Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
20 januari 2011

Dirk Scheringa begint sprekersbureau

Dirk Scheringa is een nieuw bedrijf begonnen: sprekersbureau Homerus. Op zich geen verrassing, want de charismatische ex-DSB topman stond vorig jaar al bij drie bureaus ingeschreven om voor 5.000 tot 9.000 euro een praatje te komen houden. Dit meldt 925.nl.
Lees verder »   Reageer »
20 januari 2011

Ook kleine bedrijfsruimtes staan leeg

In navolging van de kantorenmarkt heeft ook de markt voor kleinschalige bedrijfsruimten te kampen met een tegenvallende afzet. Dit heeft ertoe geleid dat beleggers en projectontwikkelaars vorig jaar werden geconfronteerd met een toename van het aantal nog te verhuren en te verkopen bedrijfsunits.
Lees verder »   Reageer »
20 januari 2011

Kleine ondernemer krijgt subsidie voor verbeteren veiligheid

Diefstal en beroving kunnen ondernemers zwaar treffen. Het Rijk stelt daarom via de subsidieregeling 'Veiligheid Kleine Bedrijven' tien miljoen euro beschikbaar voor kleine bedrijven die een veiligheidsscan uitvoeren en beveiligingsmaatregelen treffen.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2011

Ondernemer presteert beter in omgeving met hoog opleidingsniveau

Diverse onderzoeken tonen aan dat ondernemers met een hogere opleiding gemiddeld beter presteren dan ondernemers met een lagere opleiding. Echter, de prestaties van ondernemers hangen vermoedelijk ook samen met het opleidingsniveau van de bevolking in het land of regio waarin de ondernemer opereert.
Lees verder »   Reageer »
18 januari 2011

AF-erkende bedrijven scoren

De AF-erkende schilders-, onderhouds-, glaszet- en behangbedrijven leveren een hoge kwaliteit. Opdrachtgevers geven het uitvoerend AF-erkend bedrijf gemiddeld een 8,6.  Maar liefst 98 procent van alle opdrachtgevers is bovendien zo tevreden dat ze het betreffende AF-erkende bedrijf aanbevelen.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

Steve Jobs uit de roulatie

Steve Jobs, de topman van Apple, draagt de dagelijkse leiding van het bedrijf weer – tijdelijk - over aan Tim Cook, de operationeel directeur van Apple. De aanleiding: niet nader omschreven medische redenen. Begin 2009 deed Jobs het ook al een paar maanden rustiger aan. Toen omdat hij een levertransplantatie onderging.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

Verhagen: kleine bedrijven moeten makkelijker naar de beurs kunnen

Minister Verhagen vindt dat kleine bedrijven makkelijker moeten kunnen doorgroeien naar beursgenoteerde bedrijven. Hij wil dit voor elkaar krijgen door onder meer de aanbestedingsregels te wijzigen zodat kleine bedrijven meer kans maken op overheidsopdrachten.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

Hennie van der Most geeft zijn visie op de BV Nederland

In Super Nederland beschrijft ondernemer Van der Most zijn kijk op de BV Nederland. Oorzaken en gewaagde oplossingen voor de crisis komen aan bod. De lezer krijgt op heldere en begrijpelijke wijze een inkijkje in het vaderlandse huishoudboekje en er worden oplossingen gepresenteerd voor lastige economische en maatschappelijke vraagstukken.
Lees verder »   2 reacties »
17 januari 2011

NMa deelde voor 137 miljoen aan boetes uit in 2010

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) deelde in 2010 voor 137 miljoen euro aan boetes uit. Deze werden verdeeld tussen twaalf verschillende zaken waarbij in totaal 33 bedrijven zijn beboet.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2011

Albert Heijn (83) overleden

Op 83-jarige leeftijd is gisteravond Albert Heijn in alle rust overleden. Als kleinzoon van de oprichter van de gelijknamige supermarktketen bracht hij als topman van 1962 tot 1989 het concern Ahold (daarvoor Albert Heijn NV) tot ongekende hoogte.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2011

Jong Ondernemen zoekt financiŽle begeleiders

Stichting Jong Ondernemen zoekt voor komend studiejaar financieel adviseurs die groepen jongeren willen begeleiden in zogeheten studentbedrijven. Steeds meer jonge, ambitieuze mensen kiezen ervoor een eigen onderneming te starten, waardoor Jong Ondernemen een tekort verwacht aan financiële coaches.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2011

Ondernemen in Nederland en Japan: de verschillen bekeken

Veel ontwikkelde (OECD) landen hebben sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw in meer of mindere mate een omslag gemaakt van een zogenaamde ‘managed’ naar een zogenaamde ‘entrepreneurial’ economie.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2011

Bouwend Nederland: Gemeenten mogen niet bezuinigen op kerntaken

Volgens het EIB zal de bouwsector, die in 2009 en 2010 onevenredig hard is getroffen door de recessie, eind 2011 weer licht herstel vertonen. De totale bouwproductie groeit naar verwachting met een procent. Dat betekent licht aan het einde van de tunnel.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2011

Retail wint van horeca

Voor de meeste restaurants in Nederland was 2010 niet bepaald een goed jaar. Mensen gingen door de economische crisis weer meer thuis eten. OF kozen voor restaurants in winkels: de restaurants van de Hema, Ikea en V&D realiseerden bijna vier procent meer omzet vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
210  211  212  213   ... 220
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken