Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
22 maart 2019

Waarom studeren en ondernemen wél goed samengaan

Jongeren starten steeds vaker een eigen bedrijf. In 2018 schreven 3.568 jongeren tussen de dertien en achttien jaar zich in bij de Kamer van Koophandel, meldt de NOS. Dat is ruim 30 procent meer dan het jaar ervoor. Ondernemen tijdens de studie blijkt zo z’n voordelen te hebben.
Lees verder »   Reageer »
22 maart 2019

Meer dan de helft van facturen te laat betaald

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf (MKB) zucht onder een slechte betaalmoraal van zijn klanten. Meer dan de helft van alle verzonden facturen in 2018 werd niet binnen de betaaltermijn voldaan. Dat blijkt uit een analyse van Payt van ruim 1,8 miljoen facturen.
Lees verder »   Reageer »
20 maart 2019

Verzekeraars streng bij schade aan mobieltje

Mensen die hun mobieltje laten vallen en de schade claimen bij hun ‘allrisk-inboedelverzekering’, komen vaak van een koude kermis thuis. ‘Schuldschade’ aan mobiele telefoons wordt tegenwoordig namelijk vaak uitgesloten bij allrisk-inboedelverzekeringen.
Lees verder »   Reageer »
20 maart 2019

CBL is blij met stijgende nalevingscijfers supermarkten

Het juist naleven van de leeftijdsgrens bij de verkoop van alcohol staat bij alle ketensupermarkten hoog op de agenda. Het CBL, de brancheorganisatie van de supermarkten en foodservicebedrijven, is blij dat dit zijn vruchten afwerpt.
Lees verder »   Reageer »
19 maart 2019

Belangrijke handelspartners Nederland minder stabiel

Een aantal belangrijke Nederlandse handelspartners zijn politieke minder stabiel. Naast Brexit en het handelsconflict tussen China en de VS vormen politieke ontwikkelingen in Duitsland en Spanje risico’s voor de handel in Europa.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2019

De vijf meest gehoorde fabels over e-facturatie ontkracht

De financiële wereld is grote optimalisatieslagen aan het maken op het gebied van factuurverwerking. Een van de grootste ontwikkelingen van de laatste tijd is e-facturatie. Elektronische facturen, opgemaakt in UBL (Universal Business Language), kunnen automatisch herkend en ingelezen worden in boekhoudprogramma’s zonder dat hier een menselijke handeling aan te pas komt.
Lees verder »   Reageer »
18 maart 2019

De voordelen van een chauffeur voor uw organisatie

In welke branche u ook actief bent, u kent waarschijnlijk hetzelfde probleem als veel andere ondernemers: tijdtekort. Nu de economie op volle toeren draait zitten ondernemers niet vaak om opdrachten verlegen, maar eigenlijk wel om tijd.
Lees verder »   1 reactie »
14 maart 2019

Vijf tips om een klusbedrijf te starten

De huizenmarkt is na de crises alweer een paar jaar flink op stoom. Er worden weer een hoop nieuwbouwwoningen gebouwd (en zelfs nog niet eens voldoende gezien de stijgende vraag) en investeren in hun woning durfden en konden mensen weer.
Lees verder »   1 reactie »
13 maart 2019

‘Draagvlak leveranciers nodig voor RFID’

Only for Men ziet absoluut toekomst in RFID. Mede daarom nam het bedrijf plaats in het GS1 RFID-Multibrand Mode project en hoopt het bedrijf samen met andere groepsleden de kip-ei-impasse te doorbreken.
Lees verder »   Reageer »
13 maart 2019

Gelijkwaardige bedrijfscultuur is multiplier voor innovatie

Een gelijkwaardige bedrijfscultuur is een multiplier voor innovatie en groei. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Accenture. Het onderzoek, getiteld ‘Getting to Equal 2019’, is uitgevoerd in het kader van Internationale Vrouwendag (IWD). Het toont aan dat de innovatiemindset van Nederlandse werknemers bijna vijf keer zo hoog ligt wanneer er sprake is van een stabiele, gelijkwaardige bedrijfscultuur.
Lees verder »   Reageer »
12 maart 2019

Onduidelijkheid bij zzp’ers omtrent schijnzelfstandigheid schokkend

Een overgrote meerderheid van zzp’ers weet niet waar ze zich aan moet houden om daadwerkelijk aangemerkt te worden als zelfstandige. Dit is een van de belangrijkste conclusies uit het onderzoek dat CHOICE Insights & Strategy (hierna: CHOICE), in opdracht van Brainnet in samenwerking met ZiPconomy uitvoerde onder ruim 1.000 zzp’ers en werknemers.
Lees verder »   Reageer »
11 maart 2019

Advocaten en belastingadviseurs nog niet klaar voor de wereld van morgen

Nederlandse advocaten- en belastingadvieskantoren zijn Europees koploper wat betreft de mindset tot innoveren. Toch lopen ze net als andere Europese landen achter bij de daadwerkelijke implementatie van nieuwe technologieën, werkvormen en samenwerkingsverbanden.
Lees verder »   Reageer »
11 maart 2019

Oproep om 45 miljard euro in te zetten voor een duurzame toekomst

Dell Technologies roept Europese en lokale overheden en de IT-industrie op een duurzamere toekomst te stimuleren. Dit door bij de aanschaf van IT-diensten gezamenlijk duurzaamheid tot een prioriteit te maken. Deze ‘Call to Action’ moet dienen als stimulans voor het benutten van de kans om de koopkracht van Europese overheden te gebruiken om duurzaamheid in inkoopprocessen en -resultaten te bevorderen.
Lees verder »   Reageer »
8 maart 2019

Gemeentes omarmen slimme technologie, maar robotambtenaar brug te ver

Nederlandse gemeentes worden steeds slimmer; de Smart City met zijn vergaande digitalisering is in opkomst. Maar hoe reageren burgers hierop? Nederlanders staan meer open voor een innovatieve ontwikkeling, zoals KI, wanneer deze geen directe invloed op hen heeft.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 200
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
PSD2 zal stimulans zijn voor voordelen zakelijke rekening
De komst van betaalrichtlijn PSD2, volweg Payment Services Directive 2, moet de openheid van de financiele wereld voortstuwen
BOEKENNIEUWS
Steeds meer organisaties zien in dat verduurzamen van de bedrijfsvoering waarde oplevert. Zij willen een bijdrage leveren aan het beschermen van mensen, middelen en milieu. Maar hoe voorkomt een organisatie dat zij blijft steken in goede bedoelingen en vage ideeën? In ‘Duurzame bedrijfsvoering’ staat een groot aantal wetenschappelijke beproefde bedrijfseconomische en bedrijfskundige methoden en technieken die daadwerkelijk bijdragen aan het creëren van sociale, ecologische én financiële waarde.
 
Lees verderMeer boeken