Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
24 april 2020

Een op vijf ondernemers: ‘Mijn bedrijfsruimte is niet goed beveiligd tegen diefstal’

Maar liefst achttien procent van de Nederlandse ondernemers denkt dat hun bedrijfsruimte onvoldoende beveiligd is tegen inbraak. Dit blijkt uit onderzoek van GaragePark onder 1.012 Nederlandse ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Vier op de tien ondervraagden weten in het geval van een inbraak niet precies waartegen zij verzekerd zijn.
Lees verder »   Reageer »
24 april 2020

BOVAG Corona-trendrapport: omzetdaling zet door

Sinds de uitbraak van de cornonacrisis peilt BOVAG elke week onder de leden de stand van zaken. Dat levert de wekelijkse BOVAG Coronamonitor op. Na vier weken heeft BOVAG die monitors verwerkt tot een trendrapport. Wat opvalt: De impact van de crisis in de branche is groot, nog elke week stijgt het verwachte omzetverlies. Niettemin stijgt het aantal ondernemers dat vertrouwen heeft dat hun bedrijf de coronacrisis doorkomt.
Lees verder »   Reageer »
23 april 2020

Drie manieren waarop het MKB effectief op afstand kan werken

Nu vele Nederlandse werkgevers het advies van de overheid opvolgen om hun personeel thuis te laten werken, rijst de vraag of dit de toekomst van ons werk zal zijn. Zelfs bedrijven die altijd terughoudend waren om personeel op afstand te laten werken, zijn nu gedwongen om hun medewerkers op grote schaal vanuit huis in te laten loggen. Deze nieuwe manier van werken brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Hoe kan het MKB met deze uitdagingen omgaan?
Lees verder »   Reageer »
22 april 2020

‘Werk aan uzelf tijdens verplichte quarantaine’

Ondernemers worden op dit moment zakelijk hard getroffen door de gevolgen van de coronacrisis. Ze moeten alle zeilen bijzetten om de eigen onderneming draaiende te houden. Andere zitten noodgedwongen thuis, zonder werk. Speciaal voor deze laatste groep zet Reaal AOV enkele tips op een rij over hoe u deze tijd kunt gebruiken om aan uzelf en uw zaak te werken.
Lees verder »   Reageer »
21 april 2020

Rabobank brengt verwachte omzetdaling in kaart voor alle sectoren

De maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen leiden tot sterk lagere omzetten voor bijna alle bedrijfssectoren in Nederland. Rabobank verwacht de grootste daling in de sierteelt met 70 procent voor het tweede kwartaal en 40 procent voor het derde kwartaal van 2020 ten opzichte van dezelfde periode in 2019. Voor bloembollenbedrijven houdt de omzetdaling het langst aan, met in het vierde kwartaal nog steeds een forse daling van naar schatting vijftien procent.
Lees verder »   Reageer »
21 april 2020

Digitale formulieren: dit moet u weten

Steeds meer bedrijven gaan digitaliseren. Zeker op het gebied van formulieren, die in het bedrijfsleven onontkomelijk zijn. De urenregistratie, werkbonnen, pakbonnen en checklists werden vroeger nog op papier gezet, maar nu wordt vaker de overstap naar een digitaal formulier gemaakt. Veel bedrijven weten nog niet hoe en waar ze kunnen beginnen aan de transitie naar digitaal werken, merkt Incontrol.
Lees verder »   Reageer »
20 april 2020

Tanken in tijden van corona

Net nu de benzineprijs lager staat dan sinds mensenheugenis, kunnen we er amper van profiteren. Door de kabinetsmaatregelen tegen het coronavirus zitten er veel minder mensen op de weg. Pomphouders zagen hun omzet dalen tot ruim 50 procent.
Lees verder »   Reageer »
17 april 2020

Werknemersparticipatie stelt startups en MKB in staat talenten te behouden en te profiteren

Werknemersparticipatie, het verstrekken van aandelen in het eigen bedrijf aan medewerkers, maakt het voor startups en MKB mogelijk om in deze tijd van economische malaise personeel te behouden, en samen met hen het bedrijf weer op te bouwen. Internationaal advocatenbureau Baker McKenzie en financieel dienstverlener Captin zijn een bijzondere samenwerking aangegaan om deze bedrijven juist nu te helpen om medewerkersparticipatie te implementeren.
Lees verder »   Reageer »
16 april 2020

Nederlanders wil in toekomst meer schoonmaak van openbare ruimtes

Schoonmakers doen belangrijk werk, juist nu meer dan ooit. Premier Mark Rutte noemde schoonmakers in zijn speeches de afgelopen weken in één adem met verpleegkundigen en artsen als een cruciaal beroep in de coronacrisis. 91 procent van de Nederlanders deelt de mening van Rutte en noemt schoonmakers onmisbaar voor de Nederlandse samenleving. Daarbij geeft 80 procent aan dat schoonmaak in de toekomst meer aandacht moet krijgen, met oog op het tegengaan van vergelijkbare virussen.
Lees verder »   Reageer »
15 april 2020

Fors meer rechtsbijstandverzekeringen afgesloten in corona-tijd, maar is dat zinvol?

Sinds het coronavirus het land in zijn greep heeft nemen aanvragen voor rechtsbijstandverzekeringen flink toe. Independer ziet een stijging van circa twintig  procent t.o.v. februari. Er is daarbij ook toenemende belangstelling voor de modules die dekking bieden voor werk en inkomen. Deze wordt ingezet bij arbeidsgeschillen. Rechtsbijstandverzekeringen kunnen de consument in veel gevallen belangrijke hulp bieden.
Lees verder »   1 reactie »
14 april 2020

Kabinet past noodmaatregelen toe waardoor Modern Werkenden buiten de boot vallen

De Werkvereniging constateert dat er bij alle aangesloten organisaties (van kunstenaars tot mensen in de bouw en alles daar tussenin) drie groepen werkenden zijn die ten onrechte geen aanspraak op financiële noodsteun kunnen maken: (Zelfstandig) ondernemers met een verkeerde SBI-code;  (Zelfstandig) ondernemers die over de grens wonen maar in Nederland werken; Zelfstandig ondernemers die minder dan 24 uur per week als zelfstandige werken. 
Lees verder »   Reageer »
10 april 2020

Eén op de vijf Nederlandse bedrijven heeft zwaar te lijden onder coronacrisis

Bijna een op de vijf  Nederlandse bedrijven wordt bovengemiddeld geraakt door de huidige coronamaatregelen. Dat blijkt uit een eerste doorrekening van bedrijfsinformatiespecialist Graydon op basis van de financiële gezondheid van het Nederlandse bedrijfsleven en de huidige economische situatie. Van alle bedrijven die in februari 2020 nog te boek stonden als financieel gezond, verkeert nu 16,5 procent in moeilijkheden. 
Lees verder »   1 reactie »
9 april 2020

#Kraakdecrisis activeert ondernemend Nederland om sterker dan ooit uit de crisis te komen

Gisteren startte de grootste online crowdsourcing-actie van ons land: #Kraakdecrisis. Dit is opgestart door een groep jonge ondernemers die de coronacrisis zien als hét momentum om sterker uit de crisis te komen dan ooit tevoren. Hoe kan de ontregeling van nu een aanzet doen tot positieve verandering op lange termijn?  #Kraakdecrisis start een zoektocht naar initiatieven die onze maatschappij structureel duurzamer en socialer maken en tegelijkertijd de werkgelegenheid stimuleren. De ideeën moeten één van de groepen die momenteel financieel het hardst geraakt wordt vooruit helpen: de Nederlandse ondernemer.
Lees verder »   Reageer »
9 april 2020

De voordelen van het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf

Veel ondernemers werken bij de start van hun onderneming eerst vanuit huis. Ze hebben vaak de extra ruimte nog niet nodig, en nog niet voldoende vermogen en omzet voor een bedrijfspand of bedrijfsruimte. Maar draait uw onderneming goed, en hebt u meer ruimte nodig om verder te kunnen groeien? Dan komt er een tijd dat het toch nodig zal zijn een bedrijfspand of bedrijfsruimte te huren of te kopen. Bij koop of huur hebt u verschillende verantwoordelijkheden, maar in beide gevallen bent u meestal zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 220
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken