Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
29 maart 2011

Studentenbedrijven gaan de boer op met Knetterzeep en Easybrush

Voor sommige studentenbedrijven is Nederland nu al te klein. Jong Ondernemen laat jonge entrepreneurs niet alleen kennis maken met ondernemerschap in Nederland, maar ook met de internationale markt.
Lees verder »   Reageer »
24 maart 2011

Leukste winkelstraat van Nederland zaterdag gehuldigd

Zaterdag is het zover: de officiële huldiging van de Kleine Kerkstraat in Leeuwarden als leukste winkelstraat van Nederland 2010. Op 26 maart is de straat de hele dag het podium van verschillende feestelijke activiteiten.
Lees verder »   Reageer »
21 maart 2011

Internetshopper bestelt vaker, maar minder

Nederlanders hebben vorig jaar voor ruim 8,2 miljard euro op internet geshopt. Dat is elf procent meer dan het jaar ervoor. Consumenten hebben vorig jaar meer artikelen besteld op internet, maar gaven per bestelling minder uit.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2011

Nationale-Nederlanden wint met ‘in gesprek met de ondernemer’

Verzekeraar Nationale-Nederlanden heeft dinsdag de B2B Marketing & Communicatie Award in de wacht gesleept. Deze award, die voor de tweede keer werd uitgereikt, is onderdeel van het jaarlijkse B2B Marketing Forum. Ook IBM was genomineerd.
Lees verder »   Reageer »
14 maart 2011

Succesvol ondernemen begint met succesvol verkopen

Ondernemen begint bij verkopen. Overtuigingskracht en verkoopskills zijn onontbeerlijke vaardigheden voor beginnende entrepreneurs. Dat leer je echter niet uit een boekje, maar door het zelf te doen.
Lees verder »   Reageer »
8 maart 2011

Limburgse makelaar scoort met zwembadvilla's

Vakantievilla's met een inpandig zwembad vinden gretig aftrek in Limburg. Via Makelaardij Vakantie Makelaar vonden al zes recreatievilla's (425.000 euro per stuk) een nieuwe eigenaar in het vakantiepark 'Resort Arcen'.
Lees verder »   Reageer »
25 februari 2011

Fabrikant: sterkere focus op online communicatie gewenst

Fabrikanten in de bouw besteden momenteel het grootste deel van hun communicatiebudget aan traditionele middelen, zoals beurzen, folders en advertenties in bladen. Voor de komende jaren verwacht men zich echter steeds meer online te roeren.
Lees verder »   Reageer »
23 februari 2011

Meer omzet via cold calling? Werk met ratio’s!

Hoe berekent u eenvoudig hoeveel telefoontjes u moet doen om een bepaalde omzet te generen? Hoe kunt u ratio’s SMART gebruiken in uw verkoopplanning? Chris Loos, partner en sales trainer bij Excellent Verkooptraining, vertelt.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2011

Verkoopt u niet genoeg? Kort uw boodschap in!

Het inkorten van uw marketingboodschap biedt meer voordelen dan ruimtebesparing (en dus lagere advertentiekosten). Korte en krachtige boodschappen worden beter gelezen, beter onthouden en leiden tot meer actie dan uitgebreide boodschappen boordevol informatie waar uw klanten toch niet op zitten te wachten.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2011

Hotelier wil liefst eerlijke gasten

Een rondvraag van de online hotelreserveringsservice hotel.info onder Duitse en Europese partnerhotels laat zien dat hoteliers eerlijkheid als belangrijkste eigenschap bij hotelgasten zien.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2011

Wat wordt de leukste winkelstraat van Nederland?

Nog vijf winkelstraten zijn in de race voor de belangrijkste winkelstraatprijs van Nederland, de NLstreets awards. Op nlstreets.nl kan iedereen stemmen op zijn favoriete winkelstraat en winkel van 2010. De stembussen zijn geopend tot eind januari. Op 1 februari worden de winnaars bekend gemaakt.
Lees verder »   Reageer »
3 december 2010

Scoor met referral sales

Referral sales kunnen u veel opleveren. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de leads die aangereikt worden door bestaande klanten in een deal uitmonden. Maar hoe zorgt u voor die felbegeerder referrals?
Lees verder »   Reageer »
30 november 2010

Webwinkels kunnen niet zonder trouwe klanten

Het online kanaal wordt volwassen. Inmiddels koopt 70 procent van de Nederlandse bevolking regelmatig online. Het aantal consumenten dat voor het eerst een online aankoop doet, wordt daarom steeds kleiner. Webwinkeliers kunnen er niet meer vanzelfsprekend vanuit gaan dat hun verkopen blijven stijgen.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2010

Sponsoring: liefdadigheid of marketingtool?

63,3 procent van de bedrijven in Nederland sponsort actief goede doelen. De meeste bedrijven doen dit echter puur vanuit liefdadigheid, terwijl het sponsoren van goede doelen juist als een marketinginstrument kan worden ingezet.
Lees verder »   Reageer »
38   ... 39
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken