Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
29 november 2012

'Showrooming' met smartphones verandert winkelgedrag

Nieuw onderzoek van Aprimo toont aan dat een vijfde van de consumenten tegenwoordig doet aan ‘showrooming’; het bekijken van producten in winkels om vervolgens via een mobiel apparaat de beste prijs online te zoeken.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2012

Handelskamers: toekomst Europa ligt in de kustregio’s

Nederland, Duitsland en Scandinavië moeten nauwer samenwerken om zich als aantrekkelijke economische regio te profileren ten opzichte andere gebieden. Tot deze conclusie kwamen de deelnemers aan de eerste Noordwest-Europaconferentie in Hamburg op 23 november 2012.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2012

Voicemails inspreken, zo doet u dat!

Een voicemail wilt u eigenlijk niet tegenkomen en helemaal niet als u iets wilt verkopen. U wilt direct contact met de klant. Maar als u steeds bij een voicemail uitkomt, kunt u die maar het best zo goed mogelijk in te spreken. Chris Loos, partner en verkooptrainer bij Excellent Verkooptraining, vertelt.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2012

Klantenservice detailhandel krijgt hoge waardering

Nederlandse consumenten geven de klantenservices van detaillisten een 6,9 als rapportcijfer. Dat blijkt uit het jaarlijkse klantenserviceonderzoek van KANA. Vorig jaar kreeg de detailhandel nog een 6,6.
Lees verder »   1 reactie »
14 november 2012

Winkel belangrijkste oriëntatiebron voor consument

De winkel wordt door 58 procent van de Nederlandse huishoudens nog steeds als meest nuttige informatie- en oriëntatiebron voorafgaand aan een geplande of gewenste koop gezien. De (huis-aan-huis-) folder staat met 52 procent nog boven internet (23,9 procent).
Lees verder »   Reageer »
5 november 2012

Van prijsvechter naar vertrouwde adviseur

Heeft u een bedrijf met inhoudelijk sterke professionals? Maar lijken uw klanten u alleen nog maar op tarief te beoordelen? Dan wordt het wellicht tijd om u werkelijk te profileren als vertrouwde adviseur van uw klanten.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2012

Crowdfunding haalt 300 miljoen euro op in Europa

De afgelopen jaren is de crowdfunding markt in Europa sterk gegroeid. Afgelopen jaar werd er  300 miljoen euro opgehaald via meer dan 200 platformen. Naar verwachting groeit dit aantal dit jaar met 50 procent.
Lees verder »   1 reactie »
24 september 2012

'Bedrijven positioneren verkeerd'

Nederlandse organisaties positioneren zich te vaak verkeerd ten opzichte van hun markt. Dat komt doordat ze bij het kiezen van een marktpositionering nog steeds uitgaan van zichzelf in plaats van hun klanten.
Lees verder »   Reageer »
28 augustus 2012

Fashion retailer ziet steeds meer in RFID

Al jaren wordt gesproken over RFID technologie en de voordelen hiervan voor de fashion industrie. Ondanks dat enkele grote spelers met de implementatie gestart zijn, blijft de industrie afwachtend.
Lees verder »   Reageer »
2 augustus 2012

Nieuw economisch profiel Duitsland

Doet u zaken met Duitsland of wilt u dat gaan doen? Alles wat ondernemers moeten weten over Duitsland en de Duitse economie staat te lezen in het actuele ‘Economisch profiel Duitsland’ van de Nederlands-Duitse Handelskamer (DNHK).
Lees verder »   Reageer »
30 juli 2012

Meer meldingen over webwinkels dan over gewone winkels

In het eerste halfjaar van 2012 hebben consumenten voor het eerst meer meldingen over webwinkels dan over gewone winkels bij ConsuWijzer ingediend. De verhouding is 53 procent versus 47 procent. In dezelfde periode vorig jaar was dit respectievelijk nog 43 procent versus 57 procent.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2012

Klantgegevens Nederlandse bedrijven onvolledig

Uit recent onderzoek van CDDN blijkt dat het Nederlandse bedrijfsleven, ondanks alle technologische mogelijkheden, zijn klantgegevens niet op orde heeft. Voor het onderzoek analyseerde CDDN honderden klantbestanden. Ieder onderzocht bestand bevat gemiddeld een miljoen klantgegevens.
Lees verder »   Reageer »
26 juni 2012

Meer omzet? Durf uw klant centraal te stellen

Mkb-ondernemers die hun klant centraal stellen, zijn niet alleen innovatiever maar behalen ook meer omzet. Ze groeien bovendien harder dan concurrenten die niet focussen op de behoefte van de klant. Dit blijkt uit onderzoek van BDO Accountants & Adviseurs, zo meldt Fmm.
Lees verder »   Reageer »
14 juni 2012

Leveringsproblemen desastreus voor online herhaalaankoop

Leveringen die te laat komen of onjuiste leveringen; dit zijn de twee meest genoemde redenen voor afnemers om hun herhaalaankopen online niet bij dezelfde leverancier te plaatsen. Ook slecht verlopen (persoonlijk) contact over een eerdere order is vaak reden een ander webadres te kiezen.
Lees verder »   Reageer »
39  40  41  42   ... 46
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken