Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
12 maart 2020

Exponentiële toename risico’s internationale handel

De vooruitzichten voor grensoverschrijdende bedrijven zijn in het eerste kwartaal van 2020 het slechtst sinds zes jaar. Dit blijkt uit het Global Business Risk Report (GBRR) van Altares Dun & Bradstreet. Dit rapport rangschikt de grootste bedreigingen voor het bedrijfsleven op basis van de potentiële impact van elk risicoscenario. Aan ieder risico wordt een score toegekend. Hoe hoger de score, hoe hoger het risico. De top tien risico’s worden bij elkaar opgeteld om een Global Business Impact (GBI) score te berekenen.
Lees verder »   Reageer »
10 maart 2020

Corona: economie Nederland in top vijf meest getroffen landen

Nederland staat op de derde plaats van economieën die het hardst worden geraakt door het Corona-virus. Bovenaan staat Taiwan en Zuid-Korea. Daarna volgen Nederland, Hongarije en Indonesië (China is als ‘veroorzaker’ buiten beschouwing gelaten). Dat stelt Euler Hermes.. De sectoren die het hardst worden getroffen zijn chemie, transport, automotive, textiel en elektronica. Euler Hermes schat dat er door het Corona-virus elk kwartaal voor $320 miljard verloren gaat aan handel in goederen en diensten wereldwijd. Dit handelsverlies per kwartaal is vergelijkbaar met de impact van een heel jaar handelsoorlog tussen de VS en China.
Lees verder »   Reageer »
9 maart 2020

In vier stappen naar een toekomstbestendige bouworganisatie

2019 was geen gemakkelijk jaar voor de bouw en ook 2020 is volgens de experts op veel fronten nog onzeker. Niet alleen het personeelstekort, maar ook de beslissingen en wetten van de overheid (stikstof en PFAS) hebben, en hadden, een flinke impact op de bouw. Toch legt de overheid niet enkel restricties op. Er worden ook plannen gepresenteerd die nieuwe taken en verantwoordelijkheden voor werkgevers formuleren.
Lees verder »   Reageer »
9 maart 2020

Accountancysector zet in 2020 in op klanttevredenheid

Klanttevredenheid is dit jaar het belangrijkste thema onder Nederlandse accountants- en administratiekantoren. Dit blijkt uit een rondvraag van softwarebedrijf Exact onder meer dan 250 accountants- en administratiekantoren. Meer dan de helft van de respondenten beschouwt klanttevredenheid als een van de twee belangrijkste uitdagingen voor 2020, gevolgd door het efficiënt automatiseren van kantoorprocessen.
Lees verder »   Reageer »
6 maart 2020

Wereldwijde toename faillissementen met twee procent

Het aantal faillissementen in Azië neemt in 2020 naar verwachting met vier procent toe. Vooral het coronavirus zorgt voor een groeiende onzekerheid in Aziatische markten. Ook ondervinden zij de gevolgen van teruglopende internationale handel. Deze onzekere vooruitzichten kunnen leiden tot uitstel van investeringen. Dat voorspelt Atradius in haar faillissementsvooruitzichten voor 2020.
Lees verder »   Reageer »
6 maart 2020

Agrifood: nieuwe risico's op komst

De winstgevendheid van foodbedrijven is de afgelopen vijf jaar bijna gehalveerd. En die trend zet door omdat de sector wereldwijd te maken krijgt met nieuwe bedreigingen. Zo waarschuwt Euler Hermes, de grootste kredietverzekeraar ter wereld, in het onlangs gepubliceerde rapport ‘Agrifood: nieuwe risico’s op komst’.
Lees verder »   Reageer »
4 maart 2020

Dit moet u weten voordat u van ZZP’er een bv wordt

Als u als ondernemer start is een eenmanszaak een prima rechtsvorm. U gaat naar de Kamer van Koophandel en minuten later is uw eenmanszaak een feit. Zeker de eerste paar jaar is het fijn werken met een eenmanszaak. Ook de voordelen die de overheid biedt aan een startende ondernemer spelen hierbij een rol. Maar als uw bedrijf op alle vlakken blijft groeien, is het verstandig om na te gaan of een eenmanszaak nog wel de juiste rechtsvorm voor u is.
Lees verder »   Reageer »
2 maart 2020

Coronavirus vertraagt zonne-energie projecten in Nederland

De berichten rond het coronavirus volgen zich in snel tempo op. De impact van het virus is veel groter dan dat de media eerder berichtte. De handel en het openbare leven ligt in veel Chinese steden zo goed als stil. Ook de solar markt gaat de gevolgen hiervan nu onomkeerbaar merken. "Grote zonne-energieprojecten in Nederland die nu op de planning staan kunnen qua oplevering nu serieus onder druk komen te staan," geeft Gerard Scheper van European Solar aan.
Lees verder »   Reageer »
28 februari 2020

Het effect van het coronavirus op financiële resultaten

Het coronavirus is onderwerp van gesprek, en hoe. Iedereen heeft het er over, ook omdat het steeds dichterbij komt. Op het moment van schrijven is Nederland een van de weinige West Europese landen waar nog geen besmetting geconstateerd is. Is het terecht dat over het Coronavirus zorgen zijn ? Feit is dat een flinke griepgolf meer mensenlevens kost. Waarschijnlijk zit de angst echter vooral in het onbekende.
Lees verder »   1 reactie »
27 februari 2020

Werkbaar werk bij zelfstandige ondernemers onder druk door werkstress

In het Pact 2020 spraken de sociale partners en de Vlaamse Regering af om het aantal werkbare jobs voor zelfstandige ondernemers te doen stijgen tot 55 procent in 2020. Werkbare jobs leveren niet alleen werkplezier, leerkansen en motivatie maar stimuleren ook om langer aan de slag te blijven. Sinds 2007 meet de SERV-Stichting Innovatie & Arbeid via een grootschalige peiling driejaarlijks de werkbaarheid bij zelfstandige ondernemers. De resultaten van de werkbaarheidsmeting 2019 voor zelfstandige ondernemers zijn nu bekend.
Lees verder »   Reageer »
27 februari 2020

Nederlandse bouw en fabricage koelen af

Recente publicaties van Atradius wijzen op een vertraging in de Nederlandse bouw en fabricage. Het rapport over de maakindustrie toont aan dat, ondanks stevige groei en grote vraag in 2018 en de eerste helft van 2019, de metaal- en staalindustrie kampt met een terugval. Behalve afnemende vraag van de autoindustrie zorgt ook druk van de EU op Nederlandse bouwbedrijven en boeren om schadelijke uitstoot te verminderen voor een stop op bouw- en infrastructuurprojecten.
Lees verder »   Reageer »
24 februari 2020

Vijf tips om afval te reduceren in productie

Afval, uitval en restmateriaal zijn onvermijdelijke bijkomstigheden in ieder productieproces. Tegelijkertijd neemt de druk bij bedrijven om zo duurzaam mogelijk te opereren steeds verder toe. Zo bleek uit The Circularity Gap Rapport dat werd gepresenteerd op het World Economic Forum dat er meer dan 100 miljard ton grondstoffen zijn verspild in één jaar, een nieuw record. Hoe kunnen productiebedrijven er nu voor zorgen dat ze zo weinig mogelijk verspillen en weggooien?
Lees verder »   Reageer »
21 februari 2020

Boeren vinden kennis leveranciers belangrijker dan prijs

Boeren hechten steeds grotere waarde aan de kennis van hun leveranciers over de sector en de ontwikkelingen daarin. Maar liefst 68 procent van de boeren vindt dit vandaag de dag de belangrijkste eigenschap van een leverancier. Opvallend is dat dit in 2013 en 2017 maar een op de vijf boeren was. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners onder 203 Nederlandse boeren. 
Lees verder »   Reageer »
20 februari 2020

Ondernemersvertrouwen nagenoeg onveranderd

Het ondernemersvertrouwen kwam aan het begin van het eerste kwartaal van 2020 uit op 6,4, nagenoeg gelijk aan een kwartaal eerder (6,6). De verwachtingen voor het eerste kwartaal zijn in de meeste bedrijfstakken positief. Ondernemers zijn over werkgelegenheid optimistischer dan een kwartaal eerder. Dit melden het CBS, KVK, het Economisch Instituut voor de Bouw, MKB-Nederland en VNO-NCW op basis van de Conjunctuurenquête Nederland.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 215
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken