Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
3 januari 2012

Is uw onderneming klaar voor de nieuwe Code E-mail?

Per 1 januari 2012 geldt de herziene Code E-mail. In de nieuwe Code staat omschreven hoe en wanneer organisaties (adverteerders, bestandseigenaren en bewerkers) commerciële e-mail mogen versturen.
Lees verder »   Reageer »
19 december 2011

Gratis tips voor onvergetelijke evenementen

De feestdagen. Wie kijkt er niet naar uit? Maar hoe zorgt u dat uw kerstfeest helemaal perfect verloopt? En hoe organiseert u dé nieuwjaarsreceptie van 2012? Kevin Van der Straeten geeft 100.000 digitale exemplaren weg van zijn boek EVENTS.
Lees verder »   3 reacties »
25 november 2011

Direct marketing campagnes ineffectief door oppervlakkige doelgroepselectie

Veel bedrijven slaan bij hun doelgroepselectie voor direct marketing campagnes enkele cruciale stappen over, waardoor de respons op campagnes vaak substantieel lager is dan nodig.
Lees verder »   Reageer »
14 november 2011

Vijf tips voor uw webwinkels tijdens het feestseizoen

De naderende feestdagen zijn een goudmijn voor de meeste webshops. Uit onderzoek van Blauw Research in opdracht van Thuiswinkel.org bleek dat de gemiddelde omzetstijging eind vorig jaar in de periode van 1 november tot tweede kerstdag maar liefst 40 procent bedroeg.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2011

Inzet nieuwe technologie geeft impuls aan winkelgebieden

Het winkel- en koopgedrag van consumenten verandert de komende jaren ingrijpend volgens het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het gebruik van nieuwe technologie, met name mobiel internet, leidt er toe dat consumenten winkels en winkelgebieden veel gerichter gaan bezoeken.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2011

Klantwaarde versus de waarde van een onderneming

Ondernemers staan in het huidige economisch klimaat onder grote druk. Korte termijn resultaten staan hoger op het prioriteitenlijstje dan lange termijn investeringen. Helaas worden hierbij de wensen en behoeften van de klant over het hoofd gezien met desastreuze consequenties.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2011

Budget, draagvlak en positionering grootste struikelblokken voor employer branding

Volgens employer brand professionals is budget het grootste struikelblok voor het werken aan het employer brand, gevolgd door draagvlak bij het management en het bepalen van de unieke en onderscheidende positie.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2011

Bedrijven moeten leren van klantverlies zorgverzekeraars

Uit onderzoek van Independer is gebleken dat het aantal Nederlanders dat van plan is dit jaar te wisselen van zorgverzekeraar bijna is verdubbeld ten opzichte van 2010. Vorig jaar stapte 5,5 procent over, dit jaar wordt dit geschat op bijna tien procent. Dat is goed voor 1,6 miljoen klantmutaties. Arno Jellema, directeur van The Consultancy Firm, waarschuwt ook andere bedrijven voor eenzelfde scenario.
Lees verder »   1 reactie »
20 oktober 2011

Tankstations willen weer alcohol verkopen

Enkele Nederlandse benzinestations gaan binnenkort weer bier en wijn in de schappen zetten. De pomphouders willen zo een proefproces uitlokken omdat zij het oneerlijk vinden dat zij geen alcoholhoudende drank mogen verkopen. Dat schrijft BN DeStem.
Lees verder »   1 reactie »
14 oktober 2011

Telefonische bereikbaarheid laat nog te wensen over

Bedrijven in Nederland richten hun energie vooral op de bereikbaarheid van hun callcenters, maar lijken daarbij hun back-office (algemene nummer, doorkiesnummers medewerkers) te vergeten.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2011

Creatieve industrie presenteert zich interactief aan haar doelgroep

Op vrijdag 7 oktober opent de creatieve industrie van Haarlem haar deuren tijdens de eerste ‘creatieve bedrijven route’. Langs de route liggen negen locaties die zich op interactieve en op originele wijze presenteren aan het publiek.
Lees verder »   Reageer »
7 september 2011

Webwinkelier: houd rekening met steeds kritischere consument

De consument raakt steeds beter wegwijs op internet, en kan daardoor steeds beter afgewogen keuzes maken. Webwinkels worden daardoor kritischer getoetst en zullen hun dienstverlening daarop moeten aanpassen.
Lees verder »   Reageer »
29 augustus 2011

Bakkersbedrijf overdonderd door succes online actie

Het Friese Van der Meulen - De Meesterbakkers is overdonderd door de stormloop op hun website om een gratis proefdoosje met de nieuwe Melba Toast Broodsoorten te bestellen. Een week nadat dit via demeesterbakkers.nl mogelijk werd, ontplofte plotseling het aantal aanvragen
Lees verder »   Reageer »
25 augustus 2011

Doís en doníts voor plotseling goede tijden

De orders stromen binnen – meer dan u ooit had verwacht, meer dan u eigenlijk aankunt. Wat nu? Bruce Weinstein geeft op Business Week vijf tips om dit luxeprobleem goed op te lossen.
Lees verder »   Reageer »
39  40  41  42   ... 43
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken