Ondernemen met de beste ondersteuning

Reacties

Subtiele trucs om debiteuren aan te zetten tot betaling

Situatie: U krijgt nog flink geld van een openstaande factuur.
U belt en belt nogmaals maar de betreffende mensen krijgt u niet te spreken.
Stap 1. Overweeg de status van deze klant, dus hoe belangrijk is hij voor uw onderneming. Dus hoe stout u kunt zijn.
Stap 2. Stuur een aanmaning met een fout, bijvoorbeeld, 10 x de factuur. Dus i.p.v. Euro 1500 dus Euro 15.000. Moet u eens opletten hoe snel ze reageren.
Stap 3. Relatie belt u op. Zeg nog geen sorry, onderhandel natuurlijk over het bedrag waar u recht op hebt. Wees voorkomend, zakelijk en concreet. Maak gebruik van de situatie.
Hartelijke groet en blijf glimlachen tijdens het gesprek.

Pieter Rijsdijk  |    |  3 oktober 2013

66.000 handtekeningen overhandigd voor behoud zelfstandigenaftrek

Volledig ridicuul plan om de zelfstandigenaftrek (en in het kielzog van deze platte bezuigingen ook de MKB winstvrijstelling?) af te schaffen! Het wordt inderdaad de hoogste tijd dat 'Den Haag' de kleine zelfstandige gaat ondersteunen in plaats van tegenwerken. In de ruim 20 jaar dat ik als belastingadviseur en administratieconsulent werkzaam ben (grotendeels binnen mijn eigen ZZP onderneming) heb ik ervaren dat deze groep ondernemers hard werkende, innovatieve en moedige mensen zijn. Mensen die bereid en in staat zijn om tegen de wind in te fietsen, vol te houden waar anderen het opgeven. De zelfstandigenaftrek is ook geen voordeeltje waar iedereen die wat in de marge rommelt een aanspraak op kan maken. Er zijn eisen als het urencriterium die een toereikend filter vormen om al te makkelijk gebruik van de regeling te voorkomen!
Al jaren wordt er gesproken over zaken als een goede pensioenregeling waar deze ondernemers aan mee kunnen doen en dat geldt ook voor een goede en betaalbare arbeidsongeschiktheid verzekering, etc. Juist in deze 'crisis' periode is het van belang dat deze ondernemers een steuntje in de rug krijgen.
Dus dames en heren in de politiek, niet slopen maar bouwen! Laat zien dat jullie op een actieve en constructieve wijze meewerken aan een gezond klimaat voor de kleine ondernemer (een van de belangrijke hoekstenen van de economie nota bene!).

Leendert Westerneng  |    |  3 oktober 2013

Salaris inleveren allang geen uitzondering meer

Ik verwacht dat steeds meer bedrijven dit verzoek bij hun personeel zullen gaan neerleggen. Vraag dan altijd om onderbouwing en laat dit toetsen door deskundigen, bijvoorbeeld het inschakelen van de OR.

Adriana van Schalken | Payroll Works  |    |  2 oktober 2013

Ondernemer zoekt hulp bij ontslag

Bovenstaande vraag: 'Ik krijg geen ontslagvergunning van het UWV, wat moet ik nu doen?'is boeiend, vooral omdat het antwoord niet eenvoudig is. Indien het UWV geen ontslagvergunning verleent, zal een kantonrechter ook extra kritisch met een ontslagaanvraag omgaan. Het is daarom beter er voor te zorgen dat de aanvraag voor een ontslagaanvraag bij het UWV goed onderbouwd is en aan alle eisen voldoet, zodat vergunningverlening 'in het verschiet ligt. Zie voor de eisen aan een UWV ontslag: http://www.ontslagspecialist.nl/ontslag-uwv-werkbedrijf.html

edo bakema  |    |  2 oktober 2013

Vijf vragen voorafgaand aan de keuze voor een salarisverwerker

Bedankt voor je aanvulling Barry.
Heb je meer tips dan hoor ik dat graag.

Wilco van Leest
Product Marketeer UNIT4 HR Solutions

Wilco van Leest  |    |  1 oktober 2013

Vijf vragen voorafgaand aan de keuze voor een salarisverwerker

Ik ben het roerend met de schrijver eens. Daarbij doe ik geen uitspraak over het product dat hij verkoopt (Unit 4). Echter wil ik punt vier uitdiepen:
Kent de beoogde salarisverwerker de onderneming? Dat gaat verder dan een proactieve houding. Want komen kunnen omstandigheden voor, waardoor informatie moet worden uitgewisseld. Ik denk daarbij bijvoorbeeld aan wijzigingen in de wetgeving, zoals de WKR (werkkostenregeling) en de afdrachtsvermindering loonheffing. Of bijvoorbeeld verslechterde resultaten waardoor ontslag moet worden aangevraagd. Kan de salarisverwerker daarbij ondersteunen of is deze aangesloten bij een organisatie waar tegen een gereduceerd tarief hulp kan worden geboden?
Vraag daarom ook eens een offerte bij uw accountant voor deze werkzaamheden.
Hij is namelijk bekend met de uitwisseling van financiële gegevens (t.b.v. de WKR of ondersteuning bij ontslagaanvraag).
Barry Mooibroek

B.H.J. Mooibroek AA RAB | ACMO Accountants + Belastingadviseurs  |    |  1 oktober 2013

100 tips om te starten met maatschappelijk verantwoord ondernemen

Wij vonden het heel moeilijk om met ons bedrijf de juiste stappen richting maatschappelijk verantwoord ondernemen te zetten. Het inschakelen van een professional, die onze situatie in kaart bracht en advies gaf over de vervolgstappen, was daarom een geweldige keuze.

Sanne  |    |  27 september 2013

ZZP’ers uitgekeken op kabinet

Ik had inderdaad ook verwacht en gehoopt dat de BTW verlaging in de bouw nog verlengd zou worden. Erg spijtig dat dit niet het geval is, gaat een hoop bedrijven de kop kosten.

Adriana van Schalken | Payroll Works  |    |  25 september 2013

Nieuwbouwproductie daalt nog tot 2015

Als een aannemer in Amsterdam ben ik van mening dat de huizen prijzen weer zullen gaan stijgen in 2014. Achterstallige renovatie is enorm (alleen al in de randstad zijn er meer dan 16000 woning die funderingsherstel nodig hebben) en de nieuwbouw huizen zijn in de lift. Dit merk ik duidelijk omdat men nu weer geld gaat uitgeven, met name voor aanbouw of uitbouw. Dus men ziet al het nut van investering! In 2015 zullen wij weer de prijzen van 2008 gaan bereiken, denk ik.

Aannemer amsterdam  |    |  24 september 2013

Crowdfunding biedt bouwkolom grote kansen

Crowdfunding is niet alleen geschikt voor de bouwbranche om aan financiering te komen. Nu de banken het laten afweten voor het MKB en middelgrote bedrijven, blijkt deze aanpak voor heel veel bedrijven te werken.

Net als bij banken en Venture Capital bedrijven moet je wel over een goed business plan beschikken. Daarbij ligt de focus op hoe je financieel plan eruit ziet. Als dat solide is, dan kom je zeker in aanmerking voor een financiering.

Errol van Engelen  |    |  23 september 2013

Ondernemers leveren grote bijdrage aan maatschappelijke activiteiten

Leuk en goed dat steeds meer ondernemers zich inzetten voor goede doelen en daarmee hun betrokkenheid laten zien aan de samenleving. Mijn motivatie om sinds kort met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen bezig te zijn is dat ik echt iets wil doen voor de armste gezinnen en mensen in onze naaste omgeving.

Het geeft voldoening en je ziet ook echt mensen die er blij van worden.

Er leuk om te doen en om ermee bezig te zijn.

Wij zamelen voor de Stichting VEADS voedsel en kleding in om arme mensen met de feestdagen ook een leuk en mooi kertspakket te bezorgen. Voor de Stichting Subajo zamelen wij speelgoed en kleding in.

Mensen die iets over hebben uit hun kleding en voorraadkast roep ik op om het aan deze of andere goede doelen te geven.

Francois van Iersel  |    |  17 september 2013

Europese bouwbedrijven genereren meer omzet buiten thuismarkten

Als aannemer en bouwbedrijf in Amsterdam zie ik veel achterstallig bouwwerk overal liggen dus werk aan de winkel de komende jaren met name op het gebied van renovatie/verbouwing werkzaamheden en uiteraard de nieuwbouw woning. Merk wel dat klanten meer voor m2's gaan, dus aanbouw/uitbouw of dakkapel of gedwongen door de gemeente om een funderingsherstel uit te voeren.

Aannemer en Bouwbedrijf Aladino in amsterdam  |    |  16 september 2013

Europese bouwbedrijven genereren meer omzet buiten thuismarkten

Als aannemer en bouwbedrijf in Amsterdam zie ik veel achterstallig bouwwerk overal liggen dus werk aan de winkel de komende jaren met name op het gebied van renovatie/verbouwing werkzaamheden en uiteraard de nieuwbouw woning. Merk wel dat klanten meer voor m2's gaan, dus aanbouw/uitbouw of dakkapel of gedwongen door de gemeente om een funderingsherstel uit te voeren.

Aannemer en Bouwbedrijf Aladino in amsterdam  |    |  16 september 2013

Alternatieve financieringsvormen nog niet volwassen

Herkenbaar fenomeen.
Alternatieven zijn nuttig maar als hybride oplossing (nog) beperkt inzetbaar en zij voorzien o.h.a. ook niet in een passende totaalfinanciering. MKB ondernemers zouden voor het zo goed als mogelijk bepalen van hun financieringsbehoefte, voor de invulling met het best passende financieringsplan en de optimale produktmix bij voorkeur advies moeten inwinnen bij een onafhankelijke expert. Die kan het hele veld overzien en kostbare miskleunen voorkomen.

Michiel Werkman  |    |  16 september 2013
Vorige  |  
127  128  129  130  ...  169