Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
29 december 2010

Meer ondernemers in de creatieve sector

De creatieve industrie groeit in rap tempo. Op dit moment zijn in Nederland ruim 43.000 bedrijven creatief bezig, dat is vijf procent van het Nederlandse bedrijfsleven. Tussen 2006 en 2009 groeide deze industrie met ruim negentien procent. De media- en entertainmentindustrie groeide zelfs met 22 procent.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Top vier goede voornemens in het bedrijfsleven

Nederlandse bedrijven zijn in 2011 weer van plan om meer gebruik te maken van prestatiebeloningen. Met het oog op de optimistische economische vooruitzichten kunnen goed presterende medewerkers zo in het nieuwe jaar een extra beloning tegemoet zien.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2010

Alle hefbruggen keuren meest veilige optie

Het gisteren door de Arbeidsinspectie uitgebrachte rapport 'Garages in beeld' geeft inzicht in de veiligheid van personeel bij 1.060 werkplaatsen en garages in Nederland. Hieruit bleek dat van de geconstateerde overtredingen er zo'n 38 procent samenhingen met hefbruggen.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Ondernemers gaan 2011 optimistisch in

De meeste ondernemers gaan 2011 optimistisch in. De stemming is de laatste maand flink verbeterd. Het producentenvertrouwen kwam uit op 2,5 tegen 0,3 in november, zo meldt het CBS. Het vertrouwen is sinds het begin van de crisis niet zo groot geweest.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2010

Cursus: Hoe overleef ik als ZZP-er?

Veel zzp-ers in oprichting stellen zichzelf deze vraag. Ze kunnen de risico’s en consequenties van een aanstaand ZZP-schap niet goed overzien, zijn bang voor financiële malaise en worstelen met een goede voorbereiding op hun start.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

TV-makers boos om afschaffing aftiteling

Makers, cast en crew van films en tv-programma's zijn boos omdat de publieke omroep de aftiteling vanaf 1 januari afschaft. De beroepsverenigingen van de programmamakers hebben hierover een bezorgde brief gestuurd aan de Raad van Bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).
Lees verder »   Reageer »
23 december 2010

Tuinders positiever gestemd

Tuinbouwondernemers zijn na de uitgesproken slechte jaren 2008 en 2009 weer positiever gestemd. Ruim 80 procent geeft 2010 een rapportcijfer zes of hoger. Iets meer dan de helft geeft aan een hogere omzet gegenereerd te hebben, vorig jaar was dit twintig procent.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

Vorst-ww: hogere kosten voor alle bouwbedrijven

In deze winterse periode laait in de bouw opnieuw de discussie op over de 'vorst-ww'. Bouwend Nederland ziet natuurlijk dat vorst een probleem is voor bouwondernemers, maar zo'n collectieve regeling past niet bij dit probleem.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

MKB'er is getemperd optimistisch

Het jaar 2010 geeft een beeld van getemperde economische dynamiek in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Ten opzichte van crisisjaar 2009 zijn de ondernemers minder uitgesproken optimistisch.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

Wordt u de 'Werkgever van het Jaar 2011' ?

Newcom Research & Consultancy en VKbanen organiseren de Werkgever van het Jaar 2011. In mei 2011 wordt bekend gemaakt wie zich de Werkgever van het Jaar mag noemen. U misschien?
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

Zzp’er is in balans

Ze maken vaak meer uren dan de gemiddelde werknemer, maar toch is ruim de helft van de zzp’ers tevreden met zijn balans tussen werk en privé. Dit blijkt uit het vierde kwartaalonderzoek van de ZZP Barometer, gehouden onder 1.315 zzp’ers, zo meldt Nu.nl.
Lees verder »   1 reactie »
22 december 2010

Apollo Vredestein wint AWVN-Innovatietrofee

Apollo Vredestein in Enschede is de winnaar van de AWVN-Innovatietrofee van het vierde kwartaal van 2010. De internationale bandenfabrikant voert al jaren een vernieuwend P&O-beleid, waarin continue verbetering en optimale benutting van competenties centraal staan. Vitaliteit en inzetbaarheid zijn de sleutelwoorden, zo stelt de jury.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2010

MKB herstelt na moeilijke jaren

Het MKB zal in 2011 weer licht groeien met 1,75 procent. Dit jaar, 2010, is de afzet nauwelijks toegenomen (0,25 procent). In 2009 was nog sprake van een daling van zes procent.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Specialisten behouden status van vrije ondernemer

Vrijgevestigde medisch specialisten hoeven hun fiscale status als ondernemer niet op te geven. Dat is het gevolg van een akkoord tussen specialisten, ziekenhuizen en minister Schippers (Volksgezondheid), zo meldt de Telegraaf.
Lees verder »   Reageer »
212  213  214  215   ... 220
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken