Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

Een op vijf zzp’ers voelt zich niet serieus genomen door zijn directe omgeving

Reactie: Er komt veel op je af als je start als ondernemer. Daarnaast moet je ook steeds meer zodra je onderneming succesvol is. Je krijgt steeds meer te doen op je actielijst en je moet nog zoveel....Je wilt ideeën uitwerken, strategisch bezig zijn maar je bent vaak alleen maar uitvoerend bezig. Flexibele hulp kan dan de oplossing zijn.
Caroline van Aart   |    |  11 november 2020

Een op vijf zzp’ers voelt zich niet serieus genomen door zijn directe omgeving

Reactie: Betere opleiding en begeleiding voor de startende zzp'er of de zzp'er in de dop is bittere noodzaak. Op school kan een vak als ondernemersvaardigheden al worden geintroduceerd. De wereld en de markt is veranderd en freelancer of zzp'er is meer en meer het nieuwe normaal.

ZZP'er si geen hogere wiskunde, je dient je wel goed voor te bereiden en weten wat je kunt opmaken en wat je dient te reserveren qua belastingen.

En om al die klandizie binnen te halen moet je ook commercieel enigszins onderlegd zijn en weten waar je sterke en zwakke punten liggen. SWAT-analyse kan helpen.
peter zzpboekhouder   |    |  9 november 2020

Uurtarief van freelancers keldert door coronacrisis

Reactie: Dat freelancers het moeilijker hebben end at hij prijzen onder druk staan dat zie ik ook in de markt. Uitstel aanvragen van belasting komt vaker voor dan normaal. Besparen op privé-uitgaven is een goede set. Daarnaast kijken ze wel waar ze kunnen investeren. De inkomsten lopen weliswaar achteruit maar de prijzen om online te adverteren dalen ook.
peter boekhouder-zzp   |    |  9 november 2020

Grote moeite om mensen voor bouwsector te strikken

Reactie: Door Covid-19 verandert er veel. Het werd moeilijk voor dit veld.
Beauty Trends   |    |  1 november 2020

83 procent van de jonge freelancers wil niet volledig in loondienst werken

Reactie: Dit geldt trouwens niet alleen voor jongeren!

Zelf ben ik 50+, een oudere jongere dus, maar ook ik wil niet fulltime in loondienst. Ook niet toen het flink wat jaren terug nog slechter ging.
Werkman opslag   |    |  30 oktober 2020

Aantal inbraken daalt landelijk met achttien procent tijdens de corona-crisis

Reactie: Tja heeft deze coronacrisis dus toch een voordeel... minder inbraken.
Bert   |    |  29 oktober 2020

Recordbestedingen bij Europese webwinkels

Reactie: Wij zijn een multichannel partij en bij ons ging de verkoop net zo als voor de corona crisis. Zo zie je maar hoe belangrijk het is om dit te combineren.
Harm Hardeman   |    |  28 oktober 2020

Aantal inbraken daalt landelijk met achttien procent tijdens de corona-crisis

Reactie: Helaas zitten we sinds halverwege oktober opnieuw in een lockdown achtige situatie.. Hopen dat dit voor ondernemers snel weer anders wordt anders vrees ik voor de gevolgen.
Kim   |    |  28 oktober 2020

5 basisregels voor een nieuw logo

Reactie: Een goed logo is het begin van je branding strategie. Onbewuste invloed, één van de krachtigste principes binnen marketing. Fedex speelt daar supergoed op in
Aircooler   |    |  26 oktober 2020

83 procent van de jonge freelancers wil niet volledig in loondienst werken

Reactie: Natuurlijk wil de jonge freelancer zzp 'er liever niet in loondienst. In de generatie van mijn grootouders betekende loondienst zekerheid. Je kon als je je best deed je hele leven bij een baas blijven werken en was verzekerd van een vast inkomen. Na de oorlog was dat het belangrijkste. Anno 2020 is de zeepbel van zekerheid in loondienst wel doorgeprikt. en als dat nog niet zo was dan door de coronacrisis zeker wel.

Jongeren kunnen nu over en voor de hele wereld werken. Ze willen meer regie hebben over hun eigen flexibiliteit, salaris en zich kunnen ontwikkelen in sectoren waarin zij dat graag willen.

Freelancer zijn biedt nog meer voordelen, vaak kan je werken op momenten dat het jou uitkomt, vanaf jouw favoriete locatie en word je afgerekend op het resultaat.

Je kan ook zelf je inkomen bepalen door meer of minder uren te maken.
peter uw zzp boekhouder   |    |  26 oktober 2020

Aantal toegankelijke gemeentewebsites in een jaar meer dan verdubbeld

Reactie: De websites van de ministeries hebben allen dezelfde opmaak. Ik snap niet goed waarom iedere gemeente een eigen website ontwikkelt. Uiteraard dient de content wel uniek te zijn en toegespitst te zijn op hetgeen relevant voor die gemeente, maar als alle 355 gemeenten zelf de eigen website ontwikkelen levert dit een situatie op waarbij sommige wel toegankelijk en andere wat minder toegankelijk zijn. Ontwikkel 1 toegankelijk template voor een gemeente en laat gemeenten de site vullen. Een afspraak voor een paspoort aanvragen in Amsterdam hoeft toch niet anders te gaan dan in Groningen?
Berekening   |    |  24 oktober 2020

Aantal toegankelijke gemeentewebsites in een jaar meer dan verdubbeld

Reactie: Goede zak dat bijna de helft van de gemeentewebsites digitaal toegankelijk is. Dat mag ook wel anno 2020. En was zeker door de vele aanvragen ivm corona noodzakelijk ook.

De website is niet alleen een informatiebron maar was met TOZO ook een redmiddel voor hardwerkende zzp'ers die buiten hun schuld om slachtoffer werden van omzetverlies.
peter boekhouder-zzp   |    |  23 oktober 2020

Online winkelen krijgt boost door pandemie

Reactie: Comfort, tijdwinst, gemak en risiso uitsluiten mbt corona zijn de belangrijkste oorzaken van de toenname van aantal online aankopen.

Mensen willen ook meer quality nemen, hoeven niet meer een parkeerplek te zoeken, staan te dringen voor de kassa en een mondkapje op. Voor de 3 euro bezorgkosten win je een hoop energie en bespaar je veel gedoe in de buurtsuper.

Zeker nu met corona is het nog veilig ook.
peter uw zzp boekhouder   |    |  23 oktober 2020

Zelfscannen en contactloos betalen winnen het van online boodschappen doen

Reactie: De populariteit van online boodschappen doen kende een hausse tijdens de eerste coronacrisis.

Die is wellicht afgezwakt, maar m.i. nog altijd hoger dan daarvoor. Zelf bestel ik online gewoon mijn wc-papier eb schoonmaakmiddelen, daarvoor ga ik geen risico lopen in de buurtsuper.

Lekkere verse maaltijden daarvoor ga ik uiteraard wel naar de winkel, maar niet naar de buurtsuper.
Peter   |    |  22 oktober 2020
1  2  3  4  5   ... 154
Hulp bieden aan anderen: met deze opleidingen kan het
Sommige mensen zijn geboren hulpverleners. Dan is een carriere in de hulpverlening wellicht voor je weggelegd.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
Iedereen die wel eens gezeild heeft, weet het: de windrichting kun je niet veranderen, dus als je vooruit wilt komen moet je de stand van je zeilen aanpassen. Maar wat als de wind is gaan liggen? Als de vraag naar jouw producten of diensten afneemt als gevolg van een recessie, een economische crisis of een andere ramp? Dan kun je als bedrijf maar beter roeien met de riemen die je hebt: je klanten.
Lees verderMeer boeken