Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
14 februari 2013

Valentijnsdag: 500 procent stijging in online bloemenverkoop

De dag voor Valentijnsdag worden bijna zes keer zoveel bloemen verkocht ten opzichte van een gewone dag in januari en maart. De verkoopaantallen van de ‘liefdesboeketten’ zijn in Europa met ruim 500 procent gestegen.
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2013

Gebrek aan keuze drijft consument naar zelfde supermarkt

Ruim een derde van de consumenten doet zijn boodschappen bij dezelfde supermarkt uit gebrek aan een beter alternatief. Slechts dertien procent is echt loyaal aan een supermarkt.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2013

Focus op e-commerce verschuift naar geïntegreerde mix

In de afgelopen jaren lag er bij retailers veel nadruk op e-commerce. Echter is de aandacht voor offline communicatie juist sterker dan ooit, aldus Niek van Straaten, CEO bij Van Straaten. Hij ziet dat steeds meer retailers het belang inzien van een geïntegreerde mix van online en offline communicatie.
Lees verder »   Reageer »
5 februari 2013

Persoonlijke service en beloftes nakomen belangrijkst voor consument

De sleutels tot succes zijn: persoonlijk service, doen wat is beloofd maar ook wat extra’s leveren, snel handelen, betrouwbaar zijn, problemen oplossen en klanten niet negeren. Dat blijkt uit de ranglijst van Preferenso op basis van de beoordeling van de service van diverse bedrijven en professionals van duizenden consumenten.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2013

Klantenservice detailhandel kan beter

 Nederlandse consumenten geven de klantenservices van detaillisten een 6,9 als rapportcijfer. Dat blijkt uit het jaarlijkse klantenserviceonderzoek van KANA. Vorig jaar kreeg de detailhandel nog een 6,6.
Lees verder »   Reageer »
2 januari 2013

56 procent online bestellingen halverwege afgebroken

Goede verkoopcijfers, afkomstig van online aankopen, zijn volledig afhankelijk van een positieve ervaring van de consument op de website. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van Monitis.
Lees verder »   1 reactie »
29 november 2012

'Showrooming' met smartphones verandert winkelgedrag

Nieuw onderzoek van Aprimo toont aan dat een vijfde van de consumenten tegenwoordig doet aan ‘showrooming’; het bekijken van producten in winkels om vervolgens via een mobiel apparaat de beste prijs online te zoeken.
Lees verder »   Reageer »
28 november 2012

Handelskamers: toekomst Europa ligt in de kustregio’s

Nederland, Duitsland en Scandinavië moeten nauwer samenwerken om zich als aantrekkelijke economische regio te profileren ten opzichte andere gebieden. Tot deze conclusie kwamen de deelnemers aan de eerste Noordwest-Europaconferentie in Hamburg op 23 november 2012.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2012

Voicemails inspreken, zo doet u dat!

Een voicemail wilt u eigenlijk niet tegenkomen en helemaal niet als u iets wilt verkopen. U wilt direct contact met de klant. Maar als u steeds bij een voicemail uitkomt, kunt u die maar het best zo goed mogelijk in te spreken. Chris Loos, partner en verkooptrainer bij Excellent Verkooptraining, vertelt.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2012

Klantenservice detailhandel krijgt hoge waardering

Nederlandse consumenten geven de klantenservices van detaillisten een 6,9 als rapportcijfer. Dat blijkt uit het jaarlijkse klantenserviceonderzoek van KANA. Vorig jaar kreeg de detailhandel nog een 6,6.
Lees verder »   1 reactie »
14 november 2012

Winkel belangrijkste oriëntatiebron voor consument

De winkel wordt door 58 procent van de Nederlandse huishoudens nog steeds als meest nuttige informatie- en oriëntatiebron voorafgaand aan een geplande of gewenste koop gezien. De (huis-aan-huis-) folder staat met 52 procent nog boven internet (23,9 procent).
Lees verder »   Reageer »
5 november 2012

Van prijsvechter naar vertrouwde adviseur

Heeft u een bedrijf met inhoudelijk sterke professionals? Maar lijken uw klanten u alleen nog maar op tarief te beoordelen? Dan wordt het wellicht tijd om u werkelijk te profileren als vertrouwde adviseur van uw klanten.
Lees verder »   Reageer »
31 oktober 2012

Crowdfunding haalt 300 miljoen euro op in Europa

De afgelopen jaren is de crowdfunding markt in Europa sterk gegroeid. Afgelopen jaar werd er  300 miljoen euro opgehaald via meer dan 200 platformen. Naar verwachting groeit dit aantal dit jaar met 50 procent.
Lees verder »   1 reactie »
24 september 2012

'Bedrijven positioneren verkeerd'

Nederlandse organisaties positioneren zich te vaak verkeerd ten opzichte van hun markt. Dat komt doordat ze bij het kiezen van een marktpositionering nog steeds uitgaan van zichzelf in plaats van hun klanten.
Lees verder »   Reageer »
36  37  38  39   ... 44
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken