Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
17 januari 2011

Steve Jobs uit de roulatie

Steve Jobs, de topman van Apple, draagt de dagelijkse leiding van het bedrijf weer – tijdelijk - over aan Tim Cook, de operationeel directeur van Apple. De aanleiding: niet nader omschreven medische redenen. Begin 2009 deed Jobs het ook al een paar maanden rustiger aan. Toen omdat hij een levertransplantatie onderging.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

Verhagen: kleine bedrijven moeten makkelijker naar de beurs kunnen

Minister Verhagen vindt dat kleine bedrijven makkelijker moeten kunnen doorgroeien naar beursgenoteerde bedrijven. Hij wil dit voor elkaar krijgen door onder meer de aanbestedingsregels te wijzigen zodat kleine bedrijven meer kans maken op overheidsopdrachten.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2011

Hennie van der Most geeft zijn visie op de BV Nederland

In Super Nederland beschrijft ondernemer Van der Most zijn kijk op de BV Nederland. Oorzaken en gewaagde oplossingen voor de crisis komen aan bod. De lezer krijgt op heldere en begrijpelijke wijze een inkijkje in het vaderlandse huishoudboekje en er worden oplossingen gepresenteerd voor lastige economische en maatschappelijke vraagstukken.
Lees verder »   2 reacties »
17 januari 2011

NMa deelde voor 137 miljoen aan boetes uit in 2010

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) deelde in 2010 voor 137 miljoen euro aan boetes uit. Deze werden verdeeld tussen twaalf verschillende zaken waarbij in totaal 33 bedrijven zijn beboet.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2011

Albert Heijn (83) overleden

Op 83-jarige leeftijd is gisteravond Albert Heijn in alle rust overleden. Als kleinzoon van de oprichter van de gelijknamige supermarktketen bracht hij als topman van 1962 tot 1989 het concern Ahold (daarvoor Albert Heijn NV) tot ongekende hoogte.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2011

Jong Ondernemen zoekt financiële begeleiders

Stichting Jong Ondernemen zoekt voor komend studiejaar financieel adviseurs die groepen jongeren willen begeleiden in zogeheten studentbedrijven. Steeds meer jonge, ambitieuze mensen kiezen ervoor een eigen onderneming te starten, waardoor Jong Ondernemen een tekort verwacht aan financiële coaches.
Lees verder »   Reageer »
12 januari 2011

Ondernemen in Nederland en Japan: de verschillen bekeken

Veel ontwikkelde (OECD) landen hebben sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw in meer of mindere mate een omslag gemaakt van een zogenaamde ‘managed’ naar een zogenaamde ‘entrepreneurial’ economie.
Lees verder »   Reageer »
11 januari 2011

Bouwend Nederland: Gemeenten mogen niet bezuinigen op kerntaken

Volgens het EIB zal de bouwsector, die in 2009 en 2010 onevenredig hard is getroffen door de recessie, eind 2011 weer licht herstel vertonen. De totale bouwproductie groeit naar verwachting met een procent. Dat betekent licht aan het einde van de tunnel.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2011

Retail wint van horeca

Voor de meeste restaurants in Nederland was 2010 niet bepaald een goed jaar. Mensen gingen door de economische crisis weer meer thuis eten. OF kozen voor restaurants in winkels: de restaurants van de Hema, Ikea en V&D realiseerden bijna vier procent meer omzet vorig jaar.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2011

Zakelijk succes staat of valt met gezond verstand

Gezond verstand, oftewel praktische intelligentie, staat aan de basis van succes als ondernemer. Onderzoek van de American University en de University of Maryland onder zowel beginnende als gevestigde ondernemingen benadrukt het belang van leren middels ervaringen en door te doen.
Lees verder »   1 reactie »
10 januari 2011

Van Gaal was nooit in de race voor MKB-Nederland

Zakenvrouw Annemarie van Gaal is naar eigen zeggen nooit in de race geweest om Loek Hermans als voorzitter van MKB-Nederland op te volgen. Ze is wel gebeld maar heeft meteen aangegeven geen interesse te hebben.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2011

Nederlandse ondernemer ‘voorzichtig’ positiever over economie

Het optimisme onder Nederlandse mkb-ondernemers over de economische vooruitzichten is het afgelopen jaar ‘voorzichtig’ gestegen met drie procentpunten. De optimisme-/pessimismebalans voor Nederland stijgt dit jaar naar een bescheiden negentien procent.
Lees verder »   Reageer »
6 januari 2011

'Hotels moeten strenger optreden tegen illegale prostitutie’

De politie wil dat er meer gedaan wordt tegen illegale prostitutie in hotels. Volgens het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) wordt de hotelsector steeds vaker misbruikt door publieke vrouwen, hun pooiers en hun klanten.
Lees verder »   Reageer »
5 januari 2011

Minder bedrijfswagens geregistreerd in 2010

In 2010 zijn de verkopen van zowel vrachtwagens als bestelwagens teruggelopen ten opzicht van 2009. De terugval bij bestelwagens is echter aanzienlijk minder dan die bij vrachtwagens. Wel is duidelijk dat 2010 nog niet het gewenste herstel naar de situatie van voor de crisis heeft laten zien.
Lees verder »   Reageer »
204  205  206  207   ... 213
Sportende werknemers verzuimen gemiddeld 6 dagen per jaar minder
Een onderneming is gebaat bij ondernemers die optimaal presteren. Dat betekent onder andere dat het verzuim door ziekte of andere ongemakken zoveel als mogelijk moet worden teruggebracht.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken