Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
8 oktober 2010

Landelijke Jonge Ondernemersdag begon met pittig ontbijtje

Succesvolle en vaak nog jonge ondernemers zoals Bernd Damme (Eyewear), Ridder Drost (Liquido D’oro), Sherita Narrain (Thermen Holiday en zwarte zakenvrouw 2007) en Alexander van Dijl (VraagAlex) aten dinsdag in het Rotterdamse Beurs-World Trade Center een lekker ontbijt met zo’n 40 leerlingen van drie basisscholen uit Rotterdam.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2010

Zeven tips om een zakenpartner te kiezen

Het zou wel eens de belangrijkste zakelijke beslissing kunnen zijn die u ooit neemt, dus u kunt het maar beter goed doen: uw zakenpartner kiezen. Zeven tips om iemand te selecteren die zakelijk optimaal bij u past. Van Management Today.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2010

Genomineerden Etnische Zaken Vrouw en Manager Nederland 2010 bekend

De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 9 oktober 2010 voor de zesde keer de award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland en de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland uit.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2010

Opnieuw flinke daling faillissementen

Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van 2010 met twintig procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname van het aantal faillissementen is het grootst in de provincie Friesland en het kleinst in de provincies Groningen en Zeeland.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2010

Innovatieve bedrijven gaan eerder over de grens

Een derde (32 procent) van de Nederlandse MKB-ondernemingen werkt samen met ondernemingen in het buitenland of heeft dit in het verleden wel eens gedaan. Zij die succesvol internationaliseren, zijn in de regel ook de meest innovatieve bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2010

MVO Nederland start onderzoek naar betrokken ondernemen

Ruim de helft van de bedrijven in Nederland investeert tijd, geld en kennis in maatschappelijke initiatieven. Waar gaat die inzet heen en wat levert het de bedrijven en de samenleving op?
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2010

Ondernemers steunen kabinet Rutte/Verhagen

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland steunen het nieuwe kabinet onder leiding van premier Mark Rutte. Het regeerakkoord is een duidelijke keuze voor gezondmaking van de overheidsfinanciën en versterking van de economie. Dat is de beste weg naar een goede toekomst van Nederland.
Lees verder »   Reageer »
1 oktober 2010

Zzp'ers koesteren ondernemerschap - maar zijn slecht voorbereid op risico's

Zzp’ers laten zich niet door een crisis uit het veld slaan. Zij kiezen bewust voor ondernemerschap en 88 procent zou dat ondanks de crisis opnieuw doen. Dat bijstand voor zelfstandigen (Bbz) hen in geval van een dip kan helpen, is amper bekend.
Lees verder »   Reageer »
30 september 2010

Groeiprijzen voor sociale ondernemers

Op 27 september vond in Utrecht de slotbijeenkomst plaats van het Oranje Fonds Groeiprogramma. Veertien sociale ondernemers ontvingen uit de handen van de Prins van Oranje en Prinses Máxima, beschermpaar van het Oranje Fonds, hun 'groeidiploma'.
Lees verder »   Reageer »
30 september 2010

Is de verwarring rondom ‘goed werkgeverschap’ bijna voorbij?

Werkgevers draaien steeds vaker op voor kosten als gevolg van ongelukken van werknemers die op het eerste gezicht niet direct met het werk te maken hebben. In toenemende mate worden werkgevers geacht te weten welke risico’s hun medewerkers lopen en deze adequaat te verzekeren.
Lees verder »   Reageer »
29 september 2010

SER-advies biedt duidelijkheid over ondernemersstatus zzp'er

Platform Zelfstandige Ondernemers is verheugd over de heldere conclusies in het concept SER-advies over de zzp'er. Daarin wordt onderstreept dat de zelfstandige zonder personeel unaniem gezien wordt als ondernemer. 
Lees verder »   Reageer »
29 september 2010

Wat is het ‘Slimste bedrijf’ van 2010?

Op 30 november 2010 organiseert MKB Krachtcentrale de wedstrijd ‘het Slimste Bedrijf van 2010’. De verkiezing van de winnaar vindt plaats tijdens de Energiedag 2010 in Arnhem.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2010

Werkgevers: mevrouw Jongerius vergist zich

FNV voorzitter Jongerius vergist zich als zij zegt dat werkgevers een douceurtje krijgen van bijna een miljard euro. In de begroting kan de FNV lezen dat er sprake is van per saldo een lastenverzwaring voor bedrijven van honderden miljoenen euro's door oplopende zorgkosten.
Lees verder »   Reageer »
27 september 2010

Geef marktpartijen sleutel tegen leegstand kantoren

Marktpartijen moeten veel meer verantwoordelijkheid krijgen om zelf de leegstand van kantoren tegen te gaan. Het moet daarvoor aantrekkelijker worden te kiezen voor bestaande panden in plaats van nieuwbouw. De VNG pleit daarom voor invoering van een 'private SER-ladder'.
Lees verder »   Reageer »
213  214   ... 215
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken