Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
14 februari 2020

Drie tips voor een veilige werkomgeving

Volgens cijfers van het CBS telt Nederland bijna twee miljoen ondernemingen. Hiertoe worden zowel zzp’ers als ondernemers met personeel in dienst gerekend. Een groot deel van de (startende) ondernemers werkt vanuit huis. Na groei schakelt een ondernemer vaak over op een eerste pand. Daarnaast zijn er ook ondernemers die op locatie werken. Wat uw werkomgeving ook is, het is belangrijk om veilig te kunnen werken in uw omgeving.
Lees verder »   Reageer »
12 februari 2020

Keuze privé of zakelijk autorijden niet eenvoudig

Ondernemers in de inkomstenbelasting hebben, behoudens een aantal uitzonderingen, de keuze of ze de auto tot het privévermogen of tot het ondernemingsvermogen rekenen. Elke keuze heeft een aantal voor- en nadelen, wat het natuurlijk niet eenvoudig maakt. Dat geeft ook Bas van Creij van Content Autogroep aan.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2020

Werken aan een veilige, duurzame en gezonde arbeidsomgeving

Voeren u en / of uw medewerkers risicovolle werkzaamheden uit? Zoals op bouwplaatsen, of wordt er gewerkt met machines of op hoogte? Is uw onderneming bijvoorbeeld actief in de transportbranche, schoonmaak, bouw of industrie? Dan zult u waarschijnlijk al wel eens de vraag van opdrachtgevers hebben gekregen of u, uw medewerkers of uw onderneming een VCA-certificaat heeft.
Lees verder »   Reageer »
6 februari 2020

Vijf tips om uw garage te verbouwen tot kantoor

Het aantal mensen dat besluit als zelfstandige te gaan werken neemt nog steeds jaarlijks toe. Hierdoor is de behoefte aan kantoorruimte erg gegroeid. Het huren van kantoorruimte kan echter op jaarbasis hoge kosten met zich meebrengen. Zeker voor startende ondernemers kan het daarom interessanter zijn thuis werkruimte te creëren. Vooral mensen met kinderen zullen in hun woning niet zo gemakkelijk ruimte hiervoor vrij kunnen maken.
Lees verder »   Reageer »
5 februari 2020

Twee op de drie ZZP’ers voelen zich onvoldoende gesteund door overheid

Maar liefst 72 procent van de zelfstandigen voelt zich onvoldoende gesteund door de Nederlandse overheid. Dit blijkt uit onderzoek van Inhuren.com onder 733 Nederlanders werkzaam als ZZP’er, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden staat een derde er zelfs voor open om terug te keren in loondienst.
Lees verder »   Reageer »
3 februari 2020

Nederlandse bedrijven potten winst op

Door de aanhoudende economische groei hebben Nederlandse bedrijven een flinke financiële buffer opgebouwd. Ook is er nog altijd sprake van een stijgende omzetlijn bij het mkb, al is de omzetgroei in twee jaar tijd gehalveerd. Dat blijkt uit de meerjarige cijfers van de Exact mkb monitor.
Lees verder »   Reageer »
3 februari 2020

Krappe bedrijfsruimtemarkt remt ondernemerschap een op vijf ondernemers

Maar liefst 21 procent van de Nederlandse ondernemers is minder ondernemend vanwege een tekort aan bedrijfs-/opslagruimte. Dit blijkt uit onderzoek van GaragePark onder 1.050 Nederlandse ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Een op de vijf ondervraagden verwacht in 2020 meer zakelijke (opslag)ruimte nodig te hebben.
Lees verder »   1 reactie »
31 januari 2020

Goederenvervoer naar en vanuit het VK in 2020: het complete beeld

Vanaf wanneer gelden er nieuwe regels en vereisten voor het importeren en exporteren naar en vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK)? 1 januari 2021 is het enige juiste antwoord . Nu ook het Britse Hogerhuis de ‘Brexitwet’ van premier Johnson heeft goedgekeurd, is uitstel van deze datum niet meer mogelijk. Als tenminste de Europese Unie (EU) op 31 januari eveneens het ongewijzigde uittredingsakkoord goedkeurt. Extra belangrijk dus om te weten wat deze afspraken betekenen voor het goederenvervoer.
Lees verder »   Reageer »
29 januari 2020

Thuiszorgmedewerker bijna twee jaar ouder dan tien jaar geleden

De gemiddelde leeftijd van een thuiszorgmedewerker is in tien jaar tijd gestegen van 43 naar 45 jaar oud. Met name vrouwelijke medewerkers in de thuiszorg zijn gemiddeld ouder dan tien jaar geleden. Deze stijging draagt sterk bij aan de toenemende druk op de arbeidsmarkt in de thuiszorg. Dit en meer blijkt uit een analyse door Zuster Jansen.
Lees verder »   Reageer »
28 januari 2020

Veiliger, gezonder en duurzamer werken. Welke ondernemer wil dat nu niet?

Bijna de helft van de boeren (47 procent) overweegt over te stappen of is zelfs al overgestapt op een andere manier van produceren, omdat ze willen bijdragen aan de verduurzaming. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners onder 203 Nederlandse boeren. 87 procent van de boeren hoopt bij hun verduurzamingsslag hulp te krijgen van een leverancier. Er wordt binnen de agri-sector veel data verzameld. Deze data kunnen leveranciers inzetten om de boer te ondersteunen.
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2020

Platforms leveren positieve bijdrage aan economie

Platforms laten markten efficiënter werken en dit heeft positieve gevolgen voor de welvaart in Nederland. Dat blijkt uit een quickscan van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van het Platformcollectief: een nieuw collectief bestaande uit acht platformpartijen. Het onderzoek is vandaag overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2020

Sectormonitor: Verwachtingen 2020 minder positief

De Nederlandse economie groeit minder hard. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek veranderen mee. De arbeidsmarkt blijft krap maar het ondernemersvertrouwen is minder positief. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2020

Trends in crowdfunding

Crowdfunding speelt een steeds grotere rol in het Nederlandse financieringslandschap. In 2019 werd ruim 321 miljoen euro gefund, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2018. Crowdfundmarkt.nl blikt vooruit en zet de vier belangrijkste trends en ontwikkelingen voor 2020 op een rij.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2020

Alles wat u moet weten over een VCA-certificaat

Veiligheid op het werk vraagt om meer aandacht. In Nederland gebeuren volgens het RIVM jaarlijks 200.000 werkgerelateerde ongevallen. Hierbij is er bij 23.000 mensen sprake van blijvend letsel, of moeten ze naar het ziekenhuis. Gemiddeld zijn er per jaar zelfs 60 dodelijke slachtoffers. Medewerkers in sectoren met een hoog risico zouden zich bewuster moeten zijn van gezond en veilig werken.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 215
Financiele schade beperken als zzp'er: welke verzekeringen zijn belangrijk?
De financiele schade voor uiteenlopende risico's is te beperken met zzp verzekeringen.
Fleet Management inzetten voor uw bedrijf: dit zijn de voordelen
Steeds vaker wordt er binnen bedrijven die te maken hebben met transportkosten en logistiek, gebruik gemaakt van Fleet management.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
E-rijden nog steeds beloond
Het aantal elektrische auto's neemt toe. Vorig jaar zijn er weer meer volledig elektrische auto's verkocht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Welke hypotheek past bij de zzp'er?
Hoeveel hypotheek je als zzp’er kunt krijgen hangt af van een aantal zaken. De hoogte van je inkomen is natuurlijk van het grootste belang.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken