Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
28 juli 2020

Coronacrisis zorgt voor evenveel faillissementen als tijdens dieptepunt crisis 2013

In het vierde kwartaal van 2020 tot aan het vierde kwartaal van 2021 zullen er in Nederland 1.760 faillissementen plaatsvinden in de bouwsector. Dit is drie-en-een-half keer zoveel als in het jaar 2019. De horeca blijft relatief gespaard: met 510 faillissementen gaat 0,58 procent van de sector failliet. Deze cijfers komen uit een data-analyse van ruim drie miljoen organisaties uitgevoerd door bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet.
Lees verder »   1 reactie »
24 juli 2020

61 procent van de mkb-bedrijven wereldwijd vreest voor continuïteit door COVID-19 crisis

In een nieuw onderzoek, uitgevoerd door softwarevergelijkingssite Capterra, werd onderzocht hoe eigenaars en medewerkers van kleine en middelgrote bedrijven (mkb) op COVID-19 reageerden. De helft van de bedrijven had geen bedrijfscontinuïteitsplan om de crisis het hoofd te bieden.
Lees verder »   Reageer »
22 juli 2020

Een maatschappelijke betekenis in tijden van corona

De uitbraak van het coronavirus – en alle gevolgen die het virus teweeg heeft gebracht – was voor menig Nederlander een ware klap in het gezicht. Voor ondernemers en ZZP’ers was de klap misschien nog wel het allergrootst. Ondernemers zouden echter een ander beroep uitoefenen als ze in een situatie als deze bij de pakken neer zouden zetten. "Oké, we zijn nu in deze situatie terecht gekomen. Wat voor effect heeft dat in- en extern? Hoe zorgen wij ervoor dat we positieve energie blijven uitstralen naar onze mensen, klanten en leads?"
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2020

Zakendoen met China is niet langer business-as-usual

Vrijdag 17 juli publiceerde het LeidenAsiaCentre een onderzoek uitgevoerd door China Circle en Krijger & Partners naar de gevolgen van het politiserende Chinese economische klimaat voor Nederlandse bedrijven die zaken doen met China. China’s opkomst en toenemende assertieve houding in zowel de economische als politieke sfeer hebben gevolgen voor Nederlandse ondernemingen. Onder leiding van Xi Jinping raken politiek en ideologie in China bovendien steeds verder vervlochten met de economie.
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2020

Back in business na versoepeling van regels in coronatijd

 Als er één curve is die u liever niet platter wilt maken, dan is het wel u eigen groeicurve. Een slimme voorbereiding op de versoepeling van de coronamaatregelen is daarom cruciaal. Mondkapus, social distancing en een stevige dosis goede moed vormen de eerste stappen. Maar al snel volgen ook allerlei arbeidsjuridische en HR-gerelateerde vragen. Elly Vriends, HR- en Facility Manager bij SD Worx, deelt daarom zes vragen en praktische antwoorden.
Lees verder »   Reageer »
20 juli 2020

Faillissementen in Nederland eind 2020: +42 procent

Nederland staat in de top tien van landen waar de sterkste stijging van het aantal faillissementen wordt verwacht. Met +42 procent (t.o.v. 2019) staat ons land op de zevende plaats. Volgens de researchafdeling van Euler Hermes bereikt het aantal faillissementen eind 2020, begin 2021 wereldwijd een recordhoogte (+35 procent). Bovenaan staat de VS met +57 procent. Landen uit de eurozone die nog slechter scoren dan ons land zijn Ierland (+44 procent), Portugal (+44 procent) en het Verenigd Koninkrijk (+43 procent).
Lees verder »   1 reactie »
20 juli 2020

Hoe beleeft het Nederlandse bedrijfsleven de coronacrisis?

Veel Nederlandse bedrijven lijden onder de coronacrisis. De meeste bedrijven verwachten echter binnen een jaar financieel herstel. Enerzijds is de coronacrisis een aanjager van innovatie: bedrijven zetten in op thuiswerken, het digitaliseren van processen en het introduceren van nieuwe verdienmodellen. Anderzijds is er nu aanzienlijk minder aandacht voor duurzaamheidsthema’s en verkorting van waardeketens. Ook is een op de vier bedrijven afhankelijk van overheidssteun en een even groot deel van de bedrijven kort op salarissen. 
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2020

Marc Schussler stopt als directeur van Spotler

 Marc Schussler, oprichter en directeur van Spotler Nederland, vertrekt per 1 augustus. Hij draagt zijn taken over aan het huidige management team van het bedrijf dat de ingezette koers van Spotler zal voortzetten. Met het vertrek van Schussler eindigt een tijdperk waarin hij ruim zestien jaar als oprichter, ondernemer en  directeur aan het roer stond van eerst Blinker en MailPlus en later Spotler. Onder zijn leiding is de ontwikkelaar van e-mail marketing automation software uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende Nederlandse E-mail Service Providers (ESP).
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2020

Vereenvoudiging van internationale regelgeving biedt Europa een economisch groeipotentieel van €100 miljard

Uit onderzoek van Stripe blijkt dat Europese internetbedrijven gehinderd worden door inconsistente regelgeving bij de realisatie van een digitale eengemaakte markt (digital single market - DSM). Ze gaan daarbij gebukt onder de steeds complexere eisen van de wet- en regelgeving.Het onderzoek van Stripe - uitgevoerd door B2B International – werd gehouden onder 500 besluitvormers bij Europese internetbedrijven. Slechts een derde (33 procent) van hen blijkt er momenteel vertrouwen in te hebben dat hun organisatie aan alle eisen van de regelgeving voldoet.
Lees verder »   Reageer »
15 juli 2020

Hoe digitaal werkt ondernemend Nederland?

Nederlandse organisaties hebben tweederde van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en dat levert ze een forse kostenbesparing op. De digitale transformatie zal de komende jaren verdergaan, zo verwachten ze. Zorgen zijn er ook, vooral over security. Dit blijkt uit een online steekproef door Kien Onderzoek, in opdracht van Visma Software. De resultaten zijn nu beschikbaar in de Visma Digitaliseringsindex 2020.
Lees verder »   1 reactie »
15 juli 2020

Sectormonitor transport en logistiek: Ondernemersvertrouwen daalt

Hoewel er in het eerste kwartaal van 2020 nog sprake was een omzetgroei van 3,4 procent in het goederenvervoer, keldert begin april het ondernemersvertrouwen en stijgt de instroom in de WW fors. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek. In de Sectormonitor worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer.
Lees verder »   Reageer »
14 juli 2020

Sterk herstel China, maar wel veel lijken in de kast

China is hard op weg om het groeiniveau van vóór de Covid-19-crisis te overtreffen. Volgens onderzoek van Euler Hermes komt de groei van het Chinese BBP in 2021 uit op +7,6 procent. Fors hoger dan de groei van 2019 (het jaar voor corona) die 6,1 procent bedroeg. Daar staat tegenover dat het aantal faillissementen dit jaar en volgend jaar met 40 procent zal groeien in vergelijking met 2019. Ook voorziet Euler Hermes een forse toename van het aantal ‘zombiebedrijven’.
Lees verder »   1 reactie »
13 juli 2020

In meeste sectoren minder zorgen over voortbestaan

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de onroerend goed sector, de detailhandel en de informatie en communicatie het geval. Dit meldt het CBS op basis van onderzoek naar de verwachte gevolgen van de coronacrisis, dat begin juni onder bedrijven werd gehouden.
Lees verder »   2 reacties »
13 juli 2020

De pandemische recessie slaat toe overzee

De cash-flow van bedrijven in de USMCA-gebieden komt onder druk door het effect van COVID-19. Een onderzoek naar business-to-business (B2B) betalingsgedrag heeft daar een enorme toename van betalingsachterstanden aan het licht gebracht. De jaarlijkse USMCA-betalingsbarometer is een enquête onder bedrijven in de VS, Mexico en Canada. De resultaten van de enquête van dit jaar tonen dat er sprake is van gecompromitteerde kasstromen en een grotere afhankelijkheid van bankfinanciering, omdat bedrijven worstelen met COVID-19-beperkingsmaatregelen.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 223
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken