Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

Uw eigen horecazaak starten: vijf tips

Reactie: Even een tip om je zaak onder de aandacht te brengen. Je kunt je natuurlijk ook onderscheiden door een deurmat te kopen. Niet zomaar een deurmat natuurlijk maar een gepersonaliseerde. Ook wel een logomat genoemd.

Een deurmat met logo komt professioneel over bij je klanten en zorgt ook nog eens voor een schone en droge vloer.
Deurmat   |    |  24 april 2019

ZZP’er laat honderden euro’s liggen door vooraf ingevulde aangifte

Reactie: In het kader van aftrekposten wil ik de Arbeidsbeloning aan partner nog even belichten. U mag als uw partner meewerkt in de zaak hem/haar een arbeidsbeloning betalen van 5 mille per jaar.

Bij een beloning van € 5.000 of hoger kunt u deze als bedrijfslast in mindering brengen op uw ondernemingswinst. Heeft uw partner zelf een baan (inkomen) dan is dit niet altijd voordelig, werkt uw partner niet of valt hij/zij in een lagere belastingschijf dan kan dit zeer interessant zijn

Heeft u uw meewerkende partner in 2018 niks uitbetaald. Geen nood. Meewerkaftrek is nog mogelijk.
peter ZZP-Boekhouder   |    |  24 april 2019

Eén op de vijf zzp’ers kiest voor een leaseauto

Reactie: Dank voor jullie reacties. E.e.a. heeft ook met budget te maken. Ik heb een klant die een Volvo youngtimer heeft gekocht waar vroeger de directeur van de Hoogovens/TataSteel in reed. Hij heeft geluk, weinig onderhoud en hij rijdt als een vorst.

Occasion lease met lage bijtelling is ook interessant. Al tel je dan uiteraard wel bij over de nieuwwaarde en schrijf je af over de lagere occasion aankoopprijs.

Veel zzp'ers gaan voor uiterlijk vertoon met een nieuwe auto, maar vergeten dat ze einde jaar een fikse bijtelling krijgen.
peter zzp/boekhouder   |    |  24 april 2019

Eén op de vijf zzp’ers kiest voor een leaseauto

Reactie: Ook wij zien een toename in zzp'ers die voor (reguliere) lease kiezen.

Zowel een Youngtimer zoals Peter aangeeft, en ook occasion lease wordt steeds vaker aangevraagd.
De grootste voordelen zijn geen levertijd. Zeker als je interesse naar een volledig elektrische auto gaat. Deze hebben soms een levertijd van meer dan 12 maanden.
Dan wordt er geregeld gekozen voor een occasion lease op basis van een 2015 of 2016 VW Golf GTE, Audi A3 E-Tron, VW Passat GTE of Mercedes C350e (allen deels elektrisch met 7% of 15% bijtelling).

@mannenzaken, best veel, gezien de fiscale voordelen, echter de levertijd is vaak lang, De Tesla model 3 is redelijk snel leverbaar. Alternatieven met een redelijke range kennen een langere levertijd. Daarnaast komen er volgend jaar veel nieuwe volledig elektrische modellen met een goede range op de markt. Deze tussenoplossing is hiervoor erg interessant.

@Peter, Zeker is de Youngtimer ook een interessant alternatief. Qua kosten en onderhoudsrisico van een meer dan 15 jaar oude auto moet je wel willen. Zeker als je altijd een ''nieuwe'' auto op basis van full operational lease hebt gereden, dan ben je de hogere onderhoud- en reparatiekosten niet gewend. Wij zien dat geregeld klanten dit als onprettig ervaren. En daarom toch kiezen voor een full operational lease contract, zonder risico's.

Floris Mulder   |    |  24 april 2019

Eén op de vijf zzp’ers kiest voor een leaseauto

Reactie: Goed dat je het aangeeft Peter. Ik zelf ben ook voor een youngtimer gegaan. Wel heb je dan weer de risico's dat je regelmatig onderhoudskosten hebt. Ik zelf ben benieuwd hoeveel zzp'ers momenteel overstappen naar een elektrische auto omdat daar veel fiscale voordelen zitten.
Mannenzaken.be   |    |  23 april 2019

Uw eigen horecazaak starten: vijf tips

Reactie: De boekhouding van een horecazaak is wat complexer dan de standaard boekhouding van een zzp' er.

Je hebt ook te maken met winstmarges, bederf, eigen gebruik en drankjes die je evt. weggeeft- representatiekosten.

Het is raadzaam om elk kwartaal naar een boekhouder te gaan die niet de boekhouding verzorgt maar ook de winstmarges in de gaten houdt.
peterzzp boekhouding   |    |  21 april 2019

Eén op de vijf zzp’ers kiest voor een leaseauto

Reactie: De fiets van de zaak is voor de zzp' er ook fiscaal interessant omdat je de BTW terug krijgt en over de aankoopprijs excl. BTW ook nog het voordeel van de Inkomstenbelastingaftrek pakt.

Ook een youngtimer is interessant voor de zzp' er.

Als je als ZZP’er een privé-auto van 15 jaar oud hebt, dan kunt u deze in de zaak inbrengen.

Grote voordeel is dat u dan 35% de dagwaarde moet bijtellen. Dus niet over de (oude) officiële aankoopprijs, maar over de veel lagere dagwaarde.

U kunt dan alle kosten benzine, onderhoud, wegenbelasting, verzekeringen als kosten zakelijk aftrekken.

Stel u koopt een 15 jaar oude Audi A6 met slechts 180.000 km op de teller op voor € 3.500. De bijtelling voor deze auto bedraagt 35% van € 3.500 is € 1.225 per jaar.

Het kost u netto € 637 per jaar, uitgaande van een belastingtarief van 52%.

Als u deze aankoop vergelijkt met een nieuwe Audi A6, dan is de catalogusprijs € 61.600. De bijtelling komt dan uit op een bedrag van € 13.550 per jaar. Netto is dat ruim € 7.000.

Tip: zorg wel voor een officieel taxatierapport om problemen met de Belastingdienst te voorkomen.
peter de zzpboekhouder   |    |  21 april 2019

Mercedes-AMG CLA 35

Reactie: Erg mooie wagen dit, wel zou ik zelf bij zo'n auto nooit voor deze kleur kiezen.... Maar ja, smaken verschillen niet?
Menfacts.nl   |    |  14 april 2019

Dit zijn de tien meest innovatieve accountants van Nederland

Reactie: Het accountancyvak en boekhoudvak heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Waar dertig jaar geleden nog werd gewerkt met tabellarische kas- en bankboeken, is er door de steeds geinnoveerde software nu veel makkelijker, overzichtelijker en sneller te werken. Als het voordeel zich ook uitbetaalt naar de klant en die meer en meer ondersteunt wordt met advies en coaching dan breidt de accountant/boekhouder zijn diensten alleen maar uit.
zzp-boekhouding   |    |  11 april 2019

ZZP’er laat honderden euro’s liggen door vooraf ingevulde aangifte

Reactie: Helemaal mee eens Dennis, er lopen creatieve geesten tussen die aan het einde van het jaar toch maar een boekhouder zoeken en vier kwartalen te veel BTW hebben afgetrokken.
zzpboekhouding   |    |  11 april 2019

ZZP’er laat honderden euro’s liggen door vooraf ingevulde aangifte

Reactie: Misschien nog veel belangrijker: de meeste zelfstandig ondernemers hebben er geen idee van wat wel of niet tot de zakelijke kosten gerekend mag worden en vorderen btw terug van niet zakelijke kosten. Bij een belastingcontrole zullen zij veel euro's moeten terugbetalen (met rente en mogelijk mét boete). Dus; zoek een goede boekhouder/adviseur!
Dennis   |    |  11 april 2019

ZZP’er laat honderden euro’s liggen door vooraf ingevulde aangifte

Reactie: Max heeft een punt. Als het op fiscale zaken aankomt is het goed als een boekhouder even goed naar de persoonlijke situatie van de zzp' er kijkt.

Inderdaad wordt vaak de meeewerkaftrek vergeten, maar verdient een zzp' er heel veel geld en heeft zijn partner geen of weinig inkomen dan is arbeidsbeloning vaak weer gunstiger.

Ook het investeren op het juiste moment in inventaris levert voordelen op waardoor er recht kan komen op investeringsaftrek.

De Inkomstenbelasting aangifte als zzp' er zelf invullen is - gezien mijn ervaring- meestal zonde van de tijd en energie.
zzp-boekhouding   |    |  10 april 2019

70 procent groei aantal crowdfundingprojecten

Reactie: Om heel eerlijk te zijn snap ik de groei in het aantal crowdfunding projecten wel. Echter vraag ik mij af of het totaal geďnvesteerd vermogen op dezelfde manier groeit. Er worden namelijk ook growdfundings campagnes opgestart voor de meest nutteloze dingen.
Rogier Trommelen   |    |  9 april 2019

Werkgevers licht positief over werkgelegenheid

Reactie: Toch zijn er met name in de fietsenbranch en detailhandel nog veel plekken die niet opgevuld zijn. Hier kan maar geen vakbekwaam personeel gevonden worden. Wellicht is dit per regio verschillend.
Roog Trommelen   |    |  9 april 2019
7  8  9  10   ... 132
Smart IM vindt groeipartner in Capital A
Smart IM, toonaangevend online marketingbureau, kondigt nieuwe aandeelhouders aan. Capital A verkrijgt meerderheidsbelang. Smart IM ziet deze ontwikkeling als startschot voor een nieuwe groeifase.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken