Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
16 november 2018

Goede communicatie is sleutel tot goed opdrachtgeverschap

Al vier achtereenvolgende jaren staat een goede communicatie met stip op nummer één voor de zzp'er als het gaat om belangrijke kwaliteiten van een opdrachtgever. Maar liefst 90 procent geeft aan dat dit van belang is.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2018

Stress bezorgt helft ondernemers slapeloze nachten

Reaal heeft, in het jaarlijkse onderzoek naar het MKB, onderzocht waar ondernemers ’s nachts wakker van liggen. Van alle ondernemers gaf 51,4  procent aan soms door zorgen over het eigen bedrijf niet te kunnen slapen.
Lees verder »   Reageer »
15 november 2018

'Vermogend? Veel zakelijke connecties, een kleine vriendenkring'

Als miljonair bezit u niet alleen veel geld, maar hebt u ook een zeer uitgebreid zakelijk netwerk. Een miljonair blijkt gemiddeld liefst 537 personen in zijn actieve zakelijke netwerk te hebben, zo komt naar voren uit het jaarlijkse onderzoek 'De Vermogensmonitor' van ABN AMRO MeesPierson.
Lees verder »   Reageer »
13 november 2018

Grote opruiming levert financieel ook ruimte op

Machines die stilstaan, omdat het productieproces is aangepast. Vaak zijn ze niet alleen overtollig, maar ook financieel al afgeschreven. Staan ze te verstoffen en ook nog eens behoorlijk in de weg.
Lees verder »   Reageer »
13 november 2018

Stagnerende daling faillissementen markeert trendbreuk

Het aantal faillissementen in Nederland daalt in 2018 met dertien procent en ligt hiermee op 51 procent van het niveau van voor de crisis. In 2019 treedt echter voor het eerst een stagnatie op van het aantal faillissementen.
Lees verder »   Reageer »
12 november 2018

NWO en bedrijfsleven investeren 28 miljoen euro in innovatief onderzoek

Ruim 75 wetenschappers kunnen gaan werken aan nieuwe innovaties, samen met het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. Dat gebeurt binnen zes grote onderzoeksprogramma’s, waarvoor die groen licht kregen.
Lees verder »   Reageer »
8 november 2018

Vrijwilligerswerk: hét middel tegen burn-outs?

‘Burn-outs zijn de epidemie van de 21ste eeuw’, luidt het vaak.  Vooral bij ondernemers is dit een veelvoorkomende kwaal (Volksgezondheid en Zorg), maar ook werknemers staan onder constante druk. Het is daarom niet verbazend dat stress-verminderende trends de afgelopen jaren als paddenstoelen uit de grond schieten.
Lees verder »   Reageer »
7 november 2018

De valkuilen bij productontwikkeling

Een van de redenen waarom de Nederlandse economie zo goed kan concurreren met de rest van de wereld is ons innovatievermogen. We mogen er dan ook trots op zijn dat we wereldwijd hierop de elfde plaats innemen. Welke mensen met name een belangrijke rol spelen voor het behalen hiervan?
Lees verder »   Reageer »
6 november 2018

Supermarkten belangrijk in de keten, maar niet allesbepalend

Vorige week stond de begroting van het nieuwe Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit voor 2019 op de agenda in de Tweede Kamer. Naar verwachting zal de begrotingsbehandeling gepaard gaan met veel discussie over ketens en een goede prijs voor de boer.
Lees verder »   Reageer »
6 november 2018

Ontbreken leveringsvoorwaarden groot risico voor MKB

Bijna de helft (45,6 procent) van alle ondernemers gebruikt geen of gedateerde algemene voorwaarden. Dat constateert Reaal na onderzoek naar risico’s in het MKB. Slechts een derde (32,6 procent) controleert jaarlijks of vaker de gebruikte leveringsvoorwaarden, in de communicatie met afnemers en leveranciers.
Lees verder »   Reageer »
5 november 2018

Douaneplatform en flowchart helpen mkb’ers bij Brexit-voorbereidingen

Over exact vijf maanden verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU en verandert de manier van handel waarschijnlijk aanzienlijk. Naar verwachting is de overgang voor de 35.000 mkb’ers het grootst, zeker als er geen overgangsperiode komt.
Lees verder »   1 reactie »
5 november 2018

Kwart retailers last van internetstoring tijdens piekmomenten

Bijna een kwart van de retailers (24 procent) geeft aan last te hebben van internetstoringen tijdens piekmomenten, zoals rond de feestdagen. Dit blijkt uit onderzoek van Omnia Connect. De belangrijkste gevolgen waarmee retailers kampen zijn omzetderving (73 procent), een kassa die niet werkt (73 procent), een alarmcentrale die niet werkt (89 procent) en ontevreden klanten (61 procent).
Lees verder »   Reageer »
1 november 2018

Nederlandse exporteurs wachten steeds langer op betaling facturen

Nederlandse exporteurs moeten steeds langer wachten tot hun uitstaande facturen worden voldaan. De betalingsachterstanden door buitenlandse afnemers stegen van gemiddeld twaalf dagen in 2017 tot zeventien dagen in 2018.
Lees verder »   Reageer »
1 november 2018

Mannen zekerder over zzp-schap dan vrouwen

De zzp'er wordt in gemiddeld 26,4 dagen uitbetaald door zijn opdrachtgever. Verder achten mannen de kans dat zij ooit weer in loondienst gaan opvallend veel kleiner dan vrouwen. Een op de vijf (20,5 procent) vrouwen beoordeelt deze kans als 'zeer onwaarschijnlijk’, tegenover bijna een op de drie (30,1 procent) mannen.
Lees verder »   1 reactie »
1  2  3  4  5   ... 194
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Met een pakkende naam creëer je onvergetelijke bedrijven en merken. Maar hoe bedenk je zo'n naam?

In dit boek deelt namenexpert Floris Hülsmann al zijn geheimen voor het vinden van goede bedrijfsnamen en merknamen. Hij ontwikkelde een succesvolle methode om originele en pakkende namen te bedenken die wél opvallen tussen de honderdduizenden namen die elk jaar worden bedacht. Een naam die zich in het hoofd van je klanten nestelt om nooit meer los te laten. De naam die jouw bedrijf en je producten en diensten extra aantrekkelijk én dus onvergetelijk maakt.
Lees verderMeer boeken