Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
27 juli 2011

Ondernemer kan nog veel meer profiteren van sociale media

Zes van de tien ondernemers in Zuidwest-Nederland doen ‘iets’ met Twitter, Facebook en LinkedIn. Maar een echt serieuze rol vervullen social media bij de meeste bedrijven nog steeds niet: slechts een kwart van de ondernemers heeft een duidelijke social mediastrategie.
Lees verder »   Reageer »
25 juli 2011

Slecht hotelbed? Minder fooi!

'Geeft u fooi tijdens een hotelovernachting?' Deze vraag stelde World Ticket Center aan 500 klanten. Maar liefst 37 procent van de hotelgasten geeft geen fooi, vanwege ontevredenheid en irritaties. Met stip op nummer één staat 'slechte bedden', 31 procent noemt dit zijn grootste irritatie.
Lees verder »   Reageer »
15 juli 2011

Klantgericht of niet: een strategische keuze

Er zijn meer dan genoeg voorbeelden van bedrijven die extreem succesvol zijn dankzij een hoge mate van klantgerichtheid en een groot inzicht in de behoeften, wensen en gedragingen van hun klanten. Er zijn echter ook genoeg succesvolle bedrijven die zich hier helemaal niet mee bezig houden. Klantgerichtheid is dus lang niet altijd nodig.
Lees verder »   2 reacties »
14 juli 2011

Definieer uw merk, blijf in de markt

In een wereld waarin imago zogenaamd alles is, vergeet u gemakkelijk hoe aanstekelijk de oprechte gedachten, woorden en daden van iemand kunnen zijn. Toch is dat waar u aan moet denken als u de identiteit van uw (kleine) onderneming communiceert.
Lees verder »   Reageer »
6 juli 2011

Omzet webwinkels stijgt

Consumenten gaven in de afgelopen zes maanden meer uit aan online winkelen in het MBK-segment van de webwinkelbranche dan vorig jaar. In de eerste helft van 2011 is de omzet van webwinkels in Nederland met ruim elf procent toegenomen ten opzichte van dezelfde periode in 2010.
Lees verder »   Reageer »
1 juli 2011

Fabrikant wint van tussenhandel op kennis

Bouwende partijen die rechtstreeks bij de fabrikant inkopen, doen dit vooral vanwege de betere kennis en deskundigheid en de betere prijzen. Ook de snellere levering van fabrikanten ten opzichte van andere distributiekanalen wordt als voordeel gezien. Dit blijkt uit onderzoek van BouwKennis.
Lees verder »   Reageer »
1 juli 2011

Ondernemers slaan handen ineen voor promotie Heuvelrug

Dat de Utrechtse Heuvelrug een van de mooiste en groenste regio's van Nederland is, weet iedereen die daar woont en werkt. Maar hoe meer mensen dit weten, hoe beter dat is voor de lokale ondernemers. Daarom is onlangs gestart met een hernieuwde campagne 'Uit in de Heuvelrug', met als thema 'Dwalen in verhalen'.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2011

VVD-politici ontvangen fruitschaal van jonge ondernemers

Tweede Kamerleden Ton Elias en Erik Ziengs van de VVD ontvingen vanmorgen op het Binnenhof een fruitschaal van de jonge onderneming Fruit.nu. De broers Boy (24) en Guy (22) Lokhoff hebben Fruit.nu in 2010 opgezet. Ze leveren vers fruit aan bedrijven in heel Nederland.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2011

De mythe van anticyclisch adverteren

Tijdens een recessie is er altijd discussie over de vraag hoeveel bedrijven aan R&D en marketing moeten uitgeven. Veel bedrijven besparen het eerst op deze 'kostenposten' om zo hun winst overeind te houden. Sommige deskundigen pleiten juist voor anti-cyclisch adverteren.
Lees verder »   Reageer »
9 juni 2011

Sociale media stimuleren omzet

Bedrijven gebruiken sociale netwerken, blogs, microblogs en forums steeds meer om nieuwe klanten binnen te halen. In 2010 wist 48 procent van de Nederlandse bedrijven nieuwe klanten te winnen via zakelijke sociale netwerken. Een jaar later is dit percentage gestegen tot 57 procent.
Lees verder »   Reageer »
8 juni 2011

NPS: Mooie indicator klantloyaliteit, maar geen heilige graal

De Net Promotor Score, een internationaal instrument voor het meten van klantloyaliteit, is geen heilige graal als het gaat om het kunnen voorspellen van onder andere groeipotentieel en toekomstige financiële prestaties. U kunt zelfs potentiële omzet mislopen!
Lees verder »   Reageer »
31 mei 2011

Huis-aan-huis folder werkt nog steeds

De folder is en blijft ongekend populair. 50 procent van de folders wordt gezien en gelezen door de ontvanger. De Nederlander staat positief tegenover het medium. Bijna zeven op de tien mensen zouden de folder missen als deze niet meer op de mat valt.
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2011

Klantgerichtheid MKB laat te wensen over?

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf loopt omzet mis omdat het geen beleid kent voor het periodiek meten van de klanttevredenheid. Ook blijkt het MKB te weinig actief in het genereren van potentiële klanten en heeft het MKB weinig inzicht in de concurrentie en de effectiviteit van ingezette communicatiemiddelen om klanten te werven of te behouden.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2011

Uitdaging voor productbedrijven: dienstverlening en klantgerichtheid

Nederlandse fabrikanten van kapitaalgoederen slagen er onvoldoende in zich te transformeren naar klant- en servicegerichte organisatie. Hoewel circa 85 procent de ambitie heeft dat versneld te doen, ligt het tempo te laag om deze doelstellingen te realiseren. Zo worstelen bedrijven met de ontwikkeling van hun serviceorganisatie en de positionering van hun diensten.
Lees verder »   Reageer »
38  39  40   ... 41
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken