Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
29 april 2019

Net gestort salaris leidt bij vrouwen sneller tot spontane aankoop dan bij mannen

Vrouwen doen sneller een spontane aankoop wanneer het salaris net gestort is dan mannen. 27 procent van de vrouwen geeft dit aan, tegenover 22 procent bij de mannen. Dit is een van de uitkomsten van de Emotional Shopping Index van Klarna.
Lees verder »   1 reactie »
15 april 2019

Twintig commercials genomineerd voor Reclamemuziek Awards 2018

Appelsientje, Koning Toto en YoungCapital behoren tot de genomineerden voor de Reclamemuziek Awards 2018. In totaal zijn er voor deze prestigieuze reclame- en muziekprijs meer dan 150 commercials ingestuurd.
Lees verder »   Reageer »
12 april 2019

Jonge bedrijven behoren tot snelst stijgende retailmerken

Het zijn vooral jonge bedrijven die sinds 2015 als retailmerk furore maken. In de lijst met 100 sterkste retailmerken van Nederland, stijgen Coolblue (opgericht in 1999), BENU Apotheek (introductie naam in 2012) en Rituals (sinds 2000) het snelst.
Lees verder »   Reageer »
11 april 2019

Korting trekt shoppers over de streep

De belangrijkste reden voor Nederlanders om online te shoppen is omdat het gemakkelijk vanuit huis kan. Voor bijna de helft van de shoppers (49 procent) is dit dé reden om online te winkelen.
Lees verder »   Reageer »
5 april 2019

Retailmanagers hebben behoefte aan betere supply chain-visibiliteit

Zetes heeft de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek onder 451 beslissers bij retailers in Europa. Daaruit blijkt dat de wensen van klanten leiden tot oplopende complexiteit, verspilling en kosten in de supply chains.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2019

E-commerce: hoe trekt u nieuwe klanten aan?

Om zich van andere e-commercewebsites te onderscheiden moet een online verkoper een precieze e-marketingstrategie ontwikkelen. Maar welke hulpmiddelen heeft e-commerce tot zijn beschikking?
Lees verder »   2 reacties »
28 maart 2019

Het belang van de combinatie van off- en online marketing

De afgelopen jaren is het steeds populairder geworden om te ondernemen. In Nederland komen er ieder jaar weer veel nieuwe bedrijven bij. Dit is natuurlijk een erg mooi gegeven. Het heeft echter ook een nadeel voor de reeds actieve ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2019

De inzet van Internet of Things in de huidige on-demand economie

Retail buzzwoorden, zoals ‘personalization’ en ‘omnichannel’, zijn niet langer concepten en strategieën waar bedrijven naar streven, tegenwoordig zijn steeds meer retailers actief bezig om via nieuwe technologieën hun bedrijf te transformeren zodat deze relevant blijven in de hedendaagse on-demand economie.
Lees verder »   Reageer »
19 maart 2019

Merken willen meer grip op klantgegevens om klantervaringen persoonlijker te maken

Uit een nieuw onderzoek van Adobe en Econsultancy, waarbij zo’n 13.000 professionals werden ondervraagd, blijkt dat Europese merken in 2019, zowel binnen de marketing- als IT-afdeling, prioriteit geven aan het effectiever benutten van data en het vergroten van de transparantie.
Lees verder »   Reageer »
4 maart 2019

Digitieners shoppen het meest online

Digitieners, Nederlandse jongeren tussen de veertien en twintig jaar, lopen voorop als het gaat om online shoppen. 84 procent van hen winkelt online, zo blijkt uit het Ecommerce rapport dat in samenwerking met SAP is opgesteld.
Lees verder »   2 reacties »
25 februari 2019

Volwassen digitale marketing leidt snel tot hogere omzet

Bedrijven die digitale transformatie omarmen en hun marketingactiviteiten op een volwassen manier gestalte geven kunnen profiteren van snelle en forse verbeteringen van de prestaties van hun campagnes.
Lees verder »   Reageer »
21 februari 2019

De toekomst voor retail: investeringen in technologie en talent cruciaal

Retailers met fysieke winkels hebben het elk jaar moeilijker om te overleven. De verwachtingen van consumenten worden almaar hoger en het aantal onlineaankopen stijgt. Bedrijven die zich te langzaam aanpassen aan de digitale wereld, krijgen het heel zwaar.
Lees verder »   Reageer »
18 februari 2019

Omzet detailhandel ruim drie procent hoger in 2018

In 2018 heeft de detailhandel 3,3 procent meer omgezet dan in het jaar 2017, meldt het CBS. De verkopen (het volume) waren 2,8 procent hoger. De omzet van zowel de winkels in voedingsmiddelen als de winkels in non-food groeide. Online is bijna achttien procent meer omgezet.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2019

Ondernemer vindt Valentijn niet geschikt als commerciële inhaker

Het merendeel van de Nederlandse ondernemers vindt inhaken op Valentijnsdag te commercieel (91 procent). Slechts een klein percentage ondernemers ziet deze dag als een goede aanleiding voor een commerciële inhaker vanuit het bedrijf (negen procent).
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 41
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken