Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
27 augustus 2020

Als ondernemer uw tijd effectief en efficiënt gebruiken

Is het herkenbaar dat u bepaalde werkzaamheden moet uitvoeren, maar u uzelf er niet goed op kunt concentreren? Waarschijnlijk wel, want dit komt bij steeds meer mensen voor. Soms hebben concentratieproblemen een fysieke oorzaak zoals ADHD, medicijnen, leeftijd of een verslechterde doorbloeding van het hersenweefsel. Veel vaker worden concentratieproblemen echter veroorzaakt door stress. De hele dag door zijn er (te)veel zaken die aandacht vragen, en dat zorgt voor versnippering van uw concentratie.
Lees verder »   1 reactie »
27 augustus 2020

Nederlander negeert bedrijven die zich amoreel hebben gedragen tijdens coronacrisis

Ruim een derde (35 procent) van de werkende Nederlanders is van plan om bedrijven die zich tijdens de coronacrisis amoreel gedragen, links te laten liggen. Dit blijkt uit onderzoek van platform WieZetJijOpEen.nu uitgevoerd door PanelInzicht onder 1.505 werkende Nederlanders. Van alle ondervraagden is bijna de helft van plan om in de toekomst meer producten of diensten te kopen van bedrijven die zich tijdens de coronacrisis solidair opstellen.
Lees verder »   Reageer »
26 augustus 2020

Bijna driekwart minder gasten in toeristische accommodaties

In het tweede kwartaal van 2020 ontvingen toeristische accommodaties 72 procent minder gasten dan een jaar eerder. De daling loopt uiteen van 82 procent in Noord-Holland tot 53 procent in Friesland. Dit blijkt uit de nieuwste cijfers van het CBS. De verblijfsrecreatie – zoals hotels, huisjesterreinen, kampeerterreinen en groepsaccommodaties – is na het recordjaar 2019 nu hard geraakt door de coronacrisis. In april 2020 kwam de sector zelfs bijna geheel tot stilstand met 95 procent minder gasten dan in april 2019.
Lees verder »   1 reactie »
25 augustus 2020

Uw kind voorbereiden op het ondernemerschap?

De juiste opleiding kan de basis leggen voor succesvol ondernemerschap en kansen bieden voor de toekomst. Uw zoon of dochter kan al op jonge leeftijd ervaringen opdoen met ondernemen. Uw kind profiteert daar het hele leven van. De praktijkgerichte en awardwinning ondernemersopleidingen van Hogeschool Tio bieden die mogelijkheid; waar ondernemerschap wordt aangemoedigd en persoonlijke ambities de ruimte krijgen. 
Lees verder »   1 reactie »
24 augustus 2020

Consument in control over eigen energiedata

De consument zelf laten beslissen over eigen energiedata. Jarenlang liep berichten- en gegevensuitwisseling van energiedata via netbeheerders , enkel toegankelijk voor energieleveranciers. Op Gaslicht.com draait nu het vervolg van een succesvolle pilot, in samenwerking met de netbeheerders, waarbij consumenten zélf in control zijn over hun energiegegevens. Energie vergelijken wordt voor de consument nog eenvoudiger dan het al is.
Lees verder »   Reageer »
21 augustus 2020

Bouwmarkten blijven aantal bezoekers reguleren door strenge maatregelen

De leden van de Vereniging van Winkelketens in de Doe-Het-Zelfbranche (VWDHZ) roepen de klanten op om de getroffen aanvullende corona-maatregelen in de bouwmarkten en doe-het-zelf winkels te blijven hanteren en op te volgen. "Wij zien met elkaar dat het noodzakelijk is om als Doe-Het-Zelf branche aandacht te blijven vestigen op de getroffen maatregelen in bouwmarkten en doe-het-zelfwinkels, in verband met de toename van het aantal coronabesmettingen. Ook roepen we de gemeenten op om eenduidig beleid te voeren zodat er geen onduidelijkheid ontstaat," aldus Harm-Jan Stoter, voorzitter van de VWDHZ waarbij Intergamma (Gamma en Karwei), Praxis, Hornbach Nederland, DGN Retail (Hubo en Multimate) en Bauhaus Nederland zijn aangesloten.
Lees verder »   1 reactie »
17 augustus 2020

Ondernemer laat zich bij belangrijke beslissingen leiden door onderbuikgevoel

Maar liefst 73 procent van de Nederlandse ondernemers laat zich bij belangrijke beslissingen voornamelijk leiden door hun ‘ondernemersinstinct’. Dit blijkt uit onderzoek van Ledstores Europe onder 528 ondernemers, uitgevoerd door Panelwizard. Naast het onderbuikgevoel, baseert bijna een op de drie ondervraagden hun uiteindelijke besluit voornamelijk op data. 
Lees verder »   1 reactie »
14 augustus 2020

Hoe machines het verpakkingsproces kunnen optimaliseren in de nieuwe situatie

In deze ongekende tijden staan veel bedrijven voor nieuwe uitdagingen waar zij niet eerder mee te maken hebben gehad. De vraag naar bijvoorbeeld eten en drinken is snel gegroeid, koopgewoonten veranderen en bedrijven moeten meer producten versturen naar de consument dan ooit tevoren. Tegelijkertijd moeten ze ervoor zorgen dat hun werknemers veilig kunnen werken op 1,5 meter afstand.
Lees verder »   Reageer »
14 augustus 2020

Inkomsten reisbranche in juli nog 21 procent lager dan vorig jaar

Ondernemers in de reisbranche ontvingen in juli gemiddeld 21 procent minder inkomsten dan in dezelfde maand een jaar eerder. Ook de kunstsector, restaurants en cafés zijn de coronacrisis nog lang niet te boven, blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 bv’s en eenmanszaken.  
Lees verder »   Reageer »
12 augustus 2020

Mkb vreest voor gebrek aan aanvragen in 2021

De coronacrisis zorgt voor veel onzekerheid bij ondernemend Nederland, vooral nu de angst voor een tweede golf toeneemt. Ondernemers komen onverwachts voor zakelijke uitdagingen te staan. Zo vrezen mkb’ers de komende tijd voor een daling in het aantal aanvragen dat zij ontvangen. Daarnaast zien zij het onderhouden van een stabiele cashflow als een grote uitdaging. Dit blijkt uit onderzoek van financieel dienstverlener Bibby Financial Services.
Lees verder »   1 reactie »
11 augustus 2020

Reorganiseren: vier belangrijke aandachtspunten

Veel ondernemingen verkeren in zwaar weer, ondanks de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkgelegenheid en andere steunmaatregelen vanuit de overheid. Sommige ondernemingen zullen niet aan een reorganisatie ontkomen en moeten afscheid gaan nemen van werknemers. Wellicht geldt dat ook voor u. Bij een reorganisatie komt veel kijken. Het welslagen van een reorganisatie valt of staat bij een goede voorbereiding.
Lees verder »   Reageer »
7 augustus 2020

'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'

Na de historische val van de economie in de afgelopen maanden volgt komend kwartaal een record-herstel. Welk land herstelt snel? En wie blijft er achter? Volgens de researchafdeling van Euler Hermes kan de eurozone komend kwartaal rekenen op een rebound van +12,8 procent. "Bij het herstel gaat Duitsland aan kop, Italië doet het verrassend beter dan gedacht en de hardste klap krijgt Spanje", zegt Johan Geeroms, Risk Director bij Euler Hermes Nederland. Hij benadrukt dat het herstel relatief is: "Veel bedrijven liggen aan het infuus."
Lees verder »   1 reactie »
30 juli 2020

Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen

Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan. Een op de tien van de MKB’ers overweegt dan ook binnen twee jaar naar het buitenland uit te breiden.
Lees verder »   Reageer »
29 juli 2020

Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf

Maar liefst 24 procent van de medewerkers van een familiebedrijf stelt dat hun organisatie succesvoller is als niet-familiebedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Strike onder 370 Nederlanders werkzaam bij familiebedrijven, uitgevoerd door PanelInzicht. Een kwart van de respondenten denkt zelfs dat hun organisatie over vijf jaar niet meer bestaat als er niets verandert.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 223
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken