Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
10 april 2019

Bouw groeit ondanks capaciteitstekorten en afvlakkende economie verder door

De ambitie om met 75.000 opgeleverde nieuwbouwwoningen per jaar het woningtekort op te lossen wordt vooralsnog niet gehaald. Als gevolg van een tekort aan personeel kan de bouw de grote vraag naar woningen en utiliteitsgebouwen namelijk nauwelijks aan.
Lees verder »   Reageer »
5 april 2019

Nederlands exporteursvertrouwen doet stapje terug

Het vertrouwen van Nederlandse exporteurs neemt voor het eerst sinds jaren af en krijgt een magere voldoende. Terwijl bedrijven vorig jaar hiervoor nog een 7,2 als rapportcijfer gaven, beoordelen ze dit nu met een 6,6. Dit sentiment wordt gevoed door internationale politieke spanningen.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2019

Zeven van de tien MKB’ers van plan te investeren in bedrijf

Maar liefst 69 procent van het Nederlandse MKB is van plan de komende vijf jaar in zijn onderneming te investeren. Dit blijkt uit onderzoek van MKB-financieringsplatform October onder 1.059 Nederlandse MKB-ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
4 april 2019

Brexit en de privacywetgeving: hoe verder?

Twee weken geleden demonstreerden er in Londen meer dan een miljoen mensen tegen de Brexit. De protestmars gaat de boeken in als één van de grootste Britse demonstraties aller tijden. De verdeeldheid is groot en de tijd dringt. De Britten hebben tot 12 april de tijd om met een alternatief plan te komen.
Lees verder »   1 reactie »
3 april 2019

Markt commerciële drones groeit naar 38 miljard euro

De markt voor commercieel dronegebruik groeit razendsnel. Momenteel is deze branche wereldwijd goed voor een omzet van bijna zestien miljard euro, in 2024 gaat het al om bijna 38 miljard euro. Drones worden nu vooral ingezet in de energiesector, de bouw en de landbouw, sectoren die de komende jaren voorop blijven lopen op dit gebied.
Lees verder »   Reageer »
29 maart 2019

De leukste 1 april grappen-apps voor op kantoor

De ultieme dag voor grapjassen staat weer voor de deur; 1 april! De dag van grappen en grollen, humor en schrikreacties. Bent u er al klaar voor? Hieronder namens Tele2 een aantal apps die uw grappenarsenaal aanvullen.
Lees verder »   Reageer »
28 maart 2019

Nederlandse exporteur verwacht omzetdaling na brexit

Hoewel 63 procent van de Nederlandse exporteurs het Verenigd Koninkrijk nog steeds beschouwt als belangrijke afzetmarkt rekenen bijna drie op de tien ondernemers erop dat hun omzet hier in 2019 zal dalen. Nu de brexit snel dichterbij komt, neemt het pessimisme onder Nederlandse exporteurs toe.
Lees verder »   Reageer »
27 maart 2019

Hoe overbrugt u de lange levertijd van vier procent bijtelling auto’s?

De interesse in volledig elektrische leaseauto’s neemt toe in de zakelijke markt. Mede door het versneld aanpassen van de infrastructuur en de fiscale voordelen. De vraag is enorm, aldus Floris Mulder van debesteleasedeal.nl.
Lees verder »   Reageer »
26 maart 2019

Vijf tips voor de ideale vergaderlocatie

Een goede locatie en ruimte kan uw vergadering een boost geven. Zowel qua uitstraling naar externen, maar ook om inspiratie op te doen. Waar moet een goede vergaderlocatie nou echt aan voldoen? Jorrit Baerends, eigenaar van ROOM25 deelt zijn visie op de ideale ruimte en locatie.
Lees verder »   Reageer »
25 maart 2019

Met uw team in het buitenland werken: vijf tips

Wel eens gehoord van het spreekwoord ‘verandering van spijs doet eten’? Een tijd met uw team in het buitenland werken, heeft vele voordelen. Zo kunt u het teamgevoel versterken, maar geeft het ook nieuwe energie en brengt het nieuwe inzichten.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2019

Waarom studeren en ondernemen wél goed samengaan

Jongeren starten steeds vaker een eigen bedrijf. In 2018 schreven 3.568 jongeren tussen de dertien en achttien jaar zich in bij de Kamer van Koophandel, meldt de NOS. Dat is ruim 30 procent meer dan het jaar ervoor. Ondernemen tijdens de studie blijkt zo z’n voordelen te hebben.
Lees verder »   1 reactie »
22 maart 2019

Meer dan de helft van facturen te laat betaald

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) zucht onder een slechte betaalmoraal van zijn klanten. Meer dan de helft van alle verzonden facturen in 2018 werd niet binnen de betaaltermijn voldaan. Dat blijkt uit een analyse van Payt van ruim 1,8 miljoen facturen.
Lees verder »   2 reacties »
20 maart 2019

Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje

Mensen die hun mobieltje laten vallen en de schade claimen bij hun ‘allrisk-inboedelverzekering’, komen vaak van een koude kermis thuis. ‘Schuldschade’ aan mobiele telefoons wordt tegenwoordig namelijk vaak uitgesloten bij allrisk-inboedelverzekeringen.
Lees verder »   1 reactie »
20 maart 2019

CBL is blij met stijgende nalevingscijfers supermarkten

Het juist naleven van de leeftijdsgrens bij de verkoop van alcohol staat bij alle ketensupermarkten hoog op de agenda. Het CBL, de brancheorganisatie van de supermarkten en foodservicebedrijven, is blij dat dit zijn vruchten afwerpt.
Lees verder »   Reageer »
10  11  12  13   ... 209
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken