Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
24 november 2010

Detailhandel verliest van internet

Er wordt steeds meer gekocht via internet en dat zal ten koste gaan van het aantal zelfstandige ondernemers in de detailhandel, met name in de woon- en modebranche.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2010

Papieren jaarverslag heeft langste tijd gehad

Het papieren jaarverslag blijkt in rap tempo te verdwijnen om plaats te maken voor een digitale versie. De oorzaak zou liggen in de recessie. Met een digitaal jaarverslag besparen ondernemers immers op druk- en distributiekosten.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2010

Burgemeester: overvaller de zaak uitslaan mag

De burgemeester van Zaltbommel moedigt eigen optreden van winkeliers tegen overvallers aan. Hij zei in een reactie op een winkelier die zelf een stel overvallers verjoeg met een effectief gerichte karateslag dat het geweldig is dat dit gebeurt.
Lees verder »   Reageer »
22 november 2010

Loek Hermans voorzitter Europese federatie MKB-organisaties

Loek Hermans, nu nog voorzitter van MKB-Nederland, is in Brussel gekozen tot voorzitter van UEAPME, de Europese federatie van MKB-organisaties. Hermans gaat zich in Brussel vooral focussen op de Small Business Act, het Europese programma om de groei en het concurrentievermogen van het MKB te vergroten.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2010

BedrijfsbeŽindiging? Schrijf u op tijd uit

Ondernemers die hun bedrijf binnenkort beëindigen, doen er verstandig aan dit vóór 8 januari 2011 kenbaar te maken aan de Kamer van Koophandel. Zo vermijdt u een factuur van de KvK voor de bijdrage van 2011.
Lees verder »   Reageer »
19 november 2010

Onrust over mega-tuinfeest Van der Most

In het dorp Gorssel is een aantal inwoners bezorgd over een aangekondigd 'Mega Tuinfeest' op het door ondernemer Hennie van der Most bewoonde landgoed De Haar.
Lees verder »   3 reacties »
18 november 2010

Nederland wordt steeds ondernemender

Het aandeel Nederlanders dat bezig is om een nieuw bedrijf op te richten of ondernemer is van een bedrijf dat korter dan 3,5 jaar bestaat, is van 5,2 procent in 2008 naar 7,2 procent in 2009 aanzienlijk gestegen.
Lees verder »   Reageer »
17 november 2010

Concurrentie belangrijk bij hervormingen financiŽle sector

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) roept beleidsmakers op het belang van gezonde marktwerking niet uit het oog te verliezen wanneer zij hervormingen in de financiële sector doorvoeren. Regulering en toezicht moeten geen onnodige drempels opwerpen voor toetreding en uitbreiding.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2010

Leerstoel Etnisch Ondernemerschap van start

Prof. dr. E.R.  Engelen heeft vrijdag jongstleden de Bijzondere Leerstoel Etnisch Ondernemerschap aan de Universiteit van Amsterdam aanvaard met zijn inaugurale redevoering, getiteld 'Etnisch Ondernemerschap 2.0'.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2010

Gratis inloopspreekuur gezond ondernemen

Op zaterdag 20 november is er een gezamenlijke gratis open dag voor noordelijke ondernemers, georganiseerd door Mendiena Boer en Koen Jurgens. Bezoekers gaan zelf ervaren hoe de eigen gezondheid een factor speelt bij hun bedrijfsvoering.
Lees verder »   Reageer »
12 november 2010

Spreiding activiteiten farma-bedrijven cruciaal

De zware tijden in de farmaceutische industrie dwingen bedrijven hun traditionele businessmodel te herzien. Spreiding van activiteiten in plaats van een eenzijdige focus op patentbeschermde medicijnen biedt volgens bestuurders uit de sector de uitkomst.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2010

MKB zit in de lift

De economische crisis heeft het MKB ook in 2010 niet ongemoeid gelaten. Nog meer dan in 2009 hebben de ondernemers in het MKB gezocht naar wegen om uit het dal te komen.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2010

Familiebedrijven onvoorbereid op opvolging en ruzies

Directeur-grootaandeelhouders (dga's) en directieleden van familiebedrijven bereiden zich onvoldoende voor op hun opvolging en op familietwisten. Nog niet de helft heeft een concreet bedrijfsopvolgingsplan.
Lees verder »   Reageer »
10 november 2010

Slechte oogst leidt tot duurder sinaasappelsap en appelsap

Tegenvallende oogsten in de landen waar sinaasappels en appels worden geteeld maken dat de prijzen van sinaasappelsap en appelsap de komende tijd gaan stijgen. Dit meldt de Nederlandse Vereniging Frisdranken, Waters, Sappen (FWS.
Lees verder »   Reageer »
209  210  211  212   ... 213
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken