Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
27 november 2020

Mkb-bedrijven verwachten dat bedrijfsvoering verandert door pandemie

Nederlandse mkb-bedrijven merken de impact van de COVID-19 duidelijk. Driekwart van deze ondernemers verwacht zelfs dat hun bedrijfsvoering verandert door de pandemie, waarbij 53 procent verwacht dat hun bedrijf enigszins verandert en 22 procent zelfs een geheel nieuw businessmodel verwacht. Deze cijfers blijken uit de vierde editie van het Salesforce mkb-trendrapport.
Lees verder »   Reageer »
27 november 2020

Kerstshopper compenseert turbulent jaar: meer online uitgaven en pijlen massaal gericht op Black Friday

Nu Black Friday nadert, laten we onze kerst niet bederven door een turbulent jaar. Doordat het winkelend publiek zich continu moet aanpassen aan de veranderingen als gevolg van de COVID-19-pandemie, worden ze nog slimmer met hun uitgaven. Uit onderzoek van Kaspersky onder Europese consumenten, blijkt dat de helft (52 procent) van plan is om meer kerstinkopen te doen rond uitverkoop, inclusief Black Friday, vergeleken met voorgaande jaren. Bovendien is een derde (34 procent) van plan om dit tot het laatste moment uit te stellen in de hoop grotere kortingen te krijgen.
Lees verder »   Reageer »
26 november 2020

Samen sterker uit de crisis, richting de toekomst

De economische betrekkingen tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen (NRW) hebben een sterk immuunsysteem. Ondanks de coronacrisis is de handel tussen de landen minder sterk gedaald dan die met andere handelspartners. De pandemie toont echter aan dat beide landen voor vergelijkbare uitdagingen staan. De Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) verwacht dan ook dat de tweede regeringsdialoog op 25 november 2020 positieve impulsen zal geven aan de toekomstige samenwerking tussen beide landen.
Lees verder »   Reageer »
23 november 2020

Kleinbedrijf minder pessimistisch over de toekomst

Maar liefst een derde van het Nederlandse kleinbedrijf verwacht dat hun omzet het aankomende kwartaal afneemt. Dit blijkt uit onderzoek van BridgeFund, onder 545 Nederlandse organisaties met maximaal 50 medewerkers. Het kleinbedrijf is daarmee wel een stuk hoopvoller gestemd dan in het afgelopen kwartaal, toen nog zeventig procent van de ondervraagde organisaties een omzetdaling verwachtte.
Lees verder »   Reageer »
18 november 2020

Klap tweede golf lockdowns minder hard

De klap die de Europese economie krijgt door de nieuwe golf aan lockdowns, komt 30 tot 60 procent minder hard aan dan eerder in het voorjaar. In Nederland is de economische schade bijna de helft (47 procent) van de schade in april. Dat blijkt uit onderzoek van kredietverzekeraar Euler Hermes.  Johan Geeroms, Risk Director Euler Hermes Nederland: "De nieuwe lockdowns vertragen het herstel van de eurozone, maar het is niet zo dat economieën ontsporen."
Lees verder »   Reageer »
17 november 2020

Twee op de vijf mkb’ers wil bedrijf snel verkopen vanwege coronacrisis

Gemiddeld 70 procent van de mkb’ers in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Zweden en Denenmarken overweegt momenteel de opvolging of verkoop van hun bedrijf. Voor Nederland geldt dat maar liefst acht op de tiende opvolging of verkoop van hun bedrijf overwegen. Met een stijging van maar liefst vijftien procent ten opzichte van één jaar geleden was de bereidheid om het bedrijf te verkopen in de afgelopen vijf jaar niet zo hoog. Ook lijken zij meer haast te hebben om hun bedrijf te verkopen.
Lees verder »   Reageer »
16 november 2020

Risicocommunicatie nog niet echt ingeburgerd bij BRZO-bedrijven

Wisse Kommunikatie heeft de resultaten van een onderzoek naar crisiscommunicatie bij BRZO-bedrijven (Besluit Risico's Zware Ongevallen) in Nederland bekendgemaakt. In het onderzoek werden onder meer vragen gesteld over de verantwoordelijkheid voor risico- en crisiscommunicatie, de doelgroepen, de inhoud van de risico- en crisiscommunicatieplannen en de communicatiekanalen die na een incident ingezet worden. Het onderzoek was grotendeels een herhaling van een vergelijkbaar onderzoek uit 2015.
Lees verder »   Reageer »
13 november 2020

Winnaar ASN Bank Wereldprijs verwarmt huizen met douche- en badwater

Een innovatief systeem voor het recyclen van warmte uit water, (h)eerlijke sapjes van cacao-afval en textiel van dennennaalden. Dat zijn de duurzame ideeën waarmee DeWarmte, Kumasi Drinks en Forest Wool in de prijzen vielen tijdens de dertiende editie van de ASN Bank Wereldprijs; dé competitie voor duurzame start-ups. Ze lieten daarmee meer dan 130 startende ondernemers achter zich, die zich afgelopen zomer voor de competitie hadden ingeschreven.
Lees verder »   Reageer »
12 november 2020

Belastingdienst adviseert ondernemers juist nu na te denken over deelname kleineondernemersregeling

Ondernemers die in de komende jaren verwachten een jaaromzet lager dan € 20.000,- te hebben, kunnen gebruikmaken van de zogeheten kleineondernemersregeling (KOR). Daarmee zijn zij per 1 januari 2021 vrijgesteld van btw en het doen van btw-aangifte. Met het oog op eventuele gevolgen van het coronavirus, roept de Belastingdienst ondernemers op de afweging te maken of de regeling de komende jaren gunstig kan zijn voor hen.
Lees verder »   Reageer »
11 november 2020

Balkenende over corona-aanpak: ‘Noodzaak voor gemeenschappelijke strategie’

"De Nederlandse economie staat er relatief goed voor, en dat is de verdienste van een sterke economische structuur." Dat zei Jan Peter Balkenende tijdens de opening van Exact Live, het grootste business software event van de Benelux. Balkenende leidde Nederland door de financiële crisis die in 2008 begon. "Ik zag destijds een houding tussen internationale regeringsleiders onderling van ‘hier moeten we samen aan werken'."
Lees verder »   Reageer »
10 november 2020

Deze zes ondernemers zijn dé pioniers voor een duurzame toekomst

Vorige week koos een vakjury de zes finalisten die kans maken op de ASN Bank Wereldprijs. Meer dan 135 startende ondernemers met een duurzaam idee voor een betere wereld schreven zich afgelopen september in voor dé competitie voor duurzame start-ups in Nederland. Het is de dertiende editie van de ASN Bank Wereldprijs waarmee de bank startende duurzame ondernemers helpt groeien.
Lees verder »   Reageer »
9 november 2020

Uurtarief van freelancers keldert door coronacrisis

Freelancers in Nederland krijgen zware klappen te verduren. Sinds de start van de corona-uitbraak in maart, hebben freelancers gemiddeld zeven procent moeten inleveren. Dat blijkt uit recent onderzoek van Hoofdkraan.nl. Niet alleen freelancers in de creatieve sector hebben het erg zwaar, maar ook marketeers en bedrijfsadviseurs. Tot nu toe ligt het gemiddelde uurtarief in 2020 op 43 euro. In 2019 lag dit nog op 47 euro per uur.
Lees verder »   1 reactie »
2 november 2020

Een op vijf zzp’ers voelt zich niet serieus genomen door zijn directe omgeving

Maar liefst 23 procent van de Nederlandse zzp’ers voelt zich niet serieus genomen door zijn directe omgeving. Dit blijkt uit onderzoek van GaragePark onder 738 Nederlandse zzp’ers, uitgevoerd door Panelwizard. Van alle ondervraagden vindt een derde dat het zzp-schap te kampen heeft met een imagoprobleem. Vooral zelfstandig ondernemers jonger dan 30 jaar voelen zich niet serieus genomen door hun vrienden, familie en mede-ondernemers (46 procent).
Lees verder »   2 reacties »
30 oktober 2020

Een veilige onderneming ten tijde van de coronacrisis

Intussen houdt COVID-19 onze samenleving al ruim een half jaar in de ban. De eerste maanden was er nog veel onduidelijkheid over onder andere de verspreiding van het virus. Nu na een half jaar zitten we middenin de tweede golf met dagelijks meer dan tienduizend besmettingen. Intussen zijn er wederom maatregelen door de overheid ingesteld om de verspreiding onder controle te houden, en is er nog geen zicht op een vaccin. Dit zorgt voor grote uitdagingen voor ondernemers. Veiligheid van henzelf, medewerkers en klanten staan natuurlijk voorop.
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 225
Maak de kantine in je bedrijfspand compleet met deze tips
Bij een kantine is het belangrijk dat de juiste comfort aanwezig is. Men moet goed aan tafel kunnen zitten om te genieten van een heerlijke lunch.
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken