Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
22 december 2010

MKB'er is getemperd optimistisch

Het jaar 2010 geeft een beeld van getemperde economische dynamiek in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. Ten opzichte van crisisjaar 2009 zijn de ondernemers minder uitgesproken optimistisch.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

Wordt u de 'Werkgever van het Jaar 2011' ?

Newcom Research & Consultancy en VKbanen organiseren de Werkgever van het Jaar 2011. In mei 2011 wordt bekend gemaakt wie zich de Werkgever van het Jaar mag noemen. U misschien?
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

Zzp’er is in balans

Ze maken vaak meer uren dan de gemiddelde werknemer, maar toch is ruim de helft van de zzp’ers tevreden met zijn balans tussen werk en privé. Dit blijkt uit het vierde kwartaalonderzoek van de ZZP Barometer, gehouden onder 1.315 zzp’ers, zo meldt Nu.nl.
Lees verder »   Reageer »
22 december 2010

Apollo Vredestein wint AWVN-Innovatietrofee

Apollo Vredestein in Enschede is de winnaar van de AWVN-Innovatietrofee van het vierde kwartaal van 2010. De internationale bandenfabrikant voert al jaren een vernieuwend P&O-beleid, waarin continue verbetering en optimale benutting van competenties centraal staan. Vitaliteit en inzetbaarheid zijn de sleutelwoorden, zo stelt de jury.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2010

MKB herstelt na moeilijke jaren

Het MKB zal in 2011 weer licht groeien met 1,75 procent. Dit jaar, 2010, is de afzet nauwelijks toegenomen (0,25 procent). In 2009 was nog sprake van een daling van zes procent.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2010

Specialisten behouden status van vrije ondernemer

Vrijgevestigde medisch specialisten hoeven hun fiscale status als ondernemer niet op te geven. Dat is het gevolg van een akkoord tussen specialisten, ziekenhuizen en minister Schippers (Volksgezondheid), zo meldt de Telegraaf.
Lees verder »   Reageer »
17 december 2010

Economische groei door ondernemende migrantenvrouwen

De moderne aanpak van enkele organisaties lijkt bijzonder goed aan te sluiten op de nieuwe rechtse idealen. Migrantenvrouwen zijn ondernemend en met een steuntje in de rug zorgen zij voor revolutionaire ontwikkelingen.
Lees verder »   Reageer »
17 december 2010

Samen aan de Top-weekend voor zelfstandig onderneemsters

"Nadenken over mijn bedrijfsdoelen voor 2011? Daar heb ik helemaal geen tijd voor! Dat ik het druk heb, is een goed teken, toch?" Maar doe je wel de dingen in je bedrijf die je in de droomfase voor ogen had? Doe je de dingen die goed voelen of pak je wat je pakken kunt? Gebruik je je eigen kracht wel voldoende?
Lees verder »   Reageer »
15 december 2010

Winnaar Ambition Challenge: Koning Pannenkoek

Het oprichten van restaurant Koning Pannenkoek is de winnende ambitie van de Unique Ambition Challenge. Deze ambitie is ingezonden door Gerben Broens. Met behulp van een coach en een bedrag tot 50.000 euro wordt zijn ambitie gerealiseerd.
Lees verder »   Reageer »
15 december 2010

Meer zzp´ers, meer concurrentie

Zzp´ers ervaren steeds meer concurrentie van soortgenoten: 36 procent vindt dat de concurrentie toeneemt. Zes procent vindt dat de concurrentie afneemt en 37 procent houdt het erop dat het gelijk blijft. Opvallend: veertien procent heeft geen idee van de concurrentie.
Lees verder »   Reageer »
15 december 2010

Supermarktovervaller overleden

Een Marokkaanse man van twintig die in Moerkapelle een supermarkt heeft overvallen, is overleden. Tijdens zijn overval  raakte hij zwaar gewond. Volgens De Telegraaf omdat de 62-jarige winkeleigenaar de overvaller van zich af sloeg. Die zou vervolgens van de trap zijn gevallen en zijn nek hebben gebroken.
Lees verder »   Reageer »
15 december 2010

Rol sociale partners in sociale innovatie MKB te beperkt

De rol van sociale partners - zoals brancheorganisaties, vakbonden, cao-partijen en O&O-fondsen - is te beperkt bij sociale innovatie in het MKB. Zij moeten ondernemers meer stimuleren om thema’s als scholing en opleiding, employability en flexibel organiseren aan te pakken.
Lees verder »   Reageer »
15 december 2010

Bouwprognoses 2010-2015: na-ijleffect van de recessie overheerst

Als gevolg van een na-ijleffect van de recessie nemen investeringen in de woning- en utiliteitsbouw af en bevindt de sector zich nog altijd in een neerwaarts aanpassingsproces. Volgend jaar komt de krimp in de bouw ten einde; de bodem is in zicht. De lange termijn brengt echter beperkt herstel.
Lees verder »   Reageer »
14 december 2010

Zorgondernemer Loek Winter hoogleraar bij Nyenrode

Zorgondernemer Loek Winter wordt bijzonder hoogleraar Healthcare Entrepreneurship bij Nyenrode Business Universiteit. De universiteit wil ondernemers in de zorg vaardigheden en kennis aanbieden om vernieuwingen te realiseren.
Lees verder »   Reageer »
202  203  204  205   ... 209
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken