Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
28 januari 2020

Veiliger, gezonder en duurzamer werken. Welke ondernemer wil dat nu niet?

Bijna de helft van de boeren (47 procent) overweegt over te stappen of is zelfs al overgestapt op een andere manier van produceren, omdat ze willen bijdragen aan de verduurzaming. Dit blijkt uit onderzoek van CRM Partners onder 203 Nederlandse boeren. 87 procent van de boeren hoopt bij hun verduurzamingsslag hulp te krijgen van een leverancier. Er wordt binnen de agri-sector veel data verzameld. Deze data kunnen leveranciers inzetten om de boer te ondersteunen.
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2020

Platforms leveren positieve bijdrage aan economie

Platforms laten markten efficiënter werken en dit heeft positieve gevolgen voor de welvaart in Nederland. Dat blijkt uit een quickscan van SEO Economisch Onderzoek in opdracht van het Platformcollectief: een nieuw collectief bestaande uit acht platformpartijen. Het onderzoek is vandaag overhandigd aan staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat).
Lees verder »   Reageer »
27 januari 2020

Sectormonitor: Verwachtingen 2020 minder positief

De Nederlandse economie groeit minder hard. Ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in transport en logistiek veranderen mee. De arbeidsmarkt blijft krap maar het ondernemersvertrouwen is minder positief. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2020

Trends in crowdfunding

Crowdfunding speelt een steeds grotere rol in het Nederlandse financieringslandschap. In 2019 werd ruim 321 miljoen euro gefund, een stijging van 21 procent ten opzichte van 2018. Crowdfundmarkt.nl blikt vooruit en zet de vier belangrijkste trends en ontwikkelingen voor 2020 op een rij.
Lees verder »   Reageer »
24 januari 2020

Alles wat u moet weten over een VCA-certificaat

Veiligheid op het werk vraagt om meer aandacht. In Nederland gebeuren volgens het RIVM jaarlijks 200.000 werkgerelateerde ongevallen. Hierbij is er bij 23.000 mensen sprake van blijvend letsel, of moeten ze naar het ziekenhuis. Gemiddeld zijn er per jaar zelfs 60 dodelijke slachtoffers. Medewerkers in sectoren met een hoog risico zouden zich bewuster moeten zijn van gezond en veilig werken.
Lees verder »   Reageer »
22 januari 2020

Detailhandel zet bijna drie procent meer om in november

De detailhandel heeft in november 2,6 procent meer omgezet dan in november 2018, meldt het CBS. Het verkoopvolume was 1,4 procent hoger. Zowel de foodsector als de non-foodsector realiseerde een hogere omzet. Daarnaast is online 6,5 procent meer omgezet.
Lees verder »   Reageer »
17 januari 2020

Aantal arbeidsongevallen afgelopen jaren gestegen

Volgens cijfers van de Inspectie SZW raakten in 2018 ruim 4.000 medewerkers gewond tijdens de uitvoering van hun werk. Een stijging van maar liefst 27 procent ten opzichte van 2014. Volgens de Inspectie SZW is deze stijging te wijten aan de groeiende economie. Hieraan is te zien dat een florerende economie ook negatieve kanten heeft. Er moet efficiënter en sneller gewerkt worden. Hierdoor ontstaan vaker onveilige situaties.
Lees verder »   Reageer »
14 januari 2020

Grootste uitdaging voor zzp’er in 2020: werk en privé in balans brengen

Gevraagd naar de grootste zakelijke uitdagingen voor het jaar 2020 laten de antwoorden van zzp’ers een duidelijke top drie zien. De grootste uitdaging, meer dan een kwart van de respondenten (26 procent) gaf dit antwoord, is het in balans brengen van de werk-privésituatie. De vraag wat de grootste zakelijke uitdagingen over vijf jaar zijn brachten enkele opvallende verschuivingen in de antwoorden. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer onder 613 zzp’ers in samenwerking met Appwiki.
Lees verder »   2 reacties »
14 januari 2020

Faillissementen 2020: verdere verslechtering in Nederland

In West-Europa krijgt Nederland het qua faillissementen het zwaarst te verduren in 2020 (samen met Ierland en Denemarken). Euler Hermes plaatst ons land in de categorie ‘sterke verslechtering’. Dat blijkt uit de onlangs gepubliceerde Global Insolvency Outlook 2020 van Euler Hermes. De kredietverzekeraar verwacht dat het aantal faillissementen mondiaal gezien stijgt met +zes procent in 2020. Dat is iets slechter dan dat Euler Hermes eerder voorspelde. Vorig jaar bedroeg de stijging van de faillissementen wereldwijd +negen procent.
Lees verder »   Reageer »
13 januari 2020

Het gaat goed met het MKB, maar het kan nog beter

Dat het MKB de motor van de Nederlandse economie is, is geen publiek geheim. Hoewel het kabinet ons nog weleens wil doen geloven dat multinationals of luchthaven Schiphol de BV Nederland draaiende houden, blijkt uit het jaarbericht ‘De Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap opnieuw het tegendeel. Het bruto binnenlands product (bbp) is in 2018 voor het vijfde jaar op rij gegroeid en het midden- en kleinbedrijf is goed voor maar liefst 71 procent van de werkgelegenheid en 62 procent van de toegevoegde waarde.
Lees verder »   Reageer »
10 januari 2020

Effecten stikstof en PFAS breiden zich als olievlek in bouwsector uit

De effecten van de PFAS- en stikstofcrisis worden in de komende twee jaar pas echt zichtbaar in de bouwsector. ABN AMRO verwacht in 2020 een krimp van de bouwproductie van 2 procent, terwijl de groei in 2021 waarschijnlijk zal stabiliseren. Deze terugval is niet het gevolg van een dalende vraag, maar van een gebrek aan aanbod. Zo is er een grote vraag naar nieuwe woningen, onderhoud aan wegen en dijken en de verduurzaming van kantoren.
Lees verder »   Reageer »
9 januari 2020

Zekerheid met zonnepanelen: salderingsregeling verlengd

Het was goed nieuws voor iedereen met zonnepanelen, want de gunstige salderingsregeling is verder verlengd tot 2023. Bovendien komt de omstreden terugleversubsidie definitief niet. Vanaf 2023 tot 2031 wordt het salderen langzaam afgebouwd. 
Lees verder »   1 reactie »
31 december 2019

Bouw- en transportbedrijven verwachten miljardenverlies door PFAS- en stikstofbeleid

Ondernemers in de bouw, bouwmaterialenindustrie, bouwhandel en transportsector rekenen erop dat zij - ondanks recente nieuwe maatregelen - zwaar worden getroffen door het PFAS- en stikstofbeleid. Zij vrezen dat dit in 2020 ten koste zal gaan van acht procent van hun omzet. De ondervraagde branches zijn goed voor ruim 200 miljard euro omzet, waarmee de verwachte omzetdaling zou neerkomen op zo’n zestien miljard euro.
Lees verder »   Reageer »
30 december 2019

Deze vier digitale trends moeten bouwbedrijven volgend jaar scherp in de gaten houden

Voor bijna de helft van de ondernemers in de bouwsector is de digitalisering van bouwprocessen een topprioriteit, zo blijkt uit onderzoek. Daarbij stelt ruim 80 procent dat de digitalisering in de bouwsector niet snel genoeg gaat. Volgens oprichter Sander Jongsma van bouw7 (onderdeel van Exact) beseft de bouwsector mede door de woningbouw- en stikstofcrisis dat de hulp van technologische hulpmiddelen noodzakelijk is om de effectiviteit te vergroten en de productiviteit van werknemers op te stuwen.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 212
Internetondernemers kunnen niet meer zonder goede hosting
Het belang van een goede hosting voor een internetondnemer
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Voeding voor de concentratie
B-vitamines (B1, B3, B6, B8, foliumzuur en B12) en vitamine C zijn goed voor de leerprestatie, de concentratie en spelen een rol bij het geheugen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken