Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
10 december 2019

Steeds meer grote faillissementen in Duitsland

Het aantal grote faillissementen in Duitsland steeg in de eerste 9 maanden van dit jaar met 42 procent. Ook ging de gemiddelde schadepost omhoog. In 81 procent van de gevallen viel die veel hoger uit dan in dezelfde periode vorig jaar. De sectoren met de meeste grote faillissementen zijn de detailhandel, de automobielsector, de dienstensector, maar ook de metaal-, textiel- en energiesector. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2019

Nederland in top vijf beste MKB-landen ter wereld

Waar kunt u als MKB-bedrijf het beste zijn gevestigd? Waar zijn de omstandigheden het best? Na Canada, Hongkong en de VS staat Nederland wereldwijd op de vierde plaats. Binnen Europa staat ons land bovenaan. Dat blijkt uit de MKB-bedrijfsklimaatindex 2019 van Euler Hermes.
Lees verder »   Reageer »
4 december 2019

Vooruitzichten voor internationale staal- en metaalindustrie verslechteren

Door het onzekere economische klimaat zijn de vooruitzichten van de internationale staal- en metaalindustrie in het afgelopen jaar sterk verslechterd. Zo loopt de productie in de wereldwijde machinesector, één van de belangrijkste afnemende sectoren, vertraging op en zal hierin in 2020 naar verwachting geen verandering komen.
Lees verder »   Reageer »
3 december 2019

Provincie helpt bedrijven met zonnepanelen

De provincie Noord-Holland gaat bedrijven helpen om zonnepanelen op grote daken aan te leggen. In Noord-Holland liggen meer dan 14.000 grote bedrijfsdaken waar mogelijk zonnepanelen op kunnen komen. Pas vier procent wordt daar nu van gebruikt.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2019

Kwart zelfstandigen wil verplichte administratietest ZZP’ers

Maar liefst 26 procent van de Nederlandse ZZP’ers pleit voor een verplichte administratietest voor zelfstandigen, om er zeker van te zijn dat zij hun administratie correct kunnen bijhouden. Dit blijkt uit onderzoek van Inhuren.com, uitgevoerd door PanelWizard, onder 731 Nederlandse ZZP’ers.
Lees verder »   Reageer »
29 november 2019

Zzp’ers kunnen vaker gezamenlijk afspraken maken over tarieven

Zelfstandigen zonder personeel (zzp’ers) kunnen in sommige gevallen gezamenlijk afspraken maken over hun tarief. Dat kan bijvoorbeeld om op het bestaansminimum te komen. Maar ook zzp’ers die zij-aan-zij werken met werknemers in hun sector mogen tariefafspraken maken. Deze situaties staan beschreven in de definitieve ‘Leidraad tariefafspraken zzp’ers’ van de Autoriteit Consument & Markt (ACM).
Lees verder »   Reageer »
29 november 2019

Drie manieren waarop digitalisering de bouwsector duurzamer maakt

De stikstofcrisis is voor veel bouwbedrijven een wake-up call; de sector wil en moet nu echt duurzame stappen gaan zetten. "Te lang hebben we verduurzaming met de mond beleden," verduidelijkte een woordvoerder van brancheorganisatie Bouwend Nederland onlangs in NRC. In de crisis was er te weinig geld, daarna was het te druk, zo luidde de beredenering.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2019

'Van control en compliance naar vertrouwen en impact'

Organisaties hebben in toenemende mate te maken met uitdagingen op het gebied van bijvoorbeeld klimaatverandering en mensenrechten. Veel bedrijven en instellingen nemen daarom maatregelen om de negatieve impact van hun ecologische en sociale voetafdruk te verkleinen en daarnaast om de positieve bijdrage te vergroten.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2019

Haal als horecaondernemer het maximale uit uw horecazaak

Hoe zorgt u er als horecaondernemer voor dat klanten bij uw horecazaak naar binnenlopen? En hoe zorgt u er vervolgens voor dat gasten zich prettig voelen, een fijne avond hebben en in de toekomst weer terugkomen? De inrichting van uw horecazaak speelt in al deze zaken een belangrijke rol.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2019

Ondernemers gematigd positief over 2020

Ruim de helft (55 procent) van alle ondernemers uit het MKB ligt ’s nachts wel eens wakker van zorgen over de eigen onderneming. Met name het vinden en behouden van goed personeel zorgt voor slapeloze nachten. Daarnaast zijn niet betalende klanten en een verstoorde werk-privébalans veel voorkomende ‘wakkerliggers’.
Lees verder »   Reageer »
25 november 2019

Toekomstkansen accountant liggen in financieel advies

Er ligt een grotere rol weggelegd voor de Nederlandse bedrijfsaccountant in het geven van financieel advies aan ondernemers. Dit blijkt uit onderzoek van October onder 1.034 Nederlandse ondernemers. Van alle ondervraagde ondernemers stelt 35 procent dat zijn of haar bedrijfsaccountant niet over de juiste kennis beschikt om goed financieel advies te geven.
Lees verder »   1 reactie »
25 november 2019

Hoe vindt u als ondernemer eenvoudig een geschikt bedrijfspand?

Het kopen van een bedrijfsruimte is voor ondernemers een grote stap. Heeft u plannen om een fysieke winkel te openen of om een ander kantoor te betrekken? Dan is het vinden van een geschikt bedrijfspand een enerverend traject. Er zijn immers veel zaken waar u rekening mee moet houden.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2019

Stijging faillissementen in Nederland zet ook in 2020 door

Wereldwijd is sprake van een verslechtering van de economische vooruitzichten, vooral als gevolg van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China. In Nederland zorgen toenemende externe risico’s in combinatie met de lagere binnenlandse consumptiegroei voor een groeivertraging in 2019 en 2020. Dat concludeert Atradius in de halfjaarlijkse Economic Outlook.
Lees verder »   Reageer »
20 november 2019

Als ondernemer geveld door de griep? Dit moet u doen

De ‘snotterperiode’ is aangebroken. U hebt een loopneus, drukkende hoofdpijn en voelt u futloos. Maar welke ondernemer heeft er nou tijd om ziek te zijn? U hebt net een nieuwe klant binnengehaald, bent nog bezig met de offerte voor een andere klant en hebt morgen een presentatie op locatie.
Lees verder »   Reageer »
6  7  8  9   ... 215
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken