Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Commercieel
9 november 2020

Aanzienlijke groei aantal nieuwe Nederlandstalige websites

De vraag naar het hebben van een website is het afgelopen jaar flink toegenomen. Uit cijfers van de SIDN blijkt dat het aantal geregistreerde .nl domeinnamen van begin Q2 naar einde Q3 van 5.913.959 naar 6.032.207 is gestegen, een procentuele stijging van ca. 2,0 procent. Wouter Twisk, CEO van website platform JouwWeb.nl, zag in diezelfde periode 24.509 nieuwe klanten een website bouwen. Volgens Twisk had men meer door de coronamaatregelen meer tijd beschikbaar, en was de noodzaak voor winkeliers en kleine ondernemers om klanten online te bedienen ook ineens veel groter.
Lees verder »   Reageer »
28 oktober 2020

Recordbestedingen bij Europese webwinkels

Nederlandse consumenten gaven tijdens het tweede kwartaal van 2020 een recordbedrag van 696 miljoen euro uit bij buitenlandse webwinkels in de Europese Unie. Dat is 37 procent meer dan in hetzelfde kwartaal vorig jaar, toen er 508 miljoen euro besteed werd. De verkopen bij Nederlandse webwinkels stegen in het tweede kwartaal vergeleken met een jaar eerder met 55 procent. Dit meldt het CBS op basis van lopend onderzoek.
Lees verder »   1 reactie »
23 oktober 2020

Online winkelen krijgt boost door pandemie

Online winkelen is voor velen onvermijdelijk geworden door de effecten van de pandemie. Maar hoe is het online shopgedrag van Nederlanders veranderd? Uit onderzoek van Sortlist blijkt dat de helft van de Nederlandse consumenten vaker online winkelt dan voor het begin van de pandemie. Ook ouderen shoppen steeds vaker digitaal.  
Lees verder »   1 reactie »
21 oktober 2020

Zelfscannen en contactloos betalen winnen het van online boodschappen doen

De afgelopen maanden werden retailers verplicht zich aan te passen aan het ‘nieuwe normaal’. Dat geldt zeker ook voor supermarkten. Supermarktmedewerkers stonden, én staan, in de frontlinie en verzetten enorm veel werk om de grote vraag vanuit consumenten op te kunnen vangen. De manier waarop we boodschappen doen is sinds de komst van COVID-19 voorgoed veranderd, maar boodschappen doen in de fysieke winkel – met de nodige aanpassingen – blijft de voorkeur genieten van de Nederlandse consument, blijkt uit onderzoek van Manhattan Associates.
Lees verder »   1 reactie »
16 oktober 2020

Consumenten verliezen geduld met bedrijven die slechte klantenervaring bieden

Een derde van de consumenten geeft aan na één slechte klantervaring de volgende keer voor een ander bedrijf te kiezen. Dit blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door SAS. Het doel van dit onderzoek is om na te gaan of de houding van consumenten door COVID-19 is veranderd en of bedrijven een betere klantbeleving bieden. Dit nieuwe onderzoek – onder 10.000 consumenten uit  elf verschillende landen in EMEA (Europa Midden Oosten & Afrika) – laat zien dat COVID-19 het belang van de klantervaring in het koopgedrag heeft versterkt.
Lees verder »   Reageer »
15 oktober 2020

Focus op customer experience is voorwaarde voor groei

Zendesk, Inc. heeft nieuw onderzoek gepubliceerd in samenwerking met Enterprise Strategy Group (ESG) dat laat zien hoe bedrijven die investeren in customer experience (CX) hiervan profiteren. Uit het wereldwijde onderzoek blijkt dat er bij organisaties een duidelijk verband bestaat tussen het hebben van meer volwassen mogelijkheden op het gebied van customer experience en het realiseren van succes op gebieden als meer marktaandeel, hogere klantuitgaven en het transformeren van cruciale processen in de afgelopen zes maanden. 
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2020

Veel meer webshops besteden hun fulfilment uit

Direct na afloop van de persconferentie van minister-president Rutte van vorige week, zagen de webshops die bij Montapacking hun fulfilment hebben ondergebracht, hun omzet met maar liefst 40 procent toenemen, binnen een uur tijd. Deze extra toestroom van orders bleef afgelopen week doorlopen, met 36 procent vergeleken met die week daarvoor. Webshops profiteerden tijdens de hele corona-periode al enorm van het massale thuiswerken. In de afgelopen zes maanden zagen zij hun omzet dan ook hard toenemen.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2020

Meest succesvolle zakelijke websites behalen ruim vijf keer hogere omzet

Nederlands’ meest succesvolle online ondernemers draaien dankzij hun website 5,3 keer meer omzet, dan wat ondernemers gemiddeld aan omzet halen via hun site. Waar de gemiddelde website-omzet ruim € 5.000,- op jaarbasis is, ligt dat bedrag voor de best presterende tien procent op ruim € 30.000,-. Succesvolle ondernemers geven zelf aan dat professioneel design, regelmatige updates en investeringen in SEO de sleutel zijn tot hun succes.
Lees verder »   1 reactie »
2 oktober 2020

Een op de tien Nederlandse bedrijven verkoopt via een online platform

Circa acht procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het onderzoek ICT-gebruik bedrijven van het CBS.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2020

Iconen uit het bedrijfsleven: Merken mogen niet meer wegduiken voor ingewikkelde dilemma’s

De maatschappelijke en financiële impact van COVID-19, alle discussies over racisme, diversiteit en de verantwoordelijkheid van online platforms als Facebook hebben de druk op merken om hun maatschappelijk verantwoordelijkheid te nemen verder vergroot. Dat het vinden van een balans tussen zakelijke en maatschappelijke belangen en verantwoordelijkheden niet voor ieder merk even gemakkelijk is kwam duidelijk naar voren tijdens het symposium MerkKracht, dat werd georganiseerd ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van bvA, netwerk van merkleiders.
Lees verder »   Reageer »
23 september 2020

Online retailers lopen contact met klanten mis door gebrek aan personalisatie

Door de Covid-19-pandemie verandert de klantervaring van consumenten. Wanneer ze een aankoop doen hebben ze minder persoonlijk contact maar tegelijkertijd willen ze, juist doordat het persoonlijke contact afneemt, meer verbinding ervaren met de merken die ze aanschaffen en de winkels en retailers waar ze kopen. Deze paradox komt duidelijk naar voren uit onderzoek van dotdigital.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2020

Verplicht voor e-commerce in Duitsland: de verpakkingswetgeving

Ieder Europees land kent eigen regelgeving om duurzaamheid te bevorderen. Duitsland heeft onder andere gekozen voor belasting op verpakkingen. Om te voorkomen dat er te veel plastic verpakkingen op de Duitse markt worden gebracht, betaalt iedere ondernemer voor zijn of haar verpakkingen. Maar wat houdt deze wetgeving in? Om wat voor verpakkingen gaat het? En hoe werkt het?
Lees verder »   Reageer »
31 augustus 2020

Steeds minder aandacht voor klantenservice ondanks hogere eisen

HubSpot maakt gegevens bekend waaruit blijkt dat hoewel klanten nu hogere eisen stellen dan ooit, bedrijven klantenservice toch steeds vaker als een kostenpost zien in plaats van een groeikans.  Voor het jaarlijkse verslag 'State of Customer Service' van HubSpot over de stand van zaken rond klantenservice zijn in de nasleep van de Covid-19-crisis wereldwijd 1.125 professionals in klantenservice ondervraagd. Uit aanvullende gegevens van HubSpot blijkt dat Nederlandse bedrijven tijdens de pandemie gemiddeld 24 procent meer door klanten geïnitieerde gesprekken hebben gevoerd.
Lees verder »   Reageer »
26 augustus 2020

Klantbeleving verbeteren met RFID als nieuw wapen in mode

Modebedrijven in Nederland lopen in internationaal opzicht voorop door RFID ook in te zetten voor visual merchandising en het verbeteren van de klantbeleving. Ook zien zij hun omzet en de betrouwbaarheid van voorraadcijfers toenemen door het gebruik van RFID. Dit zijn de meest in het oogspringende conclusies uit het groot internationaal onderzoek ‘RFID barometer in retail’
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 46
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken