Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

De vijf nieuwste trends binnen bedrijfssoftware

Reactie: Software is inderdaad geen enkel probleem op wearables en smartwatches
DeSmartwatchStore   |    |  10 augustus 2020

Ondernemer investeert in eigen ontwikkeling

Reactie: Wat wij zien bij Eduvision is dat we sinds corona een flinke aanwas zien van cursisten die actief zijn als ZZP'er en die nu proberen door het volgen van een cursus zich beter te kunnen presteren bij bedrijven en op de arbeidsmarkt.
Stef   |    |  10 augustus 2020

Krachtig herstel crowdfunding in Nederland

Reactie: Eindelijk goed nieuws. Daar waar banken, in tijden van overvloed kan je alles of zelfs te veel lenen, maar in tijden van beginnende recessie zijn ze terughoudend, is het goed om te lezen dat Crowdfunding meer en meer voet aan de grond krijgt.

Juist nu hebben ondernemers met een goed bedrijfsplan hulp en een luisterend oor nodig. Deze periode geeft namelijk ook kan op vernieuwing en aanpassing, waaruit nieuwe winstmodellen kunnen volgen.

peter boekhouder-zzp   |    |  9 augustus 2020

'Technisch herstel derde kwartaal geeft vertekend beeld economie'

Reactie: Logisch dat Spanje, Italië enig herstel laten zien. Dit zijn de maanden waarin het vaak voor ene heel jaar verdiend moet worden.

En ze hebben de grootste klappen gehad, economisch dan. Het psychische komt ws later.

De regering in Nederland was gisteren zo 'intelligent' om geen tweede lockdown af te kondigen.

De faillissements-tijdbom tikt al maanden en zal aan het einde van het jaar afgaan.

Zij en wij zitten met de gevolgen. Belastingen zullen omhoog gaan, gemeentelijke heffingen stijgen, politie en zelfs BOA'S! gaan meer bekeuringen uitdelen. Want er moet toch geld binnenkomen en dat gaat straks de automobilist en in Haarlem - verboden te fietsen area's voor coronaveiligheid- zelfs de fietser betalen.

En zo stevenen we af op onvrede en dat zorgt - helaas -vaak voor andere politieke en fysieke uitspattingen.
peter boekhouder-zzp   |    |  7 augustus 2020

Bijzondere kerstpakketten in 2020

Reactie: Mijn ervaring als interim secretaresse is dat wat je ook probeert als kerstpakket, het niet altijd in dank wordt afgenomen. Mensen hebben helaas altijd wat te klagen. Van een 'experience' tot aan een old school kerstpakket. Dat is af en toe best jammer, ik vind het zelf namelijk écht altijd een cadeautje waar ik gewoon dankbaar voor ben. Het bedrijf hoeft je niks te geven maar doet dit wel. Dat vind ik bijzonder en waardeer ik.
Caroline van Aart   |    |  5 augustus 2020

Bedrijfsfitness heeft meer effect dan gedacht

Reactie: Op zich geen rare conclusie. Dit wist iedereen toch? Het is logisch dat het promoten van fitness helpt in bedrijven, zeker in kantoren en andere banen waarbij je veel stilzit.
Fitnessgirl   |    |  4 augustus 2020

Opleiding belangrijk netwerkmoment voor zelfstandige professionals

Reactie: Zelf geef ik cursussen in online marketing en ik heb laatst nog iemand aangenomen uit een cursus. Ook heb ik vaak klanten binnengehaald bij een cursus die ik zelf had gevolgd.
Niels   |    |  3 augustus 2020

Kwart ondernemers ontvangt klanten liever niet in eigen bedrijfsruimte

Reactie: De schrijver van het artikel verhuurt loodsen en opslagruimte. Zo te lezen geen kantoorpanden. Ik denk dat dit al een klein verschil aangeeft.

Persoonlijk heeft de klant altijd een keuzen, bij ons, bij hun thuis of op een andere locatie. Dit is dan veelal een horeca-locatie. En tot mijn verrassing werd en wordt dit als zeer plezierig ervaren.

Reden, een andere relaxte omgeving weg van het werk ontspant en geeft ook makkelijke ruimte voor een ander gesprek.

Ook met de nu verscherpte maatregelen spreken we gewoon buiten af op het terras.
Peter   |    |  3 augustus 2020

Jongeren gek op selfie tijdens het sporten

Reactie: Niet zo gek met alle sociale media tegenwoordig. Waar je vroeger er alleen op school goed uit ''moest'' zien om populair te zijn, heb je nu een hele online omgeving te onderhouden.
Ponchy   |    |  31 juli 2020

Kwart familiebedrijven is volgens eigen werknemers succesvoller dan niet-familiebedrijf

Reactie: Elk voordeel heeft zijn nadeel. Bij een familiebedrijf is vaak decennia lang alles achter gesloten deuren beslist.

De oprichter hebben door hard werken het bedrijf laten bloeien en de nakomelingen hebben of geen interesse, of stappen in het bedrijf omdat ze niet anders kunnen.

'Een moetje'. Dat komt het bedrijf niet ten goede.

Anno 2020 blijkt dat slechts de helft van de ondernemingen die het bedrijf van familie heeft overgenomen, verwacht deze ook weer aan een familielid over te dragen.

Ik maakte dat onlangs van dichtbij mee. Maar de investeerder van dit autobedrijf heeft de zittende werknemers, die op papier de zaak al jaren draaiden, het bedrijf gewoon laten runnen. En ze alleen ontlast van de papieren rompslomp.

Uiteraard was er een teleurstelling dat de kinderen de zaak niet wilden overnemen.

Er is toch nog een soort van win-win, de dga kan op zijn 60ste met pensioen, krijgt nog jaren een fee uitbetaald, het personeel is blij en de investeerder scoort een hoog remdement.
Peter   |    |  29 juli 2020

Coronacrisis zorgt voor evenveel faillissementen als tijdens dieptepunt crisis 2013

Reactie: Bijzonder onderzoek met dito uitkomst. 'De horeca blijft relatief gespaard: met 510 faillissementen gaat 0,58 procent van de sector failliet.'

En dat terwijl Graydon met heel andere en realistischere cijfers lijkt te komen.

Die verwacht een veel grotere groei aan faillissementen. Reden, ondernemers krijgen nu nog overheidssteun, uitstel van belastingbetaling, rechtbanken behandelen aanvragen door schuldeisers nog nauwelijks.

Het gaat nu vooral om eigen aanvragen.
Amsterdam zal zwaarst worden getroffen omdat ook het toerisme achterblijft en evenementen – waar horecazaken zijn- niet doorgaan.

Vanaf nu als ook schuldeisers zich roeren – zoals verhuurders die na drie maanden huurconflict mogen incasseren - dan gaat het hard.

Graydon zegt dat 41.845 horeca-zaken zich in een ‘uiterst precaire situatie’ bevinden.

Drie op de vijf cafés en restaurants en 45 procent van de hotels worstelen met hun kredietwaardigheid.

peter boekhouder-zzp   |    |  28 juli 2020

Zo behoudt u gekwalificeerde flexkrachten voor uw (horeca-)onderneming

Reactie: De FNV heeft twee maanden geleden al een enquete gehouden onder horecapersoneel.

Uitkomst, de meeste horecawerkers die vanwege de coronacrisis verplicht thuis zaten, waren en zijn bang dat ze na de crisis geen baan meer hebben om naar terug te keren. Bijna twee op de drie ondervraagden vroeg zich af of er straks nog wel werk voor ze is.


Discotheken zijn al tijden dicht, dus veel hoop op een vaste baan zal daar helemaal niet meer zijn. De horeca die nu wel gedeeltelijk open mag, draait wellicht break-even. Die moeten sluiten, zelf nog harder lopen of gaan over op de zzp'er of andere flexwerkers.

Ik kan me dus wel vinden in het artikel van Reinier.
Peter   |    |  27 juli 2020

Mkb’ers overwegen alternatieve financiering voor meer grip op de cashflow

Reactie: Factoring is een goede mogelijkheid als je met facturen werkt. In de horeca gaat die vlieger niet op. En daar vallen straks de grootste klappen.

Ook al omdat de nabije toekomst er nog niet veel florissanter uitziet. Disco's vormen nog wel het grootste risico.

Als je als bedrijf zo de nek wordt omgedraaid dan was een snelle switch van vof/eenmanszaak naar bv wel een hele slimme geweest.

Nu is het lijdzaam toezien wat de regering beslist.

Banken staan niet te trappelen om geld uit te lenen.

Wat dan... Je verlies nemen of toch hopen op een snelle verbetering. Dan zou crowdfunding of lenen bij familie - iets wat je eigenlijk nooit moet doen- de laatste strohalm.
Peter   |    |  27 juli 2020

Lagere loonstijging en weinig cao’s in juni

Reactie: Het lijkt er steeds meer op dat op financieel gebied we komende jaren steeds minder te besteden zullen hebben.

Als we onze baan al mogen behouden zullen er flinke stijgingen komen in de heffingen van de overheid. Ze moeten al de noodmaatregelen ook maar weer zien te financieren.

Nu staat de energie misschien wel laag, de zorgpremie zal waarschijnlijk ook gaan stijgen. Wachten op half november.
Zorgvergelijker   |    |  26 juli 2020
5  6  7  8   ... 150
Zo vind je een geschikt kantoor in Amsterdam
Het is niet altijd even simpel om een geschikt kantoor in Amsterdam te vinden. Je wilt natuurlijk een kantoorruimte die bij je bedrijf past en aan een aantal eisen voldoet.
Verschilt de iPhone 12 van zijn voorgangers?
Apple heeft haar nieuwe paradepaardje, de iPhone 12, gepresenteerd aan het grote publiek!
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Gegarandeerd meer klanten, dat is een stevige uitspraak! Na het lezen van dit boek weet je dat het kan. Ontdek hoe je jezelf op de kaart zet en met no budgetmarketing razendsnel groeit.
Lees verderMeer boeken