Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
27 september 2010

Genomineerden Mediabedrijf van het Jaar bekend

FD Mediagroep, Radio 538 en André Rieu Productions BV zijn de drie genomineerden voor de award ‘Mediabedrijf van het Jaar’ die op 30 september op het Nationaal Omroepcongres zal worden uitgereikt.
Lees verder »   Reageer »
23 september 2010

Bedrijven in problemen door nieuwe geluidregels

Vele duizenden bedrijven produceren vanaf 1 januari - zonder het zelf te weten - te veel geluid. Op die datum wordt namelijk hun milieuvergunning definitief vervangen door het Activiteitenbesluit. Dit besluit is voor veel bedrijven strenger dan hun huidige vergunning.
Lees verder »   Reageer »
22 september 2010

Traditionele Arbodienst jaagt bedrijfsleven op de kast

Er heerst veel onrust rondom de Arbodienstverlening, blijkt uit onderzoek van BG Magazine. Vooral de klanttevredenheid onder de ondernemers staat sterk onder druk. Door de vele fusies en samenvoegingen van Arbodiensten dreigt de persoonlijke aanpak naar de achtergrond gedrongen te worden.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2010

Rinnooy Kan biedt oplossingen duurzame economische groei

In de vorige week verschenen septembereditie van EPG Netwerk Business Magazine noemt SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan verschillende maatregelen waar Nederland op moet afstemmen om duurzame economische groei te realiseren.
Lees verder »   Reageer »
21 september 2010

Ondernemers willen niet dat overheid bezuinigt op innovatie

In de huidige economische situatie moet er voor miljarden euro’s worden bezuinigd, maar als het aan ondernemers ligt gaat de overheid juist in hen investeren om het tij te keren. Aan de vooravond van Prinsjesdag 2010 vindt tweederde van de ondernemers dat er stimuleringsmaatregelen nodig zijn.
Lees verder »   Reageer »
20 september 2010

Herstel MKB pas weer verwacht in 2011

Ondanks het toegenomen optimisme in het MKB herstelt het MKB dit jaar nog nauwelijks van de gevolgen van de diepe val van de wereldhandel. Met een afzetgroei van 0,5 procent, blijft het MKB flink achter bij de drie procent groei van het grootbedrijf.
Lees verder »   Reageer »
19 september 2010

ZZP-markt trekt verder aan

In het kielzog van de Nederlandse economie trekt ook de ZZP-markt langzaam weer aan, zo blijkt uit de Yoxa Interim Monitor. Eén op de drie ZZP-ers constateert op dit moment een toename van het aantal interim-opdrachten.
Lees verder »   Reageer »
17 september 2010

'Scheepvaart in gevaar door daling vrachtprijzen'

De scheepvaartindustrie is de financiële crisis nog niet te boven. Het merendeel van de belangrijkste spelers in deze industrie verwacht dan ook dat de vrachtprijs het komende jaar verder zal afnemen, waardoor de sector nog verder onder druk komt te staan.
Lees verder »   Reageer »
16 september 2010

Berk: ‘Zet geen hek om Nederland’

Een nieuwe industriepolitiek, waar de Tweede Kamer gisteren een hoorzitting over hield, moet niet leiden tot een hek om Nederland. In fiscaal opzicht is dat soms al het geval, wat ten koste gaat van het vestigingsklimaat van Nederland.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2010

Industrie heeft last van internationale concurrentie

Ruim een derde (37 procent) van het bedrijfsleven heeft in de afgelopen twee jaar te maken gehad met globalisering in de kernactiviteiten, zoals productiekrimp door internationale concurrentie en verplaatsting van productie naar lage-lonen landen.
Lees verder »   Reageer »
14 september 2010

OR cruciaal bij veranderprocessen in organisaties

Het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie organiseert op 16 september een seminar over medezeggenschap en organisatievernieuwing. Tijdens dit seminar wordt het eerste exemplaar van het boek 'Medezeggenschap en organisatieontwikkeling; vier scenario’s in de praktijk’ van Van Gorcum uitgereikt.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2010

Herstel bedrijfsleven hapert, export trekt aan

Na een krachtig tweede kwartaal hapert het herstel van het Nederlandse bedrijfsleven in het derde kwartaal. Het ondernemersvertrouwen zakt weer terug onder nul. Voornaamste reden is de tegenvallende ontwikkeling in de bouwsector en zijn toeleveranciers.
Lees verder »   Reageer »
13 september 2010

Vijf toeristische ondernemers genomineerd voor VVV innovatieprijs 2010

Tijdens het VVV Jubileumcongres op 30 september in Heerlen staat het ondernemerschap in de vrijetijdseconomie in Nederland centraal. In het Parkstad Theater presenteert de VVV de bezoekers een uitdagend en inspirerend programma.
Lees verder »   Reageer »
10 september 2010

Finalisten Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 bekend

De finalisten voor de prestigieuze titel Ernst & Young Entrepreneur Of The Year 2010 zijn bekend. Op dinsdag 7 september zijn op het kasteel van Universiteit Nyenrode tijdens een intensieve Jurydag de vijftien finalisten bekend gemaakt.
Lees verder »   Reageer »
208   ... 209
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken