Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Bedrijfsvoering
22 oktober 2018

Meerderheid mkb’ers is maatschappelijk betrokken

Een grote meerderheid van de Nederlandse mkb’ers toont actief zijn maatschappelijke betrokkenheid. Maar liefst 75 procent van de ondernemers draagt op verschillende wijzen een steentje bij aan de maatschappij. Dat blijkt uit onderzoek van Allianz in samenwerking met onderzoeksbureau GfK.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2018

Teams komen met betere ideeën dan individuen

Om concurrerend te blijven, moeten bedrijven innoveren. Een van de beste manieren om dat te doen, is medewerkers aan te moedigen om ideeën te ontwikkelen. Het is gebruikelijk om voor de ontwikkeling van ideeën teams samen te stellen, maar als mensen de keuze krijgen, werken ze vaak liever alleen.
Lees verder »   2 reacties »
19 oktober 2018

Top tien brandoorzaken bij bedrijven

Menselijke handelen is de belangrijkste oorzaak van bedrijfsbranden in Nederland. En daarmee is het één van de grootse bedreiging van de bedrijfscontinuïteit in het midden- en kleinbedrijf. Dat constateert Reaal, na een analyse van brandoorzaken bij bedrijven.
Lees verder »   Reageer »
19 oktober 2018

Bedrijvigheid ruim 26 procent hoger in derde kwartaal 2018

De groei van de Nederlandse bedrijvigheid lag tijdens het derde kwartaal van 2018 26,1 procent hoger in vergelijking met het derde kwartaal vorig jaar. Het aantal faillissementen is met 2,5 procent gedaald en daarnaast zijn er 17,4 procent minder bedrijven opgeheven.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2018

Politieke onrust en brexit bedreigen florerende Poolse economie

De Poolse economie blijft ook in de komende jaren goed presteren. Zo groeit het bruto binnenlands product dit jaar naar verwachting met ruim vier procent en daarmee scoort Polen hoger dan het gemiddelde in de eurozone.
Lees verder »   Reageer »
12 oktober 2018

Meer campers verkocht dan ooit tevoren

In de eerste drie kwartalen van dit jaar werden in Nederland 1.862 nieuwe kampeerauto’s verkocht. Dat is niet alleen 14,1 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar, maar ook nu al meer dan ooit tevoren in een heel kalenderjaar.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2018

Nederlandse ondernemer nog niet goed voorbereid op Brexit

Met 172 dagen tot Brexit is er één ding vrijwel zeker: op 29 maart 2019 verlaat het Verenigd Koninkrijk de EU. Hierdoor lopen veel ondernemers het risico dat zij op 30 maart geen zaken meer kunnen doen met het Verenigd Koninkrijk als zij niet de juiste voorbereidingen treffen én er geen overgangsperiode komt.
Lees verder »   Reageer »
11 oktober 2018

Zonnepanelen: waarmee rekening te houden als ondernemer?

Zonnepanelen zijn een slimme investering met een hoog rendement. In veel gevallen ligt het rendement van een stralend rijtje zonnepanelen op een woning rond de acht tot veertien procent. U kunt daarbij rekenen op een terugverdientijd van ze tot acht jaar.
Lees verder »   Reageer »
10 oktober 2018

Consument dupe van uitbreiding wetgeving tegen oneerlijke handelspraktijken

Het CBL heeft minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) in een brandbrief opgeroepen om tegen uitbreiding van het wetsvoorstel over handelspraktijken te stemmen.
Lees verder »   Reageer »
10 oktober 2018

Driekwart mkb’ers gebruikt 3D-print in 2020

De meerderheid van de mkb’ers acht 3D-printtechnologie cruciaal om kosten te verlagen en flexibiliteit te verbeteren. Dat blijkt uit nieuw Europees onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Ricoh. De helft van de Nederlandse ondervraagde mkb’ers geeft aan al geïnvesteerd te hebben in 3D-print en nog eens 32 procent van hen is van plan dit de komende twee jaar te doen.
Lees verder »   Reageer »
9 oktober 2018

Hans Huijbers stopt als voorzitter bestuur ZLTO

Na ruim negen jaar vindt Hans Huijbers het een geschikt moment om ZLTO met een gerust hart over te dragen aan een nieuwe bestuurder. Hij neemt medio voorjaar 2019 afscheid als voorzitter van het bestuur van ZLTO.
Lees verder »   Reageer »
5 oktober 2018

Grote beloftes van start-ups trekken meer investeerders, maar leveren minder op

Start-ups hebben doorgaans investeringen nodig om te groeien. Soms communiceren ze een ‘ontwrichtende visie’: ze beloven dat hun product of dienst een bedrijfstak fundamenteel zal veranderen. Maar zijn ontwrichtende visies effectief?
Lees verder »   Reageer »
3 oktober 2018

De voordelen van Agile werken voor ondernemers

Wat een van de meeste belangrijke reden is dat mensen zelfstandig ondernemer worden? Dat ze geen zin meer hebben in grote, logge organisaties waarin verandering moeizaam gaat en er (te)veel richtlijnen en regels zijn. Agile werken is een filosofie die daarom precies past bij ondernemers.
Lees verder »   Reageer »
28 september 2018

Succesvol klimaatakkoord vraagt om een uitgekiende aanpak

"De onderhandelingen voor het klimaatakkoord gaan de tweede helft in. In de eerste helft is heel veel goed voorwerk verricht. Nu moeten we uit alle verzamelde ingrediënten een uitgekiend menu samenstellen voor een effectieve aanpak die mensen meekrijgt en enthousiasme in de samenleving genereert."
Lees verder »   Reageer »
1  2  3  4  5   ... 192
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
De wereld verandert. Maar wat gaat de toekomst brengen en hoe bepaalt dat je business? Wat verwachten klanten van je, nu ze 24/7 online zijn? Hoe kun je profiteren van duurzame vernieuwing? Hoe gebruik je de kracht van online platformen om je klanten te bereiken? En hoe kun je je bedrijf laten groeien zonder mensen aan te nemen? Dát zijn vragen waar ondernemers juist nu het antwoord op zoeken.
Lees verderMeer boeken