Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
27 december 2019

MKB bedrijven zien duidelijk verband tussen omzetgroei en volledige productinformatie

Uit onderzoek van GS1 US blijkt dat 59 procent van de snelgroeiende MKB bedrijven directe correlatie ziet tussen omzetgroei (25 procent) en volledige productinformatie. De studie is uitgevoerd om kritische factoren voor de groei van kleine bedrijven in de detailhandel te onderzoeken. De studie Charting the Growth Journey: From Product to Profitable Business brengt in kaart hoe het groeipad van een winstgevende onderneming met producten eruit ziet.
Lees verder »   Reageer »
24 december 2019

Modulair bouwen levert 40 procent extra woningen op

De arbeidsproductiviteit in de bouw is relatief laag in vergelijking met andere sectoren. In het tweede kwartaal van 2019 werd in Nederland per gewerkt uur 51 euro aan waarde toegevoegd, terwijl dit in de bouw slechts 42 euro per gewerkt uur is. De belangrijkste oorzaak is dat in de bouw nog weinig geautomatiseerd is. Sinds de opleving van de bouwsector in 2014 laat de productiviteit volgens ABN AMRO wel een sterke stijging zien door een toename van het aantal bouwprojecten.
Lees verder »   Reageer »
24 december 2019

Druk op Nederlandse foodsector groeit door milieukwesties

Hoewel de internationale voedingsindustrie goed presteert en relatief stabiel is, blijven de voedselmarkten kwetsbaar voor neerwaartse risico’s. Zo kunnen schommelende grondstofprijzen, veranderende consumentenbehoeften en milieuvraagstukken de toch al krappe marges en winstgevendheid onder druk zetten. Hoewel ook de Nederlandse foodsector naar verwachting goed blijft presteren, zal de groei van de toegevoegde waarde met name in de landbouw in 2019 en 2020 wel vertragen (respectievelijk met -0,7 en -0,4 procent).
Lees verder »   Reageer »
23 december 2019

We hebben het drukker dan ooit; tijd voor een vijftien-urige werkweek

Charles Darwin werkte slechts 4,5 uur per dag. De wetenschapper sloot zich dan drie keer anderhalf uur op in zijn kantoor in Londen om te schrijven. Tussendoor genoot hij van een maaltijd of een wandeling. Zo nu en dan liet hij zich voorlezen. Ondanks deze korte werkdagen kan Darwin geen gebrek aan productiviteit worden verweten; hij schreef in totaal negentien boeken, waaronder ‘On the Origin of Species’, een van de meest invloedrijke wetenschappelijke boeken die er bestaan.
Lees verder »   Reageer »
23 december 2019

Betaalbaarheid en transparantie cruciaal voor succes duurzame spijkerbroek

Ruim de helft van de Nederlandse consumenten is bereid een duurzame spijkerbroek te kopen, maar 77 procent zegt dat deze wel betaalbaar moet blijven. Dat blijkt uit het rapport ‘Kruistocht voor een schone en eerlijke spijkerbroek’ dat ABN AMRO heeft gepubliceerd. Om de verkoop van deze spijkerbroeken te stimuleren, zijn veranderingen in de mode-industrie nodig. Er dient te worden ingezet op een transitie van fast fashion naar meer duurzame verdienmodellen. Transparantie is hierin cruciaal; 62 procent wil meer voorlichting van de overheid en retailers over de productie van jeans.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2019

De voordelen van een elektrische auto leasen

Elektrisch rijden heeft een grote sprong gemaakt de afgelopen jaren. Eerst ging het voornamelijk om hybridemotoren, maar tegenwoordig zijn geheel elektrische modellen een stuk populairder. Over de eerste tien maanden van dit jaar hadden elektrische auto’s zelfs een marktaandeel in de verkoop van nieuwe auto’s van maar liefst 8,7 procent. Bent u zich ook aan oriënteren op een nieuwe zakelijke auto? Nu de nadruk steeds minder komt te liggen op autobezit en meer op autogebruik, is leasen mogelijk ook voor u als ondernemer een goede optie.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2019

Van loondienst naar zzp bij dezelfde werkgever

U werkt in loondienst en wilt aan de slag als zzp’er. Uw huidige werkgever vindt het ook een goed idee, maar hij of zij wil u eigenlijk ook niet kwijt. Dus waarom doet u uw eerste klus niet meteen bij uw oude werkgever? Het lijkt een logische stap, maar van loondienst naar zzp bij dezelfde werkgever, mag dat eigenlijk wel? In dit artikel geeft Knab antwoord op deze vraag.  
Lees verder »   Reageer »
19 december 2019

Zeven tips om succesvol te ondernemen

Uit CBS-cijfers blijkt dat vorig jaar in Nederland het laagste aantal faillissementen sinds 2001 werd uitgesproken. Dat klinkt hoopvol voor startende ondernemers. "De afname van het aantal faillissementen stagneert echter, en ook in 2018 wisten nog altijd ruim 3.100 bedrijven niet te overleven," waarschuwt Stephan Veltman, Sales Leader Business Transformation bij Dassault Systèmes. Hij deelt zeven tips voor een grotere kans op succes.
Lees verder »   Reageer »
19 december 2019

Klimaatregulering kost bedrijven 22,5 biljoen dollar

Bedrijven zijn onvoldoende voorbereid op de gevolgen van de klimaatmaatregelen. Margedruk door hogere (emissie)kosten en een stortvloed aan regels zijn voor veel bedrijven een directe bedreiging. Complete ondernemingen (of onderdelen ervan) kunnen hun volledige waarde verliezen. Tot 2030 moet het bedrijfsleven wereldwijd 2,5 biljoen dollar neertellen om te voldoen aan de intensievere klimaatregulering.
Lees verder »   2 reacties »
18 december 2019

Hoe u zich als mkb’er voorbereidt op de rustige periode na kerst

Hoewel sommigen vooral uitkijken naar wat de kerstman dit jaar allemaal aan cadeaus in petto heeft voor ze, zien anderen in kerst vooral een stortvloed aan werk. Maar hoe zit het met de stille periode na de feestdagen? Wat kan uw mkb-bedrijf door de dip na kerstmis heen helpen? Factris-CMO Liudmila Dobiliene heeft vier nuttige tips.
Lees verder »   5 reacties »
17 december 2019

Helft ondernemers geeft voorkeur aan familiebedrijf

Maar liefst 52 procent van de Nederlandse ondernemers doet liever zaken met een familiebedrijf dan een niet-familiebedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Fambizz onder 372 ondernemers met ten minste tien medewerkers in dienst, uitgevoerd door Sherloq. Van alle ondervraagden stelt 61 procent dat familiebedrijven gemaakte afspraken vaker nakomen dan niet-familiebedrijven.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2019

Onzekerheid milieumaatregelen remt economische groei in 2020

De onzekerheid over het stikstof- en PFAS-beleid zet een stevige rem op de volumegroei in veel sectoren, blijkt uit de Sectorprognoses 2020-2021 van ABN AMRO. De agrarische sector (-0,5 procent), de bouw (-2,0 procent), industrie (-1,5 procent) en transport en logistiek (+0,5 procent) worden volgens ABN AMRO in 2020 het meest geremd. In de landbouw drukken de stikstofmaatregelen vooral hun stempel op de melkveehouderij.
Lees verder »   Reageer »
13 december 2019

Vijf trends in risico’s voor 2020

Het scala aan risico's voor bestuurders en commissarissen (D&O), evenals de resulterende scenario's voor verzekeringsclaims, is de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen. Met bedrijfsmanagement in de schijnwerpers als nooit tevoren, wijst een nieuw rapport van de verzekeraar Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS)  op vijf megatrends die aanzienlijke risico's zullen hebben voor het senior management in 2020 en daarna.
Lees verder »   Reageer »
12 december 2019

ZZP’ers willen óók wel eens een kerstpakket van hun opdrachtgever(s)!

Verwachten zelfstandige ondernemers een kerstpakket van de opdrachtgever of geven ze er juist zelf een? Het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek van Intelligence Group laat zien dat zelfstandigen best wel een kerstpakket willen.  Het kerstpakket is voor medewerkers een teken van waardering van de werkgever. Van de zelfstandigen krijgt 39 procent een kerstpakket van hun opdrachtgever. Dit is minder dan ZZP’ers zouden willen. Iets meer dan de helft (53 procent) van alle ZZP’ers zou namelijk graag een kerstpakket willen ontvangen.  
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 212
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken