Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
3 oktober 2019

Zakelijk een auto huren: vier tips

Gaat u tijdelijk bij een klant op locatie werken, en hebt u geen auto terwijl het lastig is daar met het openbaar vervoer te komen? Of hebt u tijdelijk een extra medewerker in dienst genomen die vervoer nodig heeft? Dan kan zakelijk een auto huren uitkomst bieden.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2019

Vijf tips om uw kantoor sfeervol in te richten

Als ondernemer is het goed om een eigen kantoor te hebben. Op deze manier brengt u gemakkelijker een scheiding aan tussen privé en werk. Omdat een kantoor natuurlijk een plek is waar gewerkt moet worden, is het belangrijk dit functioneel in te richten.
Lees verder »   1 reactie »
2 oktober 2019

Minder leegstand kantoren en veel meer banen

De leegstand van kantoren in Noord-Holland is in 2018 gedaald van 12,7 procent naar 11,9 procent. Ook zijn er meer bedrijfskavels in gebruik genomen en is de werkgelegenheid flink toegenomen. Dit blijkt uit de Monitor Werklocaties Noord-Holland 2019 die de provincie Noord-Holland heeft gepubliceerd.
Lees verder »   1 reactie »
1 oktober 2019

Finalisten Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019 bekend

Van 's werelds meest succesvolle fiets-abonnementsysteem tot toekomstgerichte logistiek en kwaliteitscontrolesystemen voor massaproductie van brandstofcellen: de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019 toont het innovatieve potentieel van ondernemerschap in beide landen.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2019

ZZP-tarieven gaan omhoog

In de eerste helft van 2019 zijn de tarieven van ZZP’ers met 4,6 procent gestegen. Dat is veel meer dan vorig jaar. Toen stegen de tarieven met 3,3 procent. De grote winnaars in 2019 lijken de zelfstandige HR-professionals. Die haalden met een gemiddeld uurtarief van 58,53 euro maar liefst 29,1 procent per uur meer bij opdrachtgevers op dan in 2018.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2019

Vier redenen om een tuinkantoor als werkplek te gebruiken

Hoewel het aantal ondernemers in Nederland nog nooit zo hoog is geweest, stijgt het aantal nog steeds jaarlijks. Veel van de ondernemers zitten met hetzelfde dilemma: waar ga ik werken? Een goede werkplek draagt immers bij aan het effectief en efficiënt uitvoeren van taken.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2019

Drie nuttige investeringen voor uw bedrijfspand

Investeren in een bedrijfspand zal altijd nodig zijn, om dit in goede staat te houden. Maar het liefst ziet u natuurlijk dat uw investeringen ook echt iets opleveren. Voer daarom, zoals u overigens als ondernemer waarschijnlijk gewend bent, altijd vooraf een kosten-batenanalyse uit.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2019

Drie tips voor een onderhoudsvriendelijk kantoor

In een kantoor moeten u en eventuele medewerkers goed kunnen werken. Het is dus belangrijk om goed naar de inrichting te kijken. Om geen fysieke klachten te krijgen is het bijvoorbeeld goed om te kiezen voor ergonomische bureaus en bureaustoelen. Daarnaast telt ook de uitstraling mee.
Lees verder »   Reageer »
24 september 2019

Zwakkere groeivooruitzichten Oost-Europa leiden tot stijging faillissementen

Steeds meer economieën in Oost-Europa staan onder druk doordat de groeivooruitzichten verslechteren. Zo is bijna een kwart van de facturen in de regio op de vervaldatum nog steeds niet betaald. Turkije spant de kroon, met maar liefst 41,5 procent van de facturen die nog niet zijn betaald.
Lees verder »   Reageer »
24 september 2019

Duitse MKB-bedrijven bijna twintig procent duurder

Voor een gemiddeld Duits MKB-bedrijf wordt 19,2 procent meer betaald dan voor een vergelijkbaar Nederlands MKB-bedrijf. Gemiddeld wordt in Duitsland een MKB-bedrijf voor 5,9 keer de brutowinst (EBITDA) verkocht, tegen 4,95 keer de brutowinst in Nederland.  
Lees verder »   Reageer »
20 september 2019

Zeven dingen die u niet verwacht bij het ondernemen

Misschien loopt u al een tijdje met een idee in uw hoofd. Misschien bent u nét voor uzelf begonnen. Misschien loopt u na uw eerste jaar tegen wat obstakels aan. Een onderneming starten is sowieso een sprong in het diepe. De financiën, de marketing, het papierwerk.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2019

'Kabinet doet startups en scale-ups en daarmee BV Nederland tekort'

Dutch Startup Association mist de ambitie die nodig is om de Nederlandse economie in de toekomst veilig te stellen. Uit de zojuist gepresenteerde plannen blijkt dat het kabinet - nu het economisch goed gaat met Nederland - gedurfde keuzes, zoals een versnelde verruiming van de regeling rond aandelenopties en fiscale stimulering van durfkapitaal, vooruit schuift.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2019

Benut uw vlieguren zo optimaal mogelijk

Is uw onderneming niet alleen in Nederland actief, maar ook in het buitenland? Dan moet u vast wel eens op reis om klanten of buitenlandse vestigingen te bezoeken. Gaat het om België, Duitsland of Frankrijk, dan is een zakenreis goed per auto te doen.
Lees verder »   Reageer »
18 september 2019

Familiebedrijven worstelen met toekomstperspectieven

Uit onderzoek van Deloitte blijkt dat familiebedrijven neigen naar een langetermijnvisie die is geworteld in gedeelde waarden, visie en cultuur, waardoor controle van de onderneming door de familie jarenlang behouden kan worden. Maar familiebezit op zichzelf is geen garantie voor de continuïteit van het bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
6  7  8  9   ... 212
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken