Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
11 mei 2020

Digitaal veranderen tijdens en na de crisis

Een virus dat de hele wereld op z’n kop zet. Behalve een handvol virologen en Bill Gates zagen weinig mensen dit aankomen. Het leven in Nederland is binnen een paar weken compleet veranderd. Ondernemers hebben daar last van, de een meer dan de ander. Bedrijven met flinke financiële reserves hebben de beste kans om het uit te zitten, al weet niemand hoe lang het nog zal duren.
Lees verder »   Reageer »
11 mei 2020

In vierde week april 112 bedrijven failliet verklaard

In week 17 (20 tot en met 24 april) zijn 112 bedrijven en instellingen (incl. eenmanszaken) failliet verklaard, meldt het CBS. Dat zijn er 47 meer dan in week 16. In de eerste zeventien weken van 2020 zijn er 1262 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er elf meer dan in dezelfde periode van 2019.
Lees verder »   Reageer »
8 mei 2020

Golf van faillissementen onder kleine ondernemers dreigt voordat de open up voltooid is

Eindelijk werd er door Rutte perspectief geschetst in de persconferentie, maar de vraag is of de open-up voor veel ondernemers niet te weinig te laat is.  Ruim drie op de vijf ondernemers zitten momenteel in de financiële problemen, zo blijkt uit een recent onderzoek onder bijna 5000 kleine ondernemers. Vele zitten aan het noodinfuus van de overheid, maar reserves zijn de laatste twee maanden opgedroogd. Een snelle 'open-up' om de economische activiteit te hervatten is de enige uitweg voor veel bedrijven om het hoofd boven water te houden.
Lees verder »   Reageer »
8 mei 2020

Driekwart middenbedrijf verwacht ook in 2021 nog lagere omzet

Driekwart van de middelgrote ondernemingen (omzet tussen € 2,5 - € 500 miljoen) verwacht óók in 2021 nog een lagere omzet te hebben dan in 2019 als gevolg van de coronacrisis. Daarnaast wordt een reductie van het personeelsbestand voorzien van gemiddeld 11,4 procent tussen januari 2020 en 2021. Desondanks denkt op dit moment bijna geen van de bedrijven failliet te gaan. Dit zijn enkele resultaten uit een enquête door Kruger onder bestuurders van ondernemingen met een omzet tussen € 2,5 - € 500 miljoen.
Lees verder »   Reageer »
7 mei 2020

Meeste werkgevers klaar voor herstart

Werkgevers maken zich op voor de her- of opstart van hun bedrijf na de coronacrisis. 95 procent heeft maatregelen getroffen om volgens de nieuwe overheidsvoorschriften van de ‘1,5-metersamenleving’ te kunnen werken of is bezig zulke maatregelen te treffen. Ook hebben bedrijven een scala aan andere maatregelen getroffen om de klappen van de coronacrisis op te vangen. Overheidsmaatregelen als de NOW, waarvan 40 procent van de werkgevers gebruik denkt te maken, helpen om de gevolgen van de crisis minder ernstig te maken.
Lees verder »   Reageer »
7 mei 2020

Kwart retailers maakt zich geen zorgen over continuïteit

25 procent van de retailers maakt zich geen zorgen over de continuïteit van zijn bedrijf wegens de coronacrisis. Dit zijn voornamelijk retailers die online actief zijn: 29 procent van hen maakt zich geen zorgen. Dit blijkt uit onderzoek van Orderchamp, uitgevoerd onder 657 retailers. Door de coronacrisis zijn sommige winkels gesloten en mijden consumenten de winkelstraat. Eén op de vijf (twintig procent) retailers geeft aan zich zorgen te maken over de continuïteit van zijn bedrijf. Van de retailers met enkel een fysieke winkel ligt dit percentage iets hoger: op 24 procent.
Lees verder »   1 reactie »
6 mei 2020

Op consumenten gerichte branches voorzien minder omzet en werkgelegenheid

Een meerderheid van ondernemers in consumentgerichte branches zoals de detailhandel, de horeca en de reisbranche, verwacht in het tweede kwartaal van 2020 minder omzet te behalen en met minder personeel te werken. Ook geven meer ondernemers aan dat het economisch klimaat verslechtert. Dat meldt het CBS op basis van de Conjunctuurenquête Nederland april 2020, waarin maandelijks aan ondernemers wordt gevraagd een inschatting te geven over ontwikkelingen en verwachtingen rond hun bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
6 mei 2020

Bedrijfsrisico's indekken: hier moet u op letten

Een fout maken is onvermijdelijk, maar er mag geen sprake zijn van roekeloosheid. Een fout in de jaarrekening, door toedoen van de accountant, is goed voor een forse schadeclaim. Het kan zelfs wijzen op onbehoorlijk bestuur. Onlangs achtte een rechter daarom onbehoorlijk bestuur van de voormalige Fairstar-top nog bewezen. Grote bedrijven hebben juridische afdelingen om fouten te controleren en te ondervangen, maar hoe zit dit eigenlijk voor kleine ondernemers? Zij hebben vaak geen juridische afdeling en hebben geen juridische achtergrond.
Lees verder »   Reageer »
4 mei 2020

Keer veilig terug naar de werkplek

De intelligente lock-down gaat binnenkort voorzichtig de deuren van onze bedrijven openzetten. Het is voor zowel werkgever als werknemer de hoogste tijd om weer aan de slag te kunnen. En dat is ook zeker mogelijk, stelt directeur Ronald Simonis van Effect Veiligheid BV, als u de juiste voorzorgsmaatregelen neemt. De overheid vraagt aan sectoren en bedrijven om in eigen beheer een corona-protocol op te stellen. Daarin maakt u afspraken op maat om veilig terug te kunnen keren naar de werkomgeving.
Lees verder »   1 reactie »
1 mei 2020

BV als rechtsvorm kan onderneming redden

De rechtsbescherming die een B.V. biedt is voor ondernemers altijd al een argument geweest om te kiezen voor de B.V. als rechtsvorm om hun bedrijfsactiviteiten te verrichten. Helemaal tijdens deze coronacrisis lopen de spanningen en risico’s voor bedrijven fors op en kijken veel ondernemers primair naar de bescherming van huis en haard. Bij een BV blijft het privévermogen bij een eventueel faillissement buiten schot en zorgt het oprichten van een B.V. tot een aanzienlijke vermindering van de privéaansprakelijkheid.
Lees verder »   1 reactie »
30 april 2020

Richt uw kantoor in op de 1,5-meter samenleving

Onlangs kondigde Minister-president Mark Rutte aan dat de nieuwe 1,5-meter samenleving nog lang gaat duren, om zo de coronacrisis onder controle te krijgen tot er een vaccin is. Dit heeft consequenties voor de hele economie, en dit is een grote uitdaging voor werkgevers. Veel medewerkers werken momenteel, op sterk aanraden van de overheid, nog zo veel mogelijk thuis. Op de korte termijn is dit een goede en veilige oplossing. Maar op de langere termijn is het natuurlijk gewenst dat iedereen naar kantoor kan, waardoor tevens de productiviteit weer omhooggaat.
Lees verder »   Reageer »
29 april 2020

Dit dekt uw verzekering als uw (zaken)reis is geannuleerd

Door het coronavirus worden evenementen massaal afgelast en vluchten geannuleerd. Maar wat krijgt u vergoed van uw verzekering als u tijdens deze crisis uw (zaken)reis wilt annuleren? De experts van Knab zochten het uit.
Lees verder »   Reageer »
29 april 2020

Stijgende vraag ondernemers en zzp’ers naar rustige werkplek

Nu het thuis drukker is en de horeca is gesloten, is een groeiend aantal Nederlandse ondernemers en zzp’ers op zoek naar kleine kantoorruimte en een rustige werkplek. Dat meldt Huurbieding.nl, dat het aantal reacties op zijn online huur- en verhuurplatform tijdens de Coronacrisis fors ziet stijgen.
Lees verder »   Reageer »
28 april 2020

Vijf snelle tips voor het inrichten van een optimale thuiswerkomgeving

Thuiswerken staat de afgelopen weken volop in de schijnwerpers. Voor digitale nomaden en telewerkers is dit niets nieuws, maar voor de meeste mensen kan het een hele opgave lijken om buiten de geijkte kantooromgeving te werken. De uitdaging is om efficiënt en gemotiveerd te blijven. En dan is er nog een praktisch vraagstuk: hoe zorgt u thuis voor dezelfde mate van ergonomie die op kantoor met professionele hulpmiddelen wordt verkregen?
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 220
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken