Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
31 mei 2011

Huis-aan-huis folder werkt nog steeds

De folder is en blijft ongekend populair. 50 procent van de folders wordt gezien en gelezen door de ontvanger. De Nederlander staat positief tegenover het medium. Bijna zeven op de tien mensen zouden de folder missen als deze niet meer op de mat valt.
Lees verder »   Reageer »
26 mei 2011

Klantgerichtheid MKB laat te wensen over?

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf loopt omzet mis omdat het geen beleid kent voor het periodiek meten van de klanttevredenheid. Ook blijkt het MKB te weinig actief in het genereren van potentiële klanten en heeft het MKB weinig inzicht in de concurrentie en de effectiviteit van ingezette communicatiemiddelen om klanten te werven of te behouden.
Lees verder »   Reageer »
19 mei 2011

Uitdaging voor productbedrijven: dienstverlening en klantgerichtheid

Nederlandse fabrikanten van kapitaalgoederen slagen er onvoldoende in zich te transformeren naar klant- en servicegerichte organisatie. Hoewel circa 85 procent de ambitie heeft dat versneld te doen, ligt het tempo te laag om deze doelstellingen te realiseren. Zo worstelen bedrijven met de ontwikkeling van hun serviceorganisatie en de positionering van hun diensten.
Lees verder »   Reageer »
16 mei 2011

Bouw verdeeld over b-to-b kansen social media

Bijna een derde van de bedrijven in de bouw vindt social media een zeer geschikt instrument om te achterhalen wat er bij b-to-b klanten leeft. Een even grote groep noemt social media zeer geschikt om b-to-b klanten te bereiken. Een aanzienlijk deel vindt social media echter geen geschikt instrument voor deze twee doeleinden.
Lees verder »   1 reactie »
12 mei 2011

Glazen verpakking favoriet wegens smaak, gezondheid en milieu

De consument geeft de voorkeur aan glas als verpakkingsmateriaal voor levensmiddelen en drank. De keuze voor glas sluit perfect aan bij de groeiende consumententrend om gezond en duurzaam te leven.
Lees verder »   Reageer »
12 mei 2011

Kwaliteit online shopervaring loopt sterk terug

Hoewel het online winkelen zich stabiel blijft ontwikkelen en er een flinke groei verwacht wordt, is de kwaliteit ervan in vergelijking met vorig jaar verslechterd. Deze resultaten zijn afkomstig uit de meest recente ICT Barometer van Ernst & Young.
Lees verder »   1 reactie »
9 mei 2011

Bel-me-niet-zakelijk: onnodig betalen

Naar aanleiding van diverse meldingen op Twitter en andere media over een zakelijk bel-me-niet register, raadpleegde de Stichting Infofilter het fraudemeldpunt . Deze bevestigde meerdere keren te zijn benaderd door verontruste ondernemers over de website van bel-me-niet-zakelijk.
Lees verder »   Reageer »
26 april 2011

Online aanwezigheid levert u meer omzet op

Natuurlijk, u heeft een eigen site. Maar voor veel ondernemers in het MKB blijft het daar meteen bij wat betreft online activiteit. Ondernemers in andere landen doen meer aan online verkoop, inkoop en marketing dan Nederlandse ondernemers - en dat legt ze geen windeieren.
Lees verder »   Reageer »
18 april 2011

ZZp’er bedient vooral ZZP’er

37 procent van de Zelfstandigen Zonder Personeel in Nederland richt zich in vooral op collega-ZZP’ers. Opvallend is het grote verschil tussen mannen en vrouwen: slechts vijftien procent van de mannelijke ZZP’ers richt zich uitsluitend op de collega éénpitters. Bij de vrouwen is dit maar liefst 60 procent.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2011

Zelfstandig winkelier heeft het gehad met de koopzondag

Een kwart van de winkeliers wil minder koopzondagen en 40 procent zou het liefst het hele concept koopzondag afschaffen. Dat schrijft BN De Stem.
Lees verder »   1 reactie »
5 april 2011

Aangedragen klanten blijken zeer lucratief

Referral programma’s hebben wel degelijk financiële toegevoegde waarde. Uit onderzoek blijkt nu voor het eerst dat aangedragen klanten meer waarde voor bedrijven hebben dan andersoortige nieuwe klanten.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2011

Innovatief concept? Schrijf u in voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs

De inschrijving voor de BouwKennis Marketing Jaarprijs 2011 is geopend. Heeft uw bedrijf een interessant marketingconcept? En brengt u dit origineel en succesvol onder de aandacht van uw klant? Schrijf u dan hier in.
Lees verder »   Reageer »
31 maart 2011

Handel tussen Nederland en Duitsland floreert

Nederland en Duitsland hebben in 2010 in totaal voor 132 miljard euro aan goederen met elkaar verhandeld. Daarmee is Nederland na Frankrijk en nog steeds voor China de belangrijkste handelspartner van de Bondsrepubliek.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Studentenbedrijven gaan de boer op met Knetterzeep en Easybrush

Voor sommige studentenbedrijven is Nederland nu al te klein. Jong Ondernemen laat jonge entrepreneurs niet alleen kennis maken met ondernemerschap in Nederland, maar ook met de internationale markt.
Lees verder »   Reageer »
38  39   ... 40
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken