Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
4 november 2010

Zzp'ers krijgen meer tijd om te kiezen voor vangnetpolis

Verzekeraars reageren positief op het verzoek van de SER om de bedenktijd voor het afsluiten van een zogenoemde vangnetverzekering met één jaar uit te breiden naar vijftien maanden. Ook wordt deze verzekering eenmalig opengesteld voor bestaande zelfstandigen die nog geen verzekering hebben.
Lees verder »   Reageer »
3 november 2010

Stichting ZZP Nederland lanceert website

Vanaf 1 november dit jaar beschikken ZZP’ers over een eigen stichting en website. Doel van de oprichter Peter Tijssen van de ‘Stichting ZZP’ is om zelfstandigen zonder personeel en klanten via de website met elkaar in contact te brengen.
Lees verder »   Reageer »
2 november 2010

Nederlandse bedrijven willen weer volop de grens over

Nederlandse bedrijven willen weer volop internationaal uitbreiden. En ze hebben er alle vertrouwen in dat hun internationale expansieplannen succesvol gaan zijn.
Lees verder »   Reageer »
29 oktober 2010

Workshop ‘Strategisch ondernemen met duurzame producten’

BECO geeft op dinsdag 7 december een workshop over duurzaam, strategisch ondernemen met uw product op een centrale plaats. Hieronder leest u meer over de inhoud van de workshop en hoe u zich kunt inschrijven.
Lees verder »   Reageer »
28 oktober 2010

Kwart zzp'ers zit zonder werk

Van alle zzp'ers die als interimmer actief zijn in de zakelijke markt, had 28 procent het afgelopen half jaar geen of nauwelijks werk. Gemiddeld hadden alle zzp'ers de helft van hun beschikbare tijd een opdracht.
Lees verder »   Reageer »
26 oktober 2010

Prinses Máxima ontmoet starters in Den Haag

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is zaterdagochtend 6 november aanwezig bij de landelijke Startersdag van de Kamer van Koophandel Den Haag in het Provinciehuis te Den Haag. 
Lees verder »   Reageer »
20 oktober 2010

Investeren in duurzame groei leidt tot meer winst

Bedrijven die investeren in duurzame groei realiseren hogere winstmarges, omdat de productie van duurzame producten goedkoper is dan conventionele producten en forse besparingen worden gerealiseerd in energie- en watergebruik en het reduceren van de CO2-uitstoot.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2010

Kloof tussen politiek en ondernemend Europa nog duidelijk aanwezig

Op 14 oktober kwamen op uitnodiging van de Kamer van Koophandel 26 toonaangevende en innovatieve ondernemers in Brussel bij elkaar om deel te nemen aan het tweejaarlijkse European Parliament of Enterprises.
Lees verder »   Reageer »
18 oktober 2010

Chinese bedrijven gedwongen om hun relaties te vermaken

Discriminatie jegens de private sector door de staatsbanken van China dwingt vele kleine en middelgrote bedrijven zich te buiten doen aan het entertainen van hun potentiële klanten en belangrijke contacten.
Lees verder »   Reageer »
13 oktober 2010

Minder pessimisme onder ZZP’ers

De ZZP’er heeft in het derde kwartaal van 2010 duidelijk meer vertrouwen in de toekomst gekregen. Dat blijkt uit de YER Interim Markt Monitor, die ieder kwartaal het vertrouwen van ZZP-ers in de interim opdrachtenmarkt meet.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2010

China domineert internationale IPO markt in derde kwartaal

Ondanks de instabiele markt en minder transacties in het derde kwartaal slaagde de internationale IPO markt erin ongeveer evenveel kapitaal bijeen te brengen. De groeikracht van Azië vormt nog steeds de motor achter de internationale IPO-markten.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2010

Helft MKB-octrooiaanvragers uit industrie en dienstverlening

De sectoren industrie en zakelijke diensten kennen relatief veel mkb-bedrijven die octrooien aanvragen. Van de mkb’ers in de industrie heeft 28 procent octrooi aangevraagd. In de zakelijke dienstverlening is dat 26 procent.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2010

Ernst & Young Entrepreneurs Of The Year bekend

Jan-Renier Swinkels van Bavaria, Thijs van den Heuvel van Olympic Food Group en Daan Dohmen van Focus Cura Zorginnovatie zijn gekozen tot respectievelijk Ernst & Young Master, Accelerating en Emerging Entrepreneur Of The Year.
Lees verder »   Reageer »
8 oktober 2010

Landelijke Jonge Ondernemersdag begon met pittig ontbijtje

Succesvolle en vaak nog jonge ondernemers zoals Bernd Damme (Eyewear), Ridder Drost (Liquido D’oro), Sherita Narrain (Thermen Holiday en zwarte zakenvrouw 2007) en Alexander van Dijl (VraagAlex) aten dinsdag in het Rotterdamse Beurs-World Trade Center een lekker ontbijt met zo’n 40 leerlingen van drie basisscholen uit Rotterdam.
Lees verder »   Reageer »
202  203  204   ... 205
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken