Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

\'Ondernemer heeft last van stress\'

Reactie: Veel meer bedrijven hebben ook een bedrijfshond of kat. Veelal werkt dit ook stressverlagend!
Krabpaal   |    |  11 juni 2019

\'Ondernemer heeft last van stress\'

Reactie: Bij een werkgever van mij hadden we ooit een coffeeshop als klant. Nooit geweten dat zoveel mensen tussen of na het werk daar wat gingen halen om te ontspannen.

Ontspanning kan je op vee wijze bereiken. In de natuur, door ene goede planning, yoga, ademhalingsoefeningen en vooral ook door de lat hoog, maar niet te hoog te leggen.

Its not the destination but the journey that brings us happiness.
peter zzp.boekhouder   |    |  6 juni 2019

Waarom groeit het aantal coworking spaces zo hard?

Reactie: Naast de onderlinge samenwerking, het netwerken en het persoonlijke contact is er ook een prijs-issue.

De markt vraagt meer en meer naar flexiblele arbeid en om als zzp'er een heel groot pand voor jezelf te huren is onzin en als je het al doet moet je het doorberekenen in je prijs.

En omdat de concurrentie onder ZZP'ers moordend is moet die juist vooral op de kosten besparen.

Bedrijven en onroerend goed bezitters springen hier goed op in, er valt wat te verdienen aan de behoefte van voornamelijk millennials.

Het is veelal een win-win-situatie.
peter uw zzp boekhouder   |    |  6 juni 2019

Fysieke winkel onderscheidt zich met goed getraind personeel

Reactie: Het is inderdaad wel belangrijk dat het personeel begrijpt wat je wil en welk product daar bij past. Dus je zal je personeel goed moeten trainen in product kennis, gesprekstechnieken.
Lucas   |    |  3 juni 2019

Vier aandachtspunten voor een thuiskantoor als zzp’er

Reactie: goed artikel, bedankt.
netnietnieuw.eu   |    |  1 juni 2019

Vier aandachtspunten voor een thuiskantoor als zzp’er

Reactie: Als je woning koopt met daarnaast een apart/zelfstandige werkruimte zoals hierboven beschreven en het zakelijk pand wordt zakelijk gebruikt. Dan betekent dat ws wel dat het zakelijke pand voor dat deel geactiveerd moet worden op de balans en het hypotheekdeel daarop gepassiveerd.

Kosten aftrekbaar. Verbouwing activeren en in ca. 10 jaar afschrijven.

Is er een fiscaal partner is het spel dan bij de partner komt het zakelijke deel in box 1 (ter beschikkingsregeling). Dus ook activeren/passiveren, kosten aftrekbaar, verbouwing afschrijven.

Bij verkoop is het zakelijke deel is de winst dus wel belast/verlies aftrekbaar.
zzp-boekhouder   |    |  31 mei 2019

Aandachtspunten bij vermogensbeheer voor ondernemers

Reactie: Geld op de spaarrekening laten staan was in het verleden -bij een hogere spaarrente- wellicht interessant. Anno 2019 niet meer, dat klopt.

Veel zzp' er shebben inderdaad niet altijd veel verstand van aandelen. Een vermogensbeheerder inhuren is een optie, maar er zijn nog tal van zaken waar een zzp' er zijn geld in kan beleggen.

In de verduurzaming van zijn eigen woning, kopen van een lijfrente en evt. banksparen.
peter zzp boekhouder   |    |  31 mei 2019

De GDPR is inmiddels één jaar van kracht; hoe staan de zaken ervoor?

Reactie: Ik merk dat er wel meer bewustwording is bij websitebezitters, maar dat er nog steeds veel onwetendheid is. Zeker bij startende (online) ondernemers is AVG vaak niet hetgene waar men mee bezig is.

Bij bedrijven die langer bestaan zie je eerder dat onder meer de privacy voorwaarden zijn aangepast en er een cookie melding is.
Nils van der Knaap   |    |  27 mei 2019

\'Ondernemer heeft last van stress\'

Reactie: Wij komen veel ondernemers tegen die worstelen met stress. Gelukkig is stress ook een keuze en kun je door de juiste keuzes te maken ook snel weer beter gaan voelen. Belangrijk is om goed je grenzen te leren herkennen en deze ook aan te geven.
Reinoud Prins   |    |  27 mei 2019

Zes tips om als ondernemer het werk wél af te krijgen

Reactie: Uitstekend artikel. Vroeg opstaan, dan sportschool, dan werken paar uurtjes, dan boodschappen, weer werken en 's avonds ook beweging.

Achter pc altijd bereikbaar onderweg vaak wel, maar de gsm staat ook wel eens uit. Bewust de Nokia 3310 oude model gekozen, geen WhatsApp, Facebook en andere social media onderweg.

Achter de pv wel, maar dat vreet inderdaad energie.
peter voor zzp boekhouding   |    |  25 mei 2019

Een derde van de Nederlandse bedrijven werkt in de cloud

Reactie: Clouddiensten hebben zich ondertussen wel bewezen. Deze bieden een veilige, mobiele en professionele manier van werken voor veel starters en professionals. Zeker in combinatie met een shared office of virtual office maken clouddiensten een kantoor overbodig. Wat een flinke besparing oplevert en ook voor contact met mede-ondernemers zorgt.
Virtual Office   |    |  25 mei 2019

Waarom voeding, slaap en beweging belangrijk zijn voor succes

Reactie: Beweging is belangrijk, maar spelelement aan sport is ook zeer belangrijk. Een wedstrijdje stimuleert de creativiteit en geeft een gevoel van voldoening.
Lindsay   |    |  24 mei 2019

Design principes die de conversion rate verhogen

Reactie: Design is zeker een cruciaal belang voor conversie, maar een website hoeft niet átijd mooi te zijn.

Het uiterlijk van de website moet vooral overeenkomen met wat het bedrijf doet. Zo was de website die 2 kuub zand leverde voor het ophogen van mijn tuin helemaal niet zo stylish, het straalde wel vertrouwen uit en alle informatie was duidelijk vindbaar.

Maar aan veel andere websites en vooral shops ligt de lat wel hoger
Inspect Element   |    |  24 mei 2019

Merendeel zzp’ers onzeker over financiën

Reactie: De zin zo'n 43 procent van de zzp' ers maakt zich druk of er straks wel genoeg pensioen is opgebouwd.

Ik weet niet of dat klopt. Wellicht dat 43 procent van de zzp' ers zich bewust is dat het pensioen nu nog niet helemaal gedekt is.

Maar is dat voor een werknemer wel altijd het geval. En hoe vaak keren die pensioenfondsen nu het beloofde bedrag uit eigenlijk uit. Of vallen die bedragen vaak lager uit.

Ik ken ook tal van zzp' ers die nu leven en zich geen zorgen maken, ze zijn zich er wel van bewust maar weten ook dat het geen garantie is dat je 67 jaar wordt. Daar wordt nooit onderzoek naar gedaan, omdat verzekeraars en banken daar niks aan kunne verdienen.
peter de zzpboekhouder   |    |  23 mei 2019
5  6  7  8   ... 133
Een bedrijfspand verhuren: hier dient u allemaal rekening mee te houden
Naast het feit dat het verhuren van een bedrijfspand lucratief kan zijn, zit je ook aan een aantal regeltjes vast waar aan gehouden dient te worden.
Creditcard kosten
Een creditcard is voor heel veel mensen onmisbaar. Het brengt een zeker comfort met zich mee waar veel mensen die reizen of online aankopen doen aan gewend zijn geraakt
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Je product? Je klanten? Jij, als briljante ondernemer? Hou toch op: het zijn je medewerkers die het groeisucces van je bedrijf maken of breken. En daarom is ‘personeel’ geen agenda-moetje dat je er even bij doet. Nee, je moet je mensen koesteren. Zorgen dat ze zich met plezier inzetten voor de missie van je onderneming en alles krijgen om optimaal te kunnen samenwerken.
Lees verderMeer boeken