Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
16 februari 2011

Hotels en vergaderlocaties steeds vaker duurzamer dan moet

Nederlandse verblijfs- en vergaderaccommodaties worden steeds duurzamer. Dit bewijst het aantal hotels, recreatiebedrijven en congreslocaties dat een duurzaamheids label als een Green Key binnen haalt, zo schrijft Misset Horeca.
Lees verder »   Reageer »
15 februari 2011

Jongere zoekt ondernemer

Jong Ondernemen roept alle ondernemers van Nederland op om zich aan te melden als begeleider voor de programma’s kids in bizz en het studentbedrijf. Onder het motto ‘uw netwerk is onze kracht’ schakelt de stichting met een speciale 48-uursactie de hulp in van haar relaties op Linkedin, Facebook, Hyves en Twitter om nieuwe begeleiders te vinden.
Lees verder »   Reageer »
14 februari 2011

Michaël van Straalen volgt Hermans tijdelijk op

Loek Hermans nam op 8 februari officieel afscheid als voorzitter van MKB-Nederland. Zijn definitieve opvolger is nog niet bekend, zijn tijdelijke wel:  Michaël van Straalen.
Lees verder »   Reageer »
11 februari 2011

Zzp’er smeermiddel van innovaties binnen MKB

Zzp’ers vervullen een belangrijke rol bij innovatie in het MKB. Van de MKB-bedrijven die innoveren met behulp van externe partijen schakelt 33 procent daarvoor zzp’ers in. Dat is circa acht procent van het totale MKB. Daarmee zijn zzp’ers een smeermiddel voor innovatieprocessen in het MKB.
Lees verder »   Reageer »
10 februari 2011

Oerlemans zet Eyeworks in de etalage

Televisieproducent Eyeworks wordt mogelijk verkocht. De grootaandeelhouders, oprichter Reinout Oerlemans en investeringsmaatschappij Van den Ende & Deitmers, hebben zakenbank Goldman Sachs in de arm genomen om de interesse onder kapitaalkrachtige partijen te peilen.  Dat zeggen bronnen rond het proces.
Lees verder »   Reageer »
10 februari 2011

Nederland zit in de top qua snelst groeiende bedrijven

Nederland heeft na Duitsland en het Verenigd Koninkrijk de meeste bedrijven in Europe’s 500, een lijst van de snelst groeiende bedrijven in Europa. De eerste Nederlandse organisatie (Jumbo Supermarkten) is te vinden op de tweede plaats. In totaal zijn 32 bedrijven uit ons land vertegenwoordigd in de lijst.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2011

Gratis vrouwelijk organisatieadvies voor mannelijke MKB-ondernemers

De recente crisis leert dat een goede balans tussen vrouwelijke en mannelijke kwaliteiten een bedrijf betere financiële resultaten oplevert. Het nieuwe organisatieadviesbureau Vrouwelijke Kijk op Zaken (VKoZ) biedt mannelijke MKB-ondernemers nu tijdelijk gratis organisatieadvies.
Lees verder »   Reageer »
9 februari 2011

Duurzame ondernemer hekelt duurzaamheidbeleid kabinet

Het kabinet straalt geen duurzame ambitie uit, schept geen consistent investeringsklimaat voor groene energieproductie en steekt te weinig geld in stimulering van duurzaam ondernemerschap.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2011

Kabinet zet in op minder regels

Het kabinet wil de regeldruk de komende twee jaar met tien procent verminderen en de jaren daarna steeds met vijf procent. Een eerste uitvloeisel hiervan is dat bedrijven die de regels goed naleven vanaf eind dit jaar veel minder vaak gecontroleerd worden door de Inspectiedienst.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2011

Werkgevers steunen economische visie kabinet

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland steunen het kabinet Rutte/Verhagen in zijn visie op de economische toekomst van Nederland. Dat zeggen zij een reactie op de bedrijfslevenbrief 'Naar de top' van minister Verhagen van EL&I.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2011

Beleggers eisen opvolgingsplan voor Jobs

Grote beleggers zetten druk op de commissarissen en het bestuur van Apple. Ze willen meer weten over de toestand van Jobs en de plannen van Apple voor diens opvolging. Het bestuur en de commissarissen hebben nog geen gehoor gegeven aan die oproep.
Lees verder »   Reageer »
4 februari 2011

‘Verwijderingsbijdrage kantorenmarkt werkt averechts’

Verwijderingsbijdragen op nieuwbouw en leegstandsbelasting op bestaande bouw bieden geen oplossing voor de leegstandsproblematiek op de kantorenmarkt. Dat vindt de branchevereniging van projectontwikkelaars NEPROM.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2011

Starters: positieve impact op economie of niet?

Hoewel het merendeel van de Nederlandse beroepsbevolking in loondienst werkt, geldt ondernemerschap voor menigeen als ideaal. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en – hoewel vaak ten onrechte – voor succes en rijkdom.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2011

Grote hotels leggen het af tegen individuele benadering

De huiselijke sfeer van Amsterdamse hotels blijkt het goed te doen. De bezoekers van EasyToBook.com hebben in 2010 de Amsterdamse hotels Hegra, Weber, Zandbergen en Estherea het best beoordeeld in vier verschillende sterrenklassen.
Lees verder »   Reageer »
208  209  210  211   ... 220
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken