Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
8 april 2011

Groei eenpersoonshuishoudens heeft grote impact op woningmarkt

Het aantal enpersoonshuishouden gaat enorm toenemen, zo blijkt uit de vernieuwde ' huishoudenprognose' van het CBS. Dat gaat een enorme  impact op de woningmarkt hebben.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2011

MKB'er nog zeer voorzichtig over economisch herstel

Ondernemers in het midden- en kleinbedrijf zijn zeer voorzichtig in hun verwachtingen over het economisch herstel in Nederland. De meeste ondernemers verwachten dat het werkelijke herstel nog minstens één tot drie jaar op zich laat wachten.
Lees verder »   Reageer »
7 april 2011

Zeepblaadjes blijken enorm aan te slaan

Vier ondernemende leerlingen van het CSG Eekeringe in Steenwijk hebben het gepresteerd om met een simpel product enorm succesvol te zijn. Het team Selsi, dat pakjes met zeepblaadjes verkoopt, is winnaar geworden van een landelijke wedstrijd onder ondernemersteams op het VMBO.
Lees verder »   Reageer »
6 april 2011

Jongeren weten precies wat nodig is voor eigen bedrijf

Jongeren zelf hebben haarfijn door welke kwaliteiten belangrijk zijn voor het opstarten van een eigen bedrijf. Dat bleek uit de groepjes jongeren die zich meldden bij de Kamer van Koophandel tijdens het jaarlijkse evenement ‘Skills Masters’ voor oriëntatie op beroepen en vakwedstrijden in Rotterdam Ahoy.
Lees verder »   Reageer »
5 april 2011

Exporteurs verwachten twaalf procent groei

Nederlandse bedrijven die zakendoen met het buitenland verwachten in 2011 bijna twaalf procent exportgroei. Bijna driekwart van de exporteurs (73 procent) verwacht in 2011 te groeien. De positieve groeiverwachting is hiermee terug op het niveau van voor de crisis (2007).
Lees verder »   Reageer »
5 april 2011

Strijd om titel Beste Winkels van Nederland weer losgebroken

Het startschot voor de zestiende editie van de ING Retail Jaarprijs is officieel gegeven. Vanaf nu kunnen winkelketens én zelfstandige winkeliers weer meedingen naar de hoofd- en deelprijzen. Is uw winkel straks de Beste van Nederland?
Lees verder »   1 reactie »
1 april 2011

Leger des Heils start nieuw winkelconcept

Morgen opent topmodel Kim Feenstra de 50|50 Store in het winkelcentrum Mosae Forum in Maastricht. Samen met diverse partners heeft het Leger des Heils drie winkels neergezet waar de consument terecht kan voor grote kledingmerken, vintage meubels en eerlijke lifestyleproducten.
Lees verder »   Reageer »
31 maart 2011

Minder faillissementen, behalve in de horeca

Het aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2011 over de gehele linie gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Enige uitzondering is het aantal bedrijven dat over de kop ging in de horeca. In deze branche is een toename te zien van 28 procent.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2011

Knetterzeep verovert Europa

Studentenbedrijf ‘Knetterzeep’ uit Arnhem mag zich de grote winnaar noemen van de International Trade Fair dat gisteren plaatsvond in het Slowaakse Bratislava. Naast de overall prijs, wonnen zij bovendien de eerste prijs in de categorie Beste stand.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2011

Winkeldief verplicht tot schadevergoeding

Goed nieuws voor winkeliers: betrapte winkeldieven betalen voortaan een schadevergoeding voor de tijd die zij aan de aanhouding en afhandeling kwijt zijn. Deze ‘boete’ van 151 euro komt bovenop de eventuele straf die door de rechter opgelegd wordt.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Kantoorpand verleidt huurder met rode gloed

Afgelopen maandag kleurde de omgeving van Stationsplein Roosendaal rood. In de ramen speelde niet de gebruikelijke setting van de bekende rode buurt in Amsterdam af, maar een roodverlicht decor met een keurige kantoorsetting. Bureau, laptop, dame in mantelpakje, heer in pak en een contactadvertentie.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Máxima is ons belangrijkste exportsymbool

Nederlandse exporteurs vinden prinses Máxima het beste vrouwelijke exportsymbool van Nederland. De ega van prins Willem Alexander eindigt daarmee op de eerste plaats, vóór Neelie Kroes.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Eerst slopen, dan pas bouwen

Projectontwikkelaars in Amsterdam krijgen pas een vergunning voor nieuwbouw op een toplocatie in de stad als zij elders in de stad evenveel vierkante meters leegstand slopen. Tenminste, als het aan burgemeester Eberhard van der Laan ligt. 
Lees verder »   Reageer »
28 maart 2011

Overstappen naar andere bank wordt makkelijker

Binnenkort is het dan eindelijk zover: als u overstapt naar een andere bank kunt u u rekeningnummer gewoon meenemen. De Tweede Kamer stemde in met de motie van Kamerleden Koolmees (D66) en Braakhuis (GroenLinks) om nummerportabiliteit zo snel mogelijk in te voeren.
Lees verder »   Reageer »
206  207  208  209   ... 221
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken