Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
5 april 2011

Strijd om titel Beste Winkels van Nederland weer losgebroken

Het startschot voor de zestiende editie van de ING Retail Jaarprijs is officieel gegeven. Vanaf nu kunnen winkelketens én zelfstandige winkeliers weer meedingen naar de hoofd- en deelprijzen. Is uw winkel straks de Beste van Nederland?
Lees verder »   1 reactie »
1 april 2011

Leger des Heils start nieuw winkelconcept

Morgen opent topmodel Kim Feenstra de 50|50 Store in het winkelcentrum Mosae Forum in Maastricht. Samen met diverse partners heeft het Leger des Heils drie winkels neergezet waar de consument terecht kan voor grote kledingmerken, vintage meubels en eerlijke lifestyleproducten.
Lees verder »   Reageer »
31 maart 2011

Minder faillissementen, behalve in de horeca

Het aantal faillissementen is in het eerste kwartaal van 2011 over de gehele linie gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Enige uitzondering is het aantal bedrijven dat over de kop ging in de horeca. In deze branche is een toename te zien van 28 procent.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2011

Knetterzeep verovert Europa

Studentenbedrijf ‘Knetterzeep’ uit Arnhem mag zich de grote winnaar noemen van de International Trade Fair dat gisteren plaatsvond in het Slowaakse Bratislava. Naast de overall prijs, wonnen zij bovendien de eerste prijs in de categorie Beste stand.
Lees verder »   Reageer »
30 maart 2011

Winkeldief verplicht tot schadevergoeding

Goed nieuws voor winkeliers: betrapte winkeldieven betalen voortaan een schadevergoeding voor de tijd die zij aan de aanhouding en afhandeling kwijt zijn. Deze ‘boete’ van 151 euro komt bovenop de eventuele straf die door de rechter opgelegd wordt.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Kantoorpand verleidt huurder met rode gloed

Afgelopen maandag kleurde de omgeving van Stationsplein Roosendaal rood. In de ramen speelde niet de gebruikelijke setting van de bekende rode buurt in Amsterdam af, maar een roodverlicht decor met een keurige kantoorsetting. Bureau, laptop, dame in mantelpakje, heer in pak en een contactadvertentie.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Máxima is ons belangrijkste exportsymbool

Nederlandse exporteurs vinden prinses Máxima het beste vrouwelijke exportsymbool van Nederland. De ega van prins Willem Alexander eindigt daarmee op de eerste plaats, vóór Neelie Kroes.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2011

Eerst slopen, dan pas bouwen

Projectontwikkelaars in Amsterdam krijgen pas een vergunning voor nieuwbouw op een toplocatie in de stad als zij elders in de stad evenveel vierkante meters leegstand slopen. Tenminste, als het aan burgemeester Eberhard van der Laan ligt. 
Lees verder »   Reageer »
28 maart 2011

Overstappen naar andere bank wordt makkelijker

Binnenkort is het dan eindelijk zover: als u overstapt naar een andere bank kunt u u rekeningnummer gewoon meenemen. De Tweede Kamer stemde in met de motie van Kamerleden Koolmees (D66) en Braakhuis (GroenLinks) om nummerportabiliteit zo snel mogelijk in te voeren.
Lees verder »   Reageer »
25 maart 2011

Oudste ijssalon van Nederland sluit haar deuren

De oudste ijssalon van Nederland, Venezia aan de Voorstraat in Utrecht, gaat na 81 jaar dicht. Huidige eigenaar Carlo De Lorenzo heeft geen opvolger en gaat met pensioen.
Lees verder »   Reageer »
25 maart 2011

Crisis zelfstandigen voorbij

Veel zelfstandig ondernemers in de zakelijk dienstverlening en ICT hebben de crisis in 2010 definitief achter zich gelaten. Dat blijkt uit de zzp-monitor van zzp-community Myler, die de financiële positie van ruim 2.000 zelfstandigen onderzocht over de jaren 2009 en 2010.
Lees verder »   Reageer »
23 maart 2011

MKB heeft crisis beter doorstaan dan grote bedrijven

MKB bedrijven de crisis gemiddeld beter hebben doorstaan dan beursgenoteerde ondernemingen. In 2009 behaalden zij een gemiddelde winst, gedeeld door omzet van circa 2,5 procent. Beursgenoteerde bedrijven rapporteerden in datzelfde jaar een gemiddeld verlies van circa vijf procent.
Lees verder »   2 reacties »
22 maart 2011

Video: Ondernemerstips van de man achter Buienradar

In 2006 startte Edwin Rijkaart samen met zijn twee broers met Buienradar, één van de best bezochte websites van Nederland. Hij kijkt terug op zijn stormachtige start en geeft tips aan startende ondernemers. Zijn belangrijkste advies: gewoon starten, maar vergeet de luxe die u als loonslaaf gewend was. Dus weg met de leasebak!
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2011

Huur bedrijfsruimtes daalt sterk

Goed nieuws als u nu bedrijfsruimte zoekt. Door het enorme aanbod en de grote leegstand van bedrijfsruimtes zijn de huren van zowel nieuwe als bestaande bedrijfsruimte vorig jaar gedaald.
Lees verder »   Reageer »
205  206  207  208   ... 220
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken