Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
22 juni 2020

Hoe kunnen banken en financiële instellingen reageren op COVID-19?

Banken en financiële instellingen spelen een cruciale rol in het helpen van bedrijven en particulieren om de gevolgen van het coronavirus te beheren. Het is daarom belangrijk dat zij zo goed mogelijk op de rails blijven en hun werk optimaal kunnen voortzetten. Ze kunnen acute maatregelen nemen om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en dienstverlening te behouden, ook na de pandemie.
Lees verder »   Reageer »
19 juni 2020

Rabobank: Economische impact van corona kleiner in stedelijke regio’s

In elke Nederlandse regio zal de economie dit jaar krimpen, maar de mate waarin verschilt flink per gebied. Waarschijnlijk zullen de grootstedelijke regio’s in het westen de crisis beter doorstaan dan de regio’s aan de randen van het land. Zo blijft de krimp relatief beperkt in en rondom Den Haag en Utrecht. Dit heeft te maken met de economische structuur van de gebieden, ook het regionale ondernemingsklimaat is een factor. Geen enkele regio ontspringt echter de dans. Dat schrijven economen van de Rabobank in hun Regioprognoses 2020.
Lees verder »   1 reactie »
19 juni 2020

Beginnen als ZZP'er na de coronacrisis

De afgelopen maanden heeft het bedrijfsleven in Nederland (en in andere landen) een behoorlijke klap gekregen door de coronacrisis. Vooral in bepaalde sectoren waren veel ondernemingen genoodzaakt de bedrijfsvoering te pauzeren of in ieder geval een flink stuk terug te schroeven. De afgelopen weken zijn de door de overheid opgelegde maatregelen om controle te krijgen en houden over het virus al gedeeltelijk versoepeld. Daarnaast is er een plan opgesteld met versoepelingen voor de komende maanden.
Lees verder »   1 reactie »
18 juni 2020

Veilig en duidelijk terug de (werk)vloer op

Steeds meer organisaties stellen hun kantoren weer open voor personeel. Uiteraard met de nodige restricties en voorzorgsmaatregelen. Zo worden medewerkers met afzetlinten, stickers en banners opgeroepen zich aan de 1,5 meter afstand en andere richtlijnen te houden. De combinatie van al deze verschillende communicatiemiddelen kan leiden tot verwarring onder de medewerkers. Tarkett geeft drie tips om duidelijkheid te scheppen op de (werk)vloer.  
Lees verder »   1 reactie »
17 juni 2020

Drie opties om uw eenmanszaak over te zetten naar een bv

Wilt u uw eenmanszaak overzetten naar een bv? Dat kan op verschillende manieren. Elke manier heeft z’n eigen voor- en nadelen. Welke manier het beste bij uw situatie past, hangt af van verschillende factoren. Knab beschrijft in het kort de mogelijkheden.
Lees verder »   1 reactie »
17 juni 2020

‘Roep om Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen vraagt ook snelle besluiten van de Tweede Kamer’

Nu het nog niet duidelijk is wat op de middellange én lange termijn de precieze economische gevolgen zijn van de Coronacrisis, is het van groot belang dat MKB-ondernemers in Nederland niet alleen ruim baan krijgen om te doen wat ze willen doen, maar ook dat de ongekend belangrijke rondgang van euro’s in de samenleving niet stilvalt.
Lees verder »   Reageer »
16 juni 2020

Aantal tanktransacties neemt langzaam toe sinds versoepeling lockdown

Nederlanders verplaatsen zich weer sinds de versoepeling van de lockdown. Maar onze mobiliteit is nog lang niet op het peil van vóór de coronapandemie. Vooral het aantal reizigers met het openbaar vervoer blijft laag.
Lees verder »   1 reactie »
16 juni 2020

Winnaars startup-competitie Blue Tulip Awards 2020 bekend

De winnaars van de Blue Tulip Awards 2020 zijn bekendgemaakt. De Blue Tulip Awards erkennen en onderscheiden initiatieven uit binnen- en buitenland die innovatie stimuleren en versnellen in Nederland. De winnaars van de jaarlijkse innovatiewedstrijd werden vorige week bekendgemaakt in samenwerking met Accenture, Boom Chicago en RTLZ in een anderhalf uur durende digitale finaleshow.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2020

Economie bovenaan boodschappenlijstje voor verkiezingsprogramma’s

Geef ruimte aan de economie. Die boodschap geeft het CBL mee voor de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar. Aan het begin van de nieuwe economische crisis hebben bedrijven ruimte nodig om te kunnen innoveren en experimenteren, zodat ondernemers kunnen blijven ondernemen en medewerkers hun brood kunnen blijven verdienen. Als grote werkgever vindt de branche het bovendien belangrijk dat de overheid samen met bedrijven investeert in duurzame inzetbaarheid van werknemers.
Lees verder »   Reageer »
15 juni 2020

Minder zorgen over continuïteit bedrijf bij ondernemers

In vrijwel alle branches van het niet-financiële bedrijfsleven is het aantal ondernemers dat denkt in de huidige economische situatie minstens nog een jaar te bestaan in mei sterk toegenomen ten opzichte van de meting van april. De werkwijze instellen op de 1,5 metereconomie en kostenreductie zijn de belangrijkste maatregelen die bedrijven zelf hebben getroffen om het hoofd te bieden aan de effecten van de economische teruggang door de coronacrisis.
Lees verder »   1 reactie »
12 juni 2020

80 procent kleinbedrijf vreest liquiditeitstekort door coronacrisis

Maar liefst 80 procent van het Nederlandse kleinbedrijf denkt binnen een half jaar een liquiditeitstekort te hebben. Bij een vijfde is er zelfs sprake van een acuut tekort. Dit blijkt uit onderzoek van  BridgeFund onder 659 Nederlandse organisaties met maximaal 50 medewerkers. Van alle ondervraagden verwacht een kwart in de komende drie maanden ten minste 80 procent minder omzet te draaien dan voor de uitbraak van het coronavirus.
Lees verder »   1 reactie »
12 juni 2020

Azië zet zich schrap voor golf faillissementen als gevolg van Covid-19

Met een wereldwijde recessie in het vooruitzicht zetten Aziatische bedrijven sterker in op kredietbeheer om de risico's op wanbetaling tot een minimum te beperken. De waarde van achterstallige facturen in de regio is sinds de uitbraak van Covid-19 met ruim 50 procent gestegen, waardoor veel bedrijven in hun voortbestaan worden bedreigd. Leveranciers spelen een grote rol bij de financiering van betalingsachterstanden.
Lees verder »   Reageer »
9 juni 2020

75 bedrijven failliet verklaard in week 22

In week 22 (25 tot en met 29 mei) zijn 75 bedrijven en instellingen (inclusief eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er tien minder dan in week 21. In de eerste 22 weken van 2020 zijn er 1.651 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er 53 meer dan in dezelfde periode van 2019. Vanaf 2019 is de trend licht stijgend.
Lees verder »   1 reactie »
4 juni 2020

Promotie: Wat drijft ondernemers tot ondernemen?

Wat motiveert ondernemers om te ondernemen? Dat is de centrale vraag in het promotieonderzoek van Warren Lloyd. Is het de cultuur en de economische omgeving die hen motiveert om te gaan ondernemen? En wat motiveert hen dan precies: de hoop op succes of de angst voor mislukking? Of misschien wel beide? Lloyd vergelijkt Nederland, Engeland en Zuid-Afrika. Op 5 juni 2020 om 13.30 uur verdedigt Lloyd zijn proefschrift 'Motivated to Achieve' bij de Open Universiteit. De promotie vindt online plaats.
Lees verder »   Reageer »
5  6  7  8   ... 223
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken