Nieuwsbrief ›
Zoeken ›
Reacties

Meer ondernemers in nood sinds oktober

Reactie: De reactie is een vorm van SPAM.
Reclame voor eigen toko maken!
Daardoor is de waarde van de reactie al niet meer betrouwbaar te noemen.

Ik als kleine MKB-er ervaar n.l. ook een slechte liquiditeit, zeer goede vooruit
zichten (hl goed zelfs) maar de banken
zeggen HO MAAR!

Een ding is duidelijk de banken -door
afwezigheid van kennis van markten- zijn
niet in staat om het MKB goed te helpen.

Door de ondernemer wordt dit vertaalt als 'het geld zelf willen houden voor
bonussen' maar dat is te kort door de
bocht. De banken, is mijn ervaring, zijn
a) veel te defensief en b) lopen hopeloos achter op de actuele conjucturele situatie.

Maar goed, via een bemiddelaar gaat het
het ons toch zeer waarschijnlijk wel
lukken. En precies bij een bank die wl
doorheeft wat er gebeurt n lef heeft.

My 2 cents.
JdV   |    |  13 januari 2011

Klachten over Bedrijvengidsonline.nl stromen binnen

Reactie: Wij zijn op 2 vestigingen misleid door Communicatie Marketing Nederland.
Vicoma Zuid BV   |    |  10 januari 2011

Meer ondernemers in nood sinds oktober

Reactie: Aantal ondernemers in nood stijgt, desalniettemin zien wij dat het verkrijgen van financiering eenvoudiger wordt. Tips voor het ophalen van financiering voor ondernemingen in nood zie http://www.toegangtotgeld.nl
MV   |    |  6 januari 2011

Gezocht: rasondernemer om Hermans op te volgen

Reactie: Moeten we het Europese mkb feliciteren met haar nieuwe voorzitter. Ik dacht van niet.De heer Hermans is het prototype van een politicus/ambtenaar, en dat zijn geen ondernemers.
Het MKB en ook het VNO-NCW zijn dan ook verworden van belangenorganisaties tot lobbyclubs.En dit in tegenstelling tot vakbonden waar wel lieden zitten met het lef om zo nu met de vuist op tafel te slaan. Bij deze dan ook de vraag hoe de Nederlandse Redersvereniging aan haar voorzitter, mevr.Tineke Netelenbos, is gekomen. Zijn de reders gediend met een voorzitter zonder enige rederservaring?
ab h. bouvy   |    |  4 januari 2011

Nationale week van de sociale innovatie

Reactie: Nee, dat was niet het probleem. In tegendeel zelfs. Het was opvallend dat uit reacties vanuit een technische achtergrond veel meer waardering en begrip was voor deze poging om de zaken op een rijtje te krijgen. Het probleem was de gebruikte
'Jip en Janneke' taal waardoor academici en journalisten niet wisten wat ze er mee aan moesten. De reden waarom het SUNOS-model geen kans heeft gekregen ligt dan ook o.a. aan de organisatie van het wetenschappelijk onderwijs. De 'waanwijsheid' welke hiervan het gevolg is , verhindert dat werkerlijk goede ideeen een kans krijgen.
ab h. bouvy   |    |  2 januari 2011

Nationale week van de sociale innovatie

Reactie: Is het probleem misschien dat de gehanteerde begrippen in het SUNOS-model niet 'meetbaar' zijn?
Anne   |    |  1 januari 2011

Checklist: Politieke spelletjes

Reactie: Afgezien van de oordelende term in de intro, waarop al eerder gereageerd is, vind ik dit een vrij reel lijstje. Ik zal even kijken of ik een samenvatting cq link kan maken naar een website die ik over dit onderwerp heb gemaakt: www.manipulerenkunjehanteren.nl
Rob   |    |  31 december 2010

Onrust over mega-tuinfeest Van der Most

Reactie: Graag verneem ik meer informatie van het betrokken organisatieburo en bij voorkeur uit monde van Sabrina Barmentloo. Dit om een goed oordeel te kunnen vormen over deze bericht weergave.
Joop   |    |  29 december 2010

Checklist: Leiderschapsstijlen

Reactie: Er zijn inderdaad hele bibliotheken volgeschreven over stijlen van leiderschap. Daar voegt het artikel werkelijk niets aan toe. Een loze opsomming van bestaande inhoud, die op zichzelf al niet veel diepgang en inzicht laat zien.
B   |    |  29 december 2010

Checklist: Politieke spelletjes

Reactie: Moeilijk om te bepalen waar ik zal beginnen met mijn reactie. Laten we starten met de illusie dat er een bepaalde groep mensen is die we kunnen classificeren als ratten. Uiteraard niet de managers zelf die de maatregelen nemen, maar een bepaald type medewerker.
Leuk voor de promotie van je boek om een hippe en hijgerige term als ratten te gebruiken, maar ieder mens heeft een schaduw in zich, dat erkennen lijkt me de eerste stap. De eerste 5 van de 6 gegeven aanbevelingen zijn inderdaad de welbekende aandachtsgebieden die je van een competente en betrokken leidinggevende mag verwachten. Heeft niets met politiek te maken, maar met je werk adequaat uitvoeren. Daar valt in de huidige organisaties al heel wat te behalen. Doe je dat niet dan ontstaan eenvoudige menselijke dynamieken die helaas een negatieve weerslag kunnen hebben op het functioneren van de organisatie/groep. Daar heeft iedereen debet aan en doet iedereen, meestal onbewust, aan mee.
Het zesde punt is neem ik aan als grapje of confronterende stelling toegevoegd, want creert precies datgene wat je wil vermijden. Een noordkorea achtige cultuur van stroopsmerende hofhouding, verdeel en heers politiek, ongelijkheid, wantrouwen etc. enz.
Kortom snel geld verdienen met een zoveelste checklist boekje, wars van diepgang, inzicht en frisse blik.

Vriendelijke groet,
Branko Lastdrager
B   |    |  29 december 2010

Checklist: Marktonderzoek

Reactie: dit is geen echte checklist vind ik, dit is eerder een lijstje met vanzelfsprekendheden. Kon er niet iets meer aandacht aan besteed worden? jammer, genoemde punten had ik zelf ook al bedacht.
Thecla   |    |  20 december 2010

Nationale week van de sociale innovatie

Reactie: welke organisatie heeft belangstelling voor het door mij uitgedachte SUNOS-organisatiemodel. Een model voor sociale innovatie waarbij duidelijk wordt welke plaats ''zaken'' als creativiteit, werksfeer, flexibiliteit en talent in een organisatie innemen.Toepassing van dit model zal leiden tot meer betrokkenheid, minder ziekteverzuim en slimmere organisaties.Het heeft een groot nadeel: het is zo eenvoudig dat bijna iedereen het kan begrijpen. Bij de universiteit vonden ze het dan ook maar niks!
ab h. bouvy   |    |  16 december 2010

UWV stelt gemiddelde WGA-premie voor 2011 vast

Reactie: UWV stelt dat de premie WGA nagenoeg gelijk is gebleven. Laat u geen zand in de ogen strooien. De premie stijgt met 30 %!

De rekenpremie is weliswaar nagenoeg gelijk gebleven maar de correctie factor stijgt met ruim 30 procent van 1,5 naar 2.
Theo van Dillen   |    |  13 december 2010
138   ... 139
Jouw bedrijf in een nieuw jasje steken: aan de slag met je kantoor!
Altijd dezelfde inrichting en indeling is niet motiverend. Niet voor de klanten die met regelmaat langskomen, maar ook niet voor het personeel dat elke dag hetzelfde uitzicht heeft.
Kan ik die aanbouw wel betalen?
Een doorlopend krediet is een oplossing wanneer je onzeker bent over de totale kosten en geen rente wilt betalen over geld dat je nooit gebruikt.
Checklist: de beste start voor jouw eigen webshop
Steeds meer Nederlanders verkopen hun zelfgemaakte producten online.
Geef een impuls aan jouw professionele en persoonlijke groei als strategisch communicatieadviseur
Met de SRM Senior Communicatieadviseur C opleiding leer jij hedendaagse communicatietechnieken vanuit een breder organisatieperspectief te benaderen.
Meer dan 100 checklists
Word Brisk-abonnee en krijg gratis toegang tot meer dan 100 checklists voor ondernemers
Managersonline.nl
Het internetmagazine voor directeuren en managers
BOEKENNIEUWS
We kiezen het spel niet. We bepalen de regels niet. Maar we kiezen wel hoe we spelen.
Simon Sinek bereikte miljoenen lezers met zijn bestseller ‘Begin met het Waarom’, nu is er de langverwachte opvolger 'Het oneindige spel'. In ‘Het oneindige spel’ laat Sinek zien dat ondernemen en werken wel een duidelijk begin hebben, maar geen echt einde: ze vormen een oneindig spel. Anders dan bij voetbal of schaken, met hun heldere spelregels en duidelijke einde, kun je nooit van een eindoverwinning spreken; telkens vind je nieuwe uitdagingen op je pad.
Lees verderMeer boeken