Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
26 oktober 2010

Prinses Mxima ontmoet starters in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is zaterdagochtend 6 november aanwezig bij de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel Den Haag in het Provinciehuis te Den Haag. 
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2010

Investeren in duurzame groei leidt tot meer winst

Bedrijven die investeren in duurzame groei realiseren hogere winstmarges, omdat de productie van duurzame producten goedkoper is dan conventionele producten en forse besparingen worden gerealiseerd in energie- en watergebruik en het reduceren van de CO2-uitstoot.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2010

Kloof tussen politiek en ondernemend Europa nog duidelijk aanwezig

Op 14 oktober kwamen op uitnodiging van de Kamer van Koophandel 26 toonaangevende en innovatieve ondernemers in Brussel bij elkaar om deel te nemen aan het tweejaarlijkse European Parliament of Enterprises.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2010

Chinese bedrijven gedwongen om hun relaties te vermaken

Discriminatie jegens de private sector door de staatsbanken van China dwingt vele kleine en middelgrote bedrijven zich te buiten doen aan het entertainen van hun potentiële klanten en belangrijke contacten.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2010

Minder pessimisme onder ZZPers

De ZZP’er heeft in het derde kwartaal van 2010 duidelijk meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Dat blijkt uit de YER Interim Markt Monitor, die ieder kwartaal het vertrouwen van ZZP-ers in de interim opdrachtenmarkt meet.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2010

China domineert internationale IPO markt in derde kwartaal

Ondanks de instabiele markt en minder transacties in het derde kwartaal slaagde de internationale IPO markt erin ongeveer evenveel kapitaal bijeen te brengen. De groeikracht van Azië vormt nog steeds de motor achter de internationale IPO-markten.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2010

Helft MKB-octrooiaanvragers uit industrie en dienstverlening

De sectoren industrie en zakelijke diensten kennen relatief veel mkb-bedrijven die octrooien aanvragen. Van de mkb’ers in de industrie heeft 28 procent octrooi aangevraagd. In de zakelijke dienstverlening is dat 26 procent.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2010

Ernst & Young Entrepreneurs Of The Year bekend

Jan-Renier Swinkels van Bavaria, Thijs van den Heuvel van Olympic Food Group en Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie zijn gekozen tot respectievelijk Ernst & Young Master, Accelerating en Emerging Entrepreneur Of The Year.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2010

Landelijke Jonge Ondernemersdag begon met pittig ontbijtje

Succesvolle en vaak nog jonge ondernemers zoals Bernd Damme (Eyewear), Ridder Drost (Liquido D’oro), Sherita Narrain (Thermen Holiday en zwarte zakenvrouw 2007) en Alexander van Dijl (VraagAlex) aten dinsdag in het Rotterdamse Beurs-World Trade Center een lekker ontbijt met zo’n 40 leerlingen van drie basisscholen uit Rotterdam.
Lees verder »   Reageer »
7 oktober 2010

Zeven tips om een zakenpartner te kiezen

Het zou wel eens de belangrijkste zakelijke beslissing kunnen zijn die u ooit neemt, dus u kunt het maar beter goed doen: uw zakenpartner kiezen. Zeven tips om iemand te selecteren die zakelijk optimaal bij u past. Van Management Today.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2010

Genomineerden Etnische Zaken Vrouw en Manager Nederland 2010 bekend

De businessclub Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 9 oktober 2010 voor de zesde keer de award voor de Etnische Zaken Vrouw Nederland en de Etnische Vrouwelijke Manager Nederland uit.
Lees verder »   Reageer »
6 oktober 2010

Opnieuw flinke daling faillissementen

Het aantal faillissementen is in het derde kwartaal van 2010 met twintig procent afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De afname van het aantal faillissementen is het grootst in de provincie Friesland en het kleinst in de provincies Groningen en Zeeland.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2010

Innovatieve bedrijven gaan eerder over de grens

Een derde (32 procent) van de Nederlandse MKB-ondernemingen werkt samen met ondernemingen in het buitenland of heeft dit in het verleden wel eens gedaan. Zij die succesvol internationaliseren, zijn in de regel ook de meest innovatieve bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
4 oktober 2010

MVO Nederland start onderzoek naar betrokken ondernemen

Ruim de helft van de bedrijven in Nederland investeert tijd, geld en kennis in maatschappelijke initiatieven. Waar gaat die inzet heen en wat levert het de bedrijven en de samenleving op?
Lees verder »   Reageer »
206  207  208   ... 209
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken