Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
10 oktober 2019

Autobedrijven verkopen recordaantal occasions

Uit cijfers van BOVAG en RDC blijkt dat autobedrijven in de eerste drie kwartalen van 2019 een recordaantal van 955.958 gebruikte personenauto’s verkochten. Dat is 1,8 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, terwijl de handel tussen particulieren onderling juist op een dieptepunt is beland.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2019

Ondernemers vaak doelwit van helers

Regelmatig zijn ondernemers het doelwit van helers, bijvoorbeeld doordat zij gestolen producten aangeboden krijgen. Ook worden zij slachtoffer van bedrijfsinbraken of overvallen waarbij eigendommen worden buitgemaakt. In 80 procent van de gevallen wordt buit geheeld.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2019

Uw aansprakelijkheid beperken: vijf tips

Ondernemen betekent risico lopen. Bijvoorbeeld risico dat u of een van uw medewerkers schade veroorzaakt bij een klant. Tegen persoonlijke aansprakelijkheid hebben de meeste mensen zich privé verzekerd met een aansprakelijkheidsverzekering.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2019

Autoverkoop blijft bijna acht procent achter op vorig jaar

Het aantal nieuwe personenauto’s in de eerste drie kwartalen van 2019 bedroeg 331.267, zo blijkt uit de officiële cijfers van BOVAG, RAI Vereniging en RDC. Dat zijn er 28.050 -oftewel 7,8 procent- minder dan in dezelfde periode vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2019

Derde kwartaal 2019: 35 procent groei crowdfunding in Nederland

In het derde kwartaal van 2019 is de crowdfundingmarkt in Nederland met 35 procent gegroeid ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De markt voor crowdfundingleningen en aandelen (crowdfinance) kwam afgelopen drie maanden uit op 66,3 miljoen euro verdeeld over 724 projecten.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2019

Zakelijk een auto huren: vier tips

Gaat u tijdelijk bij een klant op locatie werken, en hebt u geen auto terwijl het lastig is daar met het openbaar vervoer te komen? Of hebt u tijdelijk een extra medewerker in dienst genomen die vervoer nodig heeft? Dan kan zakelijk een auto huren uitkomst bieden.
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2019

Vijf tips om uw kantoor sfeervol in te richten

Als ondernemer is het goed om een eigen kantoor te hebben. Op deze manier brengt u gemakkelijker een scheiding aan tussen privé en werk. Omdat een kantoor natuurlijk een plek is waar gewerkt moet worden, is het belangrijk dit functioneel in te richten.
Lees verder »   1 reactie »
2 oktober 2019

Minder leegstand kantoren en veel meer banen

De leegstand van kantoren in Noord-Holland is in 2018 gedaald van 12,7 procent naar 11,9 procent. Ook zijn er meer bedrijfskavels in gebruik genomen en is de werkgelegenheid flink toegenomen. Dit blijkt uit de Monitor Werklocaties Noord-Holland 2019 die de provincie Noord-Holland heeft gepubliceerd.
Lees verder »   1 reactie »
1 oktober 2019

Finalisten Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019 bekend

Van 's werelds meest succesvolle fiets-abonnementsysteem tot toekomstgerichte logistiek en kwaliteitscontrolesystemen voor massaproductie van brandstofcellen: de Duits-Nederlandse Prijs voor de Economie 2019 toont het innovatieve potentieel van ondernemerschap in beide landen.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2019

ZZP-tarieven gaan omhoog

In de eerste helft van 2019 zijn de tarieven van ZZP’ers met 4,6 procent gestegen. Dat is veel meer dan vorig jaar. Toen stegen de tarieven met 3,3 procent. De grote winnaars in 2019 lijken de zelfstandige HR-professionals. Die haalden met een gemiddeld uurtarief van 58,53 euro maar liefst 29,1 procent per uur meer bij opdrachtgevers op dan in 2018.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2019

Vier redenen om een tuinkantoor als werkplek te gebruiken

Hoewel het aantal ondernemers in Nederland nog nooit zo hoog is geweest, stijgt het aantal nog steeds jaarlijks. Veel van de ondernemers zitten met hetzelfde dilemma: waar ga ik werken? Een goede werkplek draagt immers bij aan het effectief en efficiënt uitvoeren van taken.
Lees verder »   Reageer »
26 september 2019

Drie nuttige investeringen voor uw bedrijfspand

Investeren in een bedrijfspand zal altijd nodig zijn, om dit in goede staat te houden. Maar het liefst ziet u natuurlijk dat uw investeringen ook echt iets opleveren. Voer daarom, zoals u overigens als ondernemer waarschijnlijk gewend bent, altijd vooraf een kosten-batenanalyse uit.
Lees verder »   Reageer »
25 september 2019

Drie tips voor een onderhoudsvriendelijk kantoor

In een kantoor moeten u en eventuele medewerkers goed kunnen werken. Het is dus belangrijk om goed naar de inrichting te kijken. Om geen fysieke klachten te krijgen is het bijvoorbeeld goed om te kiezen voor ergonomische bureaus en bureaustoelen. Daarnaast telt ook de uitstraling mee.
Lees verder »   Reageer »
24 september 2019

Zwakkere groeivooruitzichten Oost-Europa leiden tot stijging faillissementen

Steeds meer economieën in Oost-Europa staan onder druk doordat de groeivooruitzichten verslechteren. Zo is bijna een kwart van de facturen in de regio op de vervaldatum nog steeds niet betaald. Turkije spant de kroon, met maar liefst 41,5 procent van de facturen die nog niet zijn betaald.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 209
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken