Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
13 september 2019

Waarom offline promotie verre van ouderwets is

We ontkomen er niet aan dat de wereld digitaliseert. Hierbij gaat het niet alleen om de online aanwezigheid van personen,  maar ook van bedrijven. Offline promotie wordt daardoor steeds meer onderschat en verschuift meer naar de achtergrond.
Lees verder »   Reageer »
12 september 2019

In drie stappen naar een betere retourverwerking

De druk op de verdienmodellen van webshopeigenaren neemt toe nu de consument vaker producten retourneert en een gratis afhandeling verwacht. Retailers staan hierin niet alleen; het retourbeleid is voor veel handels- en productiebedrijven eveneens een hoofdpijndossier nu de serviceverwachtingen ook in de zakelijke markt stijgen.
Lees verder »   Reageer »
11 september 2019

Vijf tips bij het opzetten van uw eigen webshop

De online bestedingen door Nederlandse consumenten zijn al jaren sterk groeiende. Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van online shopping, het gemak van artikelen bestellen waar en wanneer ze willen en deze thuis laten bezorgen.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2019

Vier consumentenrechten die veel online retailers niet kennen

Kleren, boodschappen, meubels, opblaasbadjes en noem maar op: Nederlanders winkelen wat af. Maar waar hebben consumenten eigenlijk recht op als ze iets kopen? De rechten voor fysieke winkels zijn vaak helder, maar welke rechten hebben consumenten tijdens het online shoppen?
Lees verder »   1 reactie »
19 augustus 2019

Betaalde voetbalclubs laten vrouwelijke fans links liggen

De explosieve stijging van de populariteit van damesvoetbal is nog niet terug te zien in de fanshops van eredivisieclubs. Alleen PSV en FC Utrecht brengen hun officiële wedstrijdshirt uit met een echte dames fit.
Lees verder »   Reageer »
19 augustus 2019

Vijf tips om van SEO een succes te maken

Search Engine Optimisation is een hot onderwerp. Ondernemers willen zijn waar hun potentiële klanten zich bevinden en dat is vaak op Google. En waarom niet? Hoog scoren in de zoekmachine levert bedrijven jaarlijks veel omzet en klanten op.
Lees verder »   2 reacties »
16 augustus 2019

Zo bereikt u senioren die langer thuis willen wonen: drie tips

Door de vergrijzing zijn er steeds meer senioren in Nederland. Deze senioren worden door de overheid gestimuleerd om langer in hun eigen huis te blijven wonen. Zeker 90 procent van de ouderen geeft bovendien zelf ook aan thuis te willen blijven wonen.
Lees verder »   1 reactie »
9 augustus 2019

Is de transportwereld klaar voor de verschillende koopjesdagen?

Het lijkt wel alsof er ieder jaar meer koopjesdagen bijkomen. Zijn we inmiddels redelijk bekend met Black Friday en Cyber Monday in de winter, nu komt er in de zomer Amazon Prime Day bij. Veel leveranciers bereiden zich al maanden op deze dagen voor.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2019

Consumenten krijgen hun items het liefst overdag thuisbezorgd

Verrassend maar waar: de Nederlandse consument heeft de voorkeur voor het overdag laten thuisbezorgen van pakketjes. Dit blijkt uit het Ecommerce rapport 2019 dat in samenwerking met SAP Customer Experience is opgesteld.
Lees verder »   2 reacties »
1 augustus 2019

Strong Consumer Authentication: wat moet u als retailer doen nu de deadline nadert?

Nieuwe betaalpartijen schieten als paddenstoelen uit de grond, terwijl bestaande spelers uitbreiden met nieuwe, innovatieve oplossingen of deze grensoverschrijdend gaan aanbieden. Het meest recente voorbeeld is Apple Pay, dat nu beschikbaar is gemaakt door ING in Nederland. 
Lees verder »   Reageer »
1 augustus 2019

Europese webwinkels zetten 390 miljoen om in Nederland

In het eerste kwartaal van 2019 gaven Nederlandse consumenten ongeveer 390 miljoen euro uit (exclusief btw) bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is vijftien procent meer dan in dezelfde periode een jaar eerder. In vijf jaar zijn de online aankopen bij Europese webwinkels met ruim 150 procent gegroeid.
Lees verder »   Reageer »
23 juli 2019

De verborgen kosten van online bestelde pakketjes

Voor iedereen die wel eens een pakketje online bestelt is het helaas een zeer herkenbaar fenomeen: het 'we hebben u gemist'-briefje op de deurmat. Wat de meeste consumenten zich niet realiseren, is dat al die niet geslaagde bezorgpogingen behalve ergernis ook economische schade veroorzaken.
Lees verder »   1 reactie »
22 juli 2019

Nederlanders kopen steeds vaker bij buitenlandse webshops

Ieder jaar shopt de gemiddelde Nederlander meer bij buitenlandse webshops. Zo deed negen procent van de Nederlanders hun online aankopen vorig jaar enkel bij webshops over de grens. Nog eens 40 procent maakte zowel gebruik van webshops in Nederland als in het buitenland.
Lees verder »   Reageer »
19 juli 2019

Zo creëert u sfeer in uw restaurant

De omzet in de horeca is al zes jaar op rij gegroeid. Niet alleen doordat mensen veel vaker eten thuis laten bezorgen, maar ook door toegenomen restaurantbezoek. Het aantal zaken is echter ook toegenomen, restaurants hebben dus meer concurrentie.
Lees verder »   2 reacties »
1  2  3  4  5   ... 43
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken