Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
4 juni 2012

Retailers vestigen hoop op nieuwe online shoppers

Alhoewel de groei stabiliseert, staat er wel een nieuwe groep online kopers op. In totaal deden 900.000 mensen vooral boven de 45 jaar in 2011 hun eerste online aankoop, zo blijkt uit het rapport 'Visie op Retail’ door ABN AMRO.
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2012

Checklist voor local marketing in Google

Google is continu aan het veranderen en het tonen van geografische resultaten is daarbij een belangrijk onderdeel. De zoekresultaten worden namelijk automatisch afgestemd op de locatie waar u zich bevindt. Voor veel ondernemingen een mooie gelegenheid om eens goed naar online en dan met name de lokaal-georiënteerde resultaten te kijken.
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2012

Digitale klant stelt bedrijven voor paradox

De meeste ondernemingen zijn zich in toenemende mate bewust van de digitale consument en weten dat zij hun beleid voortdurend aan de wensen van de klanten moeten aanpassen. Maar als het gaat om de achtergronden van het online-gedrag van consumenten worden ondernemingen geconfronteerd met paradoxen, onderwerpen waarin de wensen van de klant tegenstrijdig lijken.
Lees verder »   Reageer »
29 mei 2012

Instructievideo: kansrijk middel om consument te bereiken

Een van de modernere manieren om de aandacht van consumenten te trekken en hen te informeren over klusproducten is het verspreiden van (online) video’s. In de afgelopen jaren maakte slechts een select groepje consumenten gebruik van instructievideo’s. Toch liggen er op dit gebied kansen voor toeleveranciers.
Lees verder »   Reageer »
22 mei 2012

Klantenbinding en formuleaanbod belangrijkste themaís voor retail

Overleven door klanten te binden op basis van slimme, vraaggestuurde en doelgroepgerichte (mobiele) marketingideeën en een onderscheidend formuleaanbod. Deze onderwerpen staat op dit moment bovenaan de agenda van de directies van retailketens.
Lees verder »   Reageer »
18 mei 2012

OfficiŽle huldiging leukste winkelstraat van Nederland

Morgen vindt de officiële huldiging plaats van de Haarlemmerstraat en de Haarlemmerdijk als leukste winkelstraat van Nederland 2011.
Lees verder »   Reageer »
25 april 2012

Gebundelde inkoopkracht levert MKB tot 60 procent korting op

Ook het midden- en kleinbedrijf koopt in toenemende mate haar kantoorartikelen, hard- en software en magazijnartikelen online. Deze bedrijven zijn echter vaak te klein om voor een goede korting in aanmerking te komen. Deen & Swart lanceert daarom MKB Deals.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2012

Rechten op tienduizenden Europese merken in gevaar

Merkenbureau Onel trademarks verdedigde gisteren het belang van duizenden houders van Europese merken voor het Hof van Justitie in Luxemburg. Aanleiding is een uitspraak van het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom (BOIP).
Lees verder »   Reageer »
16 april 2012

Bestelwagenverkopen in eerste kwartaal van 2012 licht gestegen

In het eerste kwartaal van 2012 zijn er 19.800 nieuwe bestelwagens geregistreerd in ons land. Dat is 4,6 procent meer dan in de vergelijkbare periode in 2011 toen er 18.924 bestelwagens werden verkocht.
Lees verder »   Reageer »
13 april 2012

Nederland in mondiale top exportlanden

Nederland behoort tot de internationale top wat betreft import en export. Dat blijkt uit cijfers die de Wereldhandelsorganisatie WTO donderdag heeft gepubliceerd, zo meldt NuZakelijk.
Lees verder »   Reageer »
10 april 2012

3M wint meerdere onderscheidingen voor uitzonderlijk design

3M heeft onlangs dertien prijzen voor uitstekend productdesign behaald bij twee van de beroemdste designwedstrijden ter wereld. Zeven 3M-producten werden geselecteerd voor de prestigieuze Red Dot Design Award 2012, terwijl zes producten de GOOD DESIGN Award 2011 kregen.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2012

Nieuwe code Telemarketing actief op 1 juli 2012

Per 1 juli 2012 wordt de herziene Code Telemarketing gehandhaafd door de Stichting Reclame Code. In de Code worden de regels voor telemarketing verduidelijkt en aangescherpt om de kwaliteit van ongevraagde commerciële telefoongesprekken te waarborgen. Bedrijven hebben drie maanden de tijd om de regels in de bedrijfsprocessen te implementeren.
Lees verder »   Reageer »
2 april 2012

Opdrachten vinden baart zelfstandig professional zorgen

Uit een peiling van HeadFirst onder 10.000 zelfstandig professionals blijkt dat nieuwe opdrachten vinden voor de zzp’er het grootste struikelblok is. Daarnaast blijkt dat vooral het eigen netwerk wordt ingezet in de zoektocht naar een opdracht.
Lees verder »   Reageer »
2 april 2012

Consument doet nog steeds het liefst boodschappen in de winkel

Uit het onderzoek ‘Supermarkt van de Toekomst’ van het AD blijkt dat de meerderheid van de consumenten liever boodschappen doet in de winkel dan online. Op dit moment geeft veertien procent van de respondenten aan wel eens online boodschappen te hebben besteld. 26 procent is dit van plan te gaan doen wanneer er afhaalpunten komen.
Lees verder »   Reageer »
40  41  42  43   ... 46
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken