Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
7 augustus 2020

'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'

Na de historische val van de economie in de afgelopen maanden volgt komend kwartaal een record-herstel. Welk land herstelt snel? En wie blijft er achter? Volgens de researchafdeling van Euler Hermes kan de eurozone komend kwartaal rekenen op een rebound van +12,8 procent. "Bij het herstel gaat Duitsland aan kop, Italië doet het verrassend beter dan gedacht en de hardste klap krijgt Spanje", zegt Johan Geeroms, Risk Director bij Euler Hermes Nederland. Hij benadrukt dat het herstel relatief is: "Veel bedrijven liggen aan het infuus."
Lees verder »   1 reactie »
30 juli 2020

Ondanks COVID-19 hebben MKB’ers nog steeds groeiplannen

Ondanks de COVID-19 crisis zijn Nederlandse bedrijven hoopvol over de toekomst. Bijna driekwart (74 procent) van de MKB’ers geeft aan dat de lockdown periode heeft gezorgd voor versnelde veranderingen binnen de bedrijfsvoering. Dit biedt bedrijven juist een goed vertrekpunt om de uitdagingen van een internationale uitbreiding aan te gaan. Een op de tien van de MKB’ers overweegt dan ook binnen twee jaar naar het buitenland uit te breiden.
Lees verder »   Reageer »
29 juli 2020

Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf

Maar liefst 24 procent van de medewerkers van een familiebedrijf stelt dat hun organisatie succesvoller is als niet-familiebedrijf. Dit blijkt uit onderzoek van Strike onder 370 Nederlanders werkzaam bij familiebedrijven, uitgevoerd door PanelInzicht. Een kwart van de respondenten denkt zelfs dat hun organisatie over vijf jaar niet meer bestaat als er niets verandert.
Lees verder »   1 reactie »
28 juli 2020

Coronacrisis zorgt voor evenveel faillissementen als tijdens dieptepunt crisis 2013

In het vierde kwartaal van 2020 tot aan het vierde kwartaal van 2021 zullen er in Nederland 1.760 faillissementen plaatsvinden in de bouwsector. Dit is drie-en-een-half keer zoveel als in het jaar 2019. De horeca blijft relatief gespaard: met 510 faillissementen gaat 0,58 procent van de sector failliet. Deze cijfers komen uit een data-analyse van ruim drie miljoen organisaties uitgevoerd door bedrijfsdataspecialist Altares Dun & Bradstreet.
Lees verder »   1 reactie »
24 juli 2020

61 procent van de mkb-bedrijven wereldwijd vreest voor continuïteit door COVID-19 crisis

In een nieuw onderzoek, uitgevoerd door softwarevergelijkingssite Capterra, werd onderzocht hoe eigenaars en medewerkers van kleine en middelgrote bedrijven (mkb) op COVID-19 reageerden. De helft van de bedrijven had geen bedrijfscontinuïteitsplan om de crisis het hoofd te bieden.
Lees verder »   Reageer »
22 juli 2020

Een maatschappelijke betekenis in tijden van corona

De uitbraak van het coronavirus – en alle gevolgen die het virus teweeg heeft gebracht – was voor menig Nederlander een ware klap in het gezicht. Voor ondernemers en ZZP’ers was de klap misschien nog wel het allergrootst. Ondernemers zouden echter een ander beroep uitoefenen als ze in een situatie als deze bij de pakken neer zouden zetten. "Oké, we zijn nu in deze situatie terecht gekomen. Wat voor effect heeft dat in- en extern? Hoe zorgen wij ervoor dat we positieve energie blijven uitstralen naar onze mensen, klanten en leads?"
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2020

Zakendoen met China is niet langer business-as-usual

Vrijdag 17 juli publiceerde het LeidenAsiaCentre een onderzoek uitgevoerd door China Circle en Krijger & Partners naar de gevolgen van het politiserende Chinese economische klimaat voor Nederlandse bedrijven die zaken doen met China. China’s opkomst en toenemende assertieve houding in zowel de economische als politieke sfeer hebben gevolgen voor Nederlandse ondernemingen. Onder leiding van Xi Jinping raken politiek en ideologie in China bovendien steeds verder vervlochten met de economie.
Lees verder »   Reageer »
21 juli 2020

Back in business na versoepeling van regels in coronatijd

 Als er één curve is die u liever niet platter wilt maken, dan is het wel u eigen groeicurve. Een slimme voorbereiding op de versoepeling van de coronamaatregelen is daarom cruciaal. Mondkapus, social distancing en een stevige dosis goede moed vormen de eerste stappen. Maar al snel volgen ook allerlei arbeidsjuridische en HR-gerelateerde vragen. Elly Vriends, HR- en Facility Manager bij SD Worx, deelt daarom zes vragen en praktische antwoorden.
Lees verder »   Reageer »
20 juli 2020

Faillissementen in Nederland eind 2020: +42 procent

Nederland staat in de top tien van landen waar de sterkste stijging van het aantal faillissementen wordt verwacht. Met +42 procent (t.o.v. 2019) staat ons land op de zevende plaats. Volgens de researchafdeling van Euler Hermes bereikt het aantal faillissementen eind 2020, begin 2021 wereldwijd een recordhoogte (+35 procent). Bovenaan staat de VS met +57 procent. Landen uit de eurozone die nog slechter scoren dan ons land zijn Ierland (+44 procent), Portugal (+44 procent) en het Verenigd Koninkrijk (+43 procent).
Lees verder »   1 reactie »
20 juli 2020

Hoe beleeft het Nederlandse bedrijfsleven de coronacrisis?

Veel Nederlandse bedrijven lijden onder de coronacrisis. De meeste bedrijven verwachten echter binnen een jaar financieel herstel. Enerzijds is de coronacrisis een aanjager van innovatie: bedrijven zetten in op thuiswerken, het digitaliseren van processen en het introduceren van nieuwe verdienmodellen. Anderzijds is er nu aanzienlijk minder aandacht voor duurzaamheidsthema’s en verkorting van waardeketens. Ook is een op de vier bedrijven afhankelijk van overheidssteun en een even groot deel van de bedrijven kort op salarissen. 
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2020

Marc Schussler stopt als directeur van Spotler

 Marc Schussler, oprichter en directeur van Spotler Nederland, vertrekt per 1 augustus. Hij draagt zijn taken over aan het huidige management team van het bedrijf dat de ingezette koers van Spotler zal voortzetten. Met het vertrek van Schussler eindigt een tijdperk waarin hij ruim zestien jaar als oprichter, ondernemer en  directeur aan het roer stond van eerst Blinker en MailPlus en later Spotler. Onder zijn leiding is de ontwikkelaar van e-mail marketing automation software uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende Nederlandse E-mail Service Providers (ESP).
Lees verder »   Reageer »
17 juli 2020

Vereenvoudiging van internationale regelgeving biedt Europa een economisch groeipotentieel van €100 miljard

Uit onderzoek van Stripe blijkt dat Europese internetbedrijven gehinderd worden door inconsistente regelgeving bij de realisatie van een digitale eengemaakte markt (digital single market - DSM). Ze gaan daarbij gebukt onder de steeds complexere eisen van de wet- en regelgeving.Het onderzoek van Stripe - uitgevoerd door B2B International – werd gehouden onder 500 besluitvormers bij Europese internetbedrijven. Slechts een derde (33 procent) van hen blijkt er momenteel vertrouwen in te hebben dat hun organisatie aan alle eisen van de regelgeving voldoet.
Lees verder »   Reageer »
15 juli 2020

Hoe digitaal werkt ondernemend Nederland?

Nederlandse organisaties hebben tweederde van hun bedrijfsprocessen gedigitaliseerd en dat levert ze een forse kostenbesparing op. De digitale transformatie zal de komende jaren verdergaan, zo verwachten ze. Zorgen zijn er ook, vooral over security. Dit blijkt uit een online steekproef door Kien Onderzoek, in opdracht van Visma Software. De resultaten zijn nu beschikbaar in de Visma Digitaliseringsindex 2020.
Lees verder »   1 reactie »
15 juli 2020

Sectormonitor transport en logistiek: Ondernemersvertrouwen daalt

Hoewel er in het eerste kwartaal van 2020 nog sprake was een omzetgroei van 3,4 procent in het goederenvervoer, keldert begin april het ondernemersvertrouwen en stijgt de instroom in de WW fors. Dit blijkt uit de meest recente Sectormonitor transport en logistiek. In de Sectormonitor worden per kwartaal arbeidsmarktontwikkelingen gemonitord van werknemers en werkgevers die zijn aangesloten bij SOOB/Pensioenfonds Vervoer.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 221
Wat is een AOV en voor wie is het?
Onder een AOV verstaat men een arbeidsongeschiktheidsverzekering
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Zou het niet fascinerend zijn als je kon tijdreizen om een kijkje te nemen in de toekomst? Jammer genoeg is dat alleen in sciencefiction mogelijk. En de toekomst laat zich helaas niet voorspellen, hoewel we hebben afgesproken dat weermannen mogen doen alsof.
Lees verderMeer boeken