Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
18 april 2019

Uw eigen horecazaak starten: vijf tips

Een mooi restaurant of café dat helemaal ingericht is naar uw smaak, en waar mensen kunnen genieten van heerlijk eten en drinken. Is het starten van uw eigen horecazaak ook iets waar u al lang over droomt? Het is nu de perfecte tijd om de sprong te wagen.
Lees verder »   2 reacties »
17 april 2019

Tarieven ZZP’ers in 2018 gemiddeld met 3,3 procent omhoog

In 2018 zijn de tarieven van ZZP’ers gemiddeld met 3,3 procent omhoog gegaan, een daling van een procent ten opzichte van de 4,3 procent stijging in 2017. De grootste stijging in 2018 was te zien bij interimmers binnen het vakgebied Inkoop en Logistiek (12,7 procent), gevolgd door Marketing, Communicatie en Sales (+10,7 procent) en Financieel, Bankieren en Verzekeren (+10,5 procent).
Lees verder »   Reageer »
17 april 2019

Genomineerden Amsterdam Business Award 2019 zijn bekend

De drie Amsterdamse ondernemingen die dit jaar kans maken op de Amsterdam Business Award zijn bekend. De genomineerden zijn Tony Chocolonely, geleid door Chief Chocolate Officer Henk Jan Beltman, Johan Cruijff ArenA met CEO Henk Markerink en facilitair MAS Dienstverleners BV, dat onder meer schoonmaakdiensten aanbiedt en opgericht is door Rahma el Mouden.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2019

Onlinestrateeg Marieke Pijler Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar 2019

In een overvolle Burgerzaal van het Rotterdamse stadhuis werd vorige week de Rotterdamse Zakenvrouw Award uitgereikt aan Marieke Pijler van Brand Density.
Lees verder »   Reageer »
12 april 2019

Een jaar na AVG zijn papieren data nog onveilig bij meer dan de helft van de bedrijven

Binnenkort is het één jaar geleden dat de AVG, de Algemene Verordening Gegevensbescherming, van kracht is geworden. Uit onderzoek dat ACCO Brands heeft laten uitvoeren, blijkt dat de invoering van deze nieuwe privacywet met name invloed heeft gehad op bedrijfsprocessen ten aanzien van digitale data en is bij 75 procent van alle bedrijven de beveiliging van papieren data ongewijzigd gebleven.
Lees verder »   Reageer »
11 april 2019

Pas op voor herhaalinbraak

Reaal waarschuwt ondernemers die recent slachtoffer zijn geworden van een inbraak voor de toegenomen kans op herhaling. Uit een analyse van de eigen inbraakcijfers blijkt namelijk dat in zeven procent van de gevallen het dievengilde binnen een jaar terugkomt.
Lees verder »   Reageer »
10 april 2019

Bouw groeit ondanks capaciteitstekorten en afvlakkende economie verder door

De ambitie om met 75.000 opgeleverde nieuwbouwwoningen per jaar het woningtekort op te lossen wordt vooralsnog niet gehaald. Als gevolg van een tekort aan personeel kan de bouw de grote vraag naar woningen en utiliteitsgebouwen namelijk nauwelijks aan.
Lees verder »   Reageer »
5 april 2019

Nederlands exporteursvertrouwen doet stapje terug

Het vertrouwen van Nederlandse exporteurs neemt voor het eerst sinds jaren af en krijgt een magere voldoende. Terwijl bedrijven vorig jaar hiervoor nog een 7,2 als rapportcijfer gaven, beoordelen ze dit nu met een 6,6. Dit sentiment wordt gevoed door internationale politieke spanningen.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2019

Zeven van de tien MKB’ers van plan te investeren in bedrijf

Maar liefst 69 procent van het Nederlandse MKB is van plan de komende vijf jaar in zijn onderneming te investeren. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse MKB-ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2019

Brexit en de privacywetgeving: hoe verder?

Twee weken geleden demonstreerden er in Londen meer dan een miljoen mensen tegen de Brexit. De protestmars gaat de boeken in als één van de grootste Britse demonstraties aller tijden. De verdeeldheid is groot en de tijd dringt. De Britten hebben tot 12 april de tijd om met een alternatief plan te komen.
Lees verder »   1 reactie »
3 april 2019

Markt commerciële drones groeit naar 38 miljard euro

De markt voor commercieel dronegebruik groeit razendsnel. Momenteel is deze branche wereldwijd goed voor een omzet van bijna zestien miljard euro, in 2024 gaat het al om bijna 38 miljard euro. Drones worden nu vooral ingezet in de energiesector, de bouw en de landbouw, sectoren die de komende jaren voorop blijven lopen op dit gebied.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2019

De leukste 1 april grappen-apps voor op kantoor

De ultieme dag voor grapjassen staat weer voor de deur; 1 april! De dag van grappen en grollen, humor en schrikreacties. Bent u er al klaar voor? Hieronder namens Tele2 een aantal apps die uw grappenarsenaal aanvullen.
Lees verder »   Reageer »
28 maart 2019

Nederlandse exporteur verwacht omzetdaling na brexit

Hoewel 63 procent van de Nederlandse exporteurs het Verenigd Koninkrijk nog steeds beschouwt als belangrijke afzetmarkt rekenen bijna drie op de tien ondernemers erop dat hun omzet hier in 2019 zal dalen. Nu de brexit snel dichterbij komt, neemt het pessimisme onder Nederlandse exporteurs toe.
Lees verder »   Reageer »
27 maart 2019

Hoe overbrugt u de lange levertijd van vier procent bijtelling auto’s?

De interesse in volledig elektrische leaseauto’s neemt toe in de zakelijke markt. Mede door het versneld aanpassen van de infrastructuur en de fiscale voordelen. De vraag is enorm, aldus Floris Mulder van debesteleasedeal.nl.
Lees verder »   Reageer »
8  9  10  11   ... 208
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken