Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
7 april 2011

Zelfstandig winkelier heeft het gehad met de koopzondag

Een kwart van de winkeliers wil minder koopzondagen en 40 procent zou het liefst het hele concept koopzondag afschaffen. Dat schrijft BN De Stem.
Lees verder »   1 reactie »
5 april 2011

Aangedragen klanten blijken zeer lucratief

Referral programma’s hebben wel degelijk financiële toegevoegde waarde. Uit onderzoek blijkt nu voor het eerst dat aangedragen klanten meer waarde voor bedrijven hebben dan andersoortige nieuwe klanten.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2011

Innovatief concept? Schrijf u in voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs

De inschrijving voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2011 is geopend. Heeft uw bedrijf een interessant marketingconcept? En brengt u dit origineel en succesvol onder de aandacht van uw klant? Schrijf u dan hier in.
Lees verder »   Reageer »
31 maart 2011

Handel tussen Nederland en Duitsland floreert

Nederland en Duitsland hebben in 2010 in totaal voor 132 miljard euro aan goederen met elkaar verhandeld. Daarmee is Nederland na Frankrijk en nog steeds voor China de belangrijkste handelspartner van de Bondsrepubliek.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Studentenbedrijven gaan de boer op met Knetterzeep en Easybrush

Voor sommige studentenbedrijven is Nederland nu al te klein. Jong Ondernemen laat jonge entrepreneurs niet alleen kennis maken met ondernemerschap in Nederland, maar ook met de internationale markt.
Lees verder »   Reageer »
24 maart 2011

Leukste winkelstraat van Nederland zaterdag gehuldigd

Zaterdag is het zover: de officiële huldiging van de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden als leukste winkelstraat van Nederland 2010. Op 26 maart is de straat de hele dag het podium van verschillende feestelijke activiteiten.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2011

Internetshopper bestelt vaker, maar minder

Nederlanders hebben vorig jaar voor ruim 8,2 miljard euro op internet geshopt. Dat is elf procent meer dan het jaar ervoor. Consumenten hebben vorig jaar meer artikelen besteld op internet, maar gaven per bestelling minder uit.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2011

Nationale-Nederlanden wint met ‘in gesprek met de ondernemer’

Verzekeraar Nationale-Nederlanden heeft dinsdag de B2B Marketing & Communicatie Award in de wacht gesleept. Deze award, die voor de tweede keer werd uitgereikt, is onderdeel van het jaarlijkse B2B Marketing Forum. Ook IBM was genomineerd.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2011

Succesvol ondernemen begint met succesvol verkopen

Ondernemen begint bij verkopen. Overtuigingskracht en verkoopskills zijn onontbeerlijke vaardigheden voor beginnende entrepreneurs. Dat leer je echter niet uit een boekje, maar door het zelf te doen.
Lees verder »   Reageer »
8 maart 2011

Limburgse makelaar scoort met zwembadvilla's

Vakantievilla's met een inpandig zwembad vinden gretig aftrek in Limburg. Via Makelaardij Vakantie Makelaar vonden al zes recreatievilla's (425.000 euro per stuk) een nieuwe eigenaar in het vakantiepark 'Resort Arcen'.
Lees verder »   Reageer »
25 februari 2011

Fabrikant: sterkere focus op online communicatie gewenst

Fabrikanten in de bouw besteden momenteel het grootste deel van hun communicatiebudget aan traditionele middelen, zoals beurzen, folders en advertenties in bladen. Voor de komende jaren verwacht men zich echter steeds meer online te roeren.
Lees verder »   Reageer »
23 februari 2011

Meer omzet via cold calling? Werk met ratio’s!

Hoe berekent u eenvoudig hoeveel telefoontjes u moet doen om een bepaalde omzet te generen? Hoe kunt u ratio’s SMART gebruiken in uw verkoopplanning? Chris Loos, partner en sales trainer bij Excellent Verkooptraining, vertelt.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2011

Verkoopt u niet genoeg? Kort uw boodschap in!

Het inkorten van uw marketingboodschap biedt meer voordelen dan ruimtebesparing (en dus lagere advertentiekosten). Korte en krachtige boodschappen worden beter gelezen, beter onthouden en leiden tot meer actie dan uitgebreide boodschappen boordevol informatie waar uw klanten toch niet op zitten te wachten.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2011

Hotelier wil liefst eerlijke gasten

Een rondvraag van de online hotelreserveringsservice hotel.info onder Duitse en Europese partnerhotels laat zien dat hoteliers eerlijkheid als belangrijkste eigenschap bij hotelgasten zien.
Lees verder »   Reageer »
39  40   ... 41
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken