Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
21 november 2019

Detailhandel zet bijna vijf procent meer om in september

De detailhandel heeft in september 4,6 procent meer omgezet dan in september 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 3,1 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 21,8 procent meer omgezet.
Lees verder »   Reageer »
20 november 2019

Bedrijfsovername: analyseer ook het klantenbestand!

Een bedrijfsovername biedt tal van strategische voordelen. Zo kunt u in één klap het marktaandeel van uw bedrijf versterken door de overname van het klantenbestand van een concurrent. Of juist een bedrijf kopen met complementaire producten om in de breedte te groeienovendien kan een bedrijfsovername kostenefficiëntie en schaalvoordelen opleveren.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2019

75 procent van de millennials koopt niet meer in fysieke winkels

Zebra Technologies  heeft de resultaten bekendgemaakt van zijn twaalfde jaarlijkse Global Shopper Study. Dit is het enige marktonderzoek in de sector dat de houding en het gedrag van klanten, winkelpersoneel en winkelmanagers analyseert en de winkel- en technologietrends onderzoekt die het koopgedrag van klanten beïnvloeden.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2019

Prikkelen van zintuigen verhoogt winkelomzet met tien procent

Wanneer fysieke winkels de zintuigen van consumenten op de juiste manier weten te prikkelen, stijgt de omzet van die winkel met tien procent. Het stimuleren van de zintuigen, bijvoorbeeld door gebruik van digitale beeldschermen, geur en muziek, zorgt er bovendien voor dat shoppers gemiddeld bijna zes minuten langer in een winkel blijven.
Lees verder »   Reageer »
13 november 2019

Bedrijfsfilm laten maken: hier moet u op letten

Beeld kan meer zeggen dan duizend woorden. Vooral nu de ontwikkeling in grafische vormgeving grote stappen maakt. Het is dan ook niet voor niets dat grafische aspecten steeds meer terrein winnen op tekstuele uitingen. Niet alleen als het aankomt op marketing voor de producten of diensten die uw onderneming aanbiedt, maar ook bij de presentatie van de onderneming zelf.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2019

Pakketdrukte nog nooit zo groot als tijdens komende feestmaanden

Singles Day, Black Friday, Cyber Monday, Sinterklaas, Kerstmis; tijdens alle feestdagen gaat het aantal webshoporders die van 2018 overtreffen. De drukste verzenddag wordt de maandag voor kerst. Dan worden de last minute kerstorders van het weekend verzonden.
Lees verder »   Reageer »
4 november 2019

Meeste Nederlanders delen persoonlijke gegevens met retailers

Meer dan de helft (54,5 procent) van de Nederlanders denkt dat hun persoonlijke data niet veilig is bij retailers. Desondanks deelt 73.8 procent persoonlijke data met (online) retailers voor een betere service en/of acties. Dit blijkt uit een onderzoek van G DATA.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2019

Recordomzet Europese webwinkels in Nederland

In het tweede kwartaal van 2019 gaven Nederlandse consumenten bijna een half miljard euro uit bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is meer dan ooit tevoren. De uitgaven bij Europese webwinkels waren bijna negentien procent hoger dan in het tweede kwartaal van 2018.  
Lees verder »   Reageer »
29 oktober 2019

Top vier duurzaamheidsafknappers tijdens het online shoppen

Minder vlees eten, bewust met plastic omgaan en vaker met het openbaar vervoer reizen. In Nederland zijn er genoeg consumenten en bedrijven die zich hard maken voor het milieu en zo hun CO2-afdruk proberen te verkleinen. Omdat consumenten meer over het milieu nadenken kijken ze steeds kritischer naar hoe en waar bedrijven producten ontwikkelen en hoe producten worden verpakt.
Lees verder »   Reageer »
21 oktober 2019

Detailhandel zet drie procent meer om in augustus

De detailhandel heeft in augustus drie procent meer omgezet dan in augustus 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 0,8 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 13,9 procent meer omgezet.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2019

Albert Heijn is Nederlands kampioen in online video

Albert Heijn is het meest actieve merk van Nederland op het gebied van online video. Dat blijkt uit de Branding Broadcasting Barometer, een onderzoek dat is uitgevoerd door Quadia. Ziggo en Heineken eindigen op de tweede en derde plek.
Lees verder »   Reageer »
2 oktober 2019

Relatiegeschenkentrends voor het najaar

U wilt uw klanten eens met een extraatje belonen voor hun trouw? Of u wilt uw naamsbekendheid vergroten door potentiële klanten een presentje te geven? Relatiegeschenken zijn een uitstekende manier om uw onderneming onder de aandacht te brengen of te houden bij potentiële of bestaande klanten.
Lees verder »   Reageer »
1 oktober 2019

Zo voegt de verpakking waarde toe aan een product

Hebt u een webshop waar u producten verkoopt aan zakelijke of particuliere klanten? Veel ondernemers met een webshop besteden veel aandacht aan de producten die ze verkopen, maar minder aan de verpakking.
Lees verder »   Reageer »
23 september 2019

Nederlander niet bereid te betalen voor duurzame levering pakketjes

Slechts negentien procent van de Nederlanders is bereid om extra te betalen voor een duurzame* levering van een online bestelling. Dat blijkt uit een onderzoek van Multiscope in opdracht van Trusted Shops onder ruim 1.000 Nederlanders.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 43
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken