve stijging van de populariteit van damesvoetbal is nog niet terug te zien in de fanshops van eredivisieclubs. Alleen PSV en FC Utrecht brengen hun officiële wedstrijdshirt uit met een echte dames fit.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 45
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken