Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
10 december 2010

Meeste faillissementen in grafische sector

In totaal gingen er dit jaar 9.500 ondernemingen failliet in Nederland. De grootste klappen vielen in de grafische sector. Van de 14.217 bedrijven in deze branche gingen er 163 failliet, (1,15 procent).
Lees verder »   Reageer »
9 december 2010

Ondernemersvertrouwen stijgt weer

Het ondernemersvertrouwen is in het vierde kwartaal van 2010 duidelijk positief. Het herstel van het Nederlandse bedrijfsleven zet door, na een kleine onderbreking in het derde kwartaal.
Lees verder »   Reageer »
9 december 2010

Symposium 'Wat vrouwen willen'

Mannen en vrouwen delen dezelfde competenties (strategisch inzicht en leidinggevende capaciteiten), dezelfde motivatoren (geld verdienen en het hebben van een eigen bedrijf) en dezelfde achtergrond (opleidingsniveau en werkervaring).
Lees verder »   Reageer »
8 december 2010

Eindelijk opleidingsoverzicht voor MKB

Door het omvangrijke opleidingsaanbod op internet is het voor het MKB een onmogelijke opgave om de juiste opleidingen voor medewerkers te kiezen. 30 gerenommeerde opleidingsinstituten werken nu mee aan de lancering van een zoek- vergelijkings- en boekingssite voor opleidingen en trainingen.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2010

Digitale vraagbaak over AOV voor ondernemers geopend

Ondernemers en ZZP-ers die op zoek zijn naar onafhankelijke informatie over arbeidsongeschiktheids-verzekeringen kunnen vanaf nu de website verzekerenvoorzelfstandigen.nl raadplegen.
Lees verder »   Reageer »
7 december 2010

Meer controle op geweld tegen werknemers

Vanaf 2011 gaat de Arbeidsinspectie extra controleren op agressie op het werk. er wordt dan in opdracht van minister Kamp gekeken of er genoeg wordt gedaan tegen gewelddadige klanten. De controles spitsen zich vooral toe op de horeca en benzinestations, locaties die vaker doelwit zijn van overvallen.
Lees verder »   Reageer »
6 december 2010

Winkelcriminaliteit piekt tijdens feestdagen

Nederlandse winkeliers zullen tijdens de komende kerstperiode 178 miljoen euro aan omzet verliezen door winkelcriminaliteit. Dat is 6,2 miljoen euro meer dan in 2009 (een stijging van 3,6 procent).
Lees verder »   Reageer »
6 december 2010

Jazo Zevenaar is ‘Slimste bedrijf’ van Nederland

Metaalbedrijf Jazo Zevenaar heeft de wedstrijdtitel ‘Slimste bedrijf van 2010’ van de MKB Krachtcentrale in de wacht gesleept. De runners-up waren Finext uit Voorburg en Philips Lighting Vitrite uit Middelburg.
Lees verder »   Reageer »
3 december 2010

MKB’er least vaker online

LeasePlan Nederland heeft over de eerste drie kwartalen van 2010 het aantal online bestellingen van leaseauto’s aanzienlijk zien toenemen. Met name het bestelgemak en de tarieven blijken voor veel MKB’ers en zelfstandig ondernemers de belangrijkste reden om te kiezen voor online leasen.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2010

MKB minder gevoelig voor economische schommelingen

Grote bedrijven zijn een stuk conjunctuurgevoeliger dan het midden- en kleinbedrijf. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Op het dieptepunt van de crisis – eind vorig jaar – meldde 56 procent van de MKB-bedrijven een lagere omzet dan het jaar daarvoor.
Lees verder »   Reageer »
2 december 2010

Professional organizers twitteren gratis advies aan bedrijven

In januari is het Nationale Organizingmaand. De leden van de Nederlandse Beroepsvereniging voor Professional Organizers (NBPO) helpen u die maand met het structureren en organiseren van de werkplek.
Lees verder »   Reageer »
1 december 2010

Is uw ambitie geld waard?

Nederlanders zijn een ambitieus volkje. Dat blijkt maar weer eens uit de Unique Ambition Challenge. Dat de gemiddelde Nederlander niet alleen ambitieus is maar ook het hart op de juiste plaats heeft blijkt uit een onderzoek naar de inzendingen van deelnemers aan deze wedstrijd.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2010

Gratis overvaltraining voor ondernemers

Bij wijze van proef krijgen alle geïnteresseerde ondernemers in Haarlemmermeer sinds kort gratis preventietips, overvaltrainingen en veiligheidsscans aangeboden van de politie Kennemerland. In de training leren ondernemers zich ‘te wapenen’ tegen overvallen.
Lees verder »   Reageer »
30 november 2010

Manifestatie over het nieuwe samenwerken biedt MKB groei-impuls

De kans is reëel dat bedrijven steeds vaker worden geconfronteerd met vraagstukken die ze niet alleen kunnen oplossen, maar wel met een collectief van ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
203  204  205  206   ... 209
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken