Ondernemen met de beste ondersteuning

Reacties

Elco Brinkman: \"Het geld komt uit het verkeerde potje\"

En zo is het maar net. Misschien kan de heer Brinkman, als oud politicus, meedenken waar het dan wel verantwoord gehaald kan worden. Die 250 extra voor de Sociale agenda is niets anders dan een dekkingsdiscussie die nog niet voorbij is en door de kamer moet. Voorzetje voor Briinkman: Misschien kan het beter wegkomen van de overgeorganiseerde semi-overheid zoals waterschappen, KvK's, UWV's/Werkpleinen i.c.m. gemeenten, Kadasters,Provincies, belastingdiensten (en 150 andere autonome diensten) en weet ik wat al niet aan zware overgeorganiseerde waterhoofden. Waar de toppen en managementlagen meer zijn dan de uitvoering. Eens goed met de stofkam hierlangs en wat grensoverschrijdend integraal management kan denk ik een meerfout opleveren.
Maar ja; wie heeft het overzicht nog over deze door welvaart overgeorganiseerde bureaucratie?
Wie het heeft heeft de macht.

Wim  |    |  16 november 2012

Zzp’er ziet zakelijke toekomst somber in

Interessant je opmerking @Martijn Pennekamp. In mijn omgeving is er weinig negativiteit te bespeuren.

Adriana van Schalken | Payroll Works  |    |  16 november 2012

Zzp’er ziet zakelijke toekomst somber in

Wat een negatieve stemmingmakerij. Tentoo doet een onderzoek onder haar achterban. Maar geeft daar niet bij aan dat juist zzp'ers zonder werk bij hun staan ingeschreven. De zzp'ers die gewoon lekker doordraaien en eigen opdrachten scoren doen niet mee in dit onderzoek......

Martijn Pennekamp  |    |  15 november 2012

Beursblik: kwartaalcijfers Brunel uitermate sterk

l.s.

Ik zoek een overzicht van uitzendbureau's waarop ik kan zien wat het marktaandeel in NEDERLAND is van de top 5 nederlandse uitzendbureau's. Kunt u mij helpen???

Dank

van dalen  |    |  15 november 2012

\'ZZP onzichtbaar in Regeerakkoord\'

Ik vraag me af of dit plan door de rest van het kabinet en de achterban gesteund wordt. Het wordt maar niet makkelijker gemaakt. Wat als er door deze plannen een grote groep zzp'ers hierdoor werkeloos raakt?

Adriana van Schalken | Payroll Works   |    |  12 november 2012

Groei ZZP’ers goed voor economie ... tot op zekere hoogte

Ik ben het wel met Suzy eens. Te toename van ZZP'ers is ook volgens mij te wijten aan de slechte economie. Ik zie het om mij heen veel gebeuren, mensen die ontslagen worden kiezen uiteindelijk voor het ZZP bestaan.

Adriana van Schalken | Payroll Works  |    |  9 november 2012

Transport en logistiek gaan weer zwaar jaar tegemoet

Transportbedrijven moeten voor de verandering eens door de overheid en ondersteund worden in plaats van uitgebuit. Ze hebben te maken met een woud aan regels en voorschriften die door jezelf in het buitenland te vestigen met gemak vermeden kunnen worden. Goed voor de winst van het transportbedrijf, slecht voor de Nederlandse economie.
Leuk abstract geblaat van een ABN-AMRO-bobo, maar de realiteit gaat niet over de relaties, maar de cijfers.

suzy willemsen  |    |  8 november 2012

Groei ZZP’ers goed voor economie ... tot op zekere hoogte

De vraag die ik in dit onderzoek mis is: ''waaruit is deze groei aan ZZP-ers voortgekomen?''. Als je daar naar kijkt zie je volgens mij dat de toename van ZZp-ers hand in hand gaat met een afname aan economische activiteiten, wat vaak resulteert in een drastisch dalend aanbod van werkplekken. Bij mij rijst dan de vraag of een toename van ZZP-ers geen signaal is van een haperende economie en moeten er geen activiteiten worden ondernomen om het ZZP-schap te ontmoedigen, maar om de economie te stimuleren.

Suzy Willemsen  |    |  8 november 2012

Groei ZZP’ers goed voor economie ... tot op zekere hoogte

Zie ook dit artikel met reacties op dit onderzoek:

EIM: “Meer dan 7% zzp’ers is slecht voor economie” Hoezo?

http://www.ondernemersfacts.nl/index.php/eim-meer-dan-7-zzpers-is-slecht-voor-economie-hoezo/

Jeroen Prinsen  |    |  8 november 2012

Groei ZZP’ers goed voor economie ... tot op zekere hoogte

Er wordt gesteld dat het voor ZZP’ers moeilijker zou zijn om schaalvoordelen te benutten, maar hierbij wordt voorbijgegaan aan de (economische)trend dat ZZP'ers steeds meer opereren binnen een netwerk (een andere vorm van schaalgrootte) van business relaties, waarbinnen zij juist binnen o.b.v. hun specialisatie een aandeel leveren en inkomen verdienen.

Heidi Brethouwer  |    |  8 november 2012

Minder Nederlanders starten eigen bedrijf

@Mevr. Van Schalken,

De relatie (van een onverhoopts falen) ligt niet alleen in het ontbreken van een ondernemingsplan. Dat wordt ook niet zo stellig beweerd. Maar dat een gedegen plan helpt staat voor mij als een huis boven water. De wetenschappelijke onderbouwing heb ik zo even niet paraat.

Naar aanleiding van je vraag: veel voorkomende redenen van een faillissement zijn (even googelen, cijfers 2010, maar de oorzaken komen bekend voor):
- Wanbeheer, slecht management of een gebrek aan visie (80%)
- Onvoldoende kapitaal (78,8)
- Een onrealistisch financieel plan
- Wanbetaling of faillissement van de klant (25%)
- Slechte economie (20%)
- Vraaguitval en omzetdaling (10%)
verder ook (niet limitatief)
- Minder snel krediet
- Veranderende markt en discontinuďteit
- Ongevallen en ziekte
- Fraude en oplichting
- Verkeerde investeerders of partners
- Smaakveranderingen bij het publiek
- Start- of groeikapitaal
- Verkeerd personeel (die moet je aanspreken)
- et cetera...

Val me er s.v.p. mij niet erop aanvallen dat het totaal meer is dan 100%, wellicht dat meer redenen tot een default kan leiden waardoor je meer dan 100% optelt...

Enfin, stuk voor stuk punten die in een goed ondernemingsplan aan de orde komen!

Iemand anders zei: ''Denkt aleer gij doende zijt en doende denkt dan nog'' een oude voorloper van PDCA (plan–do–check–act ofwel plan–do–check–adjust). Het woordje plan is ook in het engels duidelijk herkenbaar ;-)

Barry

Barry Mooibroek  |    |  1 november 2012

Online of offline boekhouden: that\'s the question

Zoals Martin hiervoor ook al aangeeft, is het rijtje van selectiecriteria (helaas) niet zo eenvoudig zoals hierboven geschetst.

Zo is voor grotere bedrijven meestal gespecialiseerde software geschreven, die nog niet 'online' aangeboden wordt.

Verder bestaat de vraag wie eigenaar is van de gegevens en wat er gebeurd als de ‘hostingpartij’ (als die überhaupt al kan worden aangewezen) “omvalt”.

En dan de vraag over privacy; Door de ‘Patriot Act’ mag Amerika alle gegevens inzien die haar landsgrenzen passeert. Wie garandeert u dat niet een deel van de datastroom via dat deel van het ‘world wide web’ gaat?

Maar ook software die lokaal (op een server) staat geďnstalleerd, kunnen meer nadelen hebben dan hiervoor beschreven. Zoals dat de uitwisseling met de accountant meer tijd kan kosten. Ook de koppeling met de bank kan minder ver ontwikkeld zijn.

Al lange tijd juichen wij het toe dat ondernemers zelf de administratie voeren. Dat ben ik met de schrijver van het artikel eens. De boekhoudpakketten zijn lang niet meer zo ingewikkeld als vroeger. Daardoor is de ondernemer minder geld kwijt aan een (externe) boekhouder en heeft deze meer inzicht in de kasstromen (wanneer hij of zij dat maar wil).

Het is goed dat het onderscheid aan de orde wordt gebracht, maar helaas is het lijstje van selectiecriteria langer dan genoemd.

Barry Mooibroek

Barry  |    |  1 november 2012

Minder Nederlanders starten eigen bedrijf

Zeker een duidelijk verhaal. Ik denk alleen dat het niet alleen aan het ontbreken van een gedegen ondernemingsplan ligt. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat andere factoren kunnen zijn van de grote hoeveelheid 'afvallers'.

Adriana van Schalken | Payroll Works  |    |  1 november 2012

Checklist: Prospects kleine onderneming

Op zich een prima opsomming van alternatieven maar naar mijn idee onvoldoende aandacht voor punt '1.Baken uw terrein af'. Dit bepaald namelijk welke acties geschikt zijn om nieuwe klanten te werven. Een ontwerper bijvoorbeeld gaat heel anders te werk dan een ZZP'er in de bouw. Marketing in consumentenmarkten is ook geheel anders dan de B2B-markt.
Het gebruik van een website en e-mailings wordt helaas niet behandeld.Essentieel!
Ik zou adviseren om te beginnen bij ex-klanten. Zij kennen je bedrijf en je hebt een relatie mee. Voor nieuwe contacten, denk aan deelname aan een (vak)beurs - duur maar effectief (er zijn beurzen met speciale deelnamepakketten voor ZZP'ers van ca. € 1.000)Je bent een paar dagen kwijt maar je onmoet veel prospects face-to-face. Reken uit hoeveel een prospect waard is, hoeveel prospects je denkt te kunnen bereiken, hoeveel deelname kost en of het je waard is!

robert  |    |  1 november 2012
Vorige  |  
145  146  147  148  ...  169