Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
9 februari 2011

Duurzame ondernemer hekelt duurzaamheidbeleid kabinet

Het kabinet straalt geen duurzame ambitie uit, schept geen consistent investeringsklimaat voor groene energieproductie en steekt te weinig geld in stimulering van duurzaam ondernemerschap.
Lees verder »   Reageer »
8 februari 2011

Kabinet zet in op minder regels

Het kabinet wil de regeldruk de komende twee jaar met tien procent verminderen en de jaren daarna steeds met vijf procent. Een eerste uitvloeisel hiervan is dat bedrijven die de regels goed naleven vanaf eind dit jaar veel minder vaak gecontroleerd worden door de Inspectiedienst.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2011

Werkgevers steunen economische visie kabinet

VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland steunen het kabinet Rutte/Verhagen in zijn visie op de economische toekomst van Nederland. Dat zeggen zij een reactie op de bedrijfslevenbrief 'Naar de top' van minister Verhagen van EL&I.
Lees verder »   Reageer »
7 februari 2011

Beleggers eisen opvolgingsplan voor Jobs

Grote beleggers zetten druk op de commissarissen en het bestuur van Apple. Ze willen meer weten over de toestand van Jobs en de plannen van Apple voor diens opvolging. Het bestuur en de commissarissen hebben nog geen gehoor gegeven aan die oproep.
Lees verder »   Reageer »
4 februari 2011

‘Verwijderingsbijdrage kantorenmarkt werkt averechts’

Verwijderingsbijdragen op nieuwbouw en leegstandsbelasting op bestaande bouw bieden geen oplossing voor de leegstandsproblematiek op de kantorenmarkt. Dat vindt de branchevereniging van projectontwikkelaars NEPROM.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2011

Starters: positieve impact op economie of niet?

Hoewel het merendeel van de Nederlandse beroepsbevolking in loondienst werkt, geldt ondernemerschap voor menigeen als ideaal. Ondernemerschap staat voor vrijheid, zelfredzaamheid en – hoewel vaak ten onrechte – voor succes en rijkdom.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2011

Grote hotels leggen het af tegen individuele benadering

De huiselijke sfeer van Amsterdamse hotels blijkt het goed te doen. De bezoekers van EasyToBook.com hebben in 2010 de Amsterdamse hotels Hegra, Weber, Zandbergen en Estherea het best beoordeeld in vier verschillende sterrenklassen.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2011

Is uw duurzame idee geld waard?

Rabobank roept voor de tiende keer ondernemers, starters of studenten op zich in te schrijven voor de Herman Wijffels Innovatieprijs. Heeft u een idee of concept voor innovatieve producten en/of diensten die bijdragen aan een duurzame toekomst, dan kunt u meedingen.
Lees verder »   Reageer »
2 februari 2011

Buiten werken op zonne-energie, het kan in Amsterdam

Werken in de buitenlucht op een plein in de buurt: het kan binnenkort in Amsterdam. De nieuwe ZonSpots maken dit mogelijk door gebruik te maken van zonne-energie op inspirerende plekken in de hoofdstad.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2011

Kleine Kerkstraat is de leukste winkelstraat van Nederland

De Kleine Kerkstraat is uitgeroepen tot de leukste winkelstraat van Nederland in de NLStreets Award 2010. De Leeuwarder straat laat winkelstraten in Amsterdam, Groningen en Haarlem achter zich in deze verkiezing.
Lees verder »   Reageer »
1 februari 2011

Waarom groeien Nederlandse bedrijven minder snel dan buitenlandse?

Snel groeiende bedrijven zijn een sleutelfactor voor groei en structurele verandering in een economie. De laatste jaren had Nederland behoorlijk veel minder snel groeiende bedrijven ten opzichte van het buitenland.
Lees verder »   Reageer »
31 januari 2011

Bosch: van pionier tot wereldsucces

Bosch viert dit jaar een dubbel jubileum: de onderneming bestaat niet alleen 125 jaar, in 2011 is het ook 150 jaar geleden dat Robert Bosch, de stichter van de onderneming, werd geboren.
Lees verder »   Reageer »
31 januari 2011

Leukste winkelstraat van Nederland is morgen bekend

Er zijn nog vijf winkelstraten in de race voor de belangrijkste winkelstraatprijs van Nederland, de NLstreets Awards. Op dit moment is het is een nek aan nek race tussen Leeuwarden en Amsterdam. Op nlstreets.nl kan iedereen (alleen vandaag nog) stemmen op zijn favoriete winkelstraat en winkel van 2010.
Lees verder »   Reageer »
28 januari 2011

Ondernemers kijken weer vooruit

ZZP-ers en MKB-ers gaan komend jaar weer investeren in de toekomst. Dit blijkt uit de resultaten van het MKB-Investeringsonderzoek, uitgevoerd door Intomart GfK in opdracht van Bureau Consumenten Onderzoek. Opvallend zijn de grote investeringsplannen in software.
Lees verder »   Reageer »
207  208  209  210   ... 218
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
De scheidslijn tussen succes en ellende is dun als je jouw devil inside niet onder ogen komt. Dan saboteer je jezelf en anderen, met grote gevolgen voor jou, je familie, je vrienden en de mensen aan wie je wellicht leiding geeft. Het beoefenen van introspectie is dan ook de belangrijkste vaardigheid die wij in ons leven kunnen inzetten.
Lees verderMeer boeken