Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
28 februari 2019

Uitvaartbranche blijft komende jaren groeien

Er waren in 2007 zo’n 1110 bedrijven die actief waren in de uitvaartbranche en dat is nu, in het eerste kwartaal van 2019, ongeveer verdubbelt naar zo’n 2190 bedrijven. Dit blijkt uit de cijfers van het CBS.
Lees verder »   1 reactie »
25 februari 2019

E-factureren kan CO2-uitstoot met meer dan 30 procent reduceren

Basware heeft een gedetailleerd rapport gepubliceerd over de klimaatimpact van e-facturatiediensten. Volgens het rapport kan de overstap van papier naar elektronisch facturen de CO2-uitstoot met meer dan een derde verminderen.
Lees verder »   1 reactie »
22 februari 2019

Door Brexit de grens over? Vier tips bij bedrijfsuitbreiding op Britse bodem

Of de Brexit nu wel of niet uitmondt in een deal, na 29 maart staat er waarschijnlijk een structurele file aan de grens tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU door nieuwe douaneprotocollen en administratieve lasten. Uitbreiding naar het Verenigd Koninkrijk is voor veel bedrijven dan ook een serieuze optie, bijvoorbeeld via een lokaal centrum voor voorraad- en onderhoudsbeheer.  
Lees verder »   1 reactie »
22 februari 2019

Klimaattafel negeert CO2-reductie door slimmer rijgedrag

Verbetering van rijgedrag is de eenvoudigste én goedkoopste manier om de verkeersemissies te verminderen. In de voorstellen van de Klimaattafel Mobiliteit ontbreekt echter deze meest voor de hand liggende optie om verkeersemissies te verminderen.
Lees verder »   Reageer »
21 februari 2019

Ondernemende studenten strijden om SnelStart Startup Prijs

Studenten van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) maken de komende drie jaar kans op de SnelStart Startup Prijs. De studenten kunnen €10.000,- winnen om hun idee te realiseren. SnelStart heeft deze prijs, die elk half jaar wordt uitgereikt, samen met HvA in het leven geroepen om veelbelovende startups de kans te geven zich te ontplooien.
Lees verder »   Reageer »
19 februari 2019

Twintig procent minder verpakkingen in de supermarkt in 2025

De Nederlandse supermarkten hebben afgesproken dat er in 2025 twintig procent minder verpakkingsmateriaal in de supermarkt ligt. De branche zet zich collectief in voor minder én duurzamere verpakkingen.
Lees verder »   Reageer »
18 februari 2019

Starters ook komende jaren kansloos op de woningmarkt

Starters hebben het erg lastig om een huis te kopen op de huidige woningmarkt,voornamelijk in de grote steden is dit het geval. Maar ook buiten de steden worden veel woningen snel en voor boven de vraagprijs verkocht.
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2019

Ondanks grotere onzekerheid veel kansrijke markten voor Nederlandse exporteurs

Hoewel de wereldwijde economische groei over zijn hoogtepunt heen is en de onzekerheid groeit, zijn er nog volop kansen voor Nederlandse exporteurs in nieuwe veelbelovende markten. Naast Indonesië en Peru zijn vooral Bulgarije, Vietnam en Marokko kansrijke markten met positieve vooruitzichten op groei.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2019

Schade aan uw zakelijke auto? Vier tips

Rijdt u iedere dag op een neer naar uw bedrijfsruimte, of werkt u vaak op locatie bij klanten? Veel ondernemers kiezen voor een zakelijke auto, omdat dit meestal goedkoper is dan een kilometervergoeding voor een privéauto vanwege de fiscale voordelen.
Lees verder »   Reageer »
13 februari 2019

Recordaantal bedrijfsoprichtingen in 2018

In 2018 zijn ruim 191.000 bedrijven opgericht, voor het overgrote deel eenmansbedrijven. In 2018 zijn ook veel bedrijven (bijna 107.000) opgeheven, maar het saldo van oprichtingen en opheffingen is met bijna 85 duizend het hoogste na 2007.
Lees verder »   Reageer »
12 februari 2019

Besparing niet belangrijkste reden duurzaam ondernemen mkb

Bleek vorig jaar nog uit onderzoek van het ING Economisch Bureau dat kostenbesparing de belangrijkste drijfveer is voor mkb-bedrijven om aan duurzaamheid te doen, nieuw onderzoek in opdracht van Epson Nederland laat een heel ander beeld zien: maar liefst 68 procent laat weten dat kostenbesparing niet de belangrijkste overweging is.
Lees verder »   Reageer »
11 februari 2019

Bereid u voor op mindere tijden: zes tips

De Nederlandse economie viert hoogtijdagen. Ondernemers maken (grote) winsten, er is veel geld beschikbaar in de markt voor financieringen en werkzoekenden komen makkelijker aan de bak. Toch zijn er signalen dat er binnen enkele jaren weer een crisis komt.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2019

Ook gezonde ondernemer valt uit

Uit een inventarisatie van Reaal arbeidsongeschiktheidsverzekeringen (AOV) blijkt dat vorig jaar de meeste arbeidsongeschiktheid werd veroorzaakt door ‘Verwonding en Ongevalletsel’. Meer dan achttien procent van de uitval is daarmee toe te schrijven aan ongevallen.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2019

Vier dingen waar u op moet letten bij een management buy out

Bent u nu als manager in loondienst bij een bedrijf, maar zou u graag leiding geven aan uw eigen bedrijf? Een mogelijkheid is dan om een nieuwe onderneming te starten. Maar hebt u ook wel eens gedacht aan een management buy out van de onderneming waar u nu werkzaam bent?
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 202
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken