Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
30 september 2020

Volumes in bouw dalen in 2021 met drie procent

De bouwsector zit op dit moment in een transitie, waarbij maanden met een flinke productiegroei zich hebben afgewisseld met maanden waarin de productie juist sterk terugzakte. De impact van de coronacrisis op de bouwsector was in eerste instantie relatief laag, omdat de effecten van de lockdown van korte duur waren. Maar ABN AMRO verwacht dat de dip later komt dan gedacht. De lange termijneffecten - achterblijvende bedrijfsinvesteringen, oplopende werkloosheid en versoberde steunmaatregelen van de overheid - gaan naar verwachting zwaarder wegen.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2020

Kleine bedrijven verwachten nog zes tot tien maanden nodig te hebben om weer op volle kracht te draaien

Wereldwijd verwachten kleine ondernemers dat het nog zes tot tien maanden duurt voordat hun bedrijf weer volledig operationeel is, blijkt uit onderzoek van Visa. 86 procent maakt zich over het algemeen zorgen over de toestand van hun bedrijf in de komende maanden (Visa Back to Business Study, 2020). Door corona en de door de overheid ingestelde maatregelen gingen bedrijven in heel Europa op zoek naar nieuwe manieren om hun bedrijf te runnen.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2020

Zeven op de tien MKB-bedrijven worstelen met onduidelijke corona-richtlijnen rond ventilatie

Na een mooie nazomer lijkt het herfstweer nu echt te zijn begonnen met regen, bewolking en kortere dagen. Het wordt kouder dus hebben we de neiging om de ramen en deuren dicht te doen. Is dit wel verstandig in tijden van corona en ook sinds recent bekend is geworden dat goed ventileren belangrijk is en besmettingen vooral in gesloten ruimtes voorkomen? Uit onderzoek van Euromate onder ruim 1.000 werknemers en managers in het MKB blijkt dat 72 procent van de managers met de onduidelijke overheidsrichtlijnen rondom ventileren in zijn maag zit.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2020

Aantal inbraken daalt landelijk met achttien procent tijdens de corona-crisis

Sinds maart dit jaar is het aantal geregistreerde woning- en schuurinbraken met achttien procent gedaald ten opzicht van dezelfde periode in 2019. Ondanks deze landelijke afname nam het aantal inbraken in bijna 30 procent van de gemeenten juist toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer, dat de meest recente politiecijfers vergeleek met een jaar eerder. 
Lees verder »   4 reacties »
24 september 2020

Etaleren familienaam goud waard voor familiebedrijven

Familiebedrijven met een lange historie doen het gemiddeld beter wanneer de bedrijfsnaam gelijkstaat aan de familienaam. Hoe nadrukkelijker zij gebruikmaken van oude merknamen en handelsmerken, des te hoger gemiddeld genomen hun (beurs)waarde. Naast de naam zijn nog vier andere factoren cruciaal voor vitaliteit van familiebedrijven. Een externe CEO, intensieve betrokkenheid van de familie, het vermijden van een generatiekloof aan de top en het uit de weg gaan van radicale bedrijfstransformaties houden familiebedrijven langer vitaal.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2020

Aon start coalitie voor sociaaleconomisch herstel na coronapandemie

Aon lanceert een landelijke coalitie van verschillende bedrijven en maatschappelijke organisaties om het sociaaleconomisch herstel tijdens en na de coronapandemie te bevorderen. De coalitie richt zich op het uitwisselen van kennis en ervaringen van de partners op het gebied van werk, reizen en bijeenkomsten. De verkregen inzichten worden in een benchmark verwerkt en vertaald in algemene richtlijnen waar organisaties gebruik van kunnen maken op weg naar een normale bedrijfsvoering.
Lees verder »   Reageer »
18 september 2020

Zakelijk vastgoed daalt in 2021 met zes procent in waarde

De effecten van de economische krimp zullen volgens ABN AMRO met vertraging zichtbaar worden in een forse waardedaling van het zakelijk vastgoed. In 2020 stijgt de waarde van het vastgoed nog met 1,5 procent; volgend jaar daalt de waarde naar verwachting met maar liefst zes procent. De waardeontwikkeling van vastgoed reageert met vertraging op de economie, omdat juist de indicatoren die als laatste reageren het meeste effect op de vastgoedmarkt hebben.
Lees verder »   1 reactie »
15 september 2020

Nederlandse sectoren herstellen moeizaam van coronacrisis

Door de dreiging van coronabesmettingen en vanwege beperkende maatregelen kan de Nederlandse economie nog niet op volle kracht opereren. De aanhoudende onzekerheid door de coronacrisis leidt bovendien tot voorzichtigheid bij bedrijven en consumenten. Hierdoor zullen veel sectoren dit jaar moeizaam herstellen. In de horeca en de overige zakelijke dienstverlening valt de productie en de omzet het sterkst terug. De bouw heeft het dieptepunt zelfs nog vóór zich vanwege het laat-cyclische karakter van de sector en de daling in het aantal nieuwe vergunningen.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2020

Webinarmoe? Acht handige tips om dat te voorkomen

Webinars waren de afgelopen jaren al een ding en sinds de coronacrisis is de populariteit alleen maar toegenomen. U ontvangt waarschijnlijk iedere week wel een uitnodiging van bedrijven die zeggen dat ze u iets gaan vertellen dat u echt niet eerder hebt gehoord. De term ‘webinarmoe’ komt daarom steeds vaker voorbij. Logisch, maar tegelijkertijd ook erg jammer. "Een goede webinar kan namelijk zeker een waardevolle toevoeging zijn in uw marketing- en communicatiecampagne en gehele bedrijfsvoering," zegt Frank Schröder, marketing- en communicatiemanager bij videoproductiebedrijf Quadia. "Ze zorgen echt voor relevante leads."
Lees verder »   Reageer »
10 september 2020

Vijf belangrijke kenmerken van succesvolle MSP's

Wat maakt een MSP succesvol? Welke kenmerken onderscheiden de succesvolle MSP’s van de gemiddeld tot matig presterende MSP’s? Datto onderzocht deze vraag onder meer dan 1800 Managed Service Providers (MSP's) wereldwijd.  Laten we vooropstellen dat MSP’s ontzettend hard groeien. De totale uitgaven van MKB’s aan managed services nemen namelijk elk jaar met zo’n vijftien procent toe, bleek uit Datto’s Global State of the MSP Report 2020. Maar wat is de sleutel tot succes?
Lees verder »   Reageer »
7 september 2020

Gezondheidsmaatregelen in de winkel stellen 80 procent van de consumenten gerust

De gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die zijn ingevoerd, zorgen ervoor dat 80 procent van de consumenten zich gerustgesteld voelt om de fysieke winkel weer te bezoeken sinds de versoepeling van wereldwijde lockdowns. Toch toont recent onderzoek naar post-corona winkelgewoonten in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, China en de Verenigde Staten ook aan dat een groot aantal van de consumenten zowel minder tijd als minder geld besteedt aan fysiek winkelen.
Lees verder »   Reageer »
4 september 2020

21,5 procent minder nieuwe personenauto’s geregistreerd in augustus

Afgelopen maand werden in Nederland 26.461 nieuwe personenauto’s geregistreerd en dat is 21,5 procent minder dan in augustus 2019. Uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Verenging en RDC blijkt dat over de eerste acht maanden van 2020 de registraties een kwart achterlopen op dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
3 september 2020

Zakelijke Dienstverlening krimpt met zes procent in 2020

De coronacrisis laat diepe sporen na in de zakelijke dienstverlening. Per segment lopen de gevolgen echter sterk uiteen. Door de sluiting van horeca, bedrijven en winkels krimpt de markt naar uitzendkrachten (-twaalf procent), schoonmakers (-vijf procent) en beveiligers (-vier procent) in 2020 flink, als gevolg van de acute vraaguitval in het tweede kwartaal. Voor schoonmaak- en beveiligingsbedrijven wordt de vraaguitval versterkt door het thuiswerken en het uitblijven van evenementen. Ook organisatieadviesbureaus (-zes procent) voelen de pijn.
Lees verder »   1 reactie »
3 september 2020

Corona bewijst belang van sociaal vangnet voor ZZP’er

De corona crisis laat zien hoe het mis kan gaan als veel ZZP’ers plotseling geconfronteerd worden met minder inkomsten. Dat stelt zelfstandigenplatform Goodweek ZZP op basis van de laatste TOZO-cijfers. Bijna een derde van de zelfstandigen maakt gebruik van deze noodregeling. Zeker nu het kabinet volgend jaar opnieuw snijdt in de belastingvoordelen, moet de ZZP’er zelf in actie komen en voor zijn eigen sociale vangnet zorgen.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 227
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken