Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
8 juli 2019

Sectormonitor: ondernemers positiever

De arbeidsmarkt in transport en logistiek blijft krap. Tegelijkertijd zijn ondernemers positiever over de omzetontwikkeling, personeelssterkte en bedrijvigheid. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.
Lees verder »   Reageer »
5 juli 2019

Vier op de tien zzp’ers hebben geen voorziening arbeidsongeschiktheid

Van alle zelfstandig ondernemers zonder personeel heeft 41 procent naar eigen zeggen geen enkele voorziening getroffen voor het geval zij arbeidsongeschikt zouden worden. Zij hebben vaak vanwege de kosten geen verzekering afgesloten en houden ook geen spaargeld of beleggingen achter de hand voor eventuele arbeidsongeschiktheid.
Lees verder »   1 reactie »
5 juli 2019

Klimaatadaptatieondernemers uitermate positief over de toekomst

Klimaatadaptatieondernemers - bedrijven die goederen en diensten verkopen waarmee de gevolgen van klimaatverandering worden verzacht - zijn zeer positief over de toekomst. Zo verwachten vier op de tien bedrijven in de komende drie jaar meer dan twintig procent omzetgroei per jaar te realiseren.
Lees verder »   Reageer »
4 juli 2019

Betalingsachterstanden in grootste economieën Noord-Amerika nemen toe

Een groot aantal bedrijven in de Verenigde Staten (33 procent), Canada (34 procent) en Mexico (40 procent) verwacht dat bij steeds meer klanten de betalingsachterstanden zullen oplopen tot meer dan 90 dagen. Dit heeft negatieve gevolgen voor hun liquiditeitspositie en de continuïteit van hun bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
3 juli 2019

Waarom succesvolle bedrijven niet alleen vooruitkijken, maar ook terugkijken.

Vraagt u zich eens af: gaat uw bedrijf vooruit, of achteruit? Waarschijnlijk antwoordt u enthousiast ‘vooruit!’, wellicht dankzij uw groeiende klantenbestand of uw nieuw binnengehaalde opdrachtgevers. Natuurlijk zijn dit mooie mijlpalen, die groei en succes impliceren.
Lees verder »   Reageer »
2 juli 2019

Tijdgebrek zet druk op gezondheid en productiviteit

Hoewel bijna de helft van de MKB-eigenaren in Nederland (49 procent) wekelijks tussen 31 en 40 uur werkt - wat zeer dicht aansluit bij het gemiddelde van alle voltijdse werknemers in de EMEA-regio – melden veel van deze eigenaren dat ze hun taken buiten de normale uren uitvoeren.
Lees verder »   Reageer »
2 juli 2019

Hoe digitaal is ondernemend Nederland?

Nederlandse bedrijven hebben bijna twee derde van hun processen gedigitaliseerd. Over drie jaar zal dat ruim drie kwart zijn, zo denken ze. Meer goed nieuws is dat de digitale transformatie ze een toenemende kostenbesparing oplevert. Dit blijkt uit onderzoek door Kantar, in opdracht van Visma Software.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2019

Dit zijn de winnaars van de Exact Cloud Award 2019

Tijdens de Exact Cloud Award-verkiezing zijn vier kantoren in de prijzen gevallen. Accountant Vast wint de award voor Cloud Accountant van het jaar 2019. De Cloud Award voor Innovatie is uitgereikt aan Van de Kamp & Van Gelder. RSW wint de Cloud Award voor Samenwerking.
Lees verder »   Reageer »
28 juni 2019

Tijd besparen als ondernemer: vijf tips

Ondernemers hebben het eigenlijk altijd druk. Er zullen er slechts enkelen zijn die net als mensen in loondienst maximaal 40 uur per week werken. Voor de meesten zal het aantal wekelijkse werkuren veel hoger liggen. Mooi natuurlijk als u zo veel opdrachten krijgt of producten verkoopt.
Lees verder »   Reageer »
26 juni 2019

Nederlandse bedrijven zien Brexit en energietransitie vooral als kans

Ontwikkelingen zoals de naderende Brexit en de energietransitie, die potentieel ontwrichtend zijn, worden door Nederlandse bedrijven juist ook vaak als kans of stimulans gezien - met name door innovatievere bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
25 juni 2019

In 2024 moderniseert zes op de tien magazijnen

Zebra Technologies Corporation heeft de resultaten van zijn 2024 Warehousing Vision Studie aangekondigd. Dit onderzoek analyseert de huidige en geplande strategieën om magazijnen, distributiecentra en fulfilment centrum te moderniseren.
Lees verder »   1 reactie »
21 juni 2019

ERP-systemen veroveren nu ook de bouwsector

ERP-systemen doen het al langer goed in de financiële, logistieke en bouwsector. Hier helpen ze onder andere de kwaliteit van de managementinformatie te verbeteren en het werk vele malen efficiënter te maken. "Een ERP-systeem maakt plannen en prijsberekeningen in de bouwsector vele malen sneller en nauwkeuriger, hierdoor is ERP-software tegenwoordig onmisbaar," zo weet P. Kortes van ERP Overzicht te vertellen.
Lees verder »   Reageer »
21 juni 2019

Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen: Impact voor en met het innovatieve MKB

Meer dan 5.000 nieuwe arbeidsplaatsen en bijna drie miljard euro aan investeringen in de regionale economie. Dat zijn de gezamenlijke resultaten uit 2018 van de zes regionale ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s).
Lees verder »   Reageer »
20 juni 2019

Supermarkten zetten belangrijke stappen in sociale duurzaamheid

De supermarktbranche is hard op weg naar het voeren van een risicomanagementbeleid voor Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (IMVO) conform de OESO-richtlijnen. Alle supermarkten voeren een IMVO-beleid en IMVO is geïntegreerd in de bedrijfsvoering.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 206
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken