Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
16 januari 2019

Grapperhaus roept hulp ondernemers in bij het opsporen van verdachten

50 procent van de beelden van particuliere en private camerasystemen in Nederland blijkt ongeschikt voor het opsporen van verdachten. Minister van Justitie en Veiligheid Ferdinant Grapperhaus heeft daarom bij Action in Haarlem het startschot gegeven voor de campagne ‘Excellent Cameratoezicht’.
Lees verder »   Reageer »
15 januari 2019

Financiële groei hoogste prioriteit in 2019 voor ondernemers

Ondernemers richten zich in 2019 op zakelijk gebied met name op financiële groei (56 procent). Dit blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau Ipsos. Om financiële groei te realiseren, zijn deze ondernemers met name van plan om kosten te besparen (38 procent).
Lees verder »   Reageer »
15 januari 2019

Ruim tien procent meer fooi voor Nederlandse taxichauffeurs

Reizigers in Nederland, die met de taxi onderweg zijn van en naar het vliegveld, geven gemiddeld 5,86 euro fooi aan de taxichauffeur. Hiermee krijgen chauffeurs ruim tien procent meer fooi dan drie jaar geleden.
Lees verder »   1 reactie »
14 januari 2019

Meer import en minder export van oldtimers

Het aantal personenauto’s in Nederland ouder dan 30 jaar is afgelopen jaar toegenomen met 2,1 procent ten opzichte van 2017, tot 200.061 exemplaren op 31 december. Aan de vooravond van klassiekerbeurs Interclassics in Maastricht blijkt uit cijfers van BOVAG en RDC tevens dat het aantal geïmporteerde oldtimers 4,1 procent toenam en de export fors daalde, met 16,7 procent.
Lees verder »   Reageer »
9 januari 2019

Het belang van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering als ZZP'er

Het aantal ZZP’ers in Nederland stijgt al jaren, en is ook in 2018 weer met bijna 80.000 mensen toegenomen. De media berichten vaak over de risico’s die ZZP’ers lopen, omdat slechts weinigen goed verzekerd zijn.
Lees verder »   Reageer »
7 januari 2019

Woningmarkt voor zzp’ers op slot

Zelfstandig professionals (zp’ers) - hoogopgeleide zzp’ers in de zakelijke dienstverlening – zitten ‘vast’ in de woningmarkt. Onderzoek van ZP Facts toont aan dat meer dan een derde van de zp’ers de wens heeft in de komende twee jaar te verhuizen.
Lees verder »   Reageer »
4 januari 2019

Ruimte tekort? Vijf oplossingen

Financieel gaat het veel ondernemingen momenteel door de groeiende economie voor de wind. Daarbij voorzien ook een hoop ondernemers nog veel potentiële groei in 2019. Geldt dat ook voor u? Dan kan het zijn dat de huidige bedrijfsruimte niet meer voldoende is.
Lees verder »   1 reactie »
2 januari 2019

Nieuwe bestelauto’s gaan als warme broodjes over de toonbank

De bestelauto zit duidelijk opnieuw in de lift, dat merken ook verzekeraars die op de Bestelauto Expo aanwezig waren. Ook voor Centraal Beheer is dat het geval, waar woordvoerder Ramona Verboven het heeft over de huidige trends, hun verklaringen en eveneens een handige tip meegeeft voor zij die een nieuwe bestelauto kopen.
Lees verder »   Reageer »
2 januari 2019

57 procent zorgprofessionals geschikt om te ondernemen

Gemiddeld vindt maar liefst driekwart van de zorgprofessionals dat zij door bezuinigingen (76,8 procent) en de overdaad aan regelgeving en rapportage (75,8 procent) niet meer de kwaliteit van zorg kan bieden die zij zouden willen bieden.
Lees verder »   Reageer »
28 december 2018

Stroom besparen als bedrijf: drie tips

Ondernemers staan bekend als innovatieve mensen, die altijd op zoek zijn naar nieuwe, betere of goedkopere manieren om producten of diensten aan te kunnen bieden. Een hogere omzet en lagere kosten maken het immers mogelijk een onderneming te laten groeien.
Lees verder »   Reageer »
27 december 2018

Werkend Nederland treint files voorbij

De economie draait op volle toeren en daarmee neemt de fileproblematiek in Nederland weer toe. Toch blijken zakelijke reizigers niet verknocht aan hun auto. Zij pakken net zo lief de trein, bus of tram – een ontwikkeling die wordt aangejaagd door nieuwe toepassingen van de traditionele ‘tankpas’.
Lees verder »   1 reactie »
24 december 2018

Tips om uw pand te beveiligen tegen brand

Reaal vraagt ondernemers uit het MKB om extra aandacht te schenken aan brandpreventie tijdens de kerstvakantie. Tijdens deze periode is er een verhoogd risico op brand, onder andere door rondvliegend vuurwerk, brandstichting en verkeerd gebruik van kerstverlichting.
Lees verder »   Reageer »
21 december 2018

Fabian Lindner uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer 2018

Fabian Lindner uit Wageningen is uitgeroepen tot Nederlandse student-ondernemer van het jaar 2018. Met zijn onderneming Zzinga heeft hij een nieuw duurzaam product ontwikkeld en in de markt gezet, gebaseerd op de het oeroude concept van honingwijn.
Lees verder »   Reageer »
20 december 2018

Innoveren? Focus eerst op de bedrijfscultuur

Het is bij iedereen inmiddels wel bekend dat mkb’ers moeten innoveren om relevant te blijven. Maar waar begint u met het vernieuwen van de organisatie? Het antwoord: bij de bedrijfscultuur. Mensen zijn immers het grootse kapitaal van het bedrijf.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 196
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Met een pakkende naam creëer je onvergetelijke bedrijven en merken. Maar hoe bedenk je zo'n naam?

In dit boek deelt namenexpert Floris Hülsmann al zijn geheimen voor het vinden van goede bedrijfsnamen en merknamen. Hij ontwikkelde een succesvolle methode om originele en pakkende namen te bedenken die wél opvallen tussen de honderdduizenden namen die elk jaar worden bedacht. Een naam die zich in het hoofd van je klanten nestelt om nooit meer los te laten. De naam die jouw bedrijf en je producten en diensten extra aantrekkelijk én dus onvergetelijk maakt.
Lees verderMeer boeken